Netgear WNR3500L

 Lägg i lista  Jämför
WNR3500L från Netgear är en nätverksrouter med fyra gigabitportar, USB-anslutning och trådlöst nätverk i N-standard. Lanserad 2009.
Jämför pris på alla Netgear Routrar (46)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har 100/10 fibernät (alla tester med speedtest.net)
  WNR3500Lv2

  Utmärk router. Har testat den nu i 2 dagar rätt mkt.
  Först hade jag den 1 tjock betongvägg+vanlig vägg ifrån då fick jag trådlöst ca 20-25mbit/12mbit.
  Gick lite längre bort testa med en till betongvägg då fick jag runt 10/10mbit. Det är väl ett helt ok resultat.
  Sedan placerade jag routern högt uppe i mitten av lägenheten och nu får jag runt 45-60/18mbit trådlöst (sitter ca 3m ifrån routern med en vanlig vägg emellan. Även om jag flyttar runt med datorn så brukar jag aldrig få mindre än 30/18mbit så det är riktigt bra resultat tycker jag för 500 spänn.
  För dom som är intresserade av det trådade resultatet fick jag ca 95mbit.

  Ska även nämnas att jag flashade med toastmans tomato firmware:
  http://www.myopenrouter.com/download/37027/Toastman-s-Tomato-Firmware-for-WNR3500Lv2/

  Testade även med original firmware innan men fick klart bättre resultat med toastmans tomato.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Riktigt trevlig router.
  Har haft den i många år (minst fem) och den strular aldrig.
  Jag, min son och dotter spelar ofta spel samtidigt (främst PC och PS4). Vår hastighet är 100/10 Mbit/s.
  Som en annan skrev nedanför så funderar jag på att köpa en extra om vår skulle gå sönder. :)
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Väldigt bra än idag! Jag har 100/100MiB/s fiberlina.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Stabil och snabb router.
  Hade inte tänkt att prova netgear igen men äntligen en som fungerar konstant, är snabb, ser snygg ut och allmänt trevligt gränssnitt för att sköta funktionerna på den! Givet köp!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den med kampanjpriset 299 kr på Kjell.com. Mycket stabil router med fina hastigheter. La in customfirmware i den (Tomato). Den gör bättre ifrån sig än min asus n66u som var 3ggr dyrare. Har 100/10 i hushållet och får ut 78/10 (!) trådlöst med en ping på 3ms vilket är riktigt bra. Rekommenderas starkt om man vill ha en bra router för en billig peng.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har inte krånglat under det året jag haft den.

  Edit. Efter att ha haft den i ett par år så kan man fortfarande klassa den som en utmärkt produkt för priset. Det har hänt att den får startas om men det är väldigt sällan.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Har haft den i 3 år och fungerar egentligen inte okej. Jag har 100/100, jag sitter en del med ethernet direkt i datorn och då får jag ut full hastighet, men jag sitter mest på det trådlösa i lägenheten som inte är 45kvm och då får jag ut max 10mbit, oavsett var jag befinner mig i lägenheten. Den droppar något ofattbart i hastigheten när man kör på trådlöst. Rutern befinner sig i mitten av lägenheten så det är aldrib längre än 8-9 meter till den. Det är en hel del prylar som är uppkopplade mot den, men jag har gjort tester både med och utan och märker ingen skillnad på testerna.
  Det kommer till att bli ett nytt köp av router, som antagligen inte blir Netgear, snart.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Just nu har jag det så här

  Kabel: Tre datorer, ps3 och ps4.
  Wi-Fi: Nintendo Wii, Nintendo Wii U, Laptop, Ipad (ibland två), fyra mobiltelefoner (ibland fem)

  Delar ut Telia VDSL 30/2. Har även kört denna på 100mbit fiber innan och det funkade hur bra som helst då jag fick ut hela hastigheten (Via kabel. Hade inget wifi då)

