Microsoft Wireless Desktop 800 (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Mus + tangentbord-paket (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.31)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Har använt det i ca. två veckor nu och trivs väldigt bra med det. Hade något billigt (69:-) från Kjell o Company. Men här är det faktiskt en fröjd att skriva på.

  Alla tangenter sitter rätt så tätt inpå varandra. Kika noga på Insert, Home, PageUp osv. innan du köper då det kan kännas en aning "knackigt" att vänja sig för vissa. För mig tog det 5 minuter.

  Att trycka på F-tangenterna (F1, F2, F3 osv) tar väl längst tid att lära sig. Sitter - i förhållande till vanliga F-tangenter en bit till höger vilket gör att man per automatik trycker ALT + F3 istället för - tja - du fattar vinken. Men detta är väl det enda negativa jag kan komma på med tangenbordet. Bortsett från dessa två småsaker så är jag mycket, mycket nöjd.

  De låter (i förhållande till mitt förra, samt det jag har på jobbet och i skolan) väldigt, väldigt lite. Tangenterna är något "låga" vilket gör att fingrarna flyter snabbt över alla tangenter när man skriver mycket. Alla skolarbeten, recensioner och mail bara rinner ut i dokumenteten tack var det här tangentbordet. Trådlöst, vilket gör att jag faktiskt, sittandes, har det i knät till att sitta i alla möjliga ställningar istället för att som med det trådade tangenbordet sitta låst till en och samma ställning.

  Musen kan jag dock inte rikigt rekommendera. Har en Razor Diamondback (tack Kim! ;) och den medföljande musen känns tung och klumpig och ger mig snabbt "träningsvärk" (eller vad du nu vill kalla det).

  Men jag hade likväl varit fullt nöjd med att bara få tangentbordet för 200:-. Väl värd investering för mig, och kanske även dig, om du skriver lika mycket som jag faktiskt gör.
  Eller i alla fall inbillar mig att jag gör.

  Edit, 12 oktober 2017: Fortfarande oerhört nöjd. Allting fungerar som det ska och skolarbeten + spel fungerar alldeles utmärkt här. Snacka om hållbar kvalité.

  Allt handlar väl dock kanske också om skrivkänsla. Speciellt om man är ganska snabb på tangentbordet. Här går det fortfarande att låta orden bara att flyta.

  Säljs dock inte längre - tyvärr.
 • Acceptabel
  10 mån sedan
  Har haft det här på jobbet i ca 1,5 år. Har bytt batteri i tangentbordet en gång under den tiden, men musen har inte behövts.

  + Tycker det är ganska skönt och flyter på att skriva på tangentbordet. Jag har ändå lite tangentbord-skillz, skriver rätt snabbt och med fingersättning.
  + Lätt, ganska bärbart (tangentbordet är normalstort) och bra batteritid
  + Man får vad man betalar för, prisvärt och gör det det ska

  - Musen är okej att hålla i, den är dock för liten för att ta ett "palm grip" utan man vilar mest fingrarna mot den.
  - Sen har scrollhjulet börjat muppa ur allteftersom. I ett visst läge står den lixom bara och rycker och scrollar upp när man vill scrolla ner. Och när man scrollar genom en lång pdf eller nåt så vill den gärna rycka och muppa var tredje sida eller så.
  - Plastig känsla och extremt blankt tangentbord, blir ju typ bländad av att taklamporna speglas i det.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Ska du använda den tillfälligt så funkar den utmärkt. Batteritiden är även den utmärkt.
  Både tangentbord och mus saknar dock all slags kvalitetskänsla, vilket man kanske kan acceptera för 250 kr. Musen lade av för mig efter 14 månader, scrollhjulet slutade scrolla.
  Så, fundera om du behöver en långsiktig produkt eller ser den som en kortsiktig. Denna faller under den senare kategorin.
  Jag skulle slutligen vilja säga att den har ett oförtjänt högt omdöme, trots priset.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bra köp. Prisvärt!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte in 3st till jobbet. Klart bättre än datorernas medföljande tangentbord. Priset är väldigt lågt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar bra i sovrummet till HTPCn.
  Ligger i sängen 2½ meter ifrån och inga problem med dålig signal.

