Bose QuietComfort 15

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bose Hörlurar (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.57)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Jag har haft lurarna i några månader nu och försöker sammanfatta mina intryck...

  + Ljudet är rätt bra i mina öron
  + Ljuddämpningen mot lågfrekventa ljud är superb, flygplan, folkmassans sorl, luftkonditionering
  + AAA-batteri ett + för mig, lätt att ha med sig reserv
  + Skön passform har använt dem i över 11 timmar i streck (flygplan), utan att känna att de klämmer någonstans
  + kontakten till lurarna är löstagbar, (bra om man fastnar någonstans)

  - Proprietär kontakt i hörlurarna
  - Högfrekventa ljud går igenom, tal...
  - Att det inte går lyssna utan "ljudcancellation", utan batteri
  - Hade önskat en kortare sladd också, för att kunna sätta en mikrofon för min mobil.

  Men jag gillar dem skarpt, och reser man mycket är de värda att titta på. För att lyssna hemma tror jag inte det är rätt produkt.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Bra ljud med bra klipp i basen

  Noise cancellation som fungerar riktigt bra

  Vid långflygning gäller det dock att ha med extra AAA batterier, för när dom är slut så går det ju inte att lyssna på musik, även om mna skulle kunna vara utan noise cancellation funktionen.

  Uppdatering: Tyvärr har båda sidorna börjat skorra, ej glapp, utan mer som att membranen har börjat släppa. Känns inte som den kvalité jag hade förväntat mig
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Bra ljud och riktigt bra noise cancelling, tyvärr ganska dålig byggkvalite med tanke på priset, öronmuffarna slits ut efter par månaders daglig användning. En luren sluta funka funka efter ca 15 månader.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Det enda jag ångrar är att jag inte köpte dessa tidigare.

  + Man kan ha på sig dem hur länge som helst, skönare än QC25
  + Grymt ljud för att vara noise cancelling. Ljudet är bättre än QC25.
  + Mycket bra byggkvalitet. Tål att tappas i golvet.
  + Fantastisk noise cancelling i resor och på kontorslandskap. Tar inte bort allt ljud på kontoret men herregud vad skönt det är att "stänga in sig" på det öppna kontorslandskapet jag sitter i.

  - Inte så snygga
  - Kräver batteri

  Jag hoppas att mina håller i många år till - QC15 tillverkas som bekant inte längre.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jag har haft mina i 4 år och de är fortfarande som nya. Tänkte sälja dom och köpa QC25 istället. Men efter att ha provat dom var det inte längre aktuellt. QC25 är direkt obekväma i jämförelse. QC25 är mer urban street medan här har man satt funktion före stil, vilket gör QC15 till dom skönaste hörlurarna på marknaden.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Har haft mina i ett par år nu och måste säga att det är ett av de bästa inköp jag gjort någonsin.

  + Grymt ljud
  + Ljuddämpningen tar bort väldigt mycket och desto mer när man väl sätter igång musiken, perfekt när man flyger eller när man sitter på kontor under renoveringstider.
  + Passformen är superb.
  + Lagom lång sladd
  + Bra batteritid, räcker säkert 2-3 dagar utan byte (används under kontorstid)

  - Att man måste ha reservbatterier på sig. Kör mer uppladdningsbara för att lätt kunna byta.
  - Går ej att lyssna utan batterier
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Vad ska man säga?
  Har haft dessa nu i 4 år och provat alla möjliga andra hörlurar och insett att dessa är de bästa.
  Otroligt bra ljudomfång, extremt bra noise cancellation och bekväma.

  Det ända jag saknar är att det skulle vara trådlösa. Tyvärr så är de nya Bose trådlösa hörlurar inte lika bra som dessa.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiska lurar att ha med sig på resan för att slippa höra propellerljud eller övrigt flygbuller. Har även bra batteritid. Lite svåra att ha om man vill vila sig mot väggen dock men det är ju alla större lurar så det kommer man ju inte ifrån...

