Apple iPod Touch 32GB (4th Generation)

 Lägg i lista  Jämför
Fjärde generationens Ipod Touch från Apple är till stor del inspirerad av Iphone 4, och den har många av de funktioner som finns i telefonen. Till exempel har den dubbla kameror för möjlighet till videosamtal via Wifi men den saknar naturligtvis GSM-3G-telefonfunktionen. 32 GB-version, lanserad 2010. Stäng
Fjärde generationens Ipod Touch från Apple är till stor del inspirerad av Iphone 4, och den har många av de funktioner som finns i telefonen. Till exempel har den dubbla kameror f... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPod Touch (4th Generation). 3 produkter i generationen. 3 föregångare och 1 efterföljare
Jämför pris på alla Apple MP3-spelare (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Jag har haft min Ipod i en vecka nu för att testa den lite längre innan jag gett något betyg. Jag har tidigare haft Ipod touch 2g och använt min flickväns 3g väldigt mycket, samt min före detta HTC Desire och har därför något att jämföra med.

  Det jag upplevt som bra med Ipoden är först och främst den nya högupplösta skärmen som faktiskt är fantastiskt bra. Den klår med lätthet skärmen på min förra HTC Desire och min flickväns 3g. Tyvärr saknar den samma IPS panel som Iphone 4 har, vilket försämrar betraktningsvinkeln lite, men det är inget som jag har upplevt som ett problem. Även ljusstyrkan är väldigt bra och touchen är lika perfekt responsiv som på Iphone 4. Det vill säga även bättre än på min HTC Desire.

  Ipoden känns väldigt gediget byggd och är något tunnare än den förra generationen, även om det inte är stor skillnad. Formen är lite annorlunda men på ett positivt sätt, lite mer konvex närmare kanterna och inte lika rundad som de förra generationerna. Det som kan anses som ett minus på designen är att den stålkant som på de tidigare modellerna löpt runt skärmen för att skydda nu är borttagen, vilket gör att den antagligen är lite mer ömtålig att tappas. Själv har jag ett silikonskydd runt och det löser det problemet.

  Med den nya processorn går allt smidigt och lätt och vid spel och grafikdemot Epic Citadel flyter det på bra och jag upplever sällan någon seghet, något som jag gör på min flickväns Ipod touch 3g vid samma applikationer.

  Kameran på fronten har jag knappt använt förutom vid ett självporträtt och jag har inte haft möjlighet att testa facetime än, men det antar jag fungerar bra. Kameran på baksidan är tyvärr ganska lågupplöst vid stillbildfotografering, men den duger till att ta bilder till att visa på Ipoden, men så är det oftast med mobilkameror. Filmfunktionen i 720p däremot är riktigt bra och vid uppspelning flyter videorna på bra mycket mjukare än vid uppspelning på HTC Desire i samma upplösning. Det funkar helt ok i lite dunklare förhållanden men tyvärr finns ingen lampa eller blixt monterad för att lysa upp när det blir mörkare än kvällning. I dagsljus fungerar kameran alldeles perfekt för att leka med.

  Batteritiden är jämfört med Ipod 3g aningen bättre. Någon timme längre vid spel blir det allt med samma ljusstyrka på bägge Ipodarna, och jag har upplevt bra mycket bättre stand by tid än med 3g versionen.

  Musikfunktionen upplever jag som bättre än på den förra generationen men är i stort sett samma, så det finns ingen egentlig anledning att byta upp sig enbart av den anledningen.

  Slutligen vill jag säga att den nya Ipod touch är en förbättring på i stort sett allt sedan den förra generationen och jag är absolut nöjd med mitt köp. Visst finns det saker som skulle kunna varit bättre men om man tänker så kan man gräva djupare och djupare istället för att bara se vad som är positivt. Allt kan bli bättre på något sätt.
  Jag tycker att om man har en Ipod touch generation 3 så finns det anledning att byta upp sig, men det är enbart om den är väldigt sliten, man är väldigt teknikintresserad och vill ha det nya eller helt enkelt har mycket pengar över. Har man en äldre generation Ipod eller letar efter en ny MP3/Multimediamaskin/fickdator och inte en ny mobiltelefon som jag själv gjorde så kan man fundera över denna Ipod. Det är upp till var och en vad som prioriteras och vad som är värt ens pengar.

  Det som jag anser är ett + är:

  Batteritiden
  Skärmen
  Designen över lag
  Filmkameran
  Kvickheten i hårdvara
  Övrig nämnt i texten ovan

  Det som jag anser är ett - är:

  Den låga upplösningen i stillbildsfoto
  Asvaknad av fotolampa/blixt
  Ingen metallkant runtom skärmen (Detta är helt klart en smaksak)
  Priset (ca 3000 är högt för en Mp3 spelare med tanke på mobiltelefonernas kapacitet i samma klass, men som sagt, det är en prioriteringsfråga)

  Ipod touch 4e generation är en utmärkt produkt och får av mig 9 av 10. Hoppas denna recension kommer till nytta för någon som funderar.

