TP-Link TL-WA901ND

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Accesspunkter, bryggor & repeatrar (49)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.77)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Skitenkel att sätta upp. Bra räckvidd och hastighet för priset och gör precis det den ska (accesspunkt i mitt fall, inte provat några andra funktioner).

  Nu har jag bara haft den ett kort tag så jag får se om betyget sänks eller höjs beroende på hur den fungerar framigenom.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Måste sänka mitt betyg ordentligt. Jag har haft den tidigare modellen av denna accesspunkt (svart med lite mer oldschool-look). Köpte nu en tredje av denna modell och fick således en som ser ut som på bilden här (vit med något mosaikmönster på sig). Den är rent ut sagt hopplös. Rätt som det är så fungerar det helt enkelt inte. Man har bra mottagning och förbindelse mot AP'n, men mot övriga nätverket (via tråd) så verkar det så still. Usch.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Har haft denna I ca 1,5 år men snart åker den ut. Plötsligt blir Wifi väldigt segt I ena delen av huset där denna sitter och man måste konfigurera om den för att få upp hastigheten igen. Använder den som accesspunkt. Fördelen är att den är billig och när den väl fungerar gör den sitt job.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering:
  Nu vet jag inte längre hur länge jag haft den här dosan. Kan det vara tre år? Hur som helst fungerar den fortfarande, och har bl.a följt med på så gott som alla resor för att förbättra halvtaskiga WiFi-förhållanden på hotell. Med undantag för några månader så har denna router använts dygnet runt under dessa år.

  Ett tag, efter knappt ett års kontinuerlig användning, krånglade förbindelsen ibland mellan radionätverket och dosans Ethernet-kabel. Den fortsatte dock att fungera i sin uppgift som wifi-repeater. Nu är det länge sedan som det inträffade. Kanske en ny firmware hjälpte? Kanske är förklaringen en annan.

  Förhållandet pris/prestanda är mycket fördelaktigt.

  Räckvidden är BRA - ojämförligt mycket bättre än för vår Netgear-router. Och nästan lika bra som vår Belkin-routers räckvidd (Belkin N+ F5D8235ed4). Men Belkin-routern kostar dubbelt så mycket och kan inga andra konster än att vara vanlig Wifi-router. Och den här lådans räckvidd KAN förbättras, eftersom antennerna är avtagbara. Det är ett plus!

  Att få installationen just så som jag hade tänkt mig, det tog en hel del tid med trial-and-error. Manualen är INTE glasklar. ...eller också är det mina egna insikter i LAN-byggnad som är undermåliga.

  En viktig parameter är om WDS ska vara enabled eller disabled.
  Om man väljer alternativet "Repeater" istället för "Universal repeater" så får man WDS.

  Läs om WDS: http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_distribution_system
 • Usel
  3 år sedan
  Måste vara så att jag fått en trasig enhet. Dock så går det inte att se att den är trasig på något sätt. Men totalt har jag säkert lagt 10-talet timmar på den här skräpet utan att lyckats få den att fungera vare sig som brygga eller som accesspunkt (kör senaste firmware). Vissa enheter går att ansluta till den och då går det undan, men min telefon och Ipad bara vägrar att ens ansluta sig. På Ipaden får jag inte ens upp lösenordsförfrågan utan bara ett meddelande om att det inte går att logga in. Har synat forum mm. efter tänkbara problem utan att hitta något mer än det jag redan testat. Så nu ger jag upp och placerar den här lådan i soptunnan och försöker hitta något som fungerar. Ska tillägga att jag kört en hel upptänklig mängd routers, accesspunkter mm. innan både hemma och på jobbet som funkat utan problem så även om det kan vara skit bakom spakarna så är det i alla fall inte nybörjarskit. ;)
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte den här för att kunna använda som WiFi-repeater, men det går inte.

  Den fungerar bra i ett dygn eller så, sedan kan man inte använda WiFi-nätet längre tills man stänger av repeatern eller startar om den.

  För ett år sedan släppte de en uppdatering som skulle fixa det här problemet, men den hjälpte inte. På supportforumen frågar flera samma sak men tillverkaren har inget svar.

