Nokia 5230

 Lägg i lista  Jämför
Med 5230 har Nokia en av marknadens billigare pekskärmsmobiler, men likafullt mäter displayen 3,2 tum. Telefonen saknar WiFi, men har 3G-funktioner och mediespelare. Finns i flera färger. Stäng
Med 5230 har Nokia en av marknadens billigare pekskärmsmobiler, men likafullt mäter displayen 3,2 tum. Telefonen saknar WiFi, men har 3G-funktioner och mediespelare. Finns i flera... Läs mer
Jämför pris på alla Nokia Mobiltelefoner (37)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.84)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  Jag var oerhört besviken på den här telefonen när jag köpte den i maj 2010. Gränssnittet var fruktansvärt segt och man var tvungen att "ta i" med fingret för att komma någonstans. Inte som man tänker sig en touch-skärm alltså. Detta beror till viss del på att skärmen är resistiv (till skillnad från de flesta dyrare mobiler), men framförallt berodde det på Nokias ohyggligt dåliga mjukvara.

  Nu, i och med mjukvaruversion v21, är dock detta problem som bortblåst! Menysystemet är jättesnabbt, "kinetic scrolling" funkar lika bra som på förebilden iPhone och att skriva SMS går betydligt lättare än tidigare. Vilken lättnad! :)
  (Även raderingsbuggen som SpiderRobin nämner är åtgärdad)

  I övrigt har jag också mest positivt att säga numera, när inte varje fingertryck är en plåga:

  + GPS-navigeringen är klockren och noggrannheten är klart bättre än iPhones (3GS och tidigare i alla fall) - har aldrig svikit mig på bilresor. Grattis uppdateringar dessutom! Funkar även väldigt bra till geocaching.

  + Musikspelaren är schysst, skönt att slippa använda ett sync-program. Bara dra-och-släpp! Ljudkvaliteten i hörlursutgången är i klass med de bästa MP3-spelarna jag hört.

  + Batteritiden är klart bättre än många touch-mobiler. Räcker några dygn med flera samtal, sms, musiklyssnande, surfning etc.

  + Kameran är förvånande bra för att vara 2 mp, fixfokus och skräplins - speciellt i dagsljus.

  + Priset. För den kompetenta hårdvaran man får är det helt löjligt lågt. Jag menar, en motsvarande budget-GPS kostar ju lika mycket och då får du inga uppdateringar. Lägg på en MP3-spelare i samma klass, en bra telefon, ett 3,5G-modem, en slit-och-släng-kamera....'nuff said!

  - Avslutar med ett litet minus också. Symbian 9.4 är rejält åldersstiget vid det här laget vilket gör att det känns lite omständligt. Man vänjer sig, men det blir aldrig iOS- eller HTC Sense-känslan. Dessutom har programutvecklingen avstannat rätt mycket, nu fokuserar alla på iOS och Android, vilket är lite trist. (Ett utmärkt sätt att halvt åtgärda detta är dock att installera SPB Mobile Shell, som ersätter stora delar av programvaran).

  Lura inte dig själv - det här är ingen iPhone, Desire eller GalaxyS. Det är en galet billig touch-mobil med finesser som borde kosta mycket mer. En perfekt kompromiss för alla oss snåljåpar som inte kan tänka oss att lägga 4000-5000 kr och uppåt på en mobil som vi tappar på nästa skogsutflykt. :)
  7 år sedan
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  Detta är den PERFEKTA mobilen för dig som vill ha en smartphone, ringer, sms:ar, mms:ar, och som inte behöver surfa (snabbt).
  Men som söker SAMTALSKVALITET, OCH KANONBRA täckning!

  Egenskaper som tyvärr ofta glöms bort i jakten på den nya mobilen, och ett område där Nokia är mycket bra, om inte bäst.

  +

  *Batteritiden. Utmärkt! Har inte behövt ladda speciellt ofta. Ev någon gång i veckan max.

  *Täckning. Superbra, ALDRIG haft problem med att samtals bryts eller att täckningen påverkar samtalskvaliteten.

  *Samtalskvaliteten- Kanonbra. Får sänka ner volymen ofta för att inte bli "döv". Aldrig några nedkopplade/avbrutna samtal....

