Dovado 4GR

 Lägg i lista  Jämför
Dovado 4GR delar ditt mobila bredband (3G eller 4G) till fler datorer, då den även är en router. Fyra stycken 10/100/1000 Mbps-portar och WiFi 802.11 b/g/n. Lanserad 2010.
Jämför pris på alla Dovado Routrar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  Mycket bra. Väldigt stabil. Har haft den i 2 år nu och har aldrig strulat.
  Nya uppdateringar hela tiden.

  Stänger alltid av den på natten, som jag gör med alla elprodukter, kanske därför den funkar så bra för mig.

  Har haft denna 4 år nu och fungerar lika bra, stabil och fullt ös på Tele2 4G mobilt.
  Kan inte bli nöjdare.
  4 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Utmärkt
  Har haft den i 2 år nu och den tuffar på väldigt bra. Väldigt stabilt och smidigt att ändra inställningar. Kör endast mobilt bredband som funkar väldigt bra med 4G. Trådlösa nätverket fungerar utmärkt i vårat tvåvåningshus.
  3 år sedan
 • Usel
  Ostabil produkt. Bytt två gånger. Testat med flera olika 3G/4G modem. Kom upp i olika hastigheter hela tiden. Bytte nu till en Huawei B593. Shit va mycket bätte och stabilare.

  Hemma,
  4G Dovado med olika donglar max13 mbit,
  B593 26 mbit.

  I stugan
  Aldrig 4G med Dovado och olika 4G donglar. 3G max 6 mbit.
  B593 4G och 35 mbit. Prata med flera som har bytt sina dovado routrar.
  Fattar inte att jag kämpa så länge med denna produkt.
  Uppgraderingar av firmware med jämna mellanrum.

  Hur orkar ni andra fortsätta och "försvara" denna kassa produkt?
  Jag har inte uppgraderat min B593 en ända gång, den bara tuffar och går.
  O ja, jo man kan köra Tellstick net eller NAS mot B593 (Vem nu som orkar meckla med Tellstick? också en skit produkt)
  4 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )
 • Bra
  Edit: Efter ett gäng firmwareuppdateringar börjar denna bli bra. Dovados support är riktigt bra!

  Idén är god. NAS-server för externa hårddiskar, styra fjärrströmbrytare med hjälp av en Tellstick, 3G/4G-router, möjlighet att koppla in gps. Mängder med roliga finesser om det inte vore för att routern är totalt värdelös för övrigt.
  Efter någon timme hänger sig routern och man får starta om för att kunna få sig ytterligare max en timmes fungerande router. Sanslöst instabil!
  Själv var jag mest intresserad av att styra fjärrströmbrytare och funderar nu på att istället skaffa en Tellstick Net och plugga in i min gamla stabila trotjänare till router.
  Men för den som gillar att ständigt starta om routrar och känner upphetsning av att i bästa fall få ett otroligt slött nätverk så är det produkten för Dig.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Utmärkt
  Har flyttat ut till en hyrd sommarstuga för att bo i cirka 7 månader. Har hyfsad 4G-täckning (Tele2) med USB-dongel men insåg att jag behövde ett WLAN också för att dela NAS, skrivare, etc. Mina intryck än så länge:

  Mycket bra hitills. Stabil och har bara tuggat på utan avbrott eller andra problem nu i en månad. Hade problem i början med installationen eftersom jag saknade förlängningssladden för USB. Då stör 4G/3G och WLAN antennerna varandra ordentligt och fick urusla anslutningshastigheter.
  Provade med en kabel liggandes hemma men då fick jag ingen anslutning alls.
  Gick sedan till affären och fick min originalförlängningskabel och vips så fungerade allt hur bra som helst - full hastighet på 4G (så bra jag nu kan få beroende på täckning) och WLAN utan problem.
  4 år sedan
 • Dålig
  Bra när den väl funkar - men jag har likt många andra problemet med att WLAN-anslutningen dyker i tid och otid. Aldrig har det fungerat i mer än ett dygn i sträck.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Uppdatering 120925:

  För några veckor sedan pillade jag, klåfingrig (eller nyfiken) som jag är, i nätverksinställningar på min NAS. Sedan dess strulade min Dovado, oregelbundet. Smällde av och köpte en Asus RT-AC66U. När jag väl beställt den kom jag på att jag kanske gjort något tokigt i inställningarna på min NAS och ja, det hade jag. Jag hade aktiverat Jumbo Frames MTU 9000 och det gjorde att min router strulade. Jag inaktiverade Jumbo Frames på min NAS igen och allt fungerade klockrent. Men innan jag gjorde det hann jag få iväg ett mail till Dovado Support som svarade efter ca 35 timmar och var väldigt fundersamma och ville verkligen hjälpa till. Jag bad om ursäkt för det falska alarmet men tackade för deras respons. Jag skickade på svenska och fick svar på svenska. Kanon.

  Jag fick hem den nya routern idag, Asus RT-AC66U som kostade mig 1750 kr. Testade den och min kabelanslutna Mac gav sämre resultat i Bredbandskollen med Asus än Dovado. Strax över 94 ner och strax över 87 upp med Dovado vs. Asus gav 93 ner och 63 upp som bäst (vardera tre tester vid samma tidpunkt och samma förutsättningar). Vad gäller det trådlösa så tycker jag att det känns mer responsivt på Internet med 2,4 GHz än 5 GHz på min iPad och med iPhone 4 är det bara 2,4 GHz som funkar. För övrigt märker jag ingen skillnad på 2,4 GHz mellan de två routerna. Så, vad ska jag men en router med 5 GHz när jag ändå använder 2,4 GHz?

  Asusen ger mig inget mervärde varför jag kommer att skicka tillbaka den. Hade klart behållit den om Dovadon inte funkat. Men det gör den.

  Så när som på mitt eget misstag som jag nämnde ovan så har den inte strulat på många månader och jag numera är ännu gladare för min Dovado.

  Jag tycker Dovado är toppen. Det kommer Firmwareuppdateringar hela tiden och varje gång får jag ett mail. Det är enklare än någonsin att installera nytt firmware. Bara ladda hem fil, köra och knappa in lösenordet på routern och 3 minuter senare är det färdigt. Då de uppdaterar firmware hela tiden (pga. nya 3g och 4g modem) så fixar de även småsaker vartefter. Blir bara bättre och bättre och stabilare och stabilare.

  Asusen skulle jag kunna vilja ha för den har kraftigare antenner och dubbla frekvensband men eftersom jag får bättre värden både trådat och otrådat kan jag inte motivera Asusen. På pappret bättre men inte i upplevelse eller siffror.

  Mitt betyg är numera 10 och jag rekommenderar verkligen denna router för 869 kr som med mina användningsområden står sig mot den nyast, kraftfullaste för saftiga 1750 kr.

  Uppdatering 120625:

  Trådlös uppkoppling hänger sig ibland. Omstart hjälper. När det väl strular kan det ske några gånger på en dag eller en vecka. Har nog inte behövt starta om den på 2 mån nu. Fungerar mycket bra när detta inte inträffar. Oregelbundet strul som jag ej kan förklara varför det inträffar.

  Allt annat fungerar toppen för mina behov.

  Håller dock ögonen öppna efter en ny om denna börjar strula mer. Då blir det nog en Apple eller Asus n66u.

  Uppdatering 110911:

  Har fungerat felfritt i ett antal månader nu utan att jag behövt stänga av och sätta på den igen. Förmodar att det var sista FW-upgrade som gjorde susen.

  Har även använt NAS-funktionen nu och det fungerar bra om än slött men vad kan man förvänta sig. Det är ingen påkostad NAS som är byggd för dess syfte.

  Rekommenderar nu ännu mer att köpa denna och betygen kan jag utan att skämmas öka till en 9a.

  --------------

  Haft produkten i ca ett år.

  + Smidigt gränssnitt
  +/- NAS-funktionen fungerar bra men för att det ska vara snabbt behövs nog lite bättre hårdvara. Är inte tillfredsställande snabbt att jobba mot men tillräckligt bra att strömma Apple Lossless-musik till SONOS.
  + Fungerar som en router ska
  - 3G fungerar inte tillfredsställande stabilt. Kan inte rekommendera att köpa produkten för att få tag på denna funktionen. Vill dock reservera mig för mitt eget uttalande då jag bara testat detta i HBG där den uppträtt väldigt instabilt (3G-uppkopplingen alltså) men det har sedan visat sig att jag fått dyr dataräkning för datatraffik på det danska nätet. Kanske därför det varit instabilt. Även använt 3G-funktionen med mycket dålig täckning och samma här, det fungerar nog dock inte bättre med någon annan produkt i det fallet.
  - Wifi slutar fungera ibland men med en av-och-på så fungerar det bra igen.
  + Bra med FW-uppgraderingar

  Hade en d-Link dir-635 innan och bytte pga. 3G-funktionen och gigabit. D-Linken var helt stabil jämfört med denna.

  Jag har dock kvar min d-Link men har inte bytt tillbaka vilket tyder på att jag ändå är nöjd med denna. Det känns bra och jag rekommenderar faktiskt att köpa denna.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Usel
  Om du värderar stabilitet högt, köp inte denna produkt! Har haft den i drygt ett år och har aldrig haft så många problem tidigare under 10 års WLAN och router i hemmet, trots att jag kontinuerligt uppgraderat programvaran. Läste användarrecensioner på nätet först efter köpet och de gav dåliga vibbar som tyvärr visade sig stämma helt. Mina barn är olyckliga då routern typiskt startar om mitt i onlinespelande och i princip alla problem med iDevice (iPhone, iPad, iPod) och Apple TV hemma visar sig i slutändan åtgärdas med en omstart av denna router. Dovado nej tack för mig!
  5 år sedan
 • Usel
  Jag har haft denna router i nästan 2 år, har fungerat ganska bra men nu på senare tid så startar routern om sig själv.
  Jag hjälpte min bror att också köpa denna router, den gick riktigt bra men bara hans bärbara dator kunde använda det trådlösa nätet, inga mobiler eller andra datorer.
  När jag för några månader sedan skulle uppdatera båda min och min brors router så fungerade min bra men min brors dog totalt.
  Har varit i kontakt med Dovado flera gånger men får inget bra svar och ingen hjälp.

  Jag kan INTE rekommendera denna produkt med så dålig support och kvalitet.
  5 år sedan
 • Knappt godkänd
  Jag måste ha fått en dålig router, men jag har inte orkat skicka tillbaka den.
  Den tappar det wifi väldigt ofta så man måste starta om den minst en gång om dagen om man vill använda wifi.
  Trådat brukar det fungera.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Snabb och enkel installation, har använt den under kvällen utan några bekymmer. SIP-telefonen uppkopplad och fungerar klockrent, supernöjd så länge.

  Har kört den som fiberbredbandsrouter fram till nyligen, fåtal omstarter under dessa tre år.

  Bytt till mobilt bredband för 5 dagar sedan och kör den nu ihop med Tele2 E398 samt Siemens Gigaset SIP. Krånglade lite initilat men efter att ha bytt frekvenskanal har den hållit sig stabil i snart en vecka. NAS funktionen var en trevlig överraskning :D. Om man kunde komma åt NASen utifrån skulle betyget bli 10!

  Är fortsatt nöjd.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Acceptabel
  Installerade igår. Inte hunnit testköra så hårt, och än så länge har jag inte testat 3G modemet. Köpte denna modell för att kunna ta med mig den i husbil på semestern. Farten verkar ok, ska testas mera.

  Största orsaken att den inte får högre grundbetyg är dock att den helt saknar monteringshål. Inte ens användbara distanser mot ett bord.
  Kommer göra monteringen i serverskåpet lite svårare, och ännu värre på resan då den måste klämmas fast eller dras fast med spännband för att inte bara hänga i sladdarna.
  5 år sedan
 • Acceptabel
  Uppdaterar:
  Dovado släppte nyligen firmware version:5.0.16 med bland annat "General stability improvements" samt "WLAN stabilized".
  Denna uppdateringen har haft positiv impact på stabiltetsproblemen, jag blivit kvitt hängningarna och efter uppdateringen har routern gått utan problem.
  WLAN hastigheten är också mycket bättre, tidigare riktigt usel, men efter uppdateringen är överföringshastigheten riktigt bra.