  Tillsammans med lurarna får man även med en praktisk väska för att skydda dem i handbagaget.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Grymt bra ljud
  Bra noise cancellation
  Sitter skönt på huvudet

  Supernöjd
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Med dessa hörlurarana hör jag toner som jag har aldrig hört förut av låter tack vare mäktig brusreducering funktion. Fantastiska lurarna!

  De är lite jobbiga att ta med sig. Man måste ta bort sladden för att kunna lägga dem i fodral. Sen kopplar man in sladden igen när du vill lyssna med.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Riktigt schysst me noise funktionen, hur den står sig mot öveiga lurar me denna finktion låter kag vara osagt meen jag är mer än nöjd! Ljudet är helt okej också
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Köpte själv ett par QC25 men efter att i efterhand jämföra dessa mot ett par QC15 så är den verkliga skillnaden minimal. Brusreduceringen är riktigt bra i båda!

  Kokar ihop det till följande:

  - Design: smaksak
  - QC25 kan lyssna utan batteri: Ja, men ljudet blir skräp då!
  - QC25 upplever jag ha en liten bass boost runt 50Hz. Passar vissa låtar, andra inte. Lyssnar du bara på electronica och basdominant musik och saknar EQ så kanske QC25 kan vara det bättre alternativet.
  - QC25 blir aningen mindre i transportcase då lurarna viks i ytterligare en axel. (=mer påfrestning för interna kablaget!?)

  Dessa lurar är inga vanliga HiFi-hörlurar. Du betalar 75% för den tystnad som brusreduceringen ger och 25% för ljudet. De stortrivs av att vara på resande fot eller i småbullriga miljöer!
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte dessa på Elgiganten i april 2014 för 2490 kr.
  I butiken var de underbara och stängde märkbart ute allt buller från ventilation och dylikt samt basen i tal. Efter att ha testat dem några dagar blir summan av kardemumman 6/10, se nedan +/-. Dessa ska enbart användas där det är buller och om man har pengar över. De är alltså inte bra i studio eller för hemmabruk i ett tyst rum, då man kan höra bruset från Noise-cancelling-funktionen. DOCK har de bäst Noise Canceling av alla om som sådana får de 10/10, men inte som vanliga hörlurar!

  + Sitter otroligt skönt och är lätta.
  + Tangentbordets klapprande försvinner något
  + Tar effektivt bort all bas, alltså ljud från ventilation, köksmaskiner, ute-maskiner etc. försvinner helt. Därtill är de ovärderliga när man åker tåg, flyg, buss och tunnelbana. Även sorl från folkmassor och de lägre tonerna i tal försvinner.
  + Perfekt integrering med alla Apple-produkter.
  + För att vara en teknik som kräver batteri i hörlurarna så är det bra att det är standard AAA, för då kan man lätt byta ut dem och slippa ha med sig laddare.
  + Diskret design, ser inte speciella ut, utan klassiska.