  *Fungerar utmärkt också i vinterns klimat. Har ej "gett upp", eller haft avbrutna samtal, el dyl.

  *Stor skärm- 3.2 tum, är precis lagom stor, och med modellanpassad mobilväska till, så glider den fint ner även i byxfickan, och med gott om härlig plats över, utan rädsla att den ska åka ur fickan.

  *Går att skriva sms både med T9-funktion stående, och med qwerty-läge i landskapsläge. Tangenterna passar mina relativt stora fingrar KANON. Mycket bättre än Nokia Lumia 800, som jag testat i butik.

  *GPS-navigation. GRATIS! Med kartor redan installerade i telefonen. Har testat både i bil, till fots, och på cykel.
  Den fungerar KANONBRA. Lite långsam fixering först, tar några minuter att komma igång. Fungerar mycket bra att få förslag på ny färdväg, om man skulle ignorera den tidigare föreslagna.

  Man kan söka på Bankomater, hotell, restauranger, shopping, bland MYCKET annat.
  Man kan också ändra "min position", vilket kan vara bra om man är bortrest.

  Man kan navigera "hem" genom att "köra hem", eller "gå hem".

  Man kan lägga in rutter, alltså inte bara ett huvudmål, utan också något stopp på vägen.

  Färddator ingår i GPS-funktionen.

  Dessutom INGÅR bilhållare till mobilen för smidig användning i bilen.

  *Det följer med flera olika skal till.

  *FM-radio. Fungerar utmärkt.

  *Ett logiskt och fint fungerande operativsystem. Med stora möjligheter att påverka menyern/uppbygnaden av telefonens "utseende".

  *Kvalitet. Den känns MYCKET välbyggd, med "rätt" känsla/motstånd i knappar, inget knakande, och "rätt" tyngd, utan att för den delen väga "för mycket".

  *Alarm/väckarklocka-funktionen fungerar även om man stänger av mobilen över tex natten.

  *Mp3-spelare.

  *Telefonen går lätt att använda med EN hand, vid tex sms:ande.

  *Man kan skriva direkt på skärmen, "handskrift", för tex sms, genom att "skriva" bokstäverna direkt på skärmen, om man konfigurerar sin handstil, en häftig funktion.

  *Man kan ladda ner olika teman/bakgrunder mm gratis på store.ovi.com

  *Låt dig inte skrämmas av den kanske blygsamma upplösningen på skärmen. Den fungerar UTMÄRKT till telefonens operativsystem, har ALDRIG saknat en mer högupplöst skärm!

  *Bra avstånd från kamerans lins till yttersta kant på telefonen.
  *Kamerans lins sitter också bra till = man sätter inte så lätt fingret för, vid fotografering.

  *UTBYTBART BATTERI! Ja, detta är OVANLIGT numera. Det är suveränt att kunna byta ut det själv, utan att lämna in till reperatör, eller att göra det själv med eventuella specialmejslar, för att sedan bli av med garantin, för att man "pillat" i telefonen.

  Köpte nyligen för 600:-, ett VRAKPRIS!

  Har tidigare haft en likadan. Den höll för ett fall och några REJÄLA studsar i ett hyreshus stentrappa. Skärmen/displayen blev lite skadad/"vit" nertill, men telefonen gick ej sönder, och har inte visat upp några problem/fel efter det!
  Skadan på displayen syns endast när telefonen är igång, alltså inga skador i "off-läget".
  Detta är ett betyg så gott som något, på verklig KVALITET&hållbarhet!

  -

  *Kameran är inte i paritet med tex Sony Xperia S,
  2 megapixlar, och avsaknad av blixt. Men detta kommer inte som någon överraskning för en blivande köpare, eftersom det står i specifikationen. Men den ger bättre bilder än vad kan man tro, vid anblicken av 2 megapixlar.

  *Vissa gånger får man trycka en gång till på någon knapp på displayen. Men detta är verkligen inget stort problem.

  *Lite "hal". Jag REKOMENDERAR att köpa en väska eller eventuellt silikonskydd till, eftersom den är lite kantig och "hal" att hålla i, om man ska ha ett bra grepp. Köpte en väska till min nya, och den sitter perfekt, med full fuktionalitet för kameran, och alla knappar.

