Nokia 8.1 64GB

Nokia 8.1 64GB

  • Skärmstorlek: 6.18 tum
  • Operativsystem: Android 9.0 (Pie)
  • 4G (LTE)
Rank 120 i Mobiltelefoner
Jämför pris på alla Nokia Mobiltelefoner
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Nokia 8.1 64GB

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
  • Skärmstorlek: 6.18 tum
  • Operativsystem: Android 9.0 (Pie)
  • 4G (LTE)
rating.rate-n-text-version.md
rating.based-on-n-reviews.md
Sorterat efter datum
2019-02-26
Redigerades 2019-04-23
S
Siedleruser.total-reviews
Gick från en Nokia 8 till denna. Prestandamässigt känns de i princip likvärdiga förutom i några krävande spel där Nokia 8.1 får kämpa lite lite. Men för övrigt är det fint flyt i den. Kameran tar bra bilder och där Nokia 8 behöver Googles kameraapp för att ta bra bilder gör denna lur det med Nokias egen app. Appen är dock lite seg att komma igång. Formatet på mobilen är rätt för mig och bygget andas kvalitet. Batteritiden är bättre än vad jag förväntade mig och jag hade höga förväntningar från början. Men en sak som stör mig är att skärmen blir svart när jag använder polarisade solglasögon. Detta problem har jag inte stött på på någon annan mobil förut. Jag nyligen har jämfört med Nokia 8, Nokia 6 och Nokia 5 som alla går att använda utan problem med solglasögonen. Detta stör mig mycket.
2019-01-18
kenwin67user.total-reviews
Låga betyget är för avsaknad av LDAC stöd (bluetooth 990 kbps streaming). För ljudnördar som vill utnyttja full kapacitet med t.ex. Sony WH1000XM3 blåtands lurar kan glömma 8.1 (samt alla andra Nokia/HMD smartphones). Alla andra smartphone tillverkare har LDAC implementerat från Oreo 8 (Sony släppte LDAC codecs gratis till Google från Oreo 8) men Nokia har utelämnat den av outgrundlig anledning. Från 9 (Pie) har de stöd för aptxHD (660 kbps) men de är skillnad upp till LDAC's 990 kbps om man har bra källmaterial (t.ex. Tidal MQA 24bit/96kHz). I övrigt är det säkert en fantastiskt prisvärd smartphone, men då jag fått jaga Nokia/HMD i 2 dar för att få svar på denna fråga, vill jag hjälpa andra ljudnördar att bli medvetna om denna, av Nokia, väl gömda "hemlighet". För er som inte ens vet vad Blåtand och hifi är, kan helt bortse från denna recension och gå all in på 8.1'an 😊
2019-01-17
s
snoozemodeuser.total-reviews
Köpt denna till min mor kanske framförallt för Android One. Okomplicerad mobil utan onödig mjukvara. Därtill appar som går att avinstallera/inaktivera, ex Google-appen. Byggkvalitet känns riktigt bra. Batteritid verkar utmärkt. Skärm med tryck och svärta ja nästan i OLED-klass. Kamera och prestanda utan någon speciell anmärkning. Minus för att notchen är gömd som standard utan att det går att göra denna synlig ens med utvecklarläge påslaget.