  Klart värt sina pengar!

  Men minus för högblank och oskön mus om den ska användas under längre perioder.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Praktiskt, billigt. Räckvidden är kanon och jag har inte bytt batterier ännu (används varje dag, köpt sommaren 2013).
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Funkar bra när jag sitter direkt framför datorn. Dock går signalen inte igenom en fåtölj så om jag sitter på ena sidan funkar det inte alls. Bra för det priset, men lite dålig signal för min del iaf.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Klockren produkt för 200 kr, känns nästan genant billigt :) Det följer med Duracellbatterier, bra! Använder till HTPC och har inga som helst problem med räckvidd i vardagsrummet.

  Mus och tangentbord kommer igång direkt efter att datorn vaknar från sleepmode. Enligt spec. ska batterierna räcka i ett halvår, mycket bra i så fall.

  Uppdaterat 2013-09-27: Fungerar fortfarande kanonbra och har beställt ett exemplar till.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte detta set för 149:- från CDON för lite drygt ett år sedan och ser man till prisvärdhet är det oerhört svårt att slå!

  Självklart finns det "bättre" och snyggare tangentbord, men är man inte prylbög duger detta mer än gott till allt du kan tänka dig. Musen är inte mycket att hänga i granen, men å andra sidan kan man inte förvänta sig någon värstingmodell för pengarna man faktiskt lägger ut. Värst med musen var helt klart komforten, fast då har jag heller aldrig varit någon "unihand"-fantast (använder t.ex. Logitech's G700 för tillfället).

  Jag får perfekt kontakt i soffan som är på ~6m avstånd, vilket duger gott för min del. Utlovad räckvidd på 10m är nog ingen omöjlighet. Givet köp om du t.ex. behöver mus + tangentbord till HTPC:n eller bara vill komma undan billigt.

  Har inte känt att något omdöme har varit aktuellt förns nu, då de MEDFÖLJANDE batterierna i tangentbordet börjat ta slut.

  Får 8/10 för att det garanterat finns någonting bättre och sedan ser jag gärna att det lämnas lite marginal till förbättringar.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För 189:- så är detta ett mycket bra köp. Man får mycket för de pengarna. Tycker de ser bra ut och räckvidden är mycket god.

  Tangenterna sitter dock något för tätt ihop och det finns inga lysdioder som t.e.x. talar om Caps lock eller Num lock är aktiva eller inte.

  Musen har en On/off knapp på undersidan. Vill man spara på batteriet så gäller det att man kommer ihåg att stänga av den....

  Uppdatering: använder fortfarande tangentbordet och musen och de fungerar fortfarande väldigt bra. Är mycket nöjd.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Jag tappade musen på trägolvet, så gick den sönder.

  Men annars om du inte tappar den så fungerar den riktigt bra!

  Bra och billig.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Given kombination av keyboard och mus, känns så ergonomisk jämfört med min tidigare variant som var en Logitech Combo MK260.

  Bra behöver inte vara dyrt. Köp.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Det hackar något efter då man använder de en bit från mottagaren. Annars mkt bra!
 • Bra
  4 år sedan
  Överlag bra, förutom kvaliteten på musens scrollhjul. Funkade bra första månaderna, men sedan har den lagt av så att fönsterna hoppar upp och ned när man scrollar.

  Annars skönt tangentbord och bra storlek på mus (smidig att ta med). Har inte behövt byta batteri på över 6 månader, så den föregående användaren har nog inte stängt av musen när den inte använts.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mäter upp min räckvidd till 2m. Batterierna får bytas varannan månad på musen. Scrollen gör som den vill, ibland fladdrar webläsaren upp och ner utan att man rör musen. Ska man scrolla upp eller ner, så kan den göra tvärtom ibland. Musen är för liten dessutom, för en vanlig man.
  Enkel klick kan ibland bli dubbelklick. Håller man ner en musknapp så släpps oftast nertryckningen. Jag har musen 30cm från mottagaren.