  Summa sumarum: den perfekta mobilen för dig som vill ringa, sms:a, ha utmärkt samtalskvalitet, och täckning, och som dessutom ingår fullt kapabel GPS-funktion. Att jag köpte en likadan igen, är ett betyg så gott som något....
  5 år sedan
 • Acceptabel
  + Bra batteritid
  + Billig

  - Dålig touch
  - Nokia har dåligt OS
  - Dålig kamera

  Sammanfattning: Jag har haft mobilen i ett år. Den har fungerat och aldrig krånglat men touchen är hel kass och vet nu att jag aldrig mer ska köra med Nokia.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Tycker om telefonen. GPS-navigering med gratis uppdaterade kartor är klockren. Visst, det är en budget-telefon men för det priset är den näst intill oslagbar.
  Man behöver knappast en bättre GPS-navigator när man är ute och kör.

  Det enda som är irriterande är avsaknaden av w-lan samt utbudet av appar på ovi-store, fast kanske det allvarligaste är att den saknar stöd för visning av pdf-filer. Det går visserligen att ladda ner appar via ovistore som gör detta till en mindre kostnad men jag tycker att det borde ingå ett quick office som det gör till andra Nokia-telefoner. Sammantaget mycket nöjd eftersom jag dessutom fick med en bilhållare till telefonen, dock så fick jag köpa till usb-kabel.

  Touchen är annars ganska mycket segare än iOS men laddar man bara ner Opera mobile-webbläsare så går webbläsningen smidigare.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Nu efter ett år tycker jag fortfarande detta är en bra mobil för pengarna. Har funkat helt oklanderigt.
  Man skall förstås inte jämföra med high end för mångdubbelt pris.
  Lång batteritid, bra ljud, bra navigator.
  Nöjd, för vad den använts till och pris.
  7 år sedan ( Uppdaterat: 6 år sedan )
 • Utmärkt
  Kan inte annat än säga att denna telefon är väl värd betyget.. Haft telefonen en månad nu & den funkar över förväntan.
  GPS:en funkar jättebra, lätt & lyssna på mp3 & radio, + finns en del roliga apps där ute som gör telefonen lite roligare. Visst finns det småsaker som går förbättra (vissa menyval ex) men det är samma med alla telefoner på marknaden, ingen är 100%:ig..
  Batteritiden verkar vara utmärkt.
  Sedan var blev jag glatt överaskad då man fick med 2 extra skal + hörlurar samt även mobilhållare för bilen för att inte glömma ett 2Gb minneskort...
  Tummen upp!
  6 år sedan
 • Usel
  jag har en nokia 5230. denns pixslar blir lite röda när man tar foto på någon och spara det och att den har dåligt ram runt som kan går sönder ganska lätt. jag skulle inte villja köpa den om jag var er.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Fantastiskt prisvärd telefon eller skall jag säga GPS. I paketet låg en bilhållare, minneskort och några extra batteriluckor i olika färger. En GPS för både väg och gång med kartor över hela världen men livstids uppdatering. Underbart.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Fick mobilen i går och tycker hitils att den varit ganska bra. Enda felet är att man måste klicka för många gånger ibland, men det stör inte mig.
  6 år sedan
 • Acceptabel
  Helt ok om man inte förväntar sig att den ska ta bra bilder. Kameran är inte bra, men vad kan man förvänta sig av en 2 mgpix utan blixt? Annars smidig i storleken då den inte är så bred utan mer långsmal. Kommer att skaffa en med bättre kamera.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Efter några dagars fixande med mobilen så fungerar den perfekt. Har installerat "music launcher" som hanterar musik med mappstöd (Vanligtvis så har nokia inte stöd för mappar utan sorterar lite hursom helst om låtarna i mapparna om dom har olika albumtaggar) men det fixar det programmet galant, bästa program till mobilen enligt mig. (får dock föra över all musik till minneskortet utanför ovi suite för det, annars hamnar det lite varstans).

  Sen ett annat musikprogram som inte är lika bra men det klarar av att spela *.flac musik (dvs lossless) det heter Folderplay.

  GPS kartor nerladdat och klart, hade lite problem med det men det gick tillslut.

  Ett plus är blåtanden som funkar mkt bra.
  Vilka problem jag hade med förra mobilen, funkade aldrig med den och man kom inte åt något typ, men med denna mobil så kommer man åt det mesta. (Även ladda direkt till från minnet på telefonen och microSD't utanför ovi suite.)

  - Batteritiden är jag dock inte helt nöjd med, har fått ladda varje dag hittils. Men då har jag fixat mkt med mobilen oxå iof (konstant blåtandsladdning med filer typ)

  Det som drar ner betyget lite till förutom batteriet är att det inte finns stöd för trådlöst internet (wifi)

  Men telefonen får klart godkänt, speciellt med lite pillande på inställningarna/extra apps så är det en väldigt bra telefon, och värt sitt pris.
  6 år sedan
 • Knappt godkänd
  Billig telefon, bra batteritid samt att GPS:en fungerar utmärkt är plus men det är också det enda som jag är nöjd med.

  Kommer nog att skaffa en ny lur och stoppa i ett kontantkort i denna och ha den i bilen som GPS.
  6 år sedan
 • Usel
  KÖP ALDRIG DENNA MOBIL

  Efter 2 månader gick mina högtalare i sönder.... det kommer även i damm innanför skärmen
  6 år sedan
 • Bra
  Prisvärd telefon. Jag beställde min på telia, tog mer än två veckor för mobilen att komma fram, vilket är bland det sämsta jag varit med om, dessutom kom svaret på e-mailet jag hade skickat dem dagen EFTER mobilen hade kommit fram. För 995kr (som den kostar inkl telia refill OLÅST på telias hemsida) fick man med två extra batteriskal(ett rött och ett rosa), en ok telefon/gps hållare för montering på bilruta, minneskort på 2gb och laddare, det är mycket mer än vad jag hade förväntat mig. Dock saknas usb-kabel vilket suger. Skärmen är bra, touchen är usel om man jämför med en kapacitiv, operativsystemet är ochså uselt. Känns inte alltför plastig tycker jag. Kameran är ok.
  6 år sedan
 • Bra
  Du får vad du betalar för. En hyfsad telefon som går att ringa, smsa och har en väldigt bra gps! Annars känns den ganska klumpig, väldigt plastig och känns som att den inte kommer hålla allt för länge, men jag vet inte. Kameran är kass, touchen måste tryckas ner och känner inte av bara man håller fingret på skärmen som på iPhone, vilket jag tycker är världelöst. Men den är värd priset med tanke på gratis GPS och att GPS:en är så användarvänlig.
  Köp om du är ute efter GPS:en, annars är det skräp!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Kanon tele för det priset gav 995: på Tre. Gps lätt använd.
  kunde möjligen vara lite längre batteri tid. har haft gps tele förut också kort batteri tid. Kanske ett samband?
  7 år sedan
 • Perfekt
  Betalade 1090kr för denna.
  Går ej att finna bättre touchmobil för de pengarna!
  Skarp och fin skärm.
  Helt okej batteritid.
  Lite för tjock för min smak.
  Rekommenderar att köra in senaste uppdateringar via OVI-programmet.
  7 år sedan
 • Dålig
  Absolut den sämsta mobilen jag någonsin ägt o kommer äga väl, batteriet varade bara en dag och när man skickade sms så hängde sej radera knappen ibland så ALLT man skrev försvann, sen så e d symbian helt klyddigt skit, måste trycka dubbla ggr för komma fram i menyerna och seg som fan, att få veta hur många sms du skickat under tiden du haft mobilen kan du ju glömma, fattas många funktioner som borde finnas, köp inte detta skräpet då blir du besviken
  7 år sedan
 • Perfekt
  Köpte min mobil några dagar sedan, så det kanske är för tidigt att ge ett omdöme, but here it is:

  Nokia 5230 är en fantastisk mobil för den som inte kräver perfektion.Den är otroligt prisvärd och har GPS :D
  Jag var rädd att sms-skrivandet skulle vara svårt då man inte har knappar, men det funkar jättebra för att skärmen är så känslig.
  Vissa klagar på kameran, men jag älskar den!Jag köpte mobilen från PC-city, och fick 3 olika skalfärger på köpet (svart,röd och rosa),och så fick jag en ´mobilhållare´också.

