Sony Ericsson Xperia X10 Mini

 Lägg i lista  Jämför
Xperia X10 Mini, även kallad "Robyn" är som namnet antyder en miniversion av den vanliga Xperia X10. Även denna är begåvad med Android och Sony Ericssons Timescape-funktion. Skärmen är på 2,55 tum och telefonen lanserades 2010. Stäng
Xperia X10 Mini, även kallad "Robyn" är som namnet antyder en miniversion av den vanliga Xperia X10. Även denna är begåvad med Android och Sony Ericssons Timescape-funktion. Skärm... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Ericsson Mobiltelefoner (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.48)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Första dagen med X10 Mini, timme för timme:

  16:00 Efter laddning i närmare fyra timmar, och oregelbundna blinkningar från lysdioden, vibrerar luren till när man trycker på startknappen. Dock händer inget.

  18:00 Efter ytterligare två timmars mixtrande, lyckas jag lista ut att telefonen inte vill starta med insatt SIM-kort.

  18:10 Med urtaget SIM-kort försöker jag ta mig in på Android Market. Det går bra, men jag kan inte ladda ner något.

  18:15 Jag startar om telefonen, utan SIM-kort.

  18:20 Vid detta försök fungerar det trådlösa nätverket inte alls, trots att jag står 2 meter från routern. Telefonen hittar det, men kan inte ansluta.

  18:30 Efter omstart av luren, fungerar nu nätverket efter en stund. Däremot lägger det av så fort jag öppnar Market, eller någon annan applikation.

  18:35 En ny omstart löser det hela, jag kommer in på Market och försöker hitta Viber. Det finns inte.

  18:45 Jag lyckas vid nästa omstart lista ut att mobilen enbart startar med SIM-kort om man stoppar i det EFTER att ha tryckt på startknappen, samtidigt som den enbart startar utan SIM-kort om man tar ut det efter att ha startat mobilen.

  18:50 Nu förstår jag varför jag inte kan ladda ned appar. Av någon anledning fungerar inte min Gmail-adress trots att den står där. Varken genom Gmail-appen eller Android Market.

  18:55 Med hjälp av användarmanualen förstår jag nu att Gmailinställningarna ligger under "Inställningar". Så fort jag skrivit in mitt anv. namn och lösen och tryckt "Registrera", kraschar inställningsappen.

  19:00 Omstart och försök av samma sak hjälper inte.

  19:10 Telefonen är nu grundinställd.

  19:15 Gmail-adressen gick äntligen att registrera. Nu börjar nätverksanslutningen strula igen.

  19:30 När väl nätverket har stabil kontakt, gör jag ett nytt försök på Market. Denna gång är det Market som säger upp sig.

  19:35 Efter omstart funkar Market. Varken Skype eller Viber finns att tillgå, men en filhanterare har nu gått att installera.

  19:45 Jag har nu laddat hem Viber på min PC, som enligt dem SKA fungera med X10 mini. Och hur går det? "Viber kan inte installeras på den här telefonen".

  Nu är en HTC Sensation på gång, och X10:an ska ut. Tråkigt, för bakom all min frustration över X10 Mini finns det faktiskt också anledningar till att gilla den.

  + Liten
  + Fysiska knappar
  + Mysigt gränssnitt
  + Finns många olika skal
  + Helt ok kamera
  + Snabb. (Nåväl, allt är relativt. Wake-up från viloläge är plågsamt segt. Men trots endast 500 MHz har jag aldrig upplevt några prestandaproblem)
  + Bra batteritid! Efter en hel dags användning har den inte ens tagit hälften. Dock ett jätteminus att batteriet inte är löstagbart. Ett helvete då telefonen hänger sig.

  Sammanfattningsvis dock en ganska dålig telefon.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hej jag är 9 år!
  - Jag tycker den är lite liten för mig.
  - Det finns inte plats för många appar.
  + Den får plats i fickan.
  - Det finns inte så många skal för den.

  Så jag tycker den är sådär =l
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick en X10 mini från jobbet, har sen tidigare HTC desire.

  Bristerna enligt mig:
  -Dålig upplösning på skärmen vilket gör att allt känns suddigt och jobbigt att kolla på längre stunder.

