WD Caviar Green WD10EARS 64MB 1TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla WD Interna hårddiskar (213)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Western Digital Caviar Green Power "GP" WD10EARS 64MB 1TB HDD är extremt tyst, kör den tillsammans med flera andra diskar, ligger efter flera dygn på cirka 33 grader, har kört den någon vecka, bra prestanda, men inte för spel eller OS, då detta är en strömsparande, tyst, sval disk som skall användas ENDAST til passiv lagring/backuper och/eller i en Home Cinema PC system, då låg ljudnivå och värme-alstring är ett krav!

  För de som har problem med diskens prestanda, om ni kör disken i ett OS som är äldre än Vista eller Windows 7 måste ni sätta en jumper längst till vänster (J7-8)INNAN installation i systemet, annars får ni katastrofal prestanda, vilket ofta tolkas som att disken är trasig!!

  Detta är INTE en disk för prestanda, utan för passiv lagring , backuper och HCPC, Western har en tydlig uppdelning mellan grupper, där Green Power är för passiv lagring, låg strömförbrukning, och diskar som Raptor series och Black är för spel och prestanda (OS, program etc)!

  Jämför inte en disk avsedd för enbart passiv lagring/backup/HCPC med en disk avsedd för prestanda spel/OS/program/servrar etc!!!

  Olika diskar är utvecklade för olika behov och skall endast jämföras med andra diskar tillverkade för samma behov!

  Eftersom jag endast kör disken en kort tid kan jag endast ge den 8 av 10 baserat på strömförbrukning, prestanda, temperatur, ljudnivå och pris/GB, den får högt betyg i alla de kategorierna. Jag kommer sannolikt göra en uppdatering efter några månader till ett år angående tillförlitlighet. Disken används i detta fall som passiv disk/backup disk.Av den anledningen tas 2 stjärnor bort på grund av att jag inte kan ge betyg på hållbarhet och tillförlitlighet än. Jag rekommenderar ann ni kör program som mäter diskarnas prestanda och hälsa, temperatur i realtid, så att ni kan förebygga problem!
  hdd control är ett exempel på sådan mjukvara.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har kört 2st i raid 1 i en NAS.

  Båda klockar idag in på 41561 timmar = 1731 Dygn eller 4,74 år utan ett enda problem.

  Klart godkänt :-)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Tyst och gör det den ska. Har den enbart för lagring så prestandan har jag ingen koll på.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tyst och stabil disk som fungerar utmärkt till lagring/backup. Fungerar perfekt tillsammans med SSD då den varvar ner sig själv om den inte används. Ej toppbetyg för den är lite dyr för 1TB med den något långsamma prestandan. Inte den bästa om man jobbar mycket med filmredigering eller liknande.
 • Bra
  6 år sedan
  Trevlig och tyst.... inga direkta minus
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Disken verkar helt pajko, den mountas inte igen om man sätter windows i sleep. Utan man måste starta om datorn för att den ska mountas. Vet ej varför.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Den är sjukt snabb, men dock inte lika tyst som jag trodde. Kan tänkas att jag blivit bortskämd av att jag haft en SSD-hårddisk i ett halvår nu men men. Tystare än min förra 200GBs hårddisk från 2003 iaf :D
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Western Digitals EARS-serie ska enligt pappret vara riktigt bra, dock stämmer detta inte i mitt fall.

  Jag har alltid gillar WD´s green diskar, stabilitet och prestandan har alltid vart duglig för mig.

  Men min nya WD10EARS är ett skämt. Jag kör med Win 7 ultimate och jag kan bara anta att det är en DOA.

  Det började med att jag gick Disk overload 100% i Utorrent direkt efter formatering. Visst tänkte jag och ändrade programmets inställningar för cache.. tyvärr samma problem.

  Jag tänkte aldrig på att det skulle vara disken och prövade en mängd andra torrentprogram, samma fel där dock, helt dött.

  Det slutade med att jag testade att föra över 4 gb från en annan helt fungerande disk till min WD10EARS.. Prestandan var grym.... hela 2,1 mb/s.

  Dessa diskar är kluriga att köra med t.ex Win xp men skall fungera utan problem på Windows 7 & t.ex vista. I morgon byts disken ut och då får jag se om jag bara har otur.

  Uppdatering: Nya disken spinner på bra och är riktigt tyst. Men efter att ha läst runt en massa tvekar jag lite över kvalitén på dessa, verkar vara många DOA eller andra fel. Jag tror dock att diskarna kan bli riktigt bra om kommande serier rättas till!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Köpte 2 st, var av en är DOA.
  Låter konstigt när man startar datorn, och den går inte att hitta i BIOS.

  Kopplade in disk nr 2 och den fungerade direkt, utan krångel.

  Edit: Var ned och bytte den trasiga disken mot en ny, och nu fungerar allt perfekt!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Tekniken med denna är att disken varvar ner när man inget laddas från den. Detta gör att man sparar både energi och värme. Samtidigt som den inte stannar helt och där med skulle bli tvungen att varva upp varje gång man ska använda den.

  Mkt bra disk! 4 gånger snabbare än min tidigare spinpoint.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  6 år sedan
  Det är inte den kjapeste hårddisken som finns, men du bör ha en eller två extra hårddiskar för att lagra klockor och visselpipor när du har OS på SSD som suverän. Om du har mer tyst här så är det nog bara att SSD är alternativet
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Låg strömförbrukning, som annonseras. Genomsnittliga resultat i en HTPC maskin, vilket var bra (inte en spel HDD). Sektorerna är 4kB, men rapporteras som 512B (även i attributet "fysiska sektorstorlek"). Ännu viktigare, fick jag hit med den här frågan:
  http://majic.rs/blog/western-digital-green-series-and-intellipark
  som förbrukat halva livet på min enhet i en handfull månader. Den fix i denna blogg (ett DOS-program!) Verkar ha fungerat, dock. Verkligen vara försiktig med den här enheten om du planerar att använda den i Gnu / Linux.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Ur lådan är mycket långsam. Använder 4kB sektorns storlek, men rapporter som 512b, går alltså riktigt långsamt på något annat än Vista och Win7 grund av partition förskjutning.