  Varningsflagg helt enkelt :(.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft prylen i ca 6 månader nu, och här är mitt omdöme:
  +Fantastisk räckvidd och grym prestanda. Vid fri sikt kan jag få iallafall 250m räckvidd.
  +Har inte lagt märke till några tappade anslutningar/hängningar/låsningar över huvud taget.
  +Power over Ethernet-injektor
  +Övervakning via SNMP
  +Många olika lägen. Man kan ha upp till 4 Vlan (multiSSID), man kan använda den som brygga eller nätverksadapter osv.
  +Snabbt och ganska enkelt webbgränssnitt.
  +Priset

  -PoE-injektorn fungerar bra, men man får inte ha för lång nätverkskabel av för dålig kvalité för då blir effektförlusten för stor för att accesspunkten ska kunna drivas. (25m fungerar inte för mig, trots att den är specad för 30m)
  -LAN-anslutningen är endast 10/100 mbit och det begränsar överföringshastigheten mellan trådbundna och trådlösa enheter på näterket. Hade det inte varit för det så hade jag gett produkten en solklar tia!

  Ett mycket prisvärt köp för den som vill ha en kraftfull och stabil AP med många inställningsföjligheter.

  Fotnot: Jag har i huvudsak använt enheten med ett par TP-link nätverkskort och olika mobiltelefoner
 • Perfekt
  5 år sedan
  Prisvärt och bra router
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Har denna mitt i huset med 8dbi antenner och räckvidden är grym. Mycket nöjd med denna, testade dock att lägga in OpenWRT men fick det aldrig att funka så la tillbaka original FW istället och det funkar kanon.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Köpte denna (från Amazon.co.uk dumt nog, EU-propp ... hallå?!) för att åtgärda mina trådlösa problem. Har numera en switch (en billig TP-Link 5-portar) i TV-bänken som är kopplad via en lååång sladd i väggen till router och modem på övervåningen. Min router (Netgear 3500L) är dock USEL på trådlöst. Därför pluggade jag in denna till min switch i TV-bänken och efter att ha bytt till WPA2 PSK så har man nu täckning i hela huset samt långt ut i trädgården. Utan någon som helst tweaking. Installerar man DD-WRT, optimerar placeringen, antennernas riktning och byter antenner (har både 5dbi och 8dbi liggande) så kan man säkert skruva upp funktionaliteten ytterligare. Mkt lätt att installera över lag.

  Kan ju dock känna lite att ADSL-brygga + router + switch + accesspunkt börjar bli lite mastigt nu. Hehe.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Köpte denna för att förlänga mitt befintliga nätverk och det funkade och funkar bättre än vad jag hade trott. Riktigt bra täckning och förbättrade det redan befintliga.
  Riktigt nöjd och med tanke på priset så kan jag inte ge det annat än 10.
  Visst, det tog mig en kvart, tjugo minuter innan jag fick kläm på hur jag skulle konfa den, men det drar inte ner betyget.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Det kanske är jag som är en för mycket nybörjare, men jag hade bekymmer med installationen. Det var bökigt och allt var inte glasklart, även om den skrivna snabbguiden gjorde sitt bästa.

  Min tanke med produkten var att förlänga wifisignalen från mitt Com Hem-modem (Netgear CG3100) med inbyggd router genom att ställa in TP-linken som "repeater". Modemet står i ett hörn i min lägenhet på 60 m2 och jag har några skuggor av signalen på grund av bärande och kaklade cementväggar. Jag fick det aldrig att fungera med "repeater" utan det tog någon timma att inse att jag var tvungen att ställa in den som "universal repeater". När jag väl fick till det får jag en bra signal, men jag är lite missnöjd med hastigheten som försvinner. Ligger på cirka 15 Mbit/s ut/in från TP-linken, känns som att jag borde kunna få ut lite mer (ska testa med starkare antenner för att försäkra mig om att min router och TP-linken har en bra signal).

  Men allt som allt gör den faktiskt det som jag köpte den för, och för dryga 400 kr känns det inte som att jag kan kräva speciellt mycket mer.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk!

  Då Boxers ADSL-modem har dålig prestanda på den trådlösa delen - så fixade denna enhet till detta på ett fantastiskt sätt... enkelt att komma igång samt mycket bra räckvidd som AP. REKOMMENDERAS STARKT

  Rev. 22-feb-2012:
  Har köpt till tre antenner med högre förstärkning - täcker nu ca 1000 meter... TL-ANT2408CL

  http://uk.tp-link.com/products/details/?categoryid=217&model=TL-ANT2408CL
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk räckvidd!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  8 stjärnor för att den ger så mycket funktion för det låga priset. Hyfsat enkel att installera och konfigurera.