  -Skärmen drar alldeles för mycket ström, brukar ligga på 40-60% av batteriförbrukningen (på desiren har jag aldrig kommit över 10%).

  -Skärmen reagerar inte alltid när man trycker, om det är pga touchen eller om CPU lasten är för hög just då (telefonen "tänker") som är problemet vet jag inte.

  -Den verkar ha väldigt lite RAM-minne vilket gör den väldigt seg med lite multitasking. När jag inte har några egna appar igång (bara några widgets) brukar endast 30-40mb RAM-minne vara ledigt.

  -Android 1.6 vilket har en hel del barnsjukdomar bla att wifi-uppkopplingen går ner när telefonen går ner i viloläge även om man ändrar "sleep" inställningen på wifi, ett annat problem är att bluetooth stödet för filöverföringar inte är fullt implementerat.

  -Smaken är som baken, men jag gillar inte SE egna användargränssnitt till x10 minin där man bara kan lägga en widget per "widgetskärm" oavsätt storlek och där alla appar och widgets som man tar ner läggs på "appskärmarna", vill bara se mina favoritappar där och kunna se alla appar i nån menu. Känns som dom försämrat tanken med hur gränsnitten är tänkt att vara på androidtelefoner (men som tur är så kan man ändra princip allt och jag har byt ut interfacet mot ADW.laucher :) ).
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Extremt smidigt format

  Plus:
  Oerhört lite och smidig.
  Ganska snabb trots allt.
  Bra kamera men led belysning

  Minus:
  Väldigt liten och lågupplöst skärm.
  Många appar går inte att installera pga skärmen
  SonyEricssons variant på homescreen med bara en widget/sida är ganska hemsk
 • Dålig
  5 år sedan
  Seg, långsam, dålig pekskärm, buggig, värdelös.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Har nu haft den här lilla luren i 1 år ungefär. I början hade jag faktiskt en hel del problem. Det var att ladda ner appar. Man måste tydligen sätta på bakgrundsdata för att det ska funka. Det fick jag hålla på med i cirka en månad. Sen var den helt okej. Jag måste säga att den har bra högtalare. Och kamera, för att vara en sån liten mobil. Det ända som är synd är att man ej kan uppgradera android så därför har man inte alla appar. Men efter ett tag börjar den att vara mycket seg. Inte kul. Fick starta om den ständigt och fick omsatta hela mobilen på datorn. Den är fortfarande seg men inte lika mycket. Sammanfattningsvis skulle jag rekommendera att köpa en annan mobil. Om man inte gillar pyttesmå mobiler med stora problem.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Appen Swiftkey X räddade min Mini från Tradera-ödet. Utan appen är den tragiskt dålig på att skärmskriva med och T9:an som följer med har sämre ordförråd än det som fanns på min gamla nokia 3210 när det begav sig.
  Mötet där de bestämde 300 timmars batteritid var min Mini aldrig med på. Med avstängd GPS, wifi mm och sparsamt användande får jag ändå ladda ungefär varannan dag. Hej i-landsproblem.
  Skärmen är svag utomhus och svårsurfad på överallt. Att fylla i adressrader, sökningar eller inloggningsrutor är ett tvåminutersprojekt. En minut för att zooma in tillräckligt för att träffa rätt ifyllnadsområde (double-tap zoomen kommer sällan tillräckligt nära) och sen skriva. Andra minuten för att svära, zooma in ännu mer eller att rätta felskrivningen för att skärmtangenterna är för små.
  Snabbikonerna har en tendens att trilla bort (varför? hur? vart?!) och kan vara svåra att flytta tillbaka.
  Kameran är riktigt bra under (såklart) rätt omständigheter och lyckas ta riktigt bra bilder vilket märks bättre om man för över dem till dator så att man titta på dem på stor skärm. Bra till facebookbilder och dayviewsappen.
  Samtalsljudet är bra, lyssnar dock inte på musik med mobilen (vill inte ladda två gånger om dagen, hähä) eftersom jag är förtidsgubbe.

