Logitech G500

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (79)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  Rätt schysst mus.

  + Hård sladd som inte strular, den är vävd som på strykjärn (förr i tiden?).
  + Går att få rejält tung
  + Skönt grepp, lite för liten för mig egentligen dock
  + Tungt, skönt scrollhjul med och utan klick
  + Skön struktur även om man är lite fuktig om handen
  + Sensorn sitter långt fram, det gillas :)

  Lite minus finns det...

  - Tumknapparna gör mig tokig, sitter för långt "mot mig" för mina fingrar så de är nästan oanvändbara om jag inte ska få problem med tummen till slut
  - Lite smal design

  Plus även för en lättanvänd mjukvara.

  Uppdatering : funkar fortfarande perfekt, trots tusentals timmar csgo, swtor och eq2 :) Nästan tråkigt att den bara går och går - skulle ju vilja ha en trådlös 12000dpi'are...
  6 år sedan ( Uppdaterat: 11 mån sedan )
 • Acceptabel
  En bra mus med stora problem.

  Den känns gedigen, kvalitativ och har en skön passform, även om den är aningen liten för min hand (men det kan vara för att jag har stora händer).
  Tum-knapparna är relativt trevliga de med, men än en gång så sitter de lite fel då jag tror jag har aningen för stora händer för denna mus. MX518/G400 tum-knapparna sitter bättre till för mig i alla fall.
  Det bästa med musen är nog scroll-hjulet. Det är helt UNDERBART. Det känns otroligt skönt att rulla och du kan ställa in om du vill att det ska gå i snäpp eller snurra fritt.

  Du kan ändra vikten på den, men då den redan är tung utan extra vikt så ser jag inte mycket poäng i detta, speciellt då musen redan är svår att lyfta snabbt under användning.
  Varför är den svår att lyfta då? Det är ju inte som att den är för tung eller så, även om den är tung för en mus. Jo, det är för att materialet på sidorna är helt omöjligt att få bra grepp på. Jag glider så in i helvete och det är en riktig mardröm i spel där man behöver snabba musrörelser.
  Jag har tidigare suttit med MX518 och sitter nu med G400 och dessa är båda mycket lättare att greppa. G400 är ett klart steg upp från MX518, så varför Logitech har valt ett material med jättedåligt grepp till deras nyaste modell förbluffar mig helt.
  Nu kan jag väl förstås ha fått ett felaktigt exemplar, men jag kan ju inte uttala mig på annat än det jag upplevt.

  ++ Scroll-hjulet
  + Passformen
  + Extra mumbo-jumbo

  -- Materialet på sidorna
  - "Tung" vikt utan vikterna gör vikterna ganska onödiga

  Det är en bra mus med problem. Köp G400 istället, en mus som inte har dessa problem.
  4 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Ganska bra
  Edit: Denna mus är för de personer som kör med palmgrip, vilket jag inte gör och för mig gick den inte använda..Knapparna sitter på lite fel ställen om man är t. ex. van vid Logitechs G9, och då blir det att den känns för klumpig. Nej, G9x piskar denna mus i mina ögon även om hållbarheten på denna är längre så spelar det ingen större roll.

  Om du har en större hand och kör med palmgrip så är denna mus säkerligen skönare att använda. Själv har jag börjat undvika laser pga accelerationen och att när man lyfter musen från musmattan så rör sig pekaren/siktet, vilket den inte gör med en optisk.

  + Hållbarheten, gav bort denna mus till min far och den fungerar som ny fortfarande efter 2 års användning.
  4 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Mycket bra
  ***Uppdatering***
  Tre år efter inköp har scrollhjulet gått sönder. Snyft! :'(

  Summa summarum känns det som en bra mus.
  Rätt snygg, lagom enkel.

  Fördelar:
  + Sladden är flätad med något material som jag tror ger den mycket bra hållbarhet- Den är fortfarande vikt som den var när jag köpte den.
  + Mycket justerbar vikt.
  + Relativt lätt som oerfaren datorperson att installera programvaran och uppdatera från nätet etc.
  + Man kan låsa och låsa upp scrollhjulet med ett tryck och på så vis scrolla långt väldigt fort och bekvämt. Detta gillar jag mest hos den här musen, det är effektivt och enkelt, MEN... (se nedan)
  + Många knappar som man kan justera till spel, MEN... (se nedan)

  Nackdelar:
  - ... Jag tyckte det var krångligt att försöka programmera alla knappar till spel, två av dem verkade inte gå att få med alls.
  - ... Jag var tvungen att stänga av sidoscrollningen på mushjulet (dvs funktionen att snabbt röra sig åt sidan i dokument etc) eftersom det var på tok för känsligt om man vill scrolla upp och ner utan att hamna helt fel.
  - Kör man utan musmatta fastnar det lätt skräp i laseröppningen undertill som gör att den plötsligt slutar fungera tills man blåser eller pillar ut det. Kan tyckas oväsentligt, men jag vill inte behöva göra det var och varannan dag med en 500-kronorsmus. (och då såldes den egentligen för 600-800 kr, jag fick tag på ett erbjudande.)
  - Jag tycker den känns lite plastig. Jag hade velat ha en från början tyngre kvalitetskänsla i den. Den vackert melerade plasten känns, tja, lite plastig. ;)

  Jag ger den betyget "Mycket bra" för även om jag ser nackdelar hos den tycker jag den är rätt prisvärd och justerbar etc, för de 499 kr jag köpte den för.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )
 • Ganska dålig
  Skön form, många alternativ, bra sensor.
  Det dåliga är kablarna som går itu efter ett år och logitechs support hänvisar till elektroworld som inte har någon ersättare att ge på garantin så får pengarna tillbaka. Blir nog aldrig mer en logitech mus.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Ruggigt bra och när man får in rätt vikt (som du ställer in själv) så är de perfektion. Lagom med knappar för min del, bra programvara.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Riktigt skön mus! Den passar sjukt bra i handen och alla extra mus knappar går enkelt att trycka på. det finns och en knapp där du kan göra så att mus hjulet fortsätter spinna och det är en väldigt bekväm funktion. rekommenderar starkt
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Otroligt Skön att ha i handen
  Jag har aldrig fått ont i handen.

  Och den höll i ungefär 3.5 år!
  Den fungerar fortfarande men vänstra musknappen dubbelklickade lite av sig själv ibland.

  Den vart värd vart enda krona!
  3 år sedan
 • Mycket bra
  Skön.
  Solid kabel.
  3 år sedan
 • Mycket bra
  Riktigt skön mus , lätt att ställa in sensen och vikten på musen. Sladden är utav tyg stort plus. Dock kunde glidet i musen vara lite bättre!
  3 år sedan
 • Usel
  Världens mest högljudda mus, detta klickljud... Fruktansvärt.
  Överkänslig laser. Är inte ytan 100% plan drar den iväg. Minsta hår eller fiberoptisk partikel och den tar inte, eller tar ojämnt och drar iväg åt nåt håll. Helt okontrollerbar. Spelar ingen roll att den har flera DPI-inställningar, ju snabbare den är, desto längre bort kommer den när minsta microorganism hamnar i lasern.
  Tog tid att få ordning på alla buggar i mjukvaran, inte en färdig produkt! Man ska inte sälja ofärdiga produkter.

  Hade tänkt mig gå från min gamla MX518 och testa laser i stället för optisk... Bad fucking idea.
  Ska du ha en mus att spela med, fortsätt leta. Detta är INTE en spelmus. Det är INTE heller en cassual mus, eftersom den klickar tokhögt. Vet inte vem som kan vara målgruppen, bullerskadade alternativt döva kanske... Väldigt lite målgrupp.

  Klicket är löjligt högt, man klickar och sen exