WD Elements Desktop 2.0 2TB

 Lägg i lista  Jämför
Western Digital Elements Desktop 2.0. 2 TB lagringsutrymme för säkerhetskopiering, lagring av stora filmfiler eller foton. WD-disken har fått goda omdömen av Prisjakts användare. Lanserad 2010. Stäng
Western Digital Elements Desktop 2.0. 2 TB lagringsutrymme för säkerhetskopiering, lagring av stora filmfiler eller foton. WD-disken har fått goda omdömen av Prisjakts användare. ... Läs mer
Jämför pris på alla WD Externa hårddiskar (118)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.09)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Inköptes som backup för bilder. Fungerar fortfarande efter 6 år
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Bra och enkel hårddisk. Inga speciella funktioner och inte världens snabbaste men den har alltid funkat bra. Jag har helt enkelt inget att klaga på
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Jag har tre stycken sådana här diskar och är hittills väldigt nöjd. Dock är USB-sladdarna mer eller mindre värdelösa. Så testa att byta sladd om den bara blinkar och ser ut att vara ur funktion har räddat situationen för mig flera gånger.

  - Kunde varit snabbare
  - Dåliga USB-sladdar som gör att man tappar anslutningen i tid och otid..
 • Usel
  4 år sedan
  Min dog efter 1,5 år, knappt använd.
 • Usel
  4 år sedan
  Rent skräp! Lovar 2tb man får 1,6tb. Går INTE att ha inkopplad i datorn konstant eftersom den kör slut på sig själv och går till slut sönder. Väldigt kort livslängd. Om du vill ha kvalitets hårddisk så ska du INTE köpa denna produkt!
 • Usel
  4 år sedan
  Extern-3.5 WD Elements external HDD USB 2.0 2TB black: VARNING KÖP EJ!

  Använde denna till min WD media player, den började hacka vid filmuppspelning för någon månad sedan (April 2013), jag tänkte inte mycket om det då trodde det var just den filmen, men sen började även andra filmfiler som jag tittat på felfritt tidigare också hacka. Då kopplade jag den till datorn och körde en hårddiskkoll, som sade att det var fel på hårddisken och att jag skulle rädda data sedan omformatera. Detta tog tog flera veckor, för att kopiera över data till en annan disk var oerhört långsamt (ett fel som uppstått).

  När jag väl räddat det viktigaste, omformaterade jag hårddisken, men problemen kvarstår, likaså tar det oerhört lång tid att kopiera data över till hårddisken. När jag väl hade konstaterat att omformateringen inte hjälpte, så hade 2 års garantin missats med 6 dagar. Så detta var en total förlust för att jag försökte rädda data. Jag läste alla negativa omdömen om denna hårddisk på prisjakt.nu, men trodde inte på dem. Nu vill jag varna alla för att köpa denna.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En vanlig, avskalad och enkel extern hårddisk utan några allvarliga fel. En sak som är värd att notera är att den är utrustad med en relativt stark LED på baksidan som fortsätter att lysa även när datorn är avslagen. Jag använder datorn i mitt sovrum och har blivit tvungen att tejpa över lampan.

  Ett säkert köp.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt fin hårddisk. Håller bra hastigheter för mig.
  - Kunde kännas bättre i byggkvalitén.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Windows 7 vill att jag ska kontrollera disken vid varje gång jag pluggar in den.
  Tar bara någon sekund och sen säger windows: disken är bra, inga fel upptäckta.

  Kanske är jag som missat att man måste formatera den, eller är mitt windows knäppt?

  Hur som helst:

  Den är bra och gör sitt jobb. Köpte den för pris per GB. Mycket prisvärd!
  Tystlåten är den också, man vet inte om disken snurrar om man inte känner på den.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Den är tyst och har fungerat bra tills igår då jag, som många innan mig uppenbarligen om man läser tidigare kommentarer, råkade ut för att disken vägrade hittas av datorn. Drar väl en förklaring på hur jag fick igång min igen..

  NAS:en som den var kopplad till startades om. Efter det kom NAS:en inte åt den längre. Flyttade då WDn till min Windows 7 dator och där tändes lampan och den började snurra men datorn reagerade inte på att något var anslutet. Testade då att koppla den till en gammal Windows XP dator också och där hittades WDn direkt. Tog "Säker borttagning" och flyttade sedan tillbaka den till Windows 7 datorn och då hittade även den datorn disken. Även om det skulle fungera varje gång att göra så är det ju väldigt irriterande om den är så känslig att hela WDn kan bugga ur bara för att en dator startas om som den är inkopplad till.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Köpte denna 2011 under sommaren innan priserna på extern lagring mm. skulle höjas, kostade då ~700kr. Aldrig riktigt använd förrän nu.
  Slaktade nämligen denna häromdan; öppnade upp den och installerade den i HTPCn och insåg att den innehöll en WD Caviar Black FAEX2002 64MB (2TB)-disk. Med tanke på att den disken ligger i skrivande stund på priser runt det dubbla måste detta vara anses vara ett mkt bra köp! Ett inte helt "medvetet" bra köp men ändå...