  Det här är min första touch-mobil, och den får 10/10.
  KÖP NOKIA 5230!

  / Den finska tjejen
  7 år sedan
 • Utmärkt
  För det priset (995:- när det begav sig) är telefonen väl godkänd. Klarar det mesta som en smartphone skall. En del program att tanka hem från nätet också. Långt ifrån alla finns i Ovi store dock. Inte tillnärmelsevis så många som Android eller Iphone men återigen, det viktiga finns. Spel är väl den verkliga akilleshälen då Nokias lurar saknar grafikaccelerering. Lite tråkigt att dess home screen är så outnyttjad också. Hade gärna sett widgets som på N97.

  Håller med om att det är snålt att inte skicka med en datakabel. De flesta andra nackdelar får man räkna med till det här priset. De flesta funktioner man kan sakna (frontkamera, autofocus, bättre kamera, stereo, wifi etc) finns ju på den dyrare 5800. Plus för gratis navigering (kartor för hela världen) samt gratis Nokia mail för att hålla reda på upp till 10 epostkonton. Spontant minus för oreda i filsystemet - går man in och väljer rington ex så listas all musik, alla filmer, ljudklipp ex. Trots en del hackande kvarstår detta.

  Ex på nyttiga program: Ovi maps alt. Google maps alt. Garmin etc, Foreca Weather, Truecaller, Skype, Nimbuzz, Fring, Sports Tracker alt. Endomondo etc, Opera alt. Skyfire etc, Nokia Email, Gravity, Quick Office, Adobe Reader, PowerMP3, Quickmark barcode etc etc.
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Mycket telefon för pengarna.
  Tyvärr är programmet Nokia Ovi Suite ett stort skämt. Jag uppdaterade det efter uppmaning från Nokia och nu går det inte att använda längre. Efter att ha läst på diverse forum så visar det sig att Nokia har släppt en uppdatering som är rena skräpet...
  7 år sedan
 • Perfekt
  Klockren telefon för priset (1295kr), mycket prisvärd!
  OVI Kartor och navigation funkar superbra!

  Spotify var förinstallerat vilket är nice.
  Bra skärm och format.
  Bra byggkvalitet, känns klart dyrare än den är.
  Gränssnittet och S60 är faktiskt helt okej.

  Enda negativa är att touchen är lite oexakt, men det gör inget på en så prisvärd telefon.
  Vill man ha bättre touch så är det bara att köpa Nokia X6, men då är den lite dyrare.

  Stark rekommendation, bättre och prisvärdare telefon finns inte på marknaden just nu.
  7 år sedan
 • Dålig
  Jag fattar inte varför man inte får med en sladd för överföra filer från datorn till mobilen! Kanske är detta ett desperat sätt att stoppa illegal musiknerladdning? Sedan så saknas en pekpenna (eller vad det heter). Utan den måste jag ta en penna och det suger fett!

  Nu har jag haft den i 3 månader och jag vill spy! Helt värdelös!

  Ohhhh....
  7 år sedan
 • Perfekt
  Kameran är värdelös, men tack vare den ortoligt grymma skärmen så ser den bättre ut än vad den egentligen är. Gratis GPS (förutom beräkning av rutt) och 3.5mm avgjorde valet för mig. Ordlista och omvandlare uppskattas också väldigt mycket:). Högtalaren duger men inte vid högre volymer. Mycket telefon för pengarna!
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Köpte den för under 1000 spänn för några månader sedan på Onoff och för det priset är det ett superfynd. Bra som telefon, gör ett kanonjobb som GPS (med gratiskartor och navigering från Nokia) och är även riktigt bra som musikspelare.
  7 år sedan
 • Perfekt
  Grymt prisvärd mobil. Även kameran presterar bättre än förväntat :) 10/10
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Perfekt som sport- och jogging mobil! Den är kompakt nog att passa i små, små fickor där det är tänkt att man kan förvara nycklar och astmamedicin. Med Sports Tracker och GPS håller du reda på träningen. Samtidigt som du springer kan du lyssna på musik.