  Trots några i-landsproblem tycker jag mycket om den. Efter de obligatoriska inkörningsveckorna med svordomar över en ny pryl som inte fungerar exakt likadant som den gamla (sämre faktiskt) och allvarliga funderingar på att sälja den så laddade jag ner en tangentbordsapp och började tycka riktigt bra om den.

  betyg i grundutförande: 2 (utan fungerande interface är det bara en kamera)
  betyg med tangentbordsapp: 5
  det som saknas för full pott är en skärm som man kan surfa med/på.

  Vill du surfa mycket med din nya mobil? köp inte den här.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Första året gick den hur bra som helst, inga problem men början av andra året började problemen.

  Först var wifi, sedan BT. Reparerades 3 ggr innan den någorlunda fungerade som den skall, nu har sd-kort hållaren i mobilen slutat fungera.

  Orkar inte få den reparerad utan håller mig till min backup-mobil, en Samsung Mini, den har jag haft nu i ca 1 år utan problem.
 • Usel
  5 år sedan
  Denna telefon skaffades (gudskelov mycket billigt) från Telia i samband med ett erbjudande. Det positiva man kan säga om den är att den ser nätt ut och att min fru gillar kulören på skalet.

  Det negativa ligger i att S-E har strulat till sitt "skal" över androidsystemet så att det till exempel är väldigt lätt att av misstag ta bort telefonfunktionerna från displayen. De borde verkligen finnas låsta där. SMS funktionen är också sekunda. Appar som finns som standard på alla andra telefoner (smarta eller ej) saknas också. Ex ljudinspelare.

  Det värsta - och det som gör att den nu åker till återvinningscentralen är byggkvaliteten. Kontakten för laddaren är så klent utförd att den under normal användning (bara av trycket från sladden om denna inte ligger helt slätt och fint) deformeras. Till en början blir det bara svårt att få luren att ta laddning. Efter ett tag blir det helt omöjligt att ladda eländet. Det är det läget vi är i nu.

  Batteriet är dessutom fastskruvat i denna telefon = ej utbytbart så när den är död så är den verkligen det.

  Aldrig mera en S-E!
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Har haft telefonen i snart två år men bytt bort den nu.
  Överlag har jag varit rätt nöjd över den, dock då jag mest varit ute efter det lilla formatet.
  Den har rätt sunkig kamera, dålig skärm (låg upplösning & helt värdelös om solen ligger på då den inte är ljusstark), ganska långsam, den känns som en gammal windows -95 dator att man måste starta om den lite då & då, samt Värdelös batteritid.

  Formatet, och att den trots allt är en android-telefon med tillhörande tusentals appar, gör att den får sina 6-stjärnor.

  En bra slit å släng telefon som kan det mesta!
 • Bra
  6 år sedan
  Jag gillar fortfarande den efter ett och halvt år. Liten, snabbt med nerladdningar. Minus för batteri och skärm utomhus.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kanon mobil till min 8-åriga dotter.

  + Som första smartphone till ett barn duger den bra för priset 990kr...
  + Kameran är förvånansvärt bra.
  + WiFi:n är ett måste om du inte gett barnet någon fri surf. (Min dotter har fått börja med ett kontantkort.)
  + Följde med ett rosa extraskal som min dotter blev väldigt glad över.
  + Ingick in-ears hörlurar av hygglig kvalitet
  + Bra högtalare för musik "ut i rummet."

  - Typsnittet är svårbegripligt. Då jag skall hjälpa henne göra det mest enkla saker stöter jag på patrull. Ologiskt och irriterande.
  - För liten och seg för mig, skulle aldrig bli nöjd med denna lilla lur själv.

  Hon har nyligen köpt den, kanske kommer uppdatera denna bedömning lite senare.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft telefonen i 7 månader, innan den hade jag en Aino och dessförinnan en C905.

  Plus: Bästa telefonen som jag haft, allt flöt på fint för mig, den har många bra funktioner och en bra kamera.

  Minus: Lite taskig batteritid, den var dessutom inte vattentät och dog olyckligtvis:/ R.I.P
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Inte så nöjd med min x10 mini har haft den typ ett halv år och som sagt en ganska liten mobil och den är riktigt smidig men den laggar mycket hakar upp sig på spel tex.. angry birds men den har bra kamera bra musik ljud och bra touch skärm men dålig batteri tid och den laggar mycket!

  om du vill ha en liten mobil "bra"
  om du vill ha en snabb mobil "usel"
 • Usel
  6 år sedan
  Den absolut sämsta mobilen jag ägt! Uppdaterade till android 2.1 men det går inte göra något alls med den... Sms:a har jag slutat med, för det går inte skriva med den då touchen är värdelös och för känslig. Ska man däremot göra något annat än att skriva sms får man trycka 5 gånger på samma knapp innan den reagerar. Segar hur mycket som helst och då har jag knappt några appar eller bilder osv i den. Ska man lägga på efter ett samtal tar det en evighet. Och lycka till om den du pratar med också har en x10 mini! Då går inte samtalet avsluta! Kass batteritid, måste ladda den varje dag...

  Jag avråder alla från att köpa den här luren och jag längtar så mycket efter att köpa en ny! Tummen ner SE! Måste vara det sämsta ni gjort!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har nu haft mobilen i En Vecka

  Kan redan nu säga att Batteritiden inte är så dålig som vissa skrivit, jag hade 15% kvar på första laddningen (efter 3 hela dygn) och alla här vet ju hur mycket man använder en mobil i början, installerat appz, lekt och surfat osv osv..

  Skärmen Repas lätt om man råkar lägga den med nycklar eller liknande, hände mig efter 5 dagar trots att jag varit försiktig så blev det en liten repa..

  som många andra har skrivit så verkar blåtand strula och wifi kopplar ner ibland fast man har nära till routern osv...

  Kameran är snabb och duger till de mesta..

  Prisvärd och snabb men även smart och lätt att använda.

  Android är bra och Market funkar klockrent..

  Är nöjd och ger telefonen en 9:a

  Uppdaterar efter ett år av användande..

  Minnet tar slut lätt, har ca:25 appar/spel installerade och det gör den seg och det kommer meddelanden om att minnet är fullt...

  sen så hänger den sig ibland om man spelar ett spel och det ringer samtidigt.. då måste man starta om.. ibland går det inta att lägga på samtal och man måste då ringa upp numret igen så man kommer in i samtalet, då kan man lägga på...

  Annars så duger den fortfarande,, är sugen på att byta men de nya "superlurarna" på 4.3" är lite för stora och jag inväntar istället någon fin 3.2-3.8" med dual core och 1gb minne,,

  Jag tycker att dennna telefon ska betygsättas som den telefon den en gång var då den släpptes,, helt klart en 8 eller 9:a,, men hade den kommit nu så hade den fått 5/10
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag gillar små mobiler, den här är bra! Skärmstorleken duger till dn.mobil etc, men att surfa på vanliga web-sidor är lite svårt. Batteritiden är ok om man stänger av automatiska uppdateringar, bakgrundsdata, 3g, gps osv. Laddar varannan eller var tredje dag. Hoppas det kommer en uppföljare snart (fast SonyEricsson har kanske missat att denna lilla mobil sålt bra och istället satsar på bautamobiler?).
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  var bra i början sen blev seg på alla funktioner även om det var uppdaterad till nya 2.1 android sys sen får man dålig motagning över allt vart man är asså riktig dålig mobil, jag rekommenderar inte detta mobil!
 • Dålig
  6 år sedan
  +Design
  +Antalet funktioner i förhållande till storlek o pris

  -seg
  -Användarvänlighet sämre än något jag någonsin tidigare skådat, så fruktansvärt svår att begripa sig på
  -Touchen
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gillade mobilen till en början, efter ett tag börja den bli jätte slö och seg och har inte haft många apps installerat. . . Uppdatera till nya android. . . den vart snabbare men ikonerna försvinner och telefonen ställer om till ljudlöst hela tiden. Har kommit på att jag inte gillar touchscreen, skall köpa nån telefon med knappar iaf. Kan ej rekommendera denna mobil.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Liten och trevlig mobil.
 • Bra
  6 år sedan
  Telefonen är klart värd sina pengar, 1400:-! Den har allt som en smartphone ska ha, förutom den stora skärmen. Detta är en bra instegsmodell i smartphonevärlden, till sina barn eller för enklare bruk.
 • Usel
  6 år sedan
  Dennna telefon är nog det sämsta jag någonsin har haft.
  Jag rekomenderar inte någon att köpa den.
  Pekskärmen är helt oduglig pga den är för känslig i bland och ibland helt okänslig. den är onödigt tillkrångad.skulle föra över kontakterna från simkortet till telefonen det klarade den inte.
  jag har köpt en annan telefon och utförde samma moment
  den klarade av det på engång.
  jag har haft telefonen i 3 månader.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Edit 2011-03-25:
  Sänker betyget från 7 till 4 då telefonen är riktigt strulig att använda. Var först väldigt nöjd med telefonen, men efter att ha använt den ett tag ser man alla tillkortakommanden.

