Sony CyberShot DSC-TX5

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Kompaktkameror (38)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Mycket bra kamera som känns kompakt och tar fina bilder. Färgerna är fina och exponeringarna blir bra i de allra flesta fallen. Det finns en hel del autolägen som fungerar utan att man behöver fundera så mycket. Undervattenbilderna blir bra till ett par meters djup. Ett minus dock för batteritiden som försvinner illa kvickt, speciellt om man filmar.
 • Bra
  7 år sedan
  Hittills är jag nöjd med kameran. Den tar hyggliga bilder som en kompaktkamera gör...
  Den är perfekt för mig som extrakamera, med sin vidvinkel och tålighet.

  Filmfunktionen funkar prima! Det går dessutom att zooma optiskt då man filmar.

  Det jag saknar är ett "knapplås" för pekskärmen, då man ber barn eller nån annan att ta bilder. Det blir lätt ändrat när de kladdar runt på skärmen ;) I övrigt tycker jag pekskärm funkar bra.

  Jag har med min andra kamera (Canon S5is) undvikit panorama-bilder då man fått sätta ihop dem i datorn. Detta funkar grymt bra direkt i den här kameran!

  Jämför jag med min Canon S5is så skulle jag önskat lite mer förstärkning vid dåligt ljus. Som det är nu är det svårt att se vem/vad man siktar på. Canon S5is visar en kass grynig bild, men jag kan se vad jag siktar på.

  När ska tilverkarna fatta att det inte behövs mer än 5Mp till ett sån här litet objektiv!?!?! Då skulle ju ljuskänsligheten öka o bruset minska ytterligare.

  Batteriluckan och multikontakten är värdelöst konstruerad. Som det är nu måste man öppna batteriluckan för att komma åt multikontakten. Man måste dessutom ta ur batteriet var gång det ska laddas. Jag hade önskat mig att bara behöva ta ur batteriet vid byte. På så vis skulle risken för att det kommer skräp/hår vid o-ringen minskas radikalt! Det skulle tex kunna sitta 4 små kontakter (USB) till en enkel docka e.d. så man kunde ladda batt o bilder via datorns USB.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Fick hem min svarta Tx-5 idag. Och måste säga att jag är sjukt imponerad. Har bara använt större digitala kameror och digitala system. Men denna lilla kamera är riktigt kompetent, och tar framför allt grymma bilder i dåliga ljusförhållanden, ja, bättre än vad min systemkamera(A100) från Sony fixar. Bygg kvaliteten känns riktigt bra, hoppas att problemet som vissa haft med lacken på främre luckan inte finns längre. Återkommer med mer rapporter efter semestern i januari.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Än så länge är jag super nöjd. Portabel, bra bildkvalité för storleken, enkel. Den avancerade auto funktionen gillar jag mest då den i vissa fall tar två bilder med olika inställningar så du själv kan välja den bästa bilden.
  Lite mycket brus i vissa ljusförhållanden.
  Att ha den i vattnet och badat med den har jag ej gjort. Därför kan jag inte kommentera den funktionen just nu.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  *EDIT*
  Längre ner är vad jag skrev först, drar ner betyget pga den extremt känsliga skärmen och dåliga lackeringen. Under semestern i Turkiet då man hade den i vatten en del, började lacken släppa på luckan och bubbla sig, när man rörde vid lacken så flagnar den av. Jag är fortfarande nöjd med bildkvalitén och att den tar ofta två bilder i dåliga ljusförhållanden och alla andra smarta funktioner. Jag kommer att höja betyget igen, beroende på hur Sony kommer att sköta reklamationsärendet. Jag lägger upp bilder i mitt galleri på detta. Skärmen är extremt känslig och får lätt repor. Den var tillsammans i ett rymligt fack i en väska med linsburkar av plast utan vassa kanter, efter detta har jag massa repor på skärmen, och fler blev det på semestern trots försiktig användning. dåligt!!

  Riktigt nöjd med kameran. tar bra bilder både inne och ute. Detta för att vara en kompaktkamera, den kommer inte upp i skärpa som vår systemkamera, men det har jag heller inte förväntat mig. Formatet är riktigt bra, får plats i fickan. Bra autoläge, häftigt med att den har leendeavkännare och tar bilden när någon ler. Panoramafunktionen är också häftig. har testat den både i vatten, ute och inne. Film blir också ok på den, ej som en riktig videokamera, men det duger.
  Stort plus för det lilla formatet och designen och att den trots att det är en undervattenkamera tar bra bilder i sämre ljusförhållanden.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Grymt bra kamera!

  +Tar riktigt bra bilder. Även inomhus i dåligt ljus. Kan ta bilder utan blixt i mörker och det blir riktigt bra.
  +Mycket imponerande panoramafunktion
  +Filmar bra i HD
  +Vattentät!
  +Tål att tappas från 1,5 meter
  +Härlig tryckkänslig skärm. Bläddra mellan bilderna genom att svepa med fingret, som iPhone.

  -Zoomen är lite seg
  -Skärmen är i 16:9 format vilket ger svarta kanter när man ska ta bilder i 4:3. Dessa svarta kanter blir alltså endast på skärmen och inget som syns på själva bilden.

  Är mycket nöjd!

  Beställde från Pixmania. La till några tior för att få snabbare frakt. 26 timmar efter att jag gjort beställningen knackade dem på dörren. Imponerande!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Nöjd med bild/video-kvalitén, den startar upp snabbt, bara att dra ner "locket", gillar designen och hur den glänser! Sen så är det grymt att den är vattentät (ner till 3 meter)så att man inte behöver oroa sig för tex regn och att den blir blöt.

  Hittar verkligen inget negativt förutom det lite höga priset kanske?

  Älskar kameran för övrigt!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Mycket bra kamera. Väldigt snabb fokus och seriebildstagning. Startar snabbt. Nya menyer och logisk touchskärm. Autoläget fungerar perfekt och jag kan peka på skärmen för att välja fokuspunkt. Filmläget är nog det bästa jag har använt. Fokus är stabil under filmningen och zoomen går tyst och mjukt. Mp4 format på klippen och flyter på fint i datorn.
  SDHC minne kan äntligen användas hos Sony. panorama funktionen är sanslös. ett helt rum eller utsikt kan svepas på en gång. fattar inte att det funkar så perfekt. Måste vara perfekta mäklar funktionen.
  Att den är vattentät är bara bonus.
  Brafickkamera då ingen lins kan ploppa ut i fickan.
  Det enda jag saknar är en dedikerad filmknapp.
  Jag köpte först Sony wx1 med samma sensor, men den var helt kass på inomhusbilder.
  Nä detta är en fullträff. Inga missar än så länge
  Absolut bästa fickkameran juni 2010
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Har haft både Olympus vattentäta och senast en Panasonic FT1 som dog pga. vattenskada.

  Detta är klart den bästa och smidigaste kameran av dessa tre.

  Bilderna blir mycket bra, och filming helt ok.

  Bra inställningar och enkel hantering med touchskärmen.

  Linsskydd är en förutsättning på en stötsäker kamera, Panasonics försök går därför stenbort då linsen ständigt är kladdig eller repig (småbarn...)

  Det enda som gör att det inte blir en tia är:
  * Idioti att man måste ta ut batteriet för att ladda den. Felaktig stägning av batteriluckan och kameran är död. Givetvis borde den kunna laddas på annat sätt.... (inte med medföljande kabel - batterluckan måste även öppnas för det...

  * Linskyddet blir repigt på en gång. Hade kunnat vara i mindre repkänslig plast.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Mycket nöjd med kameran, bra bilder, bra inspelningsfunktion och bra design.