  Köpte denna 2013-01-28 och den har aldrig krånglat. Först körde jag med Netgears egna mjukvara ett bra tag för att sedan byta till Tomato. Det är nästan så jag funderar på att köpa en i reserv ifall denna modell skulle försvinna och min gick sönder.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering:
  Efter två års användning är denna router på upphällningen. Den har börjat bete sig mycket konstigt. Wifi som är uppkopplat mot en stabil IP utanför lokala nätverket funkar bra men surfning dör emellanåt. Tror det är nån mjukvarudel (DNS förmedling eller brandvägg?) som blivit riktigt risig med senaste uppdateringen för ett par månader sedan. För mig är problemen störst med lokal, LAN, kommunikation så det har inte med min ISP (Telia) att göra vad jag kan se. Jag har återställt till fabriksinställningar utan någon förbättring.
  Alternativ 2: jag använder routern mycket hårdare numera, streamar mycket mera film (NetFlix och Youtube i HD) än när jag köpte den och det kan vara så att den inte orkar med det.
  Alternativ 3: Kan vara så att min enhet börjar få hårdvaruproblem, det var mer problem i somras när det var varmt än nu på hösten. Fast det kan vara en subjektiv uppfattning eftersom det var då jag började märka problemen.
  Nu har jag installerat Tomato men kan inte säga om det löst problemen, vid första anblick verkar det bättre. (Detta är inget jag kan rekommendera om du inte vet absolut vad du gör.)
  Skulle dock avråda från köp av denna router numera.
  **************************

  Köpte igår. Supernöjd. Mycket rappare i responsen än min gamla Linksys wrt54G, som förvisso är ca. 6 år gammal så det var ju knappast en överraskning.

  Kör än så länge med standardmjukvaran, Netgears egen. Men det är gott om inställningar och verkar funka bra så jag kör på med det, får se om jag byter till Tomato eller nått sen. Gillar Tomato som fn. men varför krångla i onödan.

  Tycket det var ur-lätt att komma igång med den, men jag är dator-skadad så ta det med en nypa salt. Verkar stabil än så länge också men sånt får tiden utvisa.

  Att tänka på är att routern må vara en "-N" (300Mbit/s) pryl, men tydligen inte fullfjädrad "-N". Verkar gå mest på 145Mbit/s och då får man ut ca. 50Mbit/s praktiskt, vilket personligen är helt ok ändå. Det viktiga för mig var förvisso först och främst att få en bra WiFi anslutning, men den verkar hänga med tillräckligt bra. Tydligen ska man köra med W600-serien för att få "best-of-the-best" -N Wifi.

  Stort plus för den låga strömförbrukningen, bara 4.4W, och bra LAN-WAN genomströmning, 250Mbit/s.

  Uppdaterar om något ändrar på sig...
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har kört denna i flera år med tomato. Aldrig något strul!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte en gamma sådan router på tradera, installerade Tomato, denna: http://toastmanfirmware.yolasite.com/

  Och aktiverade QOS, studerade sedan vilka portar som används och justerade reglerna för QOS (Youtube fick annars bara 5%)

  Nu funkar mitt Telia ADSL 30/1 kanon. Onlinespel och webbsurf snabbt och rappt fast 4 datorer t.ex. streamar film eller tankar. Tidigare dog internet när telefoner automatiskt laddar upp bilder via wifi, inte nu mer QOS är kung. Tomato har den bästa QOS av alla routrar.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft den i ett par år i lägenheten utan något som helst krångel, uppgraderade för att köra 5ghz trådlöst efter renovering.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Toppen router! Har kört den i två år med open router fw och den behöver aldrig startas om. Det enda negativa är att räckvidden på det trådlösa kunde varit bättre. Det finns kit att köpa för en hundring på ebay med två antenner och kablar som man enkelt kan montera för att förbättra räckvidden - rekommenderas om man har problem.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Snurrat drygt 4 år utan att hosta. Enda gångerna jag tänker på den är när katten vill bita på hörnet (plasten håller för det med!). Tror inte jag startat om den mer än en gång per år, typ. Kunde väl varit enklare gränssnitt för en novis som mig, samt att DNLA kunde funkat direkt utan att installera alternativ programvara. Sånt orkar jag inte hålla på med...
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Jag förstår inte hur denna router kan ha fått så bra betyg. Jag känner mig väldigt missnöjd med den. Jag har 100/100 genom Bahnhof, men med denna router får jag knappt ut hälften av detta i bästa fall.

  Jag provade först att sätta routern i sovrummet, med två väggar mellan den och datorn. Då fick jag bara ut ruskigt låga 4/15 av mina 100/100. Då flyttade jag in routern i vardagsrummet och ställde den vid TV:n cirka 3½ meter från datorn. Då får jag ut 37/47 av mina 100/100.

  Detta är absolut inte acceptabelt i mina ögon. Denna router är inte värd att använda, när man bara kan få ut halva farten av bredbandet på så kort avstånd.
 • Bra
  3 år sedan
  Enkel att komma igång med
  Har märkt att den vid ett antal tillfällen tappar kontakten med modemet.
  I övrigt bra prestanda
 • Perfekt
  3 år sedan
  Min första router och jag har bara positiva upplevelser med den. Trådbundet tappar den i princip ingenting och trådlöst ger den ca 75/50 mbit (har 100/100 mbit). 2 stationära, en laptop och 2 mobiler är uppkopplade på den och fortfarande efter nästan 3 månader sen jag köpte den har jag inte behövt starta om den en enda gång. Grym!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder v2-modellen. Har ersatt mjukvaran i enheten med Tomato då original i allmänhet alltid är skit. Att ersätta mjukvaran ger routern många extrafunktioner att leka med och ofta stabilare enhet som följd.

  Används med 100/10-uppkoppling och är helt stabil. Jag har haft den kanske två år. Enheten har aldrig spökat och är igång månader i sträck. Stabil som en sten i botten av en grushög.

  OpenVPN och PPTP fungerar men hur hastigheten blir kan jag inte dra till känna men har för mig OpenVPN var riktigt långsamt och PPTP också begränsade hastigheten.

  Det jag hade önskat är att enheten skulle ha en USB3-port så att man kan konfigurera den som en filserver och ha som en backup från bärbara datorer. En 2,5" 2TB-disk som backup hade varit perfekt där. Backup i 100MiB/s via trådade nätverket. Mumma! Men för priset så sänker jag inte betyget.

  Jag har inte testat trådlösa då jag använder inte det av hälsoskäl.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den bästa router jag haft på alla sätt! Köpte min för ca 1000kr
  Har aldrig förlorat uppkoppling! (jag har version 1 och haft den sen den släpptes i princip)
  Får ut full hastighet! Bra fart på WLAN (har dock ändrat att jag inte har samma kanal som grannarna)

  Verkar som en del som ger den dåligt betyg verkar ha problem med sin internetleverantör men skyller det på routern.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna router har aldrig kraschat, har aldrig behövt starta om och allt har funkat bra i över ett år. Har bytt till Tomato by Shibby for WNR3500Lv2 117-AIO och den bara går och går! (~50Mbit till dator och ~30Mbit från dator)

  (Uppdaterar två snäpp då tidigare instabilitet är borta med senaste Tomato.)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering:
  - ökar till 10 stjärnor
  - fungerat prickfritt ett år som router & firewall
  - uppskattar möjligheten att installera open software

  [Det var av stor nytta att kunna få bra loggning (Tomato) när ethernet-kontakter och -kablar slutade fungera, och det gällde att hitta var felet satt. ...det blev lättare att få ut servicetekniker som fixade fastighetsnätet på det här sättet.]

  Ursprungligt omdöme:

  Bra.
  Snygg.
  Prisvärd.

  - Prisvärd både med original-firmware och med Tomato.

