Optoma NuForce uDAC 2

 Lägg i lista  Jämför
uDAC 2 från Nuforce är en pooulär D/A-omvandlare avsedd för den som inte är nöjd med ljudet från datorns inbyggda ljudkrets. Kopplas till och drivs av USB-porten. Lanserad 2010 som en uppföljare till Nuforce uDAC. Stäng
uDAC 2 från Nuforce är en pooulär D/A-omvandlare avsedd för den som inte är nöjd med ljudet från datorns inbyggda ljudkrets. Kopplas till och drivs av USB-porten. Lanserad 2010 so... Läs mer
Jämför pris på alla Optoma DAC & hörlursförstärkare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt format för vad jag behövde. Liten, smidig, lätt att använda utan massa krusideller
  Ingen WOW-effekt från ljudet (använder Audio-Tehcnicas ATHM50 lurar) från den förra lösningen jag använde mig av, däremot är ALLT skräp jag fick med andra uppsättningen nu borta och jag hör ljudet så som det var menat!

  + Ljudet
  + Inga störningar
  + Formatet, litet och bra
  + Byggkvaliten
  + Lättanvänd, usb ena änden och 3.5 i andra, klart!

  - Kanske en aningen högt pris, hade den gått ner en eller två hundralappar hade det blivit solklar tia!

  Edit #1: Nope.. nu stänger den av vänster kanal titt som tätt när jag kör med mina lurar ATH-M50. Klarar helt enkelt inte av att dra "tyngre" lurar... vilket seriöst.. de är inte särkilt tunga..... så nej. säljer denna och köper en mer kvalitets-DAC
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kör den som hörlursförstärkare. Fungerar prima. Blev ytterligare en dimission på ljudet ur mina Audio Technica ATH-M50. Den är ytterst liten men leverar ett klart bättre ljud än vad som är inbyggt i min dator. Dock så blir det bara en massa dist när man vill spela högre än normal volym. Ändå inte tokhögt, därav ligger den och skräpar nu.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nuforce produkter håller hög klass när det kommer till desktop förstärkare.
  Om folk har fått problem med det digitala ljudet, så är det p.g.a. av medföljande USB kablar endast är standard kablar och inte anpassade för ljud. En kvalitets kabel krävs och gör underverk. Kabeln ska vara gjord för ljud, isolerad och med filter på både sidor.

  Audioquest har dessa typer av kablar.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ännu en uppdatering November 2014.
  Nu har den brunnit upp... tydligen är det ett typfel att apparaten blir glödhet ibland och nu har den kastat in handduken för gott.
  Några års lyssningsglädje blev det iaf, men vet i katten om man törs köpa några fler produkter från Nuforce när det går så hett till.

  Uppdatering med långtidsomdöme:
  Efter några månaders användning har apparaten börjat bete sig konstigt - helt random börjar ljudet dista, stänga av ena kanalen och apparaten blir glödhet.
  Har skickat den på garantireparation, vilket tog 6 veckor för att generalagenten måste skicka efter ett utbyteskort från USA.
  Med det nya kortet tycks ljudet vara något sämre än förut, inte samma driv i musiken, men apparaten fungerar stabilt och svalt numera. Kanske får "spela in" den mer och höra om det förbättras...

  Detta är en helt fantastisk liten låda som gör underverk på musik från datorn.
  Kostar en slant, men värd varenda spänn...

  Använder den oftast som hörlursförstärkare, men även till att spela upp musik från datorn på hemmastereon.

  Enda nackdelen är att det nu ställs stora krav på att mp3-låtarna är välgjorda i hög bit-rate, annars hörs det att ljudkvaliteten brister.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tillför inte speciellt mycket. Jag hade lagt till lite och köpt Kingrex UD-01 istället.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Använder den som hörlursförstärkare till datorn på jobbet, spelar Spotify, Bandit play, Sveriges radio osv.
  Mycket nöjd!
  Trevligt med volymratt, och mycket bättre ljud än direkt från datorn. Problemen med obalans L/R vid låg volym finns, men det finns ett mycket lätt sätt att komma förbi det:
  Sätt volymen på datorn till 50% istället för 100%. Obalansen inträffar nämligen bara då volymratten är lågt nedvriden. Om man då sänker insignalen så kommer man att kunna spela en låg volym men med volymratten lite uppvriden. Det är inte ens ett problem värt att ta upp anser jag för en så här billig produkt, köpte den iofs beggad...

  Om man anser att det lilla bruset ifrån hörlursuttaget när man har volymratten högt uppvriden är störande, så kan man skaffa en adapter (RCA- hona 3,5 mm) och använda kontakterna på baksidan till lurarna, då försvinner det! Volymratten styr dessa utgångar också.

  Har aldrig märk av klipp på hög volym.

  Klart bra köp om man lyssnar mycket från datorn i lurar!
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hörbar dist när man kör med lurar. Funkar dock fint i Linux.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade tidigare M-Audio Delta Audiophile som ljudkort, uDAC2 låter minst lika bra om inte lite bättre. Som hörlurssteg är den även suverän för priset måste jag tillägga, man får dock vad man betalar för och bör matcha med relativt lättdrivna lurar.

  En del strul med brus, vilket man får ätgärda i BIOS (USB prioritet).
  Alla som säger att den brusar kör antagligen med fel inställningar i BIOS / Operativsystemet.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Fungerar perfekt till datorn och förbättrar ljud väsentligt!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  (OBS tyckte inte att MP3 format var en höjdare att spela upp.. upplösningen var inte bra)

  Som andra sagt blir det jidder när man har låg volym och när jag sitter och läser funkar det inte att ha det på en hög nivå..
  Inga problem dock med Öppet Köp/Retur när butiken ligger nära.
 • Bra
  5 år sedan
  En hyffsad dac för pengarna, men får alltför tuff konkurrens av HRTs dac:ar.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Denna USB-dac är "acceptabel" men verkligen inte awesome. Låter som vilket integrerat dator-ljudkort som helst. Varken sämre eller bättre. Man får vad man betalar för och är man inte kräsen så duger den. Fungerar helt okej som externt ljudkort till någon extra-anläggning i sovrummet eller på kontoret, men det är absolut inget jag skulle koppla in i min stereoanläggning. Saknar mycket detalj och finess som min DacMagic har och kan ibland till och med vara lite otäck i övre registret.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Alldeles för ljus, kall och steril för att det ska kännas värt pengarna. Kommer testa andra prylar och troligen sälja av denna.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Har haft min Nuforce uDac2 nu i ett par månader och tycker att den levererar helt över förväntan. Lyssnar mycket på metal vid datorn, så om den brusar eller ger högfrekvent oljud.....märker jag inget av! Mycket bra usb-dac/hörlursförstärkare. Prisvärd!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  BRA KÖP!

  Slösurfande med din bärbara dator på magen, ett par LÄTTDRIVNA HÖRLURAR och en BRA usb-kabel så har du en trevlig kombo som inte spränger några bankkonton.
  Man behöver inte vara audiofil för att höra att denna lilla smidiga sak förbättrar ljudet avsevärt...det är mkt påtagligt, även med enklare/billigare hörlurar.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna DAC för att koppla mina B&O Beolab 6000 Aktiva högtalare till min Mac mini, då jag märkte att när jag koppla in dem direkt måste jag sänka volymen 1-2 snäpp från botten på datorn för att kunna reglera inom vettig volym på spotify etc och då blev det olidligt med brus.

  När jag först koppla in den så blev det inte plug and play, datorn hitta inte dacen, tänkte att den var trasig, men i min imac hittades den direkt, det visa sig att Tv Module (eyetv) läsarn som också är USB ansluten gjorde att det blev någon konflikt, och när jag hade i dem samtidigt fungera det mkt dåligt. När jag sedan starta Eye TV programmet blev det massa konstiga ljudstörningar...:( Men nu har jag separerat dem två och hittat 2 usb portar som förmodligen får sin strömförsörjning från olika kretsar? Nu fungerar det iaf.

  Kör AirServer på datorn för att kunna strömma Spotify samt Wimp via AirPlay direkt från ipad och iphone. Har problem med störningar klick ljud som ibland finns där vet inte än var i ledet problemet uppstår men ska forskas vidare i. Inte alltid dock.

  Volymratten på uDAC 2 reglerar både Hörlursutgången samt RCA utgången på baksidan, vilket jag inte tycker känns självklart men i mitt fall är avgörande, då jag vill sänka ner nivån till de aktiva högtalarna. Jag tog nästan förgivet att volymkontrollen var dedikerad hörlursutgången då "inga" andra dacar har volymkontroller, men så var det alltså inte. Förstår inte varför denna information inte skrivs ut någonstans.

  Ljudet då, ja jo det låter imponerande bra när jag inte får några störningar och jag tycker byggkvaliten på dacen är över förväntan, väldigt liten, pågränsen till onödigt liten.... Har inte kört högtalarna utan tillräckligt länge för att kunna säga hur mkt uDac2 har bidragit till ljudbilden... Ska tilläggas att byggkvaliten är mkt bättre än de produktbilder som finns här ovan, snyggare insexskruvar har använts.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Lite väl dyr! Men jäklar vilket lyft för både högtalare samt hörlurarna!
 • Perfekt
  6 år sedan
  bra ljud och så liten att man kan ta med den överallt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Då jag nästan uteslutande använder datorn som musikspelare (flac och Spotify premium) köpte jag denna lilla dac för att få bättre ljud än med datorns inbyggda ljudkort (Soundmax HD). Att det blev just uDac2 beror på att den har hörlursutgång vilket jag inte ville var utan, och att priset var lågt. Hur låter den då? Den låter riktigt bra! Precis allt i ljudbilden blir bättre, stereoperspektiv, instrumentseparation, djupare bas, klarare diskant, bättre dynamik ja det finns egentligen inget att klaga på. Trodde inte att en dac kunde göra så stor skillnad i ljudkvalité. Skillnaderna mot ljudkortet är inte små heller ska tilläggas, t.o.m. mina döttrar (9 och 11 år) hör tydligt att ljudet blir bättre. Är supernöjd med detta köp!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Lätt att komma igång med den, ger klar förbättring av ljudet ifrån en PC. Säljer pga. att jag sålt resten av mitt Hifi. Använd ett fåtal gånger senaste månaden, kvitton ifrån Fyndborsen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppgraderade från uDac till uDac 2, den känns helt klart mer öppen och detaljerad i ljudbilden. En super dac för sina pengar.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Riktigt bra ljud och älskar hörlursförstärkaren.
  Rekommenderas verkligen
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Låter bra för prisklassen.

  Funkade perfekt till mina gamla Sennheiser HD 25-II men klarar inte av att få ut samma ljud i mina Denon AH-A100 -låter klent och livlöst.

  Köp om du har lurar i samma prisklass men hoppa över om du skall driva lite seriösare lurar.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  (y)

  funkar perfekt med mina Sennheiser HD598
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Fungerar efter förväntningar. För tidigt att skriva något utförligare om produkten innan jag använt den ett tar och skaffat bättre referenser.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Like!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Vilket lyft jämfört med mina tidigare erfarenheter. All musik låter bättre. Passar perfekt i kombination med lite varmare lurar då det kan bli lite för ljust med vissa lurar. Kör denna ihop med Denon AH-D1100.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Köpte den då 3.5mm uttaget på datorn brusade och nu är det helt knäpptyst i bakgrunden. Jag var tvungen att skicka in den då pipet som jandre nämner fanns där och under tiden jag inte hade den och när jag slutligen fick tillbaka den så märkte jag hur stor skillnad den gör för ljudet. Den är utmärkt som hörlursförstärkare också. Men den kunde haft fler ingångar men den är ju trots allt billigare än dem andra AD/DA.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Kör en Macbook Pro som förvisso redan har ett rätt bra ljudkort, men uDAC2:an lyfter ljudet ytterligare ett rejält steg! Låter helt underbart tillsammans med mina Sennheiser HD380 Pro. Rekommenderas varmt.

  Till en början lät den bedrövligt så fort jag rörde trackpaden på laptopen, det spraka och ekade och hade sig. Visade sig dock att strömförsörjningen till USB-porten internt delas av trackpaden och porten kunde inte ge tillräckligt mycket ström för båda enheterna. Räckte med att byta till en annan USB-port så började uDAC2:an skina!

  Vissa forum på nätet nämner även att ett parti uDAC2:ar har ett pipade bakgrundsljud, detta parti ska tydligen ha skickats till Sverige. Kollade upp detta noga och Nuforce har identifierat problemet och uppdaterat uDAC2:an så att detta inte ska ske igen. De få som hade problem med detta har fått sina "moderkort" i uDAC2 uppdaterade.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Kanon ! bostar upp ljudet på datorn1
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Kan tyvärr inte jämföra med någon annan dac då detta är min första, men kan däremot jämföra mot ljudet direkt ur datorn och skillnaden är enorm, inget snack om saken.

  Klart roligare att lyssna på musik vid datorn nu :)

  Kanske bör nämna att jag ännu bara testat den med hörlurar (Sennheiser HD 25 II) och inte kört den tillsammans med stereon.
 • Perfekt
  4 år sedan
 • Perfekt
  5 år sedan