  Mvh Askelsson
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  6 år sedan
  Har haft ett antal ipods och måste säga att man tröttnar aldrig.

  Jag skulle personligen aldrig kunna ha en iphone då den är för stor för att få ner i fickan. En mp3 spelare har jag inget behov av att alltid gå runt med i fickan.

  Ipod touchen har gett mig många roliga timmar och jag skulle aldrig klara mig utan den.

  En klar vinnare och en ikon för Apples framgångar.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det här är mitt inträde i iEnhet-sfären. Jag har under några få dagar (en hel helg) satt mig in i iOS och även vad som krävs för jailbreak och varför man skulle vilja göra det.

  Jag hade först lånat en väns iPod Touch 3G under några dagar innan, för att bekanta mig med systemet och kunde sedan också jämföra modellerna. Jag kommer här inte att gå igenom de mer uppenbara nyheterna eller skillnaderna. Det finns det gott om andra som gör.

  Utseendemässigt skiljer de sig något åt, där 4G är trevligare på alla sätt. Den är något tunnare och smalare samt lättare. Samma höjd. Glaset täcker framsidan helt medan i 3G går bakstycket upp till kanten på glaset. Skärmen är något ljusstarkare, har bättre betraktningsvinklar och mer neutrala färger. Den är nästintill svart när den är avstängd medan den på 3G är lite ljusare och syns tydligare mot den svarta ramen.

  iOS är i absoluta toppen när det gäller användarvänlighet. Operativsystemet lever upp till lovorden om Apples design.

  Batteritiden kan jag inte säga så mycket om men efter nästan konstant användande i 2 dagar så var det kanske 2/3 kvar på mätaren.

  Ok. Jag skulle vara helt såld på den om det inte vore för Apples benägenhet att bestämma vad man ska och inte ska göra, vilket bl.a. medvetet försvårar enkel överföring av filer.

  Här är några av nackdelarna.

  - Egen anslutningskontakt (ej mikro-USB)
  - Ingen mass-storage mode (dvs. kan inte användas som vanligt USB-minne)
  - Avsaknad av Bluetooth-profil för headset (vilket givetvis finns på iPhone, dvs. man kan inte använda ett BT headset för att prata med IP-telefoni)
  - Hela fängelsecirkusen med vad det innebär av godtycklig censur från Apple beträffande vad som är rumsrent.
  - Itunes. En del gillar det, men för mig är det avskyvärt ett-gör-allt-men-inget-bra program.
  - Löjlig 10-minuters gräns för nätanslutning av program i bakgrunden.

  Med tanke på att produkten i övrigt är så raffinerad är det svårt att tänka sig att det ovanstående är något annat än medvetna val att låsa användare till Apples egen lilla rosiga värld, och det finner jag ganska motbjudande.

  Den får hela 7 stjärnor. Android finns visserligen men jag tror det inte finns något system som är så raffinerat, konsekvent och lättanvänt som iOS. Den hade fått tio, men p.g.a. ovanstående styggelser får den avdrag, och det endast för brist på konkurrens. I annat fall hade den fått 5.

  Jag kommer helt säker att jailbreaka vill närmsta tillfälle. I skrivande stund finns dock ingen s.k. untethered jailbreak för iOS 4.2.1. Untethered innebär att man kan starta om enheten utan att vara tvungen att vara ansluten till dator. Ni som tänker jailbreaka se till att det första ni gör är att spara er shsh med TinyUmbrella innan ni uppgraderar programvaran.

  uppdatering:

  Efter jailbreak är det här en mycket mer kompetent apparat.

  De mjuka kanterna är fina att se på men är väldigt lätt att tappa greppet om. Jag köpte ett väldigt fint tätsittande plastskal på eBay för ca 20 kr (inkl. frakt), vilket ger ett mycket bättre grepp och ser dessutom trevligt ut.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  rolig spelmaskin + bra till musik !
 • Perfekt
  7 år sedan
  Nu har jag haft min iPod i typ en månad, och jag
  kan bara säga att den är en underbar maskin.
  Den kan göra allt från att surfa på webben, Ladda ner
  spel från app-store.
  Och om man vill använda den till gränserna så kan man jailbreaka, När man jailbreaka så blir den öppen
  för nya möjligheter, Som t ex:
  Att ändra thema.
  Att ladda ner alla app-store apparna gratis.

  Men jag är inte här för att prata om jailbreak,
  Utan för att prata om själva iPoden, den är en bra
  spelmaskin och fickdator.
  Jag rekomenderar den här produkten till alla.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  jag håller med Askelsson på allt, så läs hans :)

  //regards Cel
 • Bra
  7 år sedan
  Tycker den känns slöare än iPhone 4, ojämn byggkvalité runt hörlursutgången. Inte lika skön att hålla som föregångarna / iPhone 4 (personlig åsikt dock). Kamerorna är totalt värdelösa.

  I övrigt gör den vad den ska.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Mycket bra 10/10

  Förutom att den har screen leakage vid volym knapparna. Men det fixas genom att köpa ett fodral :)