  - Appar som byter plats av sig själva
  - Ologisk kontaktlista
  - Medföljande mail-app som är under all kritik
  - Skärmen så oskarp att den nästan är suddig
  - SE vägrar uppdatera till 2.2 (kan ha att göra med att hårdvaran inte skulle klara av det prestandamässigt, men ändå)

  Synd, en telefon med potential som tyvärr inte levererar.

  Enkel Android telefon för den som inte är så krävande. Jämför man med nyare telefoner med Android, tex. HTC Desire ser man tillkortakommandena direkt.

  + Liten och smidig
  + Telefon att ringa med
  + Android

  - Svår att surfa etc. ordentligt pga liten skärm
  - SE implementation av Android är lite ung, behöver finslipas
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Jag köpte denna telefon med tankarna att ha en vid sidan om min Iphone 4. Mest i syfte för att inte slita ut Iphonen och ha SE X10 Mini som en (slit och släng telefon" men det blev inte riktigt så. Måste säga att jag är imponerad av denna lilla sak. Den är faktist mitt bästa mobiltelefonköp efter Iphone 4an. För inte mer än 1500 :- med frakten blev denna söting min. Användar gränsittet är genialiskt. Särskilt med dom fyra genvägarna i hörnen, Det tar ca 5 min och lära sig hur man använder den. Musikspelaren är också väldigt bra och det är väldigt enkelt att plugga in musik iden. Synkoniseringen sker via Media Go sen läste den in mitt Itunesbibliotek med all musik. Sen var det bara att plugga in musiken. Nu har jag iof bara 2GB minne i den men det räcker med tanke på att jag mest använder Iphone 4an.

  Till det negativa är väl att skärmen är lågupplöst då man är van vid retinan, samt att den saknar multituch som man också är va vid. Sen käns den ljusår från Iphone 4ans lyxkänsla i handen. Men för 1500 kr kan man banne mig inte kräva mer av en smartphone. Jag är mycket nöjd med den. Rekomenderas!
 • Perfekt
  6 år sedan
  för ca 1 månad sen köpte jag en x10 mini. I början tyckte jag att den var sk*t dålig. jag kunde knappt använda mobilen i 5 timmar och sen var batteriet slut. men sen uppdaterade jag mobilen två gånger och nu batteriet är 10 gånger bättre. jag är hur nöjd som helst med dens prestanda, funktion, kvalite, design. det som är mindre bra är musikspelaren, enkel musikspelare utan några funktioner...
  mobilen är prisvärt och skulle lätt rekommendera för dem som gillar pekskärm........
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Haft den ett tag nu och trivs riktigt bra med den. Liten och smidig men ändå full med funktioner.

  Rätt tråkig användarmässigt från början men med t.ex Launcher Pro och lite appar så blir den riktigt trivsam. Har även bytt till qwerty-tangentbord vilket fungerar över förväntan trots den lilla skärmen.
  Men lite av vitsen med Android är ju att man ska kunna anpassa telefonen så man vill ha den.

  Funktionsrik, bra ljud, pigg, bra kamera och skärm.

  De nackdelar jag märkt av är dåligt bluetoothstöd, halvdan batteritid och att baksidan är aningen plastig och knakig.

  Men sammanfattningsvis en liten, kompetens och grymt prisvärd lur.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Jag fick en x10 mini i jul klapp och den har fungerat jätte bra än så länge....
  Rekomenderar att uppgradera till android 2.1
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  nja! när jag fick den var jag glad som en tupp! men när jag skulle skicka över en låt till en kompis så hittar jag inte hur man skickar över och jag vet fortfarande inte hur man gör! ska definitivt sälja den!:(
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Liten och precis som jag tänkt mig.. Android 1.6 drar ner betyget, dock uppdaterad till 2.1 nu. Även batteridriften tar ner betyget... Men på det hela är jag nöjd.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt ok lur.
  Dock lite för liten.
  Har haft krångel med internet på den, att vi anslutit den till vårt hemnät men vi har fått räkningar från 3 att vi gått ut på deras nät, men vi har spärrat data trafik på den nu, så nu kan vi ej skicka eller ta emot MMS!

  +trevlig touch funktion
  +lätt att lära sig.
  +många appar

  - för liten
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Helt OK telefon för pengarna. Inget spektakulärt däremot måste den upp till Android 2.1 för att komma till sin rätt.

  Använder också Launcher Pro vilket jag känner är ett måste för Sony Ericssons OS-moddar är fruktansvärt. Usch!

  Hade dom implementerat Android 2.2 hade den fått två stjärnor till för att man då skulle kunna använda den som WiFi-hotspot.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Snabb, lättanvänd och prisvärd. Slår alla mina tidigare HTC-telefoner med hästlängder (dessa var långsamma, bökiga och allmänt svåranvända). X10an ligger någonstans mellan den mest avancerade smartphonen och en gammal klassisk mobiltelefon. Lagom för gemene man med andra ord. Batteritiden är ungefär som andra telefoner i klassen. Tycker touchskärmen fungerar riktigt bra. Valda X10 Mini före X10 Mini Pro eftersom den är mindre (ganska stor skillnad rent volymmässigt).
 • Perfekt
  7 år sedan
  Robban657: du måste uppddatera din telefon till Android 2,1 för att kunna börja skicka filer via bluethoot.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Är sisådär nöjd, den tar bra bilder. Bra kamera, batteritiden lite dålig. Men för det priset så kan man inte klaga. Kostar trots allt under 2000 :-
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Mycket bra liten telefon, gränssnittet är snabbt dock så tycker jag att skärmen reagerar lite trögt ibland så man får trycka en extra gång, kanske man lär sig med lite användning. Lite högre upplösning skulle inte skada samt multitouch.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Fantastisk liten android lur! Snabbt gränssnitt, ok skärm med något låg upplösning.
  För 2200 kr är detta en mycket bra telefon, faktum är att det inte finns något alternativ om man vill ha en liten android lur.
  Jag förstår inte de som säger att denna telefon är "trög"/laggig, de måste ha installerat en massa program som kör i bakgrunden, eller ha orimliga förväntningar.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Enda som drar ned den är batteritiden och att man inte kan byta batteri.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Detta är min första Android-lur, efter att ha använd mestadels Windows Mobile och Palm OS sedan PDA:er och smartphones först började komma ut på marknaden. Det bästa med X10 mini är storleken, och det bästa med Android är Spotify. I övrigt är jag ganska missnöjd, då integrationen med Microsoft Exchange inte är så bra. Det suger dessutom hårt att min Lexus inte får tanka ur kontakter via bluetooth. Detta verkar dock inte vara specifikt för X10 mini, utan gäller alla Android-enheter.

  Uppdatering: efter uppgradering till Android 2.1 går det nu att överföra kontakter via bluetooth.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Fungerar bra efter uppgradering till Android 2.1
  Snabb med mycket funktioner.

  Minus för batteritiden.
 • Dålig
  7 år sedan
  Jag är så missnöjd med min x10 mini. Har haft den sen i juni. Var nöjd med den max 3 veckor sen började jag inse hur fattig den är. Saker som har varit "standard" på tidigare SE-modeller är som bortblåsta i den här luren. Ta bara en sån sak som att ställa in alarmvolymen. Funkar ej. Eller olika inställningar i kameran. Finns ej.
  Batteritiden är under all kritik, räcker inte en hel dag om man använder telefonen aktivt.
  Dock rekommenderar jag den här till personer som inte är så intresserade av teknik utan vill mer ha en "iphone light". Typ mamma eller teknikointresserade kompisar. :)
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  + Smidig (liten)

  - Skärm, låg upplösning. Svårt att trycka där man vill trycka
  - SE's UI är trögt fult och laggar massor, måste bytas för att få någorlunda funktionalitet!
  - Android 1.6 (2.1 på väg i snart 3 månader)
  - Batteritid (laddas varje dag)

  Överlag en trög och laggig telefon. Finns egentligen inget bra med den förutom storleken.
 • Usel
  7 år sedan
  +Smidig

  +Bra hårdvara, tyvärr kan den inte nyttjas alls optimalt pga. skärmen.

