Sony Ericsson Elm

 Lägg i lista  Jämför
Elm från Sony Ericsson är en "grön" mobiltelefon, tillverkad av återvunnen plast. För övrigt har den funktioner som GPS, Facebook- och Twitterkoppling samt "ljudsköld som filtrerar bort buller vid samtal. Stäng
Elm från Sony Ericsson är en "grön" mobiltelefon, tillverkad av återvunnen plast. För övrigt har den funktioner som GPS, Facebook- och Twitterkoppling samt "ljudsköld som filtrera... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Ericsson Mobiltelefoner (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.66)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar telefon, bra mottagning och gott om funktioner för prislappen, skön knappsats att sms'a på, hade gett den full pott som så många andra gjort.....om det var för ett år sedan när jag köpt den.
  Tyvärr är ju många recsensioner och omdömen bara just från när den är ny, och då fungerade min också väldigt bra.
  Nu ett år senare har den börjat balla ur mer och mer mottagningsmässigt.
  50% av tiden är det endast SOS-samtal, 40% Inget nät hittat, och de övriga 10% när jag lyckas ringa någon bryts det oftast efter 30sek - 2min, samtidigt som samma konstanta meddelande spammas under samtal att "Ingen säker anslutning kunde genomföras".
  Problem med mottagning och skicka sms, etc etc...
  Och allt detta i samma hus, samma stad och samma ställen där den tidigare fungerade perfekt.
  Sim bytt, programvara ominstallerad, utan resultat.

  För ett par månader sedan satt jag och min lillebror och diskuterade just denna mobil, då han haft en likadan innan. Han tyckte inte alls om den, då hans ballat ur totalt efter ett år ungefär. Och jag pratade bara gott om den, min fungerade ju så perfekt...

  Billig, bra så länge det varade, men man ska väl inte behöva byta mobil varje år, även om tillverkarna säkert vill det.
  Liknande historia med min C510 jag hade innan denna, men den började starta om sig stup i kvarten istället.
  Tror inte det blir en SE-telefon nästa köp tyvärr.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Autofokus på kameran är suveränt. Så gott som inga av Nokia har det utom de allra dyraste. Jag sökte verkligen Nokia men fick ge mig. Ericsson Elm har utmärkta knappar!

  Det som irriterar är att informationsrutan som dyker upp på skärmen när du sparat någon inställning inte kan avbrytas med t ex "lägg på"-knappen utan ligger framme och täcker hela skärmen några sekunder. Irriterande var ordet.

  - När SMS-signalen går kan man inte avbryta ljudet genom att trycka "lägg på"-knappen, om man t ex ställt in en musiksnutt.
  - Tiden nollställs när man tar ut batteriet/ SIM-kortet.

  För mig är det obegripligt att tillverkare (gäller inte bara Sony Ericsson) inte undviker dessa typer av irriterande men tämligen enkla brister.
 • Usel
  6 år sedan
  Fick en elm som jobbtelefon och det är den sämsta skiten jag någonsin använt! Högtalaren sprakar och det är svårt att höra motparten. Vad som gör saken ännu sämre är att motparten inte hör dig. Efter bara några sekunder hör man motparten säga "hallå? Hallå? Hallå? HALLÅ?! Klick..." När man sedan ringer upp med den privata telefonen får man det förklarat för sig. De tycker att man pratar i en kaffeburk och står 2-3 meter från telefonen.

  Den har varit inne på reparation(?) 2 ggr nu och det är fortfarande samma problem.

  Enda sättet att prata med folk på är att använda HF. Men då kommer vi till nästa problem med SE. Deras bthf har en batteritid på 30 min samtalstid...

  Folk försvarar simpla telefoner med att de har de väsentliga funktionerna, att man kan ringa och smsa. Men när man inte ens kan ringa på dem börjar det bli rätt störande... Skulle aldrig få för mig att köpa något från SE privat!
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  En bra budgetlur men det finns allt för många nackdelar.

  + är att den är lätt, smidig, har ficklampa, wi-fi och är lätt att smsa med.

  - är att när man tappar den så går glaset sönder. Tappade den i en matta, glaset sprack. Känner 4 andra som har haft samma mobil, och där har hänt exakt samma sak(!) - glaset har spruckit när de tappat den.

  Den glappar när man laddar den, först vill den inte ladda, sen laddar den, sen vill den inte ladda och så fortsätter det, man kan inte låta den ladda över natten tex för om den får lust slutar den ladda och när du vaknar så har den lika lite batteri som när du somna.

  Internet sätter man på alldelles för lätt om man har telefonen olåst. Bara att trycka på 2 knappar och sen är internet igång och pengarna strömmar från kontot.

  Den känns plastig och är väldigt lätt att "slinka ur" handen eller fickan.

  Man kan inte zooma in när man har 5-megapixel kameran på, man måste istället välja VGA som har så dålig kvalité att det inte är någon idé att ens använda den.

  ...och även om man använder 5 mgpx så kommer du inte se något, eftersom bilderna inte har någon kvalité alls. De blir jätteljusa och du kommer undra vad du egentligen tagit för bild när du ser i ditt kameraalbum.

  Alarmet funkar när det vill funka, då och då har den skjutit upp sig själv eller inte startat öht.
 • Usel
  6 år sedan
  helt värdelös...dålig mottagning vart än man är...svårt att få bra bilder e det också....ångrar bittert mitt köp av denna tel...då man inte har nån mottagning så har jag fått lov att köpa en annan tel. fast jag håller på att betala av på min Elm än..surt.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har haft min Sony Ericsson Elm i ett år och ganska missnöjd med den. Det är alldeles för lätt att av misstag komma ut på nätet och sen går det inte att stänga ner internet utan att stänga av mobilen helt.
  Det har hänt ett flertal gånger att jag har varit uppkopplad utan att jag ens har vetat om att jag är det. Mottagningen är också helt usel, på vissa ställen har jag ingen teckning över huvudtaget. Jag kan bara ringa SOS samtal.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Enkel telefon för den som gillar knappar istället för touch Knapparna är för små men telefonen är helt OK byggd. Inte dålig men inte speciellt bra heller.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  En bra baslur som vissa säger. Enkel och användarvänlig. Helt okej kamera, okej högtalare m.m. Gillar också knappsatsen som känns mjuk och smidig. Litet minus till brightness på skärmen. Den anpassar sig ofta till bakgrunden vilket kan vara lite störande ibland. Tex om den stängt av skärmen och du trycker på nån knapp så blir skärmen jätteljus i 10 hundradelar innan den mörknar till det vanliga igen. Läste på nåt forum att det är en enkel update dom kan göra för att fixa/ta bort det. Dock kan allt detta även vara ett stort plus för batteritiden.

  Jag har ej haft något som helst problem med sändningen som vissa nämnt. Faktum är att den har betydligt bättre sändning än min k530i som jag hade tidigare.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Perfekt som "baslur", dvs om man inte är ute efter IOS, Android eller andra smartphones. Elm har en underbar knappsats, vilket är ett stort plus för mig som avskyr tocuhtelefoner; kan inte med att ha en ständigt flottig skärm och felstavade SMS pga litet samt icke-fysiskt tangentbord.

  Skärmen är liten, vilket är det största minuset, men är skarp och tydlig. Tycker att kameran fungerar bra och ger fina bilder. Har aldrig märkt av dålig täckning när jag pratat i telefonen, men på skärmen så kan stavarna som står för täckning, svaja friskt utan att det påverkar samtal.

  Elm har allt som krävs om man vill ha en telefon bara för att ringa, SMS:a och ta en del bilder. Designen är snygg och den är väldigt skön att hålla i, praktiskt med den lite svängda baksidan som gör att den ligger stadigt i handen.

  Köpte den för under 1000-lappen, otroligt mycket vara för pengarna. Rekommenderas starkt.
 • Bra
  6 år sedan
  Helt okej för priset!
  Inget att klaga på, mycket lättanvänd!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Jag har haft min mobil sedan oktober 2010 nu och jag är verkligen jättenöjd med den! bästa mobil jag haft pga några saker.

  Det säljs så mycket teknik och skit nu för tiden och vem vill gå runt och peka med fingrarna på skärmen så det blir fingeravtryck och fläckar? många verkar det som, konstigt tycker jag.
  Men det här är en mobil för dig som bara vill ha en helt fungerande mobil med musik och kamera som har alla funktioner man behöver och bra batterietid. Min brukar hålla ca 7 dagar, alltså en vecka innan jag behöver ladda igen vilket jag tycker är bra. Jag läste att någon annan hade skrivit att GPS va dålig på den men i google maps tycker jag den fungerar bra, tryck bara på 0:an för att uppdatera postionen så ser man pricken på kartan oftast inom några enstaka meter om inte mitt på från vart man står. Jag har inte så mycket annat att jämföra med eftersom jag ej haft 5 megapixel kamera förut på mobil men jag tycker det blir bra bilder (kan ta panorama bilder med) Tror inte det är så lätt att hitta en bättre mobil än den här om man inte vill ha touch screen och det vill då inte jag. Mobilen har också en bra ficklampa som är användbar i många lägen! :)
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Har haft min Elm sedan början av maj förra året. Jag stoppade in 16 GB minne och har ca 1400 låtar i den, och har hälften av minnet kvar för bilder och musik. Bilder, förresten, blir helt okej och videofilmningen är riktigt bra. Fråga dig om du verkligen behöver kunna surfa hela tiden, och om det inte kan vara bra att ha en telefon som tål lite tuffa tag. Den är med på skidturer, i regn och snö och kroppsarbete i en snodd runt halsen, och det är aldrig några problem. Jag skulle krascha en smartphone direkt, för mitt liv ser inte så ut att jag alltid kan ha fokus på mobiltelefonen. Dessutom kan jag surfa trådlöst hemma med ett par knapptryckningar: kolla upp ord på Wikipedia etc. medan jag ligger i sängen. Kort sagt: en utmärkt mobiltelefon.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Köpte en Elm och är nöjd med telefonen. Bra funktioner, stort + för Wifi-stöd så man kan surfa gratis där det finns trådlöst nätverk.
  Enkel att använda, bra gränssnitt.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Var oroad över tidigare kritik av mottagningen. Kan nu konstatera att det snarare verkar vara själva mottagarsymbolen på telefonskärmen som är kass. Den fladdrar hit och dit, men jag har aldrig haft något egentligt problem med mottagningen, även när den varit nere på noll "pinnar". Helt nöjd med denna mycket prisvärda telefon! Hade en Android tidigare men kunde aldrig vänja mig vid den kassa batteritiden. Nu håller jag på att gilla "old school"-telefonen Elm mer och mer!

  Två poäng i avdrag för att telefonen kunde haft riktig blixt...
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Ni som klagar på dåligt batteri och mottagning kanske hjälper den ändringen som jag gjorde på min. Jag hade samma problem innan.

  Ni går in under Meny-->inställningar--->kommunikation--->mobilnät--->gsm/3g-nät---> sen väljer ni "endast GSM" ni som inte behöver 3g så klart. Det här kommer är att hjälpa med batteri tiden och bättre mottagning. Annars söker den samtidigt 3g-nät som används sällan och som oftas är beroende av abonomang.

  Hoppas att det här kommer att hjälpa er. Hör av er här isåfall och berätta hur det har gått.

  Bra och billig mobil med många funktioner. PRISVÄRD!
 • Bra
  7 år sedan
  Köpte en elm till frugan för 1 månad sedan och hon är väldigt nöjd med sin lur. Enkel att använda och trevlig att se på. Ett bra köp!
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Telefonen slutade ringa! Inte ett pip, inte ett skak, men det syntes på skärmen att det kom ett samtal. Provade allt möjligt med att sätta på och stänga av ljud och skak, profiler m.m. Men inte ett liv när det ringde. Uppdaterade firmware, tre gånger. BIG MISTAKE! Nu funkar inte widgets längre. Skitirriterande. WLAN funkar dock bra. En stjärna för liten och smidig. En halv stjärna för att det finns ficklampa. En halv stjärna för GPS. Resten är skräp.
  Uppdatering1. Nu funkar allt i telefonen, helt plötsligt.
  Märkligt med mottagningen. Den visar att den inte har mottagning men det går alldeles utmärkt att ringa. GPS-en är dock i sämsta laget. Lita inte på den. För övrigt börjar jag förlika mig med den. Höjer betyget till medel. Mycket beroende på personer runt omkring mig som har Android-telefoner och AJ-Fån. Dom är inte helt nöjda med sina "leksaker" när dom väl lekt klart s.a.s.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Teleffon som har allt egentligen wifi/gps bra batteritid(liten skärm).. även en bra sportfunktion,, men seg, kan man leva med segheten så är det en otroligt prisvärd tfn....
 • Dålig
  7 år sedan
  Hade varit en bra telefon om den hade haft acceptabel mottagning! Håller med och gjorde som signaturen "extralars", dammade av min gamla k610i.
  Jag upplever att det var lika dålig mottagning på GSM som 3G. Jag misstänkte ett tag att telefonen "klängde" sig fast på 3G för länge och valde bort 3G men det blev inte märkbart bättre med "endast GSM". En annan irriterande sak var att varje gång telefonen växlade från 3G till GSM tappade telefon kontakten med Blåtanden i bilen. (är inte testat efter sista uppdateringen)
  Är för tillfället helt utan idéer på vilken telefon man törs köpa nästa gång! Kan väl tillägga att telefonen är utbytt en gång utan förbättring.
 • Usel
  7 år sedan
  Känns rejält byggd. Min första nya på 5 år! Standardtelefon som har bra funktioner, men inget spektakulärt direkt. Dock är mottagningen helt värdelös. Har jämfört med andra mobiler som kör halebop. Mottagningen går upp och ned hela tiden. Reklarmerat den, får se vad jag får tillbaka.

  Uppdatering: OK, nu har jag haft den inlämnad två lååånga vändor. Mottagningen förbättrades INGENTING. Imorgon ska jag ringa och snacka allvar. Köp. Inte. Denna. Telefon!
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Jag var i början mycket nöjd med den här telefonen. Men med tiden har det visat sig att den har mycket dålig mottagning, alternativt att den inte klarar av att koppla upp sig på det bästa nätet, i regel 3G. Och det är, trots alla funktioner, det viktigaste med en mobil, att man kan prata i den med folk, eller hur?

  Sony Ericssons support rådde mig att byta SIM-kort, uppdatera den fasta programvaran, et cetera. Ingen hjälpte. Till slut gav jag telefonen till min son (som bara är intresserad av funktionerna) och tog tillbaka min drygt fyra år gamla Sony Ericsson K610i, som inte har några mottagningsproblem överhuvudtaget, där det finns nät.

  Köp den inte om du vill ha bra täckning!

  PS. Efter den uppdaterade fasta programvaran försvann möjligheten att endast välja 3G-nät. Ett bevis på att Sony Ericsson har problem med den.
 • Bra
  7 år sedan
  Vill inte säga så mycket om telefonen mer än att den är helt ok som telefon och har en hel del annan funktionalitet som oftast fungerar mer än godkänt.
  Ok google maps men lite slö/buggig gps funktion.

  Dock har det kommit en uppdaterad firmware som löser en del av telefonens nersidor (men inte alla ..). Batteriladdning(?) och därmed batteritid fungerar en hel del bättre.
  Ladda ner! Kom ihåg dock att alla sms, kartpunkter, inlagda egna ord etc. går förlorade.
  ---
 • Dålig
  7 år sedan
  En telefon som man inte kan ringa ifrån bara ibland usel täckning. Sedan finns det ju ingen som kan svara varför
 • Perfekt
  7 år sedan
  Robust telefon. Stora tangenter med tryckkänsla. Bra inbyggd högtalare. Sony Ericsson har lyckats fortsätta fila på sitt egna operativsystem, det är nu mer användarvänligt än någonsin.
  Telefonen är lätt att ringa med, vilket inte alltid är fallet med sk "smart phones". WiFi fungerar utmärkt.
  Batteritiden på 3G är dålig, precis som så många andra mobiler.
 • Bra
  7 år sedan
  Inte så dålig som vissa hävdar och inte så bra som andra hävdar. Sett till priset man betalar för den (1500 spänn), så är det en bra lur med många funktioner.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Måste bara upplysa er. Denna mobil inte för såna som har dåliga nerver. Till och med min gamla mobil (T310, den första färg Sony Ericsson mobil) som jag använder fortfarande är bättre på dem flesta områden. Hade den T310 haft kamera så hade det varit mycket bättre på det med. Det är till och med bättre bild om man själv målar på pappret det man vill spara som bild.
  Hur som helst det finns bättre telefoner. Och att den är "Miljövänlig" skiter jag i. Som kund vill jag ha en bra telefon som har kvalitets funktioner. Dem kunde lika gärna tabort alla funktioner förutom att kunna ringa så hade den fått bättre betyg av mig.
 • Usel
  7 år sedan
  + Billig.
  + WiFi.

  Där tar fördelarna slut.

  - GPSen hittar nästan aldrig satelliter. Oavsett ifall man befinner sig mitt i Malmö.
  - Fryser de första sekunderna efter man svarat eller lagt på.
  - Dålig batteritid.
  - Utav 10 bilder blir 5 totalt oanvändbara, 3 dåliga, 1 jätteljus och 1 jättemörk. Alltså totalt värdelös kamera. Blixten är ett skämt.

  Orkar inte tänka på telefonen något mer...
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Ändrar mitt omdöme från 8 till 4 stjärnor. Telefonen var inne på reparation redan efter två veckor. Knapp 7 på tangentbordet glappade och samtal bröts. Batteritiden för 3G är dessutom dålig. SE ska ha en eloge för att dom utvecklar mjukvara för Mac OSX. Tyvärr fungerar det bara att skriva FRÅN OSX (Kalender, Kontakter och iTunes) men kan inte skriva TILL, vilket gör att du inte kan säkerhetskopiera nya uppgifter till OSX. Jag rekommenderar inte längre denna telefon.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Enligt specifikation skall denna telefon klara 18 dygns standby i 3G-nätet.

  Som bäst klarar den 3 dygn, utan prat vilket är riktigt uselt. Min gamla Nokia klarade en vecka med ganska mycket samtal utan att ladda ur. SE ELM får man ladda varje dag.

  I övrigt en helt ok telefon, dock är det lite synd att man med kalendersynk inte kan ställa in påminnelse att ringa för t ex ett möte 10 minuter innan. Telefonen piper till på minuten vilket är lite drygt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Jag har testat många olika mobiltelefoner i mina dagar och något som varit gemensamt för de allra flesta är den halvdåliga batteritiden. Taltid på ca 4 timmar är inget att hurra för när man använder telefonen flitigt i t.ex arbetet. Med denna söta lilla lur är det inget problem!
  I produktbeskrivningen påstås den ha en taltid på ca 10 timmar och jag har inte "tagit tid" på detta, men den har definitivt en LÅNG batteritid! Ett väldigt stort plus för detta!

  Den har WLAN vilket är coolt, man behöver inte bli råfattig på att använda gprs, så länge man befinner sig på en plats där trådlösa nätverk finns tillgängliga dvs.
  Lätt att skriva sms med och reaktionen är snabb.

  Med kameran tar du faktiskt hyfsat bra bilder. Jag har tidigare användt mobiler med 3.2 megapixlar och då denna har 5 megapixlar så blir skillnaden märkbar :).

  Även om SE Elm's utseende ser vid första anblick ganska "vanligt" ut, så har den en del detaljer som den sticker ut med. Den har runda, mjuka former baktill som lyfter utseendet på telefonen totalt, har relativt stora knappar utan att de ser "cheap" ut.
  Rekommenderar den rosa modellen då den svarta ser lite mer "alldaglig" ut.

  Att mobilen är gjort på återvunnet material gör det hela ännu bättre. Telefonen är även extra stöttålig jämfört med mobiler av annat material.

  Det enda jag egentligen kan sakna är en riktig blixt på kameran och ännu bättre hade det varit om de slängt ut denna som Android :). Men man kan inte få allt..

  Rekommenderar denna telefon STARKT till er som vill ha en fullt funktionell telefon till ett bra pris med det lilla extra!
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  WLAN-et är värsta skämtet. När jag ska överföra musik och filmen med innehållsdelningen blir filerna korrupta. Dessutom är överföringshastigheten oerhört slö för att vara WLAN.

  Kameran ger mörka bilder med bra skärpa.

  I övrigt fungerar mobilen ganska bra, men det gör ju nästan alla andra mobiler också.
 • Usel
  7 år sedan
  Kort o gott helt värdelös. Har dålig mottagning överallt, skall skickas tillbaka.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Perfekt för det den är. En stabil, miljövänlig 3G-telefon. Dessutom GPS och Wi-Fi. Otroligt prisvärd.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Har inte haft problem (än) med mottagningen. Mycket skön att skriva sms på och telefonen har allt man kan önska sig om man som jag inte vill ha telefoner av typen X10 etc. Bra och snabba menyer. Displayen skiftar i styrka ibland, typ skimrar lite, men inget som stör. Gillar formen och den är skön att prata i eftersom den smalnar av lite i formen. Bra med funktionerna Noise Reduction och Clear Voice. Bra och prisvärd telefon!
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Telefonen ligger klockrent i handen, håller hög byggkvalite och har det jag är ute efter. Mitt betyg ändras nu när det tydligen är ett återkommande problem med mottagningen på denna lur. Reklamerad
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Bytte från Nokia 6500c som jag hade haft i ett par år och var grymt nöjd med, till Elm som jag nu har haft i två månader och är grymt nöjd med!

  Wlan funkar riktigt nice, kameran ger fina bilder om man pillar lite med ljusinställningarna (som på alla kameror...) och den ligger skönt i handen vid användning. Kan uppfatta menyerna som lite sega ibland, men det beror väl änen på temat jag använder.

  För priset så tror jag inte jag har kunnat få någon bättre mobil!
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Köp inte denna mobil om du är intresserad av att ha bra mottagning. Ibland kan den ligga i fickan eller på skrivbordet och när jag tar upp och tittar på den så är det ingen mottagning alls. Det känns ändå som att det är det som är viktigt med en mobiltelefon. Kameran fungerar helt ok både när det gäller att ta bidler och spela in filmsnuttar. Resten av mobilen är väl ganska standard och av den kvalitén men kan förvänta sig av en mobil i denna prisklassen. Jag har fått den som arbetsmobil men jag hade nog inte köpt den privat. Finns bättre telefoner att få för det priset.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Har ägt min Elm i en månad och jag är oerhört nöjd med denna mobiltelefon. Jag lägger stort värde vid att en telefon ser bra ut, är snabb att använda och framför allt logisk att använda (användarvänlig). Dessa krav uppfyller den galant.

  En sak jag gillar med telefonen är att den har "konversationer". Det innebär att man snabbt har en överblick över samtliga sms man skickat och tagit emot med en viss person, via en lista. Oerhört smidigt om man t.ex. ska svara på ett sms och vill läsa vad den andre skrev tidigare, det är bara att scrolla uppåt så finns en sms-historik tillgänglig. En funktion jag länge saknat men som alltså nu äntligen finns!

  Minus är att jag inte gillar lurarna man fick med (min förra Walkman hade betydligt bättre lurar), passformen passar inte mina öron och kvalitén känns medioker som bäst. Det går ju alltid att köpa andra om man vill använda sin telefon som mp3-spelare, en funktion som för övrigt fungerar alldeles utmärkt!

  Kameran kunde varit bättre men är det väsentligt då får man fixa en lur med en riktig blixt (denna använder sig av en LED-blixt). Men man kan inte få allt till ett lågt pris och är det inte för mörkt så blir bilderna mycket bra för den genomsnittlige användaren.

  *Telefonen känns robust och dyrare än vad den är. Den ligger perfekt i handen (formad på ett speciellt sätt)
  *Lagom stor skärm med tillräcklig skärpa
  *Utmärkta, snabba, logiska menyer
  *Konversationer (Tack SE)
  *aGPS
  *Stänksäker
  *Wi-Fi
  *5,0MP kamera med LED-blixt
  *2GB minne medföljer
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Bytte från K750i till Elm och mitt omdöme baserar sig mycket på skillnaden mellan dem.

  Jag använder inte mobilen till att surfa eller till mediaspelare. Åtminstone inte ännu. Jag tyckte också K750i var en mycket bra mobil men behövde byta då den sjöng på sista versen. Det var bland annat av dom här anledningarna som jag valde Elm då det kändes som en billig och bra mobil som hade trevliga och välbekanta menysystem. Så visade det sig också vara, tycker mobilen liknar en uppdaterad K750i i mångt och mycket.

  Nytt i Elm
  - Man kan se konversationer i Sms.
  - Många nya funktioner som har med internet att göra, epost, facebook, google maps etc
  - Många mindre uppdateringar med kontakter, menyer och alternativ.
  - Mer konfigurerbar med genvägar o.s.v.
  - Bättre med knapparna vänster, höger, upp, ned istället för den tidigare spaken som snabbt blev dålig.
  - Finns nog en del mer saker som jag inte nämnt, speciellt med internet och mediaspelare men använder som sagt inte detta så mycket.

