Electrolux EWF168540W (Vit)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Tvättmaskiner (107)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska dålig
  I två veckor hade jag maskinen innan jag åkte tillbaka med den...

  Anledningarna till återköp:

  Den har en dusch som skall väta tvätten ovanifrån. Detta skulle vara bra och fint på alla vis men det sades inte att denna pump går kontinuerligt och låter en del. Jag ville ha en tyst maskin vilket jag inte anser att jag fick.
  Efter två veckor började denna pumpen låta något oerhört och jag kände att det fick bli reklamation av maskinen.

  Jag anser inte heller att den var speciellt stabil vid centrifugering. Jag monterade den efter konstens alla regler och testade både med och utan "gummifötter" men den skakade på rätt bra tyvärr. Och detta med både lite och mycket tvätt.

  Överlag känns det som att Electrolux inte har mycket kvar av sin forna glans så jag bytte märke och skall testa min nya maskin i dagarna.
  5 år sedan
 • Usel
  20110504
  Har nu fått ett uttalande från @ElectroluxSE och de hävdar att det inte är något fel på maskinen utan man ska tydligen inte tvätta mattor, kläder med snören, kläder med tryck eller mjuka kläder i denna maskinen. Då kan det tydligen gå så här. Enligt dem är det mitt fel att jag trodde att man kunde tvätta detta i maskinen. Därav utgår ingen ersättning för våra förstörda kläder.

  Med andra ord, enligt Electrolux så går det inte att använda denna tvättmaskin till att tvätta för tydligen så sprutas det in vatten i trumman och sedan snurrar den runt och då kan saker gå sönder. Konstigt uttalande men det var vad jag fick som förklaring till att sakerna gått sönder.

  Högst troligen så gäller det väl de flesta av Electrolux tvättmaskiner då. Så jag kan inte annat än att avråda från köp av deras tvättmaskiner, risken är att det inte går bra och då får du ingen ersättning. Vågar du chansa?
  __________________
  20110404
  Katastrof! Köp ej, den gör sönder dina kläder! Trumman och allt verkar jättebra men ändå går kläderna sönder och ser slitna ut.

  Har idag haft tekniker på besök. Han blev väldigt ledsen när han såg de trasiga kläderna.

  Första månaden var man jättenöjd med maskinen. Tyst, enkelt handhavande och behövde inte tvätta lika många gånger då den rymmer väldigt mycket. Men när man förstod att allt inte stod rätt till så blir man klart irriterad. En tvättmaskin som gör sönder kläderna är inte något man vill ha. Teorin just nu är att det lilla blå munstycket som sitter i gummibälgen är boven i dramat. Kläderna kan fastna där.

  Väntar fortfarande på Electrolux. De verkar ha interna kommunikationsproblem. Det lokala servicekontoret får tydligen inte tag i stockholmarna. Kommer lägga upp en bild på de trasiga prylarna inom kort och kommer uppdatera inlägget med mer info framöver. Fram tills dess, håll er undan från denna maskin.

  Mer info kommer...

  Maskinen kan centrifugera i 1600varv/minut, helt onödigt då inga kläder i princip klarar det, i alla fall verkade det så på teknikern som var här. Har själv inte utnyttjat det än men varför ha det om det inte finns bruk för det?

  Bilder finns på nedanstående länk
  http://www.minhembio.com/moggleif/306595/

  Har köpt en ny tvättmaskin. Som det tydligen inte gick att hitta något fel på vår maskin så borde ju det då vara ett modellfel. Så ni som är intresserade av Electrolux-maskinerna, tag i beaktande att ni tar risken att maskinen trasar sönder era kläder utan att ni kan få ersättning för det. Verkar vara så att det är Ok att bygga felaktiga maskiner och skylla på modellfel. Ingen goodwill eller något sådant verkar det bli heller. Räknar med att vi förlorat ungefär 8000kr på trasiga kläder.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Mycket bra, rymlig tvättmaskin med många möjligheter att anpassa programmen. Till vardags kör vi ofta eco-prgrammen som tar väldigt lång tid. Har man bråttom är det dock bara att välja ett standard- eller snabbprogram.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Helt suverän maskin. Har bara ägt den ca 1 vecka, men den är så tyst att man t.o.m. missar att den centrifugerar trots att den gör det i 1600 varv/min. Sedan älskar jag att man själv kan avgöra hur länge den ska tvätta kläderna genom att välja smutsighetsgraden hos kläderna. Den kortaste bomullsstvätten i 40 grader går på 35 min och i 60 grader går den på 40 min. Har man riktigt bråttom kan man använda kortprogrammet som endast tar 14 minuter.

  Trumman och öppningen till denna maskin är rymliga och hela intrycket andas kvalitet. Denna maskin är ett måste för alla småbarnsföräldrar som inte vill lägga ner mer än nödvändigt av sin tid på hushållssysslor.
  7 år sedan