  Tangentbordet är jag helt nöjd med. Lite väl kompakta tangenter när finns en ram runt som tar upp en massa plats.

  Men det var ju billigt iaf.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Underbart, inget kunde vara bättre.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otroligt nöjd, väldigt basic tangentbord utan massa lull lull, sköna tangenter och bra respons. Till ett pris på 200 kr så är det en nästan en 10 poängare, ganska skön mus med.

  + Sköna tangenter
  + Slimmat och diskret
  + Bra respons

  - Inget direkt, en detalj är att escape-tangenten inte sitter där den brukar sitta exakt, den sitter ett snäpp ovan på samma rad som funktionstangenterna.

  - Ang musen så hade det varit kanon om MS hade valt ett par mindre batterier så musen blev lättare, den känns rätt tung som den är med AA batterier. Hade räckt med ett litet för att få enn lättare mus.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Testade räckvidden och fick det till tio-elva meter med en TV, en dörr och en vägg imellan. Musen är bekväm, solid och har en härlig tyngd. Framförallt är passar den normala manshänder, ingen irriterande liten minimus. Tangentbordet är bra, har snabbknappar för enklare funktioner och har bra känsla i tangenterna. Lite lätt och plastigt men helt okej. Wireless Desktop 800 är helt oslagbart när det kommer till pris, under 200 spänn för både mus och tangentbord!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Perfekt.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  blev lite besviken på musens precision, den fladdrar lite omkring ibland när man använder den på till exempel soffans eller sängens yta,
  kanske inte nått att klaga på eftersom den nog inte är tänkt att användas så, men jag har haft andra möss som har fungerat perfekt även på såna ytor,
  onödigt stor mus också
  men ändå helt klart duglig för det här låga priset.
  och använder man den på hårda/platta ytor (vilket dom flesta nog gör) så fungerar den perfekt och jätte bra mottagning också.
  jag ångrar inte köpet men hade hoppas på mer..musen får en 7a av mig.

  tangentbordet får en stark 9a eftersom den är lätt att bära fram och tillbaka och inga onödiga knappar och display men ändå allt man behöver och vill ha: snabb knapp till kalkylator, prtscn knapp osv finns,

  P.S har haft mycket dyrare tangentbord och mus som har fungerat mycket sämre
 • Bra
  5 år sedan
  Onödigt tung mus på 64 g utan batteri. Med två AA-batterier är det 110 g. Det är nästan dubbelt så tungt som Microsoft Wireless Mobile Mouse 1000 som väger 61 g med batteri trots att den enligt uppgift har en motsvarande batteritid (8-10 månader med samma beräkningsmetod förhoppningsvis). Detta är goda skäl att använda Microsoft Wireless Mobile Mouse 1000 istället vilket då tar två USB-uttag i anspråk eftersom USB-stickorna inte kan programmeras om till kompatibilitet via drivrutinen.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Jag har använt ett annat trådlöst dagligen som fungerat helt okej har jag tyckt, tills jag testade denna.

  Denna är många gånger bättre (ironiskt nog med tanke på att detta är ca 4 ggr billigare!). Musen fungerar felfritt i olika lägen och även när jag sitter i soffan 6-8 m bort, även på olika material som tyget på benet. Tangentbordet fungerar också riktigt riktigt bra. Tror aldrig jag tryckt på en tangent som inte registrerats! Detta hände hela tiden med mitt förra.

  Om batterierna håller länge i musen (som man måste komma ihåg att stänga av manuellt varje gång vilket är ett minus) så är det en solklar 10a!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Price:199 kr
  Shop:Dustin Home.
  Delivery charge:59 kr.

  Very good suit.

