Canon EF 100/2,8 L IS USM Macro 1:1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Objektiv (124)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  Otroligt bra objektiv. Det är perfekt till just makrobilder. Men passar lika bra för poträtt landskap mm. Skärpan är super och färgerna mycket levande och fina. Bokeh effekten dessutom len och jämn spridning. L serien är ju också fint byggda.

  Rekomenderas.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Fantastiskt objektiv!
  3 år sedan
 • Perfekt
  Väldigt prisvärt objektiv som fungerar lika bra för macro som för porträtt. Skarpt, bra färger, vädertätat, bildstabilisering och alldeles underbar att jobba med.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Det märks att det här är ett av Canons nyare objektiv, det finns nämligen väldigt få brister (om några) att påpeka. Läs om alla styrkor i andras omdömen!

  Vad gäller hastigheten på autofokusen så kan jag dock inte riktigt hålla med övriga. Jag har haft ca 15 objektiv med Canons USM, större andelen L-stämplade, och av dessa objektiv är 100L det överlägset snabbaste hittills - åtminstone i någorlunda rimliga ljusförhållanden. Det är det modernaste objektiv jag har, så egentligen är det inte konstigt att det också är det snabbaste hittills!

  Dessvärre är det inte helt ovanligt med dåligt justerade USM från Canon, så är inte autofokusen supersnabb under bra förhållanden så presterar den nog inte som den ska - nyttja garantin och få det justerat!
  5 år sedan
 • Perfekt
  Perfekt macro glugg! Varmt rekommenderas som portret objektiv, testade fota objek i snabba rörelsen - gick utmärkt! Varmt rekommenderas!
  5 år sedan
 • Perfekt
  + Näst skarpaste canon objektiv ( 70-200 mm L II skarpast)
  + Lätt
  + Pris
  + Vädertätat
  + Ganska snabbt
  + IS fungerar! handhållet går utmärkt

  - Behöver mer ljus för att fokusera
  - motljusskyddet har ett minimalt glapp
  - ej lämligt för insekter utan mellanringar, köp 180 mm
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Ett fantastisk objektiv. Saknar i princip distorsion, och CA. Viss vinjettering men åtgärdas enkelt i post. Högre upplösning än 5dmarkII kan återge. skarpare än så här blir det inte. Bra kontrast och bra färgåtergivning. IMHO finns det objektiv med bättre färgåtergivning, tex EF 16-35/f2.8 mark II. Förvånansvärt lätt. Bra byggkvalitet. AF är godkänt snabb med tanke på att det är ett macro. Bra skärpa på de flesta avstånd på f2.8.
  7 år sedan
 • Mycket bra
  Skarpt, tyst, men långsam af USM till trots, Väl fungerande IS och vädertätat. Snygg bokeh och vettig kansskärpa även fullt öppen. Bra motljusskydd och skönt med IF.

  Saknar lite skärpa när man kör med mellanringar och TC, men för "normal" fotografering är detta ett av markandens bästa macro.

  Passar bättre till ff än till APS-C hus.

  Lite onödigt stor filtergänga.
  7 år sedan
 • Perfekt
  Suverän glugg som ger härliga krispiga bilder. Utmärkt till makro men är också väldigt användbart som ett litet tele samt till porträtt. Jag fotar allt från myror, blommor och flygande måsar med detta objektiv. Rekommenderas varmt. Köp!!
  7 år sedan
 • Utmärkt
  En av Canons skarpaste objektiv, sjukt nöjd
  7 år sedan
 • Perfekt
  Fantastiskt!
  7 år sedan