Canon EOS 60D

 Lägg i lista  Jämför
Canon 60D är efterföljaren till den populära modellen 50D. Den har liknande prestanda, men kan filma i full-HD. För övrigt är den på 18 Mpixel, har en utsvängbar 3-tumsskärm, trådlös blixtstyrning och passar alla Canons EF- och EF-S-objektiv. Lanserad september 2010. Stäng
Canon 60D är efterföljaren till den populära modellen 50D. Den har liknande prestanda, men kan filma i full-HD. För övrigt är den på 18 Mpixel, har en utsvängbar 3-tumsskärm, tråd... Läs mer
Jämför pris på alla Canon Systemkameror (116)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.93)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Mycket bra kamera. LiveView på denna kunde ju vara bättre, men den funkar om man nu måste använda den någon gång.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Den ger mig jättefina bilder.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Härligt nöjd med denna!

  Köpte den från Pixmania = bra pris med rabattkod, snabb leverans
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Tar fantastiska bilder även om man är helt nybörjare, så som jag är!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En kamera med många många möjligheter
  Jag går från kompakt- in i systemkameravärlden och trivs med det :-)
  Kit med 17-85mm är bra konstaterar jag, då jag läser om andras problem med 18-135 mm. Objektivet autofokuserar tyst, blixtsnabbt och pricksäkert.
  Kameran ligger som en ölsejdel i hand, dvs stadigt, aptitretande och ändamålsenligt.
  Den tar fantastiska bilder inomhus utan blixt, proffssnyggt upp till 1600 iso.
  Snabba inställningar i manuellt, halvautomatiskt eller helauto lägen.
  Inbyggd blixt gör vad den ska.
  LCD displayens alla vikbara möjligheter och lägen, Live view foto är mums och jag behöver inte sakna någon funktion min kompaktkamera hade.
  Ganska snabbt och enkelt har jag börjat få till en del foton jag aldrig kunnat tidigare, med denna nya apparat.

  Det blir en lång relation, jag och min 60D...

  Negativt
  LCD skärmen är mycket svår att se utomhus i solljus
  Lås på programratten, varför?
  Svårt att göra bra film, men jag provar vidare...
  All extrautrustning jag bara måste ha...ex-vis EF 50/1,8 II
 • Perfekt
  4 år sedan
  Köpte denna som min andra systemkamera efter en period med Canon 1100D. Jag är väldigt nöjd med 60D. Den har en solid känsla när man fotograferar med den. Den utvikbara skärmen funkar mycket bra vid både låga vinklar vid makrofoto samt höga vinklar vid ex.vis konserter. Dedikerade kontroller för slutartid och bländare är smidigt. Bildkvaliten med mitt 70-200 f4 L är helt enorm. Skäm bort din 60D med bra objektiv och den ger dig kanonbilder tillbaka. Jag tycker den ger användbara bilder upp till ISO 1600. Det enda lilla irritationsmomentet jag hittat är den lilla låsknappen ovanpå på programratten. Varför Canon ?? Vem har oavsiktligt ändrat inställningarna på en sån ratt ? Jag har aldrig gjort det. Trådlös blixtstyrning med Canons Speedlite är suveränt smidigt och underlättar kreativ blixtfotografering. Ett annat plus är att du kan processa dina RAW filer direkt i kameran sedan kopplar du till en skrivare via pictbridge och skriver ut utan att involvera en dator.
 • Bra
  5 år sedan
  Hyffsat bra, upplever dock att autofokus kunde vara träffsäkrare
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft olika system kameror: billigare och dyrare, med och utan spegel. CANON 450D, 7D, Samsung NX11 mm. De alla har sina positiva och negativa egenskaper, men den här kameran har nog flest positiva. Den högupplösta, vridbara skärmen är verkligen guldvärd, Det som var omöjligt förut är nu hur enkelt som helst! Ju finare optik sätter du på kamerahuset desto bättre bilder kan du få. Jag kör med: Canons fasta: 50/1,4 ; 100/2,8 L IS MACRO; Allround gluggen är: 18-135 som var kit glugg; och nyss skaffade jag Tokinas 11-16/2,8 PRO vidvinkel. Vissa fotgrafer säger att Nikon är bättre, andra föredrar Canon, jag tycker att det är personligt. Själv jag gillar hur den kameran ligger i handen! Köp - Upplev det själv!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Detta är min första systemkamera och jag är väldigt nöjd. Tre stora fördelar mot min gamla kompakt är:
  - Prestanda i dåligt ljus är mycket bättre.
  - Snabbheten och kontrollen, kameran svarar direkt och alla viktiga inställningar kan göras blixtsnabbt med dedikerade knappar
  - Helt andra möjligheter att jobba med skärpedjupet och lyfta fram motivet.

  Eftersom jag inte kan jämföra med någon annan systemkamera har jag svårt att identifiera några nackdelar. Jag lyckas inte något vidare med att ta filmer - det är svårt att jobba med manuell fokusering och de automatiska inställningarna ger oftast rätt brusiga filmer inomhus.

  Jag köpte kameran med ett EF-S 17-85 som är ett vettigt men inte speciellt ljusstarkt objektiv. Sedan inhandlades ett billigt EF 50/1.8 som är riktigt skarpt, men med rätt begränsad flexibilitet. Numera kör jag med ett EF-S 17-55/2.8 som jag tycker är ett riktigt bra objektiv. Kombinationen av bra skärpa, bra ljustyrka och bildstabilisering är väldigt kraftfull. Nästa inköp lär bli en telezoom, typ 70-300 för fåglar, sport och kanske porträtt.

  Vad gäller betyget så blir det högt - efter 1,5 år med kameran är det fortfarande jag som är den stora begränsningen och jag är säker på att den här får hänga med ett bra tag till.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Fantastisk kamera! Bara +
 • Perfekt
  6 år sedan
  + Ligger perfekt i handen
  + Skärmen är inte av denna värld
  + Blixtsnabb autofokus
  + Extra display vid avtryckaren
  + Inbyggt elektroniskt vattenpass
  + Smidig styrning av trådlösa blixtar

  - Enda minuset jag kommer på just nu är att Canon valde att ta bort Micro Adjustment av enskilda objektiv, en funktion som fanns på 50D
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har inte hittat något galet eller något som inte har gjort mig till en mycket nöjd kamera ägare.
  Tips är att inte snåla med objektiven, man får så mycket mer då.
  Alla knappar känns bra, styrplattan är väldigt bra, känslan är härlig. Med denna kamera behöver du inte lägga massa tid i PS för att få till bilderna.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Känner att det är dags att lämna ett omdöme nu. Har kört med kameran sedan slutet av december och jag är mycket nöjd. Bra ergonomi. Utmärkt prestanda. Den vinklingsbara skärmen är guld värd, den möjliggör användandet av Live view i situationer där det inte annars vore möjligt.
  En anmärkning i marginalen, kan tycka ett en joystick (som ex. på 50D) vore mer distinkt än den flervägsknapp som finns på 60D men var å andra sidan fullt medveten om den när jag köpte kameran. Två Custom-lägen hade också varit önskvärt för full pott.

  I det stora hela är jag dock enormt nöjd.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Har använt min 60D i drygt en månad och jag är SÅÅ nöjd med den. Har tidigare fotat med 40D, som jag också var nöjd med, men 60D är ett lyft på många sätt (om man kan bortse fr att känslan i knapparna är lite diffus).

  Använder den mest ihop med en EF 50/1,8 II och vilken kvalitet man får på bilderna - mkt mkt nöjd!

  Kan varm rekomendera den och ger den toppbetyg!