  It comes with batteries.
  But I think there is a bug about this suit on Win7 sp1:

  After I plug in the USB receiver,It works well.Now if i adjust the mouse sensitivity in control panel,then the mouse arrow jumps.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra räckvidd! Fungerar bra till HTPCn några meter bort.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Köpte från CDON för ca 170kr.

  Mottagaren är grymt skön då den inte är ivägen eller riskerar att gå av för att man kommer åt den då den är så liten.
  Jag har testat musen och tangentbordet på avståndet 10 meter från mottagaren och fungerar galant (väggar emellan)

  Det positiva
  +Grym mottagning (över 10 meter, genom väggar)
  +Liten mottagare
  +Bra response
  +Bra batteritid (enligt spec, har ej hunnit testa själv)

  Nu till det negativa (petiteser)
  -Tangentbordet är lite för högt
  -esc, F knapparna och extra knapparna är dåligt placerat
  -Mellanrummet på piltangenterna och närvarande är för tajta så man lätt kommer åt fel knapp.
  -Musen är lite hög i början så det känns som att det tar i i handflatan när man håller i den.

  Jag är super nöjd med produkten och även fast tangentbordet känns lite B så finns det inget att klaga på då mottagingen är så grym till det låga priset!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Köpte för 124kr på Misco i förra veckan för att ersätta Ace C2 till Htpc:n, vilket klipp! Ace C2 klarade inte ett avstånd på 1,5m trots att den skall klara 9m och känslan i tangentbordet var ett skämt. Är mycket nöjd med det nya!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Helt outstanding för sitt pris. Jag är mycket imponerad faktist av både tangentbordet och musen.

  Oförståndligt billigt för en sådan bra produkt.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Det överlägset mest prisvärda du kan köpa just nu, om du gillar tangentbord med kort slaglängd och möss som är ok för både höger och vänster hand.

  Mycket snyggt också, samt relativt litet och smidigt (ger dock knappar som sitter väl så tätt). Rekommenderas!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Helt perfekt paket för ett perfekt pris!

  Tangentbordet är skönt att skriva på och lätt och behändigt att flytta runt i vardagsrummet. Räckvidden kan man inte heller klaga på utan det klarar 7 meter som är det längsta jag sitter ifrån, utan minsta problem.
  Det enda jag tycker är lite synd är att Esc-knappen är lite liten, men tog bara någon timme innan man började vänja sig vid den.

  Musen är långt över min förväntan som visserligen var ganska låg. Jag är dock ingen gamer så väljer att inte uttala mig om känsligheten osv. För en vanlig användare är det dock svårt att märka någon skillnad på den här musen och min lite dyrare trådade mus från logitech.
  Även musen kunde användas i hela mitt vardagsrum utan minsta problem.

  Sammanfattningsvis kan man inte göra annat än att säga att det här va ett oerhört prisvärt paket med en liten sändare, bra räckvidd och behagligt användande. Visst är inte byggkvaliten lika hög som Dinovo edge och dem andra tangentborden som kostar tre gånger så mycket, men tror det är först där uppe du märker någon skillnad.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Hur bra som helst!

  Tidigare hade jag något lattjo logitech-tangentbord (med display, g15 kanske det hette) som var onödigt stort, och dyrt.

  Egentligen tänkte jag bara använda det här tangentbordet när jag satt i soffan och behövde styra xbmc på min tv, men det var så bra så jag bytte ut logitechbordet med en gång.

  Storleken på det här tangentbordet är jättebra, jag gillar inte alls stora och klumpiga tangentbord, som det jag hade innan, utan föredrar tantgentbord som är lite mindre.

  Det är även sjukt skönt att slippa alla dryga extraknappar och rattar och gud vet vad som jag hade på mitt förra tangentbord. Man får snabbknappar för play/pause, mute, vol+ och vol- (plus en snabbknapp till kalkylatorn!?) vilka inte tar någon extra plats då de ligger på samma rad som funktionsknapparna, det gillar vi!

  Designen tycker jag är fin också :)

  Musen vet jag inte alls hur den är, då jag inte har haft någon anledning att testa den ännu.