  -Dålig skärm, för låg upplösning så många apps funkar ej. Riktigt risig och grådaskig färgåtergivning, plastyta på en touchpanel är ingen hit. Blir oprecist och bara dåligt helt enkelt jämfört med glas.

  -Skärmen igen, den låga upplösningen gör att många apps och spel ej funkar alls.

  -SE's UI är skit och laggar massor, lyckligtvis är det lätt att byta till nåt vettigt.

  -Android 1.6, mer eller mindre alla vettiga nyare apps/spel kräver 2.x.

  -Dyr!

  Kass telefon helt enkelt, finns inget annat sätt att säga det på. Vill man ha en liten smidig telefon är det bättre att välja en vanlig lur som har bra batteritid etc. Denna har alla nackdelar som en smartphone innebär men saknar fördelarna som en smartphone har.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  +
  Snygg!
  Pekskärmen var lätt att jobba med
  Bra musikljud i mobilen
  Kul att få välja favorit-ikonruta själv
  Bra med 1 sladd för ladda + koppla till datorn
  Kul att kunna förhandsvisa favoriterna i adressboken
  Sms historiken går att följa som en följetång

  -
  Kameran tar dåliga bilder i sämre ljuslägen = besviken på kameran!
  Lite svårbegriplig:
  Hur får man smileys? "Gubbarna" blir de gamla tecknena :(
  Var finns in och ut-korg för sms?
  Hur får man ljudbekräftelse för utgående sms?

  Lite besviken.
  Skulle nog köpt Vivaz iallafall...
  För kamerans skull...
 • Perfekt
  7 år sedan
  Helt suverän telefon!
  Köp köp köp...........
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Jag har har haft den är mobilen i drygt 3 veckor och jag kan säga att det här är den bästa mobilen jag har haft och jag hade sony ericsoon c905 så det var en förändring!

  + för touchen
  +kameran
  + liten och kompakt
  +Kanon smidig

  det enda minuset är Batteri tiden och den kan jag säga att den är usel. men i helhet är den bästa mobilen!
 • Perfekt
  7 år sedan
  En fullkomligt lysande telefon. Helt underbar storleksmässigt,passar i vilken ficka som helst. Fungerar hur bra som helst att surfa på, även att skärmen är ganska liten. Kanske inte är optimal att titta på tv program i men för det ändamålet har jag en tv. Zoomningen vid surfning fungerar bättre på denna än en telefon med "pinch zoom" då det är enklare att hantera denna med en hand. Ljudkvalitèn vid samtal är helt otroligt bra och även ljudet från den externa högt är bra. Har inga som helst problem med lagg i menyer eller skärm på min allafall. Skärmen och Touchen fungerar på min som en ifåne. Hade en ifåne innan den här men tyckte den var i största laget och dessutom alldeles för låst av Äpplet,ångrar mig inte för en sekund att jag köpte denna istället.

  Kan bara rekomendera !!!
 • Usel
  7 år sedan
  Fullkomligt värdelös. Har delat upp min besvikelse i kategorier nedan.

  Skärm:
  Okänslig och ljussvag, självklart liten på en mini, men onödigt liten.

  Menyer och design:
  Inte nog med att skärmen är jämförelsevis okänslig, menyerna gör det inte bättre. Ska jag scrolla åt höger kan jag dra fingret från höger till vänster över hela skärmen, och likförbannat scrollar den uppåt. Allt på grund av att den låser rörelseriktningen baserat på hur fingret rörde sig första halvmilimetern. Extra dåligt på en inexakt skärm som inte känner av allt man gör helt rätt.
  Vidare har de misstolkat begreppet design, iPhone t.ex. är flashig för att den är enkel och stilren. SE försöker göra flashigt med fula färger och massa blaj i designen. Plottrigt är aldrig användarvänligt.
  Mycket längre tid och flera gånger så många knapptryckningar för att göra samma sak är dessutom något rekord till och med för SE.