  - Noise canceling utstöter ett konstant brus, ett tyst susande, som från kassettband. Tydligen är det så med all NC-teknik :( (DOCK tänker man aldrig på det på bussen, eller flyget, bara hemma där det är tyst). Om du är i ett tyst rum och sätter igång brusreduceringen börjar det brusa vilket är besynnerligt! Bruset kan i redan tysta miljöer vara undermedvetet skadligt. Av den anledningen kan jag inte använda dem hemma, då är mina Apple EarPods mycket bättre.
  - Därtill hör jag ibland, väldigt sällan, små elektroniska ultraljud som kommer från elektroniken i kåporna. Men det kan man inte höra när man har musik på. (igen, det är bara unga människor som kan höra detta).
  - Lite skeptisk till tekniken ur en elektromagnetisk synvinkel, det är massa teknik rakt utanför örat, samt att ljuddämpningen skjuter in ljud i öronen för att ta bort utanpåliggande buller, vilket kan vara ohälsosamt, men det märker man nog efter någon månad om så är fallet.
  - Kan uppleva tryck i öronen (som när man åker i flygplan) ett tryckfall som är konstant under användning. Har vänner som stör sig enormt på det, men jag upplever det inte direkt. Enligt Bose är det så med all liknande NC-teknik.
  - Upplever en något svag bas, ljudet är inte så fylligt och dynamiskt detaljerat som jag trodde. Jag tycker att mina Apple EarPods är nästan lika bra. Kanske måste jag ha ljudprofil på.
  - Lite jobbigt med batteri över huvudtaget, man måste ha med sig utbytbara på resor, synd att man inte kan lyssna utan NC...
  - Kvalitén känns inte så bra och kabeln är tunn.
  - Inte så snygga, de är så klassiska att de ser lite billiga ut.
  - Dyra för att inte ha så bra ljud samt för att ha lite barnsjukdomar, men bäst brusreducering för priset.
  - Tar mycket plats i väskan på väg till jobbet och meckigt att få dem på och av, speciellt på vintern med mössa på. Bose QC 20 skulle jag hellre vilja he med tanke på hur sällan jag nu använder dessa.

  UPDATE: Bytte efter ett halvår ut dessa till QC20, alltså in-ear eftersom de tar bort bullret mycket bättre, speciellt låg och mellan-registret (10dB bättre) samt att QC15 tappar all funktion över mössan och att jag inte klarar av att se ut som en DJ.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Åkte 4 timmars flyg och måste säga att brusreduceringen är toppklass! Reducerade bort all ljud runt omkring.
  Riktigt sköna också.

  Endast för hemmabruk hade jag nog kolla på något annat.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Jag har haft dessa i runt ett år men inte lämnat något omdöme så passar väl på! Jag älskar verkligen dessa av en anledning: NC! NC! NC!

  Ljudet är väl okej men jag lägger mina pengar på noise cancelling alla dagar i veckan och därför jag köpte dessa utan att behöva trycka ut full musik i öronen eller använda obekväma in ear som pluggas in bara för att inte störas av omgivningen (tunnelbana/buss/tåg/flygplan etc). Men bara av att sitta hemma med dessa är de absolut inte värda pengarna, dessa ska vara i livets jobbiga situationer för att stänga in sig i.

  Värt att nämna: Jag kan inte gå med dessa, det blir som överbelastning av NC att det "spricker" - det spelar ingen roll om batteriet är nytt eller nästan slut, kanske har jag för hårda skor..
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Fattar inte hur jag stod ut med att flyga innan jag hade dom här. Väldigt bra ljuddämpning. Ju värre det dånar desto bättre är de. Satt långt bak i en gammal MD-80 förra veckan (det är en sån där som har motorerna på kroppen längst bak). Då lät det så jävligt att NC:n fick spel och började "klippa" men då snackar vi typ 110 dB.

  Kollar du efter bra ljud men inte tycker att aktiv ljuddämpning är viktigt så är de här onödigt dyra. Jag vet inte, men man kan säkert få mycket bättre ljud för pengarna. För mig som inte är någon audiofil är de helt ok men det viktigaste är att jag slipper bli hörselskadad av allt flygande och kan hänga med i filmerna på planet även om det inte är textat.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Köpte dem i somras för att ha ffa på resor och att dra igång dem på flygplanet är en riktig wow-upplevelse. Grymt häftigt. Men man ska väl vara medveten om att de fungerar bättre på ett flygplan än i tunnelbanan.

  + Bra batteritid och enkelt att byta, givetvis.
  + Nästan mycket nöjd med ljudbilden även om det kanske inte är den normala bose-signaturen men det kan väl iofs bero på brusreducering som påverkar.
  + Komforten måste få högsta betyg, alltid sköna och bekväma, oavsett antal timmar.

  Får inte den där riktiga premiumkänslan, som referens så tycker jag inte att Beats gör det heller, plast, urk... Samma sak med sladden som känns mer än lovligt ömtålig även om den inte har gått sönder än. Men vad gör det när ljudet och brusreduceringen gör det som utlovas och eftersom jag använder dem främst när jag ska sitta still mer eller mindre länge så påverkade det inte vid valet av hörlurar.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Bland de absolut bästa på att släcka ut bruset från flygplansmotorer.
  De är riktigt bra på att ta bort lågfrekvent, repeterande buller så som motorer och lågfrekvent vägbrus.
  De lämnar en del att önska vid högre frekvenser, så som barnskrik och kvinnor som pratar på gott och ont. Effekten är att man hör prat mycket bättre då det inte maskas av bakgrundsljudet.

  Glöm bort att de har bra ljudkvalite, duger för svag musik då man inte har annat i närheten, men drar man upp volymen så riskerar man att ljudet klipper.

  Jag använder ett par Jays One+ UNDER dess på flyget, då får man en riktigt trevlig upplevelse och kommer fram utvilad och kunnat lyssna på talböcker och musik utan att dra upp ljudet.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Brusreduseringen var grym.
  Ljudkvaliten var bra.
  Komforten var kanon.

  Jag fick lämna tillbaka dem eftersom det ur vänster lur uppstod ett högfrekvent vinande ljud. Så om du befinner dig i en miljö som kan störa elektroniken tex flygplan, tåg osv så rekommenderar jag dem inte.
 • Bra
  3 år sedan
  Köpte dessa för 1700kr på Elgiganten. Hade större förväntningar på ljudet som knappt slår mina Porta Pros (som kostade ca 250kr) och väljer därför att lämna tillbaka dem.

  Kan tänka mig att dessa lurar passar de som tar bussen/tåget/tunnelbanan till skolan/jobbet varje dag men för hemmabruk är brusreduceringen en överflödig funktion. De är antagligen utmärkta på flygplan också.

  + Kvaliteten på lurarna känns bra (premiumkänsla).
  + Brusreduceringen är imponerande och tar verkligen bort mycket oljud runtomkring.
  + Hög byggkvalitet.
  + Otroligt sköna.
  - Bra ljud, men förväntar mig mer för detta pris.
  - Kabeln känns lite tunn och klen.
  - Brusreduceringen medförde ett visst tryck i öronen som inte var särskilt behagligt i längden.
  - Går inte att stänga av brusreduceringen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Snygg design
  Låter bra med helt ok basklipp
  Bra förvaring

  Tips, köp dom från USA...bra mycket billigare!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Helt underbara på flyget.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag hade tur som hittade ett par oanvända QC15 special edition (samma som denna fast annan färg) för ett mycket bra pris. Jag har tidigare recenserat konkurrenten Sennheiser PXC-450 och har även testat och recenserat flera high-end hörlurar i 10.000+ klassen. För att vara kortfattad: Bose QuiteComfort 15 är fantastiska! Det största argumentet att köpa dessa är den överlägsna brusreduceringsfunktionen mot yttre buller/oväsen. Vad som dock inte framgår riktigt är att även ljudet är klart imponerande - bra tryck i basen och kristallklar diskant, möjligen något svag i mellanregistret men som enkelt kan justeras med en equalizer. Jag har lyssnat på flera olika musikstilar och det finns ingen som dessa inte klarar med galans. Dessutom är de väldigt bekväma.

  För att sammanfatta i en +/- lista:
  + överlägsen brusreducering
  + fantastiskt ljud
  + mycket bekväma
  + mikrofonfunktion för mobiltelefoner
  + lågt pris med tanke på vad de presterar
  - kräver ett AAA-batteri (använd uppladdningsbart)
  - byggkvaliteten kan ha vissa brister (får se i framtiden)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Toppenbra ljudbild med bra bas
  Sitter bra över öronen
  Noise cancellation funktionen är väldigt uppskattad, specieltl då man är ute och reser och vill få bort störande ytterljud)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Toppenbra!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Mina intryck överlag är väldigt lika dem av 'wezzy' så jag kopierar ogenerat en del av hans/hennes punker:

  + Ljudet är bra men inte superbt
  + Ljuddämpningen mot lågfrekventa ljud är extremt bra, flygplan, folkmassans sorl, luftkonditionering, billjud, tunnelbana. Vissa andra NC-lurar jag provat har gett ifrån sig ett slags superhögtonsljud, knappt märktbart men mycket irriterande i längden. Inget sånt med dessa.
  + AAA-batteri ett + för mig, lätt att ha med sig reserv och ett batteri räcker rätt länge
  + Mycket sköna att ja på sig, skönare än några andra noise cancelling-lurar jag provat
  + kontakten till lurarna är löstagbar och utbytbar, bra då detta annars brukar vara en anledning till att köpa nya (glapp/trasig sladd)

  - Högfrekventa samt "ganska högfrekventa" ljud går igenom, tal, ...
  - Att det inte går lyssna utan "ljudcancellation", utan batteri. Ser dock inte att jag skulle vilja detta särskilt ofta
  - Sladden är onödigt lång, trasslar ganska lätt och känns överlag ganska tunn och ömtålig
  - Prislappen, mycket pengar för ett par hörlurar.
  - Ej vikbara och hyfsat stor båge, tar lite plats i väskan

  Sammanfattningsvis: Mycket bekväma hörlurar med utmärkt noise cancelling och med bra (dock inte extremt bra) ljud. De ger mig mycket "vardags-livskvalitet" i pendladet till/från jobbet.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Bra ljud och nice med en förvaringsask.
  Dock är delarna som skall täcka öronen lite för små (eller så har jag för stora öron).
  Kom ihåg att ta med extra batteri om du skall ha med dessa på långflygningar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Tycker dessa är toppen när man ex sitter på tunnelbanan eller är ute och flyger och vill få bort yttre ljudet.
  Sitter väldigt bekvämt! Bra bas!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  + Ljudet med brusreduceringen
  + Komforten
  - Priset
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Bra ljud, brusreduceringen är grym, men tyvärr är kvalitén i övrigt skit. Bröt av ena fästet första veckan när jag satte på mej luren och Bose går inte med på att byta ut dem. Kasst
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bäst noice cancel av alla lurar jag prövat, har jämfört mot andra Bose, dyrare Sennheiser mfl. Väldigt bekväma att ha på sig.

  Men det är många saker som drar ner betyget.
  Byggkvalitén känns inte alls som något för 2500-3000kr, snarare något för under 500-1000kr.
  Ljudkvalitén är helt okej, men den är verkligen inget speciellt.
  Att inte kunna ha en strömadapter, det hade varit praktiskt på jobbet.
  Att inte kunna använda lurarna utan batteri.
  Sladden är propreitär och känns farligt tunn för dagligt användande.

  Den dagen det kommer en ny modell, som går att köra med strömadapter, kostar under 2000kr och kan användas utan batteri blir det definitivt toppbetyg.

  Som det är nu kan den här produkten vara superb, men bara under rätt förutsättningar.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Värda vartenda krona!
  Använder de varje dag på jobbet, är mycket piggare på kvällarna då hjärnan slipper filtrera bort all brus :)!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Som samtliga säger; perfekta lurar.

  +
  Ljud
  Vikt
  Noice cancelling som fungerar
  Fjärrkontroll som styr iphone

  -
  fungerar endast med batteri
  kanske pris....
 • Bra
  4 år sedan
  Man köper för dem ljuddämpningen och komfortens skull inte välljudet för dem låter bara "Okej".
 • Perfekt
  4 år sedan
  Helt suveräna. Bra ljud och den aktiva voice cancellationen är GRYM. Hör inte när jag startar bilen. Rekomenderas starkt för den resande.
  Provade Sennheisers motsvarighet, och man hörde bakgrundsbuller många gånger högre.
  GRYMMA!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har ägt dessa i ca 6 månader.

  +Bra vällavvägt ljud. Inte perfekt, men bra.
  +Ljuddämpningen! Jag flyger/reser en hel del, och dessa är ett under mot "flygtrötthet". Stoppar man in ett par öronproppar under dem när man vill ha det riktigt tyst så blir det verkligen så tyst att det enda jag hör är min egen tinnitus. Ljuddämpningen filtrerar även bort det värsta av vägljudet om man åker buss/bil etc.
  +Väldigt skön passform. Jag har haft dessa på mig i princip 24h på någon långflygning och inte haft några problem.
  +Lång sladd.

  -Man måste ha batteri för att lyssna.
  (-Man måste lyssna med brusreduceringen. Anledningen till varför jag sätter detta till parentes är att jag i 99% av fallen ändå vill ha brusreduceringen på.)

  De är dyra, men jag tycker att de är värda varenda krona OM man reser mycket eller bara vill ha ett par schysta brusreducerande hörlurar. Fördelarna väger upp nackdelarna stort! Nu har ju priset sänkts lite på dem också. 9/10!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Rekommenderas att ta med på ex flygresan! Suveränt med noise cancellation funktionen.
  Dock känns öronen lite matta efter att ha haft dessa på sig i 3-4 timmar.

  Riktigt bra ljud

  Kom ihåg att ta med ett extra par batterier!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Köpte mina nyligen och är väldigt nöjd!
  Har använt dem på flyg, i bil/buss och aktivt när jag sprungit/gått och kan dra slutsatsen att de funkar bäst när man inte rör sig för mycket då klickljud samt vindbrus kan störa en rejält. Brusreduceringen funkar riktigt bra och jag tycker det är en fördel att man fortfarande kan höra (med lägre ljudnivå) konversationer så man slipper ta av sig dem eller stänga av brusreduceringen.

  + Fodralet som kommer med
  + Grymt ljud och bas
  + Brusreducering
  + Batteri (slipper köpa ett extra original-batteri)
  + Sitter riktigt skönt, även efter flera timmars användning
  + Löstagbar kontakt som gör att man endast kan använda brusreducering ex på flyget när man inte vill köra musik lr liknande

  - Dyra! (I alla fall jämfört med vad de kostar i USA)
  - Går ej att lyssna utan brusreducering

  Rekommenderar dessa starkt men endast om man tänkt att använda dem ofta, med tanke på priset för dem
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Väldigt bra ljud och väldigt nöjd med dem. Dock så skulle jag gärna vilja att de skulle kunna spela lite högre (med vissa källor). Detta är dock inte deras fel utan källan som har begränsning.
  Ljudmässigt är jag helt nöjd, bra bas, fin diskant och bra ljud. Isolerings mässigt så fungerar de underbart...
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Går inte att nog beskriva den underbara känslan i dessa hörlurar. Sitter mjukt på huvudet och stänger ute ljud från omgivningen bra. Speciellt i flygplan.

  Ljudmässigt rätt neutrala med helt OK basåtergivning.

  Snygga och smidigt ihopfällbara.

  OBS! Köp i utlandet om ni vil lkomma ned i prisnivå...
 • Ganska bra
  4 år sedan
  De låter okej men inte mer, du betalar absolut en hel del för ljuddämpningen som är fantastiskt bra! De dämpar ljud utifrån bättre än några andra hörlurar jag provat.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Oj, oj, oj ! Dessa är underbara. När man slår på dem blir det snudd på knäpptyst. Måste vara en av de bästa lurarna på marknaden när det gäller aktiv brusredusering. Köpte dessa begagnade (nyskick) i USA för 1200 kr. Måste sägas vara tidernas klipp.

  Finns de som tycker att basen inte är tillräckligt maffig. Jag gillar inte fläskig bas, så för mig är dessa perfekta. Jag tycker att de har ett balanserat och detaljerat ljud. FULL POTT!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Ska flyga 22 timar till Costa Rica om ett par dagar och ska har införskaffat dessa lurar. Det lilla jag hunnit testa så känns dom verkligen jätte sköna och brusreduceringen är fantastisk på kontoret och bussen till jobbet. Har ännu inte haft den under en längre tid.

  Ljudet finns inget att klaga på. men då är nog inte jag rätt person att svara på detta då jag innan använt ett par tio år gamla somy onear-lurar och div in-ear mobilheadset. Bose QC 15 slår dessa utan tvekan docjk vet jag inte hur de står sig mot andra lurar i samma prisklass, ljudmässigt då alltså.

  Återkommer om en månad med en plus -och minus lista.

  Ger därför dessa ett tillfälligt betyg.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Satt med dessa hörlurar på en flight från Stockholm till San Francisco via London. Helt ofattbart vad de dämpar bra. Odrägligt flygplansbuller reduceras markant. Det är som att sitta i en egen liten ljudisolerad bubbla. Dessa lurar är ovärderliga på flygplan.

  + Ljuddämpar lågfrekventa ljud fruktansvärt bra.
  + Bra ljud.
  + De sitter otroligt skönt runt öronen, och de ömmar inte som med många andra hörlurar.

  - Priset. Köpte mina i Sverige för ca 3500 år 2011.
  - Det går inte att lyssna på musik utan ljuddämpning, vilket innebär att de alltid drar batteri när de används. ( Bör dock poängtera att batteritiden är bra).

  Slutsats: Bästa hörlurarna jag någonsin haft. Ska du lyssna på musik/titta på film när du flyger så är dessa ovärderliga.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Jag gjorde en flygning Stockholm -> London -> Las Vegas och läste på flygningen till London i British Airways kundtidning om dessa lurar, och av en händelse tyckte jag att flygplansljudet var ovanligt störande på just denna flygning. Sneglade på lurarna redan på Heathrow men £295 avskräckte och jag bestämde mig för att kolla vad de kostade i Las Vegas istället. På en outlet, i en renodlad Bose-affär, slog jag till för 1900 kronor för ett par - som hittat jämfört med priserna här i Europa!

  Tack vare alla grymma användarrecensioner här på Prisjakt så hade jag en ganska klar bild av vad det var jag ämnade köpa, och jag kan bara hålla med om det mesta. Inte det bästa ljudet men fortfarande väldigt bra, och helt klart en kraftig förbättring om du liksom jag harvat med olika in-ear-lurar för 200-400 kronor. Ljudreducering är just en reducering, den tar inte bort allt ljud men väldigt mycket. Framförallt av det mest störande slaget som flygplansbuller, kraftigt minskad ljudnivå på suset i tunnelbanan, ventilationen på jobbet, fläkten i köket osv.

  8 av 10 i betyg, ett minus på grund av att det inte går att lyssna på lurarna utan ljudreduceringen på vilket gör att de alltid drar batteri. Dessutom hade jag hoppats på att lurarna skulle ha en fack för ett extrabatteri, så att man alltid är säker på att ha ett nära till hands om batteriet tar slut. Det aktiva batteriet sitter i högra luren, det hade varit lätt ordnat att bygga ett passivt fack i vänstra luren för ett extrabatteri.
  Det andra minuset är att fjärrkontrollen på sladden inte till fullo fungerar med min Galaxy S3, jag kan bara använda start/pause-knappen, inte ljudvolymknappa. Detta kan likaväl vara Androids fel, men irriterande att det inte fungerar.

  I det stora - en mycket bra produkt! Jag kan också, liksom en skribent tidigare, rekommendera ett inköp i USA om du har möjlighet tack vare det markant lägre priset.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ljuddämpningen fungerar bra mot rätt sorts oljud. Fläktljud och enformiga bakgrundsljud släcks ut väldigt bra.
  Tal funkar det ganska dåligt på, speciellt genomträngande tantröster från h*lvetet går rakt igenom.
  Har märkt att systemet ibland blir lurat och det blir missljud av t.ex. vind utomhus och när någon går i dörrar. Sitter man utan musik i lurarna hörs även ett lågt sus.
  Det blir ett lätt tryck när man har ljuddämpningen påslagen.