  Jag hade egentligen tänkt köpa en switch, t.ex en GS108T, men fastnade för den här istället - som kostar mindre men verkar kunna så mycket mera.

  ...features som man _kanske_ kan ha nytta av så småningom.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Har precis installerat denna och konfigurerat lite. Kör stock firmware än så länge och har bara gott att säga! Mycket bra throughput. Skulle haft några fysiska antenner bara men signalstyrkan är god trots betongväggar.

  Spöar min gamla AirLink med hästlängder, det är en sak som är säkert... Känns väldigt bra att kunna byta firmware till något mer passande om man vill det.

  Köp
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpt en Netgear WNR3500L v2 med Tomato Shibby Firmware 1.28.0000 MIPSR2-117 K26 USB AIO och har ADSL 40-60 Mb/s via Bredbandsbolaget. Får ut 58 Mb/s trådlöst, och det är relativt konstant. Min bedömning är att det inte beror på routern med de som upplever problem med trådlöst utan det beror på störningar av andra nätverk. Det är bara att byta kanal och välja "lower" or "upper band". Med Tomato Shibby Firmware blir detta en sanslöst bra produkt till det pris ca 450 kr som man betalar.

  Tomato Shibby är ett måste om ni köper denna routern, och det är väldigt enkelt att installera. Var bara försiktig så ni väljer korrekt version anpassad till Netgear WNR3500L v2. Använder ASUS USB-N13 300Mps på stationär dator, men har även 5-6 andra enheter uppkopplade. Inga problem, och ingen enhet tappar kontakten.

  Bor i lägenhet på 90 kvm.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Fördelaktigt pris och fungerar väl på korta avstånd, dock var räckvidden mycket dålig. har speldatorn ca 7 meter från routern och blir när jag spelar Battlefield 4 väldigt laggigt, även internet var segt. Var tvungen att ställa routern nån meter ifrån datorn för att det skulle fungera bra.

  Köpte istället en Netgear R6300 som fungerar fantastiskt i hela lägeneheten på dryga 80 kvm, skulle hellre rekommendera denna om man har en någorlunda stor lägenhet, eller för den delen hus.

  Alltså, inte att rekommendera för större lägenehter. Bor man i en liten lägeneht funkar den säkert bra för de flesta.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Har haft denna router nu i några månader och är absolut inte nöjd med den. Den tappar det trådlösa internet hela tiden, sjukt less på det. Som tur är använder jag inte det trådlösa extremt mycket varje dag så jag kan överleva det. Skulle INTE rekommendera denna router till personer som verkligen måste använda trådlöst nätverk. Även om det funkar för vissa är det för stor risk att ta. Dessutom får jag bara ut 120/300 MBit som det stod att den skulle klara av, detta då jag sitter 10cm ifrån routern.

  Om jag hade köpt en router idag hade jag inte snålat som jag gjorde, det är VÄLDIGT irriterande när man sitter och jobbar och helt plötsligt försvinner internet.
  4 stjärnor för ett fungerande trådat nätverk, lätt att flasha och lätta konfigurationer. -6 för att den är en usel router för trådlöst internet vilket faktiskt är en av huvudgrejorna till att man köper den.
 • Bra
  3 år sedan
  Fungerar väl, har dock varit tvungen att restarta den två ggr den senaste månaden. Har senaste firmware.
  Bra räckvidd
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Är överlag nöjd med den. Har 100/10 hemma och får den hastigheten via trådat. Den har aldrig krånglat genom att stänga av sig eller något sådant så den är väldigt pålitlig.