  Skriva:
  Trots pekskärm så får man använda sig av ett ovanligt dåligt T9-system för att skriva. Och där är dessutom knapparna inte alls intuitivt placerade. Tar lång tid att skriva in en så enkel sak som ett namn. Sämre än en Nokia 3110. Att man ska göra tre gånger så många knapptryckningar per bokstav än normalt, dessutom på ett sävligt T9-system, det är inte okej.

  Internet:
  Någon aktiv surfning är en omöjlighet, dels på grund av att det inte går att skriva på eländet, men även på att det inte finns någon multi touch och att skärmen är inte särskillt känslig. Kan itne zooma i google ens. Massa extra knapptryckningar i onödan även här.

  Foto:
  Tar okej bilder, men suger pung när man ska titta. Hur zoomar man? Som vanligt med SE så är det inte inte något intuitivt gränssnitt alls?

  Prestanda:
  Inte alls samma flyt som med min iPhone, små hack och en konstant känsla av en latens mellan allt man gör. Även en enkel sak som att slå in ett nummer gör telefonen sävlig. Trycker man på en knapp så kommer knapptonen eftersläpande och utdragen.

  Ringa:
  Att ringa är den sämre på än något annat jag rört. Ska man göra en knapptryckning under ett samtal eller lägga på så dröjer det flera sekunder innan skärmen går igång efter att man tagit den från örat, sedan ytterligare en stund innan den tar emot några inputs. Därför har jag nu en lång paus i min telefonsvarare eftersom det tog så lång tid att avsluta inspelningen efter att jag slutat prata.
  Likadant får man tålmodigt hålla käft i väntan på att kunna lägga på.

  Storlek:
  Till och med här är den dålig, den må vara kort, men den är tjock. Och i en ficka är tjockleken det viktigaste. Så den ligger sämre i fickan trots att den är för liten för att duga till något vettigt.

  Övrigt:
  Just det, den smarta idén med knapparna gör att den låser upp sig själv, i fickan, trodde man kommit ifrån det med pekskärmar.

  Sammanfattning:
  Här har vi en "smart"phone som du inte kan göra något smart med över huvud taget. Surfning och moderna program är en dålig idé då interfacet är sämre än det hos en bajskorv. Du kan bara ringa i princip, och där är den helt ärligt sämre än min gamla Nokia 3110. SMS och surfning hade gått bättre om den inte haft pekskärm.

  När ska SE inse att man inte bryr sig om megapixlar, pekskärm, mp3, android eller ens om den har någon bra processor så länge man kan göra det man vill enkelt och smidigt? Sedan att pekskärm och dylikt självklart underlättar, men det är ju förutsatt att du gör det rätt. Att de har ambitioner att göra en liten "smart"phone gör att de blivit betydligt sämre på enkla saker som att ringa och skriva än till och med 90-tals telefoner. Samtidigt är det nya för dåligt implementerat för att du ska kunna göra det på ett tillfredställande sätt heller.
 • Usel
  7 år sedan
  Efter att ha haft sönder min iPhone så införskaffades en X10 mini just pga storleken. Och visst är den smidig. Skärmen funkar helt OK. Och så länge den inte laggar, vilket den verkar göra mer och mer ju sämra batteriet blir, så är den riktigt snabb.

  Men flertalet gånger har den låst sig och inte kunnat avsluta programen ordentligt. Wi-Fi funkar inte helt 100. Måste i princip lägga luren på routern ibland för att den ska ladda ner Spotify listorna.

  Något som dock är bra är lurarna och fjärren där på. Något man saknat som orginal till iphonen.

  Utöver det så det ända jag kan komma på som annars är smidigt med luren är att den fixar uppdateringarna själv. Kändes smidigt till skillnad från iphonen.

  Kommer helklart byta telefon när jag har hittat något intressant och som verkar fungera.

  *esit. Det blir bara sämre och sämre med tiden. Helt värdelös telefon.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Klockren! Liten och smidig! Snabb!