  Ljudkvalitén är inget att hurra för. Basen är väldigt överdriven och ljudbilden ganska tråkig och smal.

  De sitter skönt, trycker inte mot huvudet speciellt mycket och ligger inte emot öronen.
  Knappen för av/på är ganska lätt att manövrera, men en lösning likt på mina AKG-lurar som automatiskt "slår av sig" när man tar av sig dem hade varit mycket bättre.
  Det knäpper till lite när man slår dem.

  Sladden är ganska tunn.

  På det stora hela hade jag förväntat mig mycket bättre ljudkvalité och bättre passiv dämpning, men till rätt miljöer funkar ljuddämpningen utmärkt!

  (Jag jämför med Sennheiser HD555 och AKG K 271 MK II, som jag driver med en Musiland Monitor 03 US)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Bra ljud.
  Bra bullerdämpning.
  Sitter skönt.

  Full pott, alltså!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Helt suveräna att ha med på ex flyget, för att stänga ute störande ljud och få en riktigt bra musikupplevelse alt kunna ha "tystheten" som också är möjligt med dessa.

  Ett tips är att köpa dessa i USA...klart lägre pris!

  Sitter bra, trots små kåpor!

  Bra förvaringsettui som kommer med.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Har nyligen köpt ett par Quiet Comfort och ett par Denon AH-NC800.
  Bose-lurarna är något bättre på att dämpa ljud. Dock är Denon-lurarnas ljudkvalité betydligt bättre.
  Bose-lurarna kräver batteri för att spela ljud över huvud taget, Denon-lurarna fungeraräven som "vanliga" hörlurar.
  Byggkvalitén känns lite bättre med Denon, Bose-lurarna är mest plast (av hög kvalité dock).
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Köpte dessa i USA då de kostar en bråkdel av vad man får betala i Sverige.
  Är dock lite kluven till dem. Ljudet i sig är riktigt bra & det är en fröjd att sitta/ligga still och använda dem.
  Däremot kan man inte använda dem när man promenerar eller rör sig det minsta för då klickar det i lurarna & viner i huvudbygeln från vinden - vilket är extremt störande. Dessutom blir det väldigt varmt och svettigt runt öronen efter en stund. Sladden känns väldigt klen.

  Har införskaffat ett par rejäla Audio Technica för hemmabruk nu som både känns och låter mycket bekvämare, trots att de kostar hälften så mycket.

  Det enda jag kan sakna är brusreduceringen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Plus:
  Sitter hur skönt som helst runt öronen.
  Noise Cancelling - stänger ute buller och oväsen.
  Suverän ljudbild och ljudåtervinning.
  Även om man lyssnar på musik så får öronen vila.

  När jag använder dom hemma framför datorn så fungerar dom hur bra som helst. Men i bilen? Inte alls så bra..

  Minus:

  Jag köpte dom pga jag har tinnitus och tänkte att det kunde vara ett sätt att "bli av" med tinnitusen då öronen får vila mer. Framförallt så har jag använt dom för att dämpa vägljudet när jag kör bil, efter en stunds användande i de högre hastigheterna så blir det som ett obehagligt tryck i öronen. Sedan när jag tog av dom så tjöt min tinnitus värre än någonsin.

  Det går inte att springa med dom, det låter ungefär som att en stötdämpare slår igenom vid varje steg/skutt.
  Klickande ljud i högra hörluren. Detta upplever jag även på de Sennheiser PXC450 jag har.
  Överpris.
  Går inte att använda utan batteri!
  Inte lika många funktioner som Sennheisers PXC450 har som ligger i samma prisklass.

  För er som påstår att ljudet är "sådär" kan nog ha råkat ut för ett par falska bose.
  http://www.bose.com/controller?url=/popup/shop_online/products/pop_be_sure.jsp

  Jag har letat nya lurar utöver bose i ett halvår nu, kan inte tänka mig något annat trots de problem QC15 har.