  Nackdelen är att trådlösa nätverket är helt värdelöst. Fick 0,2 ner de första dagarna. När jag stängde av en inställning för delning av filer gick det upp till 4-5 Mb/s. Fortfarande alldelles för långt ifrån 100 för att det ska vara acceptabelt. Har testat med surfplattor, mobiler och laptops - ingen kommer över 6 Mb/s. Tur att jag endast använder stationära annars hade jag lämnat tillbaka den.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Aldrig krånglat i min ägo, efter min förra D-link bara krångla.. Netgear is the way to go :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  helt klart den bästa någonsin! inget tjafs! inga konstigheter! bara en grym router! :D
 • Bra
  4 år sedan
  Den har inte lösa antenner, men den slår ändå min gamla P-320W med en lös antenn i range och hastighet. Detta trots att den bara stöder 2,4 GHz band.

  För under 400 kr är den värd det.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Har haft denna i drygt ett år och är minst sagt missnöjd. Har kört med annan firmware än orginal och den har varit relativt stabil trots omdömet. Vad som drar ner är den katastrofalt dåliga sändningen på det trådlösa. Får knappt sändning i nästa rum med denna trots ökad sändningstyrka.

  +stabil och rätt snabb med kabelanslutning
  -Oerhört dålig trådlös kapacitet
 • Bra
  4 år sedan
  Bra, men kan bli bättre, haft den i över 2 år nu, stabilt och bra men 300+ är för lite i vårat nätverk, Kör med NAS, 2 Boxee, 3 iPads + 3 iPhones uppkopplade. Köpt mig en Asus Rt-N66U 900+ nu och fungerar bra. Men för pengen 500+ är den värd för ett mindre hem med inte så stor eller avancerad användning.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skulle inte köpa denna igen.

  Den tappar internet sporadiskt och når inte så långt. Omstarter är vanliga eller att man får gå in och be den uppdatera sin status. Att den tappar uppkopplingen blir stundom väldigt irriterande. Ibland går det veckor utan problem och sen kan den krångla flera gånger på en timma. Stänga av den en timma eller så brukar fungera men det är knappast något jag finner ok.

  Når inte genom huset. Efter 4 väggar och 12 meter så är signalstyrkan obefintlig.

  Inställningarna är ok. Port forwarding osv fungerar bra och det finns tillräckligt med inställningar även för den.

  Hade den bara kunnat hålla uppkopplingen skulle den fått en åtta. Räckvidden går ju alltid att förlänga med repeater eller dyl.

  Tillägg: efter att ha tryckt in Tomato24 så har den blivit mycket mer pålitlig. Fastän jag höjt strömstyrkan, underbar funktion i Tomato, är täckningen fortfarande ganska dålig.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Gör vad den ska. Som andra har nämt är signalstyrkan inte den bästa, därav minus en stjärna. I mitt fall är det inget stort hinder.
  Annars är den väldigt stabil. Jag har tidigare haft väldigt mycket problem med Telias medföljande routrar vid hemmadelning och långsamma överföringshastigheter. Det funkar bra nu. AirPlay i full HD är inga problem och streaming överlag över trådlösa nätverket fungerar bra.
  Får ut 85/85 Mbit/s på trådlösa nätverket vilket är långt över förväntan trots att specifikationen säger 300Mbit/s.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Det här är ett av mina bästa köp de senaste åren :). En router brukar inte vara så märkvärdig men den här blir jag riktigt imponerad av när man bytt ut mjukvaran.

  Originalmjukvaran är ganska OK, man kan ställa in vanliga nätverksinställningar och konfigurera enheten som en NAS. Gränssnittet är lite långsamt, men duger nog till dom flesta.

  Jag installerade Tomato (av Shibby), och då förvandlades enheten till ett riktigt proffsigt verktyg med en hel del bonusfinesser :-). Den kan bland annat användas som BitTorrent klient, FTP-server, media-server, VPN-server etc. Gränssnittet är betydligt snabbare än originalmjukvaran.

  Där jag bor har jag IP-TV. Då jag bara har ett nätverksuttag i lägenheten är det tänkt att man ska koppla TV-boxen och en router till en switch som sedan ansluts till nätverksuttaget. TV-boxen kräver direktåtkomst till internet och kan inte anslutas till en router av någon anledning (vilket också skulle slöa ned min Internetanslutning om TV:n var på).

  Men med Tomato lyckades jag koppla ihop en av nätverksportarna till WAN-utgången, därmed kunde jag koppla TV-boxen där i och kunde koppla ur switchen.

  Överlag är jag väldigt nöjd med routern. Vill man bara ha en enkel router finns det billigare alternativ, men vill man ha något med avancerat är denna ett väldigt bra val.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inte helt nöjd, airplay till apple tvn och surf på 2 iphoner och en ipad klarer den inte riktigt av. Skal sälja och köpa något annat. Räckvidden är heller inte bra. Jag har en 3a på 72 kvadrat och får inte signal i alla rom alltid?!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Stabil
  Bra Gui för inställningar etc
  Snabb
 • Perfekt
  4 år sedan
  Underbar, hade Telias officiella förut, såklart skit. Inga som helst problem med denna. Blixtsnabb och täcker hela villan. Love it!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Fungerar som en dröm. Blixtsnabb och bra möjligheter till inställningar.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  WNR3500Lv2

  En bra router för pengarna. Kan inte säga så mycket om orginalfirmware men med tomato får man mycket funktionalitet tillgängligt via ett enkelt webbgränsnitt, och prestanda som duger.

  Jag har satt upp openvpn server, anslutit extern hdd och dragit igång bittorrentklient problemfritt. Ssh-access är smidigt och man kommer till en hyffsat standard linux-miljö som man känner igen sig i. Dynamisk dns fungerar också smidigt både till dyndns och till loopia (https://khromov.wordpress.com/2012/01/30/updating-loopiadns-from-tomato-and-dd-wrt-firmware/). Dock är det saker som saknas också, bl.a. policy och generella regler för ipv6 brandvägg, dhcp klient på lan-sidan och möjlighet att brygga wlan-accesspoint till wan-port t.ex., inget av detta har jag lyckats med i webbgränsnittet, men det får ses som avancerade saker jag inte förväntar mig i en enklare router.

  Processorn begränsar givetvis prestandan ganska mycket vid vpn/ssh filöverföringar, men det är vad man kan förvänta sig med den typen av kryptering. Routingprestandan wlan-lan i tomato är inte överdrivet bra med tomato men den klarar 100mbit med marginal.

  Installationen av tomato gick lätt det också, laddade bara upp filen (som jag hämtade från http://www.myopenrouter.com/download/list?cat=75) i webbgränsnittet som fanns.

  Slutsats: Bra router med godkänd prestanda. Går att göra mycket utan större kunskap om linux/routing, saknas dock en hel del som t.ex. finns i mikrotik/routerOS samt ett standard linux-system.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Har använt den i snart en vecka och bytt från en Zyxel P-320W.

  Är vädligt nöjd, gör det den ska och inte märkt några problem ännu, har inte provat dela över nätverket än eller streamat t.ex film.

  + enkla menyer
  +hjälp finns för varje inställning för nån som inte är så insatt (som jag).
  +Bra throughput (maxar 30mbit)
  +Enkel start av gästnätverk
  +Avstängning för WiFi

  -Ej väggfäste (visste om det)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Funkar bra nu, var tvungen att pilla lite för att få hela min bandbredd. Väldigt klara och enkla menyer
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Haft denna router i 6 månader helt utan problem. Har haft en d-link innan som strulade med anslutningen allt för ofta så jag gick tillbaka till nätverkskabel men i och med flytt till en större lägenhet så var router ett måste. Är supernöjd med produkten och priset. Rekommenderas.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Helt okej för en billig peng. Men trådlöst är jag lite besviken. Jag trodde det skulle gå snabbare och ha längre räckvidd... Missförstå mig rätt. Den håller helt klart samma klass som en Dir-655 men jag hade hoppats på mer.

  Nästa router jag köper kommer bli en 5Ghz. Garanterat!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Säkerligen rätt många här som har flera olika router att jämföra denna med.
  Jag upgraderade nyligen till 100mb och var därmed tvungen att köpa en ny router.
  Haft min linksys i minst 5år innan detta. Så kan enbart jämföra med den samt airport extreme.

  Den var väldigt lätt att ställa in, behövde inte göra mycket med den för att få ut det mesta av mitt bredband.
  Dock har jag lite dålig mottagning i köket och sovrumet. Men då jag inte surfar där så är det inga problem för min del.
  Den strömmar utan problem allt ifrån min nas till laptop och till wd tv gen. 3.

  Så helt klart helt nöjd med routern.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Bästa routern jag haft någonsin, efter att ha installerat Tomato. Den leverar ALLTID full throughput på mina 100mbit, uptimen är över 300 dagar och den har aldrig visat minsta antydan på problem. Trådlöst fungerar i hela lägenheten.

  Testade också att ansluta en USB-disk och dela den på nätverket bara för skojs skull, funkade bra det med.

  Kunde verkligen inte förvänta mig mer av en router för hemmabruk.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Lättinstallerad router som levererar bra trådlös hastighet så länge man är nära den.
  När jag satt bredvid den med mitt 100mbit bredband kom jag upp i 89mbit vid en bredbandskoll. Men när jag däremot gick upp på övervåningen blev det bara 35mbit.
  Rekommenderas till den som ska använda sladd eller som kommer sitta nära.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Edit: Får sänka betyget då den dog efter mindre än ett år. Tur för mig så funkade min gamla skit Zyxel. Sänker dock bara ett då den numer är ganska billig.

  Köpte denna då min förra Netgear dog.

  Den har helt klart flera punkter som gör den till en mycket prisvärd router. Dock är dens räckvid fruktansvärt dålig. Därför får den acceptabel, dock beakta dens väldigt dåliga trådlösa.

  Installerade Kong mod. Vilket gav mycket fler inställningsmöjligheter. Sänkte throughput lite. Svårt att se varför någon skulle vilja uppgradera den i nuvarande skick.

  Tappat anslutning mellan router och modem 7 gånger på 2 månader (Kabel). Signalen återkommer dock hyfsat snabbt. Det som helt klart drar ner den är dens ytterst dåliga trådlösa. Samt att dens throughput är lite lågt.

  Nu i efterhand så sörjer jag att jag inte köpte en ASUS RT-N56U. Då den har 4gånger bättre throughput. Och mycket bättre signalstyrka.

  Mer info kan hittas här: http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/bar/76-total-simul
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hyffsat router för pengarna. Klarar hög troughput om man använder fiber uppkoppling.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har endast haft mindre än en vecka (version 2, i stort sett med fabriksinställningar).

  Bra:
  * Finns en av/på-knapp
  * Går att stänga av det trådlösa
  * Står relativt stadigt på högkant (fast så plastig och lätt)
  * Enkel att få igång (det enda jag ändrade på en gång var administratörslösenordet och namn/lösenord för det trådlösa nätverket)
  * Det lilla jag testat det trådlösa (fåtal meter från routern) har det varit nästan lika snabbt som det trådade
  * Trådade näthastigheter med/utan router är nästan de samma

  Mindre bra:
  * Behövde acceptera skript och kakor för flera internetdomäner och ip-adresser för att ens komma åt inställningarna (jag vitlistar alla kakor/skript, något kanske de flesta inte gör)
  * Känns väldigt plastig (jag var rädd för det då någon under mig kommenterade att den lätt får bakvikt, vilket jag dock inte upplevt än så länge)
  * Har läst att version 2 är mindre öppen än den första (men har inte kollat än)

  Okänt:
  * Har inte provat usb-delning än, men bra att finns möjlighet

  Sammanfatttningsvis, jag är ingen expertanvändare av routrar, så att så länge den fungerar är jag nöjd, vilket jag är hittills.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Funkar riktigt bra.