  Nokia 5230 är tillverkad i plast. Visst skulle kvaliteten vara bättre om Nokia använt en titanlegering eller guld och den varit vattentät till 250 meters djup, men det är inget jag vill betala extra för.

  Jag föredrar pekskärm mobiler. Nokias resistiva lösning fungerar problemfritt.

  Med tanke på priset som i dagarna är nere på 1400 SEK för en genuin smart-phone är jag frestad att sätta en 10:a, men det får bli en mer konservativ 9:a i betyg.

  Plus:
  ++ Som musikmobil
  + Gratis kartor och navigering
  + Överlag positivt intryck

  Minus:
  - Som kameramobil
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Väldigt positivt överraskad av min första touch mobil.
  - Använder den mest för att ringa, sms'a, kalender o GPS.
  - Surfa mm gör jag på en dator med ordentlig skärm o tangetnbord :)
  - Testa säkert 50 modeller innnan jag valde.

  Har ej uppgraderat FW utan kör på den som låg i februari 2010.

  Plus
  ****
  + Gratis GPS röstnavigering livstid (avgjorde valet för mig)
  + Snabb GPS låsning mot sateliter
  + Högupplöst skärm i sin klass
  + Mkt bra samtalskvalitet (bakgrundsbrus i tex bil filtreras bort väldigt bra enl d jag pratat med, samt inkommande ljud bra enl mig)
  + Väl fungerande touch (för resistiv)
  + Snabba menyer för priset
  + Extremt billig
  + Byxfickvänlig p.g.a. smal+rundade hörn(jmf stora apple & HTC)
  + Snygg (inte för jag bryr mig så mkt)
  + Videokamera med riktigt skapliga VGA-filmer för priset så länge ljuset är någorlunda. I klass med min förra -> N95.
  + Bra standbytid
  + Snabbåtkomst larm + bra larmfunktioner
  + Högtalarfunktion, om än mono samt inte lika bra som på N95.

  Minus
  *****
  - T9 ordbok (lika dålig som andra lurar jag ägt)
  - Ingen stega markör fram/bak när man skall stava ord som T9 ej har (man måste toucha in markören)
  - Lite väl känslig rotationssensor (har för mig den skall vara förbättrad i nästa FW)
  - Foto vid dåligt ljus blir grynigt vilket tyder på dålig ljuskänslighet trots lågupplöst sensor. 2MPix är annars ok för mobilkamera i denna klass.
  - Möjlighet att ha "dagens kalender" på startskärm så som på N95an (kommer nog i FW)

  Önskemål
  ********
  - Önskar man kunde ta bort alla komfirmationsmeddelande a'la windows (do you really want to....)
  - Lite bättre samtalstid
  - Placera ladduttaget på undersidan så blir det lite naturligare att prata under laddning.

  Ville ha en tillfällig mobil till nästa killer kommer ut, men tror jag behåller denna ett tag för jag är väldigt nöjd :)

  Var orolig att jag skulle ogilla touch då det bli knepigare att sms'a utan att titta på skärmen men det funkar alldles utmärkt.

  Tidigare telefoner bl.a.
  - Nokia N95
  - Qtek 8310
  - Nokia 8310
  - Ericsson T68
  - Nokia 2110
  7 år sedan
 • Mycket bra
  Fungerar riktigt trevligt, tillsammans med priset är det ett riktigt trevligt köp.

  OVI-store fungerar sisådär (brist på intressanta applikationer), annars håller jag med nedanstående recensioner.
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Fram med paraplyet, för nu kommer superlativen att hagla.

  Denna telefon är, i min mening, själva definitionen av benämningen "prisvärd". Från konstruktionen - den känns verkligen solid - till funktionalitet är denna telefon en ren fröjd. Tyngden ger en härlig kvalitetskänsla och användarvänligheten är total - har läst vissa, enligt mig felaktiga klagomål angående menyerna och hur man navigerar bland dessa; efter en timme eller så sitter allt som en smäck.

  Kameran på 2 MP presterar långt över förväntan och hostar fram riktigt fina bilder. Videoläget är dock där kameran kommer till sin fulla rätt; kvaliteten som produceras är strålande!

  Överlag så är detta en fantastiskt prisvärd telefon. Genomgående hög kvalitetskänsla, en kamera som presterar långt över förväntan, utmärkt batteritid samt lättnavigerade och användarvänliga menyer resulterar i en riktig fullträff.

  För den slanten får du inte en bättre budgetpekis!
  7 år sedan
 • Utmärkt
  tänkte köpa samsung 5230 först men så kom denna och har inte ångrat en minut.
  klockrena funktioner,bra meny och suverän navigation.
  inte hittat något jag tycker är speciellt dåligt än...
  så om man är ute efter en billig smartphone så finns det inget bättre för pengarna tror jag...:)
  7 år sedan
 • Perfekt
  Toppen lur för pengarna. Kameran är helt ok trots endast 2 mp.Inget jag har stört mig på ännu men kunde ha önskat en bättre zoomningsfunktion när man är ute och surfar. Att det var gps i var inget jag lade något vikt i vid val av telefon men testade den för några dagar sedan och den var suverän. Det startade upp mycket snabbare än min riktiga gps samt att de väsentliga funktionerna finns. Dock fick jag inte med några skal eller pekdon. Är du inte ute efter en superavancerad telefon så rek denna.
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Helt otroligt mycket för så lite pengar, det enda jag saknar är ett fysiskt qwerty tangetbord och att menyn är lite för många steg ibland. Kameran helt otrolig då nokia verkligen ej snålar på kvalite när det gäller linsval.Vid mitt köp ifrågasatte om pek plecktrum medföljer, de sa nej men vid koll hos nokia följer det med i boxen inkl utbytbara skal så butiken var tvungen att lämna med dessa eftersom de köper in direkt från nokia. Köpte min för en vecka sedan och kan inte låta bli den, Rek Starkt!
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Fantastiskt prisvärd telefon som kan det mesta man kan tänka sig behöva. Den har inte Wifi och endast en 2 Mp kamera och det är det som drar ner betyget en stjärna. Bra programutbud i OVI store. Rekommenderas om man inte vill spendera mer än det dubbla på en Android-lur eller iPhone.
  7 år sedan
 • Perfekt
  Jag har haft denna mobil i snart två veckor och jag är jätte nöjd med den.
  Den fungerar jätte bra och inga problem alls. Det enda man kan klaga på är att det inte finns någon pekpenna. Det är inget problem efter ett tag då man lär sig att använda fingrarna. Tillbehör är lite svårt att hitta oxå tyvärr.

  Jag har testat Ovi store och laddat ned många saker och allting fungerar jätte bra. Internet är lätt att manövrera och dubbelklickar man någonstans zoomar den in på den punken.
  Skärm tangentbordet är lätt att använda och kameran var så bra att jag vart väldigt chockad. Bästa mobil kameran jag haft och det är bara en 2mpix kamera. Visserligen är det inte mpixen som spelar någon roll men man vart förvånad ändå.

  Som innan sagt så saknas WLAN men det är ingen fara då man t.ex. har mobil minipaket (tele2) vilket jag har och jag har inga problem alls med att vara ute på internet. Det är snabbt och billigt så Wlan behövs inte.

  Jag rekommenderar denna stark!

  e94em skrev att vill man ha WLAN får man lägga till 500kr och köpa 5530. Tänk på att skärmen är mindre, ingen 3g och tråkigare.
  7 år sedan
 • Perfekt
  Grymt prisvärd helt enkelt.
  7 år sedan
 • Perfekt
  Kanon telefon till ett osannolikt bra pris!
  Stor touch display (3.2") för browsing. Möjligheter att installera appar från Ovi Store, den har 3G så browsing och nedladdning går snabbare, GPS (eftersom det är en Nokia Symbian så ingår också gratis navigering) Med dess stora display så behöver man ingen extra navigation till bilen. Köp en bilhållare på Biltema, så har du i praktiken din navigator med dig överallt.

  Helt klart en bättre telefon än Samsung S5230.Rekommenderas starkt!!!

  Saknar WLAN, men vilken telefon till detta pris har WLAN? Vill du verkligen ha WLAN får du lägga till 500kr och köpa en Nokia 5530 Xpress Music.
  7 år sedan