  Har dock sett klipp och forumtrådar på nätet som nämnt att dessa innehåller Caviar Green ist. Något som verkar lite förvirrande.
 • Bra
  5 år sedan
  Väldigt enkel extern-hdd. Fungerar helt okej.

  - Ingen On/Off-knapp.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Snabb och tyst
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Äger ett par av dessa och de snurrar på bra. Saknar en on/off knap men annars är detta en kanonprodukt.
 • Bra
  5 år sedan
  Bra så länge de vara. Men självklart är de minus att den inte höll länge.
  Drygt ett år höll den.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Har 2 stycken såna här. Idag dog den ena efter knappt ett år.
  Skulle kopiera över lite filer till den men kopieringen stannade alltid halvvägs eller precis i början efter någon gb. Körde surface test på den och hittade "bad sectors" direkt.
  Blir att försöka få en ny på garantin.
 • Usel
  5 år sedan
  Funkade drygt ett år men dog sen. Samma problem som tidigare nämnt bland omdömena, den bara blinkar och datorn kan inte komma åt hårddisken mer.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har 2 st Western Digital Elemens (en 2GB och en 1,5GB) i 1-2 år nu och jag är jättenöjd.
  Har faktiskt (kors i taket) inte haft några bekymmer alls med dessa.

  Dom är snygga, relativt snabba att ladda på och av, och blir inte så varma alls.

  REKOMMENDERAR DESSA riktigt mycket.
 • Usel
  5 år sedan
  Funkade bra i typ en månad. Sen när jag kopplade in den i en annan dator slutade den fungera och stod bara o blinkade. Styrkortet ska tydligen vara väldigt känsligt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har 3 st, den äldsta ca 1,5 år.
  Funkar bra, använder den för backup, samt kör den mot Xtreamer. Snabbheten kan jag inte uttala mig om.
  Prisvärd och tyst, tycker jag.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  fungerar helt tillfredsställande med min Telia Smart box som har inbyggd DLNA, streamer felfritt och all vår media ligger där och att vi backuppar 1st macbok + 1st macmini mot den. få se hur långt 2TB räcker ;-)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Tyst och gör det den ska. Prisvärd för närvarande. Inte så snabb, men bra för att ta säkerhetskopia på digitalbilder och filmer.
 • Usel
  5 år sedan
  Fungerade kanon ända tills den inte gjorde det. Efter en ur- och i koppling dök den inte längre upp utan visade bara blinkande vitt ljus när den drog igång. Tydligen en väldigt vanligt fel på den här modellen. Undvik!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Prisvärd, tyst och lagom snabb!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra och tyst disk. Tror jag haft den i över 6 månader nu och har inte haft några problem. Äldre WD diskar jag också har är i metal med gummi fram och bak för att dämpa vibrationer och ger lite luft mellan diskarna om man 'stackar' dom. Bra både för ljud, vibrationer och kylning. Dom fick 10 i betyg och den här får därför 'bara' 9. Dvs ingenting fel men tyckte mer om den tidigare designen.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Grym hårddisk som inte låter ett smack!

  Jag har den fylld med filmer och serier som är inkopplad i min mediaspelare vilket är riktigt najs!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Köpte en på NetOnNet för drygt en månad sedan. Lätt att komma igång med och fungerar som den ska, inget att klaga på.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har två stycken och dom funkar bra so far. Ger inte mycket ljud ifrån sig. Irriterande LED på baksidan, men den är ju bara att tejpa över om man känner att det lyser för mycket.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Har haft två som dött, nu är jag trött. Ska be NetOnNet att få byta till annan disk. Vet inte om jag har otur eller vad det är men en DOA och två diskar med trasiga sektorer som visas efter att ha fyllt hårddisken ca. 3/4... Jag tycker att det känns skumt och otryggt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Passar nästan perfekt som lagringsdisk. Då den ibland laddar lite länge när man ska gå in på den men annars är den jätte bra.

  DUGER BRA! skulle dock vara bättre om den var 7200 rpm.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Bra disk för backup och lagring. Väldigt prisvärd när jag köpte den för 695:- för några månader sedan. Den är så tyst att jag aldrig hör när jag har glömt dra ur den, trots att jag sitter mindre än en halvmeter från den.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  perfekt.. inge problem
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har ett flertal av WD Elements externa hårddiskar, 500 MB, 1 TB o 2 TB o hitintills är det ingen som krånglat. Fungerar klockrent. Lägsta pris var på sensommaren/hösten 2011 innan straffskatten/copyrightskatten infördes då de var nere i under 500 kronor för 2 TB.

  Ytterligare en fördel för mig som enbart använder mig av riktiga datorer dvs stationära datorer är att de har extern strömmatning via batterieliminator o inte tar strömmen via USB-uttaget. :-) .

  Rekommenderas starkt!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Det enda tråkiga är att det är med enskild strömadapter.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Köpte en Western Digital Elements Desktop 2.0. 2 TB för flera månader sedan (när de kostade 699:-), då satt det en WD20EARS monterad i chassit.
  Häromdagen köpte jag ytterligare en från CDON (tillfälligt nedsatt till 699:- igen) och i den sitter en WD20EARX monterad.
  Båda modellerna är kända för att vara tysta och vara svala & energisnåla och det klarar de av galant IMO. Som jämförelse så går min gamla Hitachi 7200.B 1TB 7200rpm ~10°C varmare under samma förutsättningar.

  Både WD-diskarna fungerar felfritt och som USB-disk (eller till NAS om man plockar ur diskarna ur chassit, knäpplås) fungerar dessa ypperligt trots att det handlar om 5400rpm:s Green-diskar. Det är mao inget prestandamonster, men jag tippar att det är USB2 gränssnittet som främst sätter begränsningen. Mycket diskutrymme till rimlig peng mao.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fungerar helt perfekt. Knäpptyst, snabb, snygg/diskret design. Jag kommer att köpa en likadan till! Kan tilläggas att jag betalade 595:- för disken vilket är ett enormt kap. I dagsläget (2011-12-01) har priset nästan fördubblats, delvis pga den vidriga straffavgiften som införts och delvis pga översvämningarna i Thailand. Kan vara en god idé att vänta ut marknaden lite om man inte är i akut behov av lagring!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Lite långsam att komma igång, men den har väldigt mycket utrymme för billig peng. Väldigt bra att lagra filmer, musik, bilder på tycker jag.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Skit vad har hänt med priset på denna grymma disk. Prisökning med 100% på bara någon månad! Var inne på elgiganten idag och där kostade den 749 kr.. konstigt att den är så dyr här...
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Knäpptyst! Och gigantisk kapacitet. Flyttar filmer tillfredställande snabbt.

  Köpte min för 595 på CDON för ett par månader sen.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  USB-anslutningen sitter inte fast i höljet, endast i sina lödpunkter på kretskortet. En riktigt bräcklig konstruktion, min höll i en vecka ungefär... Själva hårddisken är säkert bra.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Väldigt tyst och väldigt billig med kapaciteten i tanke. Den är ganska långsam, men man får väl vad man betalar för.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Låg ljudnivå, inte haft några problem med den hittills.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Riktigt prisvärd. Snygg design, håller sig sval och tyst.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Grym!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt tyst och sval. Stannar efter någon minut när den inte används. Hölje i svart plast. Diskret liten vit lampa på baksidan. Ingen strömbrytare.

  Den är kopplad till en Apple Airport Extreme och fungerar som NAS, bl.a. till en Popcorn Hour. Mycket nöjd.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  väldigt tyst och billig och lätt att köra.

  Rekommenderas +++++++++++++++++
 • Bra
  6 år sedan
  bra design.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Helt ok disk för priset. Visst, den är tyst OM du lägger den på en skumgummimatta eller silikonslang eller liknande men lägger du disken direkt mot skrivbordet så uppstår extremt jobbiga lågfrekventa vibrationsljud. Grymt jobbigt. Jag var tvungen att placera 4 kuber av skumgummi under disken för att den skulle bli tyst, trots att disken har små gummibitar under sig (tydligen helt värdelösa).

  Om man står ut med en disk som vibrerar och orkar fixa detta på egen hand så har man 2 billiga TB.

  Utöver detta så tar det ganska lång tid innan disken spinner igång efter att ha varit i viloläge. Kan vara ganska irriterande att behöva vänta en halvminut varje gång man ska använda sig av disken. Väl när den har snurrat igång så funkar den fint, hd film flyter utan minsta problem från disken.

  Snabbheten har jag inte ytterligare reflekterat över då det inte är hög prioritet för en extern disk.

  +bra pris/gb
  +snabb läsning när den väl varvat igång
  +snygg

  -vibrerar och skapar oljud (förstår inte att folk kan skriva att den här disken är tyst...)
  -tar lång tid på sig att starta upp från viloläge
 • Mycket bra
  6 år sedan
  En grym budgetdisk! Jag kopplade in min disk i min Airport Extreme för att ha den som Time Machine och lagring av filmer. Då spelar det inte så stor roll om skriv och läshastigheten är lite lägre eftersom läs och skrivhastigheten ändå är betydligt snabbare än mitt 54Mbit trådlösa nätverk. Kul att folk skriver om dålig läs och skrivhastighet när de inte inser att flaskhalsen är nätverket! Ex har du ett 100Mbit nätverk så kommer disken ändå bara hantera 12,5Mb/s... Men folk som köper diskar verkar inte veta skillnaden mellan Megabit och Megabyte och då blir det inte så lätt ;)
  Om man inser detta så kommer man ju vara riktigt nöjd med denna disk, särskilt eftersom ljudnivån ligger precis vid hörbar när den inte skriver och när den skriver så är det bara ett svagt knapprande man hör...

  Någon skrev om att den blev varm, kan säga att min jobbade hårt i ett dygn instängd i en låda och visst blev den varm men för att vara en disk så var den inte alls särskilt varm... Sval å bra med andra ord

  Perfekt med andra ord och för den som vill ha något tyst till tex hemmabion eller som NAS så rekommenderar jag den varmt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Kanon !
  Snygg, tyst, smart och billig !
  Rekommenderas !