  +
  Det som nämndes ovan.
  Bättre kamera
  Längre batteritid

  -
  Inget vad jag vet ännu.

  Haft dålig mottagning några gånger. Men är osäker på om det har berott på mobilen. Har varit från en speciell person samt när jag har suttit i bilen vad jag minns, ska tänka till lite mer på det...

  Har inte testat att ta så många bilder med kameran och överföra o kolla på dom i datorn, ska testa det samt mottagningen lite bättre och därefter uppdatera mitt omdöme.
 • Dålig
  7 år sedan
  Köpte en Elm men returnerade den eftersom kameran var fruktansvärt dålig. Bilder tagna inomhus på kvällen blev nästan helt svarta, slog man på LED-blixten blev de istället blå. Kameran i våra äldre mobiler W810 och W890 gav mycket bättre bilder i samma situation.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Har haft min Elm i ett par dagar nu. Knapparna känns gedigna och jag är förvånad över hur de lyckats klämma in alla funktionerna i en så pass billig telefon.

  Dock har jag problem med mottagningen. Med 3G+GSM aktiverat verkar den välja 3g-nätet trots den mottagningen är för dålig. Det går inte att ringa eller ta emot samtal.
  Med endast GSM aktiverat går det att ringa men det låter som om mottagningen är kass. Upphackat ljud. Detta trots att telefonen indikerar full mottagning. Med 3G låter det bra.
  Min förra lur hade inga av dessa problem. Måndags-ex?

  Jag var inte direkt imponerad av kameran.

  EDIT: Fått ett nytt ex nu. GSM funkar fint!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Håller med föregående talare. 3,5 plug hade varit ett plus men samtidigt kan man inte få allt. Gillar designen och hur den ligger i handen. Bara köpa.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Har haft mobilen i två dagar och grymt nöjd än så länge.
  Med tanke på vad mobilen kostar så tycker jag att den extremt prisvärd.
  Kameran är helt ok, hade hellre haft blixt istället för led-lampa men med tanke på priset går det knappast att trycka in.
  Mobilen ligger bra i handen och det känns att den är byggd för att klara lite smällar.
  Den enda man skulle kunna klaga på är väl att mediaspelaren fortfarande känns seg enligt mig, dock har den blivigt mycket bättre sen jag köpte min k850i för något år sedan. En till grej är att SE har valt att placera ladd och hörlurskontakten på sidan av telefonen och inte längst ner.
  Men i överlag en toppenmobil och enligt mig det bästa alternativet om du ska köpa en mobil för runt 2k :)
 • Bra
  7 år sedan
  En mycket bra mobiltelefon på många sätt.. Dock började det dåligt då troligtvis batteriet strulade. Telefonen fungerade ett tag men nästa dag så dog skärmen. Men tack vare fin support på Cyberphoto så fick jag en ny(!). Hittills har denna telefon fungerat klockrent och är helnöjd med den.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Klockren på allt!
  Överraskad att kameran var så bra både inomhus och utomhus.
  Väldigt rapp i systemet och snyggt är det också! Sköna knappar och att hålla i.

  Jag kan inte komma på något dåligt om denna modell faktiskt.
  Men jag har ju bara haft den i en dag så får väl uppdatera omdömet ifall nått annat visar sig.

  Tveka inte, KÖP!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  5 år sedan
  Jag har haft telefonen ett par månader.

  Jag tappar mottagning även när den 17: e våningen i en byggnad i mitten av staden. Texter brukar skicka, brukar ta emot, brukar koppla samtal, cant kontroll röstmeddelande etc.

  Kameran tar bra bilder så länge du inte vill zooma in

  Mitt största problem är att min mobiltelefon inte kan få mig i kontakt med någon och jag försöker få ett nytt jobb jag har gått miste om flera, därför att de inte kan nå mig!

  Oh och om du tappar den - det kommer att delas upp i tre stycken varje gång och jag släppa alla mina telefoner, ganska ofta, verkar jag är klumpig, men bara på alm har jag haft en skärm paus.

  Oh och dess skit att använda i solljus!

  KÖP INTE DENNA TELEFON ÄR ÄNNU ETT SKIT PAPPERSVIKT!