  Tidigare kommentar:
  Köpte denna router eftersom jag har mitt bredband via 4G nätet.
  Dock är jag mycket besviken, inte på USB-4G funktionen, men stabiliteten hos routern.
  Routern hänger sig minst en gång per dag, vilket gör routern totalt värdelös.
  5 år sedan
 • Usel
  Detta är den andra Dovado-routern jag ägt. Tidigare hade jag en UMR som fungerade hjälpligt. När jag flyttade till huset som använder routern (pga att jag inte har fast anslutning förrän till hösten) så uppgraderade jag till en 4GR. Till en början fungerade den rätt bra, men efter att jag bytt operatör började strulet. Nu startar den om eller låser sig flera gånger per dag. På forumet på mobilabredband.se försökte jag hitta svar, men möttes av en otrolig arrogans från supportpersonalen. De skyller på allt från leverantören av stickan till att Apple inte håller officiella standards. Otroligt oseriöst. Ett av tipsen som skulle lösa mina problem med routern skulle vara att låta en annan router sköta WLANet, men inte ens det hjälper. Tyvärr har jag inte kvittot kvar annars skulle dom få tillbaka den mellan örona.

  Edit 120321: Den nya firmwaren gjorde den lite mer stabil. Dock la den av i måndags. Jag letade då fram min gamla Dovado UMR som med nytt firmware stödde mitt ZTE E680 modem. Mycket stabilare, dock med sämre hastighet. Då upptäckte jag även att mitt problem jag haft med NASen var löst, det orsakades alltså av 4GR:en. Ursch vilket skräp. Jag som höll Dovado så högt efter framgången med UMR:en. Nu skulle jag inte pissa på dom om dom brann än gång. Arrogansen från deras sida på mobilabredband.se gör inte saken bättre.
  5 år sedan
 • Usel
  På pappret en riktigt bra produkt och de ar fått en del bra kritik, men min router är fortfarande helt hopplös. Minst en omstart om dagen och den tappar uppkopplingen alldeles för ofta för att överhuvudtaget ha ett existensberättande.

  Dock skall supporten ha en eloge, grymt bra att jobba med, men det hjälper ju inte när produkten är skräp.

  Nu har jag införskaffat en TP-link för ca 300kr och den utklassar min Dovado. Nu har jag blivit lovad en beta av senaste firmwaren, men om den inte funkar så lämnar jag tillbaka routern.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Funkar fint. Hade lite strul från början då den inte kunde ansluta till mitt 3 modem, men efter att ha uppdaterat till senaste firmware så gick det hur smidigt som helst att ansluta till mitt mobila bredband från 3. Så var lite mitt fel också att den inte funkade som den skulle då jag för struntade att uppdatera firmware.
  5 år sedan
 • Bra
  Fungerar okey som modem men inte särskillt rolig som router. Var rätt glad när jag fick slänga ut den när jag fick mitt riktiga bredband till slut. Dovado känns som ett sjysst svenskt företag som jag gärna vill tycka om.
  5 år sedan
 • Usel
  Kan inte annat än stämma in med de talare som beskrivit problemen med hängningar, tappad anslutning, dåligt fungerande WLAN osv.

  Denna produkt är klart undermålig, de få lyckliga som har någorlunda stabila exemplar kan skatta sig lyckliga.

  Vi andra som är många ( om man läser i dovados forum ) är inte lika glada.

  Iden är bra, men någonstans på vägen gick det väldigt fel Dovado!

  Ne, tummen ner för denna produkt. Har själv en Netgear MBRN3000 nu, som för övrigt kostar hälften av Dovados 4GR och det bästa med Netgerar MBRN3000..... Den fungerar!
  5 år sedan
 • Perfekt
  Jag hade en del problem tidigare, använde Huawei E1820 äldre firmware och Telenor som ISP. Uppgraderade till Telenor 4G, nytt modem Huawei E398 samt senaste firmware 5.0.12.