  Plus en till stjärna för PoE som möjliggör snyggare installation trots att apparaten i sig inte är så vacker. Lysdioderna är relativt svaga vilket också bidrar till en diskret installation.

  Jag har inte kollat upp vilken max överföringshastighet man kommer upp i, men det känns lite sådär att en "300mbit" accesspunkt inte kan trådanslutas med gigabit-lan. För de flesta spelar det väl ingen roll, men om man är petig...
 • Perfekt
  6 år sedan
  Magiskt! 3 minuter efter att jag packat upp den så levererar den nätverk till alla mina datorer och smartphones. Väldigt proffsigt. Om man nu ska klaga på något så är det väl att den är lite lagom plastig. Det vägs dock väl upp av PoE-adapter och löstagbara antenner. Min router står inne i en walk-in-closet med bärande cement-väggar men har ändå inga problem att leverera till hela lägenheten.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Köpte 2 stycken till företaget idag efter positiva omdömen på Prisjakt. Har använt många olika accesspunkter tidigare, men dessa verkar än så länge vara bäst hittills.
  Allting andas kvalitet - förpackningen, dokumentationen, användargränssnittet, finishen osv.
  PoE-adapter medföljer och de tre antennerna kan ersättas om man vill öka räckvidden.
  Proffsigt!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Gör det den ska till ett bra pris.

  Tog ett bra tag innan jag klurade ut att man måste gå inte under fliken "QSS" och välja "disable" för att kunna konfigurera den manuellt. Står inget om det i manualen nämligen.
 • Perfekt
  7 år sedan
  För mig var TP-Link ett okänt märke, så jag var beredd på att denna pryl för knappa 500 skulle vara skräp. Tji fick jag. Allt med produkten känns gediget och tack vare bland annat en välskriven snabbstartsguide var jag igång på ca 15 minuter. För mitt behov, det vill säga utöka mitt hemätverk med en accesspunkt, var TL-WA901ND ett perfekt val. Jag ser ingen anledning att ge ett lägre betyg än 10.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Billig och stabil anslutningspunkt. Har satt upp flera exempel på ett hotell och de har fungerat bra i över ett år. Stort plus för POE.
 • Perfekt
  7 år sedan
  2010/12/09

  Jag hade några wifi deadspots och behövs för att utöka räckvidden för det trådlösa nätverket. Jag har alltid varit nöjd med TP-Link sortiment av produkter och TL-WA901ND trådlösa åtkomstpunkten är inget undantag.

  OBS: Detta är INTE en router / trådlös router.

  Den stöder:
  * Tre WiFi standarder 802.11b/g/n

  * WEP, WPA/WPA2 och viktigast WPA-PSK/WPA-PSK2 med TKIP eller AES-kryptering.

  * Dold SSID broadcast (klienter kan endast anslutas om du känner till SSID-namnet)

  * MAC-filtrering (tillåta / neka fysiska adressen för klienter)

  * Lägen: Tillgång Point, Multi-SSID, klient, Repeater, Universal Repeater och Bridge med AP.

  * Power over Ethernet (PoE). PoE används när ingen kontakten är tillgänglig och du ansluter till en annan enhet med en Ethernet-kabel.

  Ställ in var mycket enkel. Jag använder det i Access Point-läge med WPA2-PSK + AES-kryptering och dold SSID broadcast, ansluten via en 30 m kabel till min Linksys router på övervåningen. Denna uppsättning upp ger mig den mest pålitliga och säker anslutning.

  Trådlöst utvidga ditt befintliga WiFi-nätverk kan utföras genom att köra TL-WA901ND i Repeater eller Universal Repeater-läge. Det kommer att få den ursprungliga wifi signalen och förstärker den till en starkare signal. Nackdelen med detta inrättas är anslutningshastighet effektivt halveras, varför jag föredrar den direkt kablade metod med Access Point-läge för att behålla full fart.

  Så om du är ute efter att skapa eller förlänga ett trådlöst nätverk rekommenderar jag starkt att du tar en titt på TP-Link TL-WA901ND. Enkel installation och hög säkerhet, perfekt.