  Nu är det grymt stabilt, 87 Mbit/s upp och 28 Mbit/s ner (svarstid 18ms)! Bor i Göteborg.
  5 år sedan
 • Usel
  Jag köpte min Dovado för snart ett år sedan, där problemen började redan dag ett med att routern tappar förbindelsen med "internet"

  Routern tappar även WiFi, eller rättare sagt som Dovado själva säger, Vi är medvetna om problemet och det beror på att WiFi i routern stör ut internetförbindelsen om du har ett USB modem och kör trådlöst "internet"

  Lösningen är enligt Dovados support och deras forum http://www.mobilabredband.se/forum/viewtopic.php?id=3899 är att man tillsvidare stänger av WiFi och inhandlar en ytterligare accesspunkt om man vill köra WiFi enligt Dovado.

  Dessa problem har funnits sedan den första leveransen av 4GR och finns FORTFARANDE i de som levereras!

  Att i över ett år misslyckas med at rätta till problemt och konstant vägra ta sitt ansvar gör Dovado till i mina ögon en mycket suspekt leverantör, jag kan därför knappast rekommendera ett köp av denna produkt.

  Produkten borde säljstoppas av Dovado tills de hittar en lösning, och kan man inte lösa problemet så är rätt agerande att återkalla de defekta routrarna.

  Det finns metervis med missnöjda köpare som förtvivlat uttrycker sitt missnöje i forumet http://www.mobilabredband.se/forum/viewforum.php?id=108

  Själv har jag gett Dovado både en, två och tom tio chanser att rätta till problemet, och än idag så har man inte lyckats utan fortsätter med sitt, stäng av WiFi och det kommer en ny firmware

  Ändå så sitter man här med en icke fungerande Dovado 4GR router.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Min funkar klockrent. Uppdaterade firmware det första jag gjorde och den har inte strulat över huvudtaget.

  Använt den i ca 5 månader nu.
  5 år sedan
 • Dålig
  Kör 5.0.12. pInsamt usel wifi. Behöver starta om skiten en gång i veckan. Produkt ideen är riktigt bra. Kör med huawai/telenor 3G och den strular en hel del den också. Men det är kanske inte bara dovandos fel. Sedan har den en del helt idiotiska fel. Om 3g är nere så spoofar den alla IP-addresser som pekar ut den lokala routern. Den fakear också ping svar om 3G är nere. Skottpengar på detta, Denna typ av utrustning måste fungera klanderfritt. Bra ide skituselt genomförande.
  5 år sedan
 • Usel
  Uppdaterar: 1år senare... Routern är inte bra. Iom senaste halvårets uppdateringar har routern börjar stänga av sig sporadiskt och till början startade den om nån gång per dag. Nu startar den om flera gånger per dag. Jag ides inte kämpa med den nåmer så jag köpte betydligt billigare TP-Link som är etta här på prisjakt. Efter att kommit fram till att den är otroligt mycket bättre än dovadon, så har jag beställt 3 stycken till, till vänner och bekanta. KÖP EJ Dovado 4GR!

  Mycket bra Router för dig som vill dela mobila bredbandsuppkopplingen. Får 6,5mbit ner/1,5mbit upp. Fungerar mycket stabilt. Har inte krashat en en enda gång. Bästa routern som jag haft hittills! Då jämfört med Dlink DIR-635, och en Netgear WGR614.

  Nackdelarna: Den blir varm, den har inget medföljande stöd för att ställas stående. Och det största minuset: Ingen möjlighet att använda som printserver eller koppla en extern usb HDD. Tillverkaren har poängterat i flera forum att stöd för detta inte kommer att läggas till. Skulle lagt tio fulla poäng om dessa funktioner skulle funnits tillgängliga.
  7 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Perfekt
  Fungerar utan problem. Använder den med mobilt bredband från TRE (Huaweii E372). Superenkel att konfigurera och få att fungera. NAS:en fungerar också riktigt bra.

  Mycket roliga extrafunktioner som man troligtvis aldrig kommer att använda men man vet aldrig.

  Det enda negativa som jag upptäckte jämfört med 3Gn är att effektförbrukningen är 13W istället för 6W. Vilket blir lite dyrare i drift.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Fungerar bra med ZTE MF680 3G modem och Tre

  OBS! De som har problem behöver kanske uppdatera Firmware till den senaste 5.0.5, ladda ner den från deras webbsida :)
  6 år sedan
 • Perfekt
  Har inte haft några problem med 4GR en enda gång, Fungerar hur utmärkt som helst. Har inte haft några av de problem som andra medlemmar gett med stabiliteten eller anslutningen till 3G.
  6 år sedan
 • Dålig
  Har tröttnat på stabilitetsproblemen och nu beställt en TP-Link TL-MR3420. Dovado kan jag inte rekommendera. Hänger sig ofta, tappar kontakten med internet (har provat två olika 3G-modem med två olika SIM-kort) och är allmänt opålitlig.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Jag har inga som helst stabilitetsproblem och tycker routern är mycket bra. NAS-funktion och möjlighet att koppla till en Tellstick är ett stort plus. Jag ger den dock inte full poäng eftersom Tellstick-funktionerna inte är så utvecklade jämfört med de Windowsprogram som finns för Tellstick.
  6 år sedan
 • Dålig
  Plastiga antenner som inte går att byta till större eller utomhusantenn.
  Ska vara N-standard men har inomhusräckvidd på högst 10 meter.
  Den har nu slutat lämna ut IP-adresser och går inte att använda varken via kabel eller Wifi. Skickar inte ens ut SSID så att nätverket syns.

  Kan inte rekommendera denna alls.
  6 år sedan
 • Dålig
  Har haft denna router i ett halvår nu och har inte varit annat än svordomar och huvudvärk. Otroligt instabil. Har testat allt för att få det att fungera stabilt, även varit i kontakt med Dovado men inget har hjälpt. Kommer det inte en ny firmware-uppdatering innan juni (skulle enligt Dovado varit klar i slutet på mars) så slänger jag skiten i soptunnan.
  Till Dovado om ni läser detta: Sluta komma med bortförklaringar och lägg korten på borden. Mitt förtroende för er har gått från 100% till 0% på några månader.
  6 år sedan
 • Knappt godkänd
  Trevlig router men den fungerar väldigt skakigt med produkter från Apple. Var i kontakt med supporten och fick en beta firmware som gjorde att routern fungerade bättre dock inte perfekt. Största problemet var med iPad 2 men även iphone 4 och MacBook Pro.

  Tröttnade och lämnade tillbaka routern på Netonnet, fick köpa en annan router utan minsta tjaffs, mycket bra!
  6 år sedan
 • Bra
  (Se uppdatering längre ned) Inte så stabil som jag hoppats, vissa datorer i nätverket förlorar ibland kontakten med internet, liksom en Ipad. Botemedlet är en omstart. (kör senaste firmware 4.3.3) Det sker dock sällan, kankske ett par ggr sedan vi köpte den före jul.

  UPPDATERING: Dovado har tydligen problem med Idevices, för även våra Iphones tappar titt som tätt kontakten med internet (Den är fortfarande ansluten till routern men man kommer inte åt internet längre). Det som hjälper är en omstart eller att "förnya tilldelning" av IP-adress i Iphone/Ipad. Sänker betyget till 4, "knappt godkänd".

  UPPDATERING 2: Efter att ha varit i kontakt med Dovados support och fått en beta-firmware så fungerar allt mycket bättre, om än inte helt felfritt. Jag uppdaterar därför betyget, men undrar samtidigt varför det ännu inte inte har släppts någon ny firmware "officiellt" i år?
  6 år sedan
 • Perfekt
  Bästa routern jag haft. Bara att plocka upp och stoppa i modemet. Lirar direkt.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Väldigt enkel att installera. Använder 3G-modem och allt fungerar perfekt. Kör trådlöst mot både PC och mobil. En nackdel är att den blir ganska varm men det går att lösa om man tänker på placeringen.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Suverän, helnöjd! Busenkel installation, varit igång ca 1,5 månad utan några problem (Används med 3G-modem Tele2 Huawei E1820, sen trådlöst mot en PS3 och två PCn, fw 4.3.3)
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Har 2st av denna router med Firmware 4.3.3, väldigt enkel att ställa in kör med Telias option icon 505, funkar perfekt, den har dessutom failover, så skulle det fasta bredbandet lägga av, eller vice versa, så hoppar den över till det fungerande, använder mest den till mitt fiber lan
  Jag har inte märkt av någon slöhet eller lost packets, har testa detta via bredbandskollen. Ska testa den sen med Tellstick, och köra mina Nexa uttag med den
  Tyckte den va den enda vettiga router som fanns.
  har tidigare haft Zyxel w-320 och den strulade titt som tät! Jag är nöjd än så länge.
  6 år sedan
 • Usel
  Returnerade routern idag. Oanvändbar med stabilitetsproblem i uppkoppling mot mobilt bredband. Har uppdaterat firmware flera gånger och nu till 4.3.3 senast.

  Har testat med flera bredbandsmodem som Huawei E220 och Option iCon 505 mot Telia och dessutom testat på olika orter.

  Tänkte att ha routern i sommarstugan för att styra och övervaka men produktion känns inte färdigutvecklad.
  6 år sedan
 • Usel
  Wireless funktioneliteten är i princip obrukbar.
  Latency till själva routern ibland up till 100ms.
  Packageloss upp till 5-10% på många olika wireless klienter.

  Vi va tvungna att ersätta den mot nånting som funkar till slut.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Snabb enkel med avancerade funktioner som jag inte hittad någon annanstans och som bara fungerar direkt ur lådan
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Riktigt bra produkt. Efter firmwareuppdatering så är den stabil och lättadministrerad. Bra funktioner och dessutom kommer uppdateringar till nya modem ut fort. Funktionen för omstart när modemet tappar kontakten med masten är också ett stort plus.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Har kört den snart en månad och har bara positivt att säga (det negativa handlar om operatören Tre...).

  Enkel att installera och uppdatera. Snabb och stabil.

  Om man till det lägger en lättillgänglig och kunnig support så kan det inte gå fel!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Enkelt handhavande, bra prestanda, lätt att uppdatera firmware,bra pris, blir helt enkelt högsta betyg.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Hade en Asus WL-500W tidigare som klappade ihop. Ersatte med denna, dels för den fina kritiken som ren router men även för möjligheten att fjärrstyra trådlösa brytare (t.ex. Nexa och Waveman) mha en TellStick.

  Som router betraktat gör den sitt jobb, bra med inställningar, stabil uppkoppling och bättre trådlös räckvidd än den förra. Inget stöd för HD eller skrivare men inget minus från min sida då jag inte har det behovet.

  Med hjälp av en TellStick går det att schedulera händelser men tyvärr ganska rudimentärt: På/Av, Alla veckodagar, Må/Ti/On/etc, osv. Dessutom går det att koppla på/av till solens upp- och nedgång vilket är smidigt. Men i princip fungerar det och gissa om det är skönt att slippa springa runt och ställa om alla timers! Med den nya TellStick (extern antenn) har jag inga problem att täcka hela huset (trä, två våningar, 70m^2 markyta) trots att routern befinner sig i ett hörn av huset.

  Supporten är föredömlig och de är aktiva på diverse forum (fick svar efter 10 minuter trots att det var sent på kvällen).

  Blir något varm och saknar tyvärr väggfäste.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Hade innan en dlink dir 655 som var uppkopplad med ett 3g modem från dlink.
  Fick ungefär starta om routern varannan dag för att den tappat nätet, samt nätet var extremt instabilt. Bara en sådan enkel sak att ladda hem en linux iso från sunet var en helt omöjlig uppdrag.
  Men vilken skillnad med dovado'n går inte att jämföra otroligt stabilt har inte tappat nätet en enda gång under 1 månads tid nu samt nätet är mycket stabilare. Kör också ip telefoni och det fungerar nu utmärkt, går ej att jämföra med dlink'en.
  Det enda jag saknar just nu är att man inte kan justera effekten på det trådlösa nätet utan det är max styrka men inte omöjligt att det kommer i en senare mjukvara för routern. Så har du ett 3g modem tveka inte detta är en mycket kompetent router för just den funktionen.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Snabb och enkel router.
  Använder den utan 3G modem men den fungerar utmärkt som vanlig router.
  Dovado har ett aktivt forum där dom lyssnar på sina kunder.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft denna några veckor nu, och gillar den skarpt 12mbit med E182E modem och Tre. Ska försöka rikta in modemet lite mer mot 3G-masten, verkar vara det som avgör. Hoppas på lite mer funktioner för usb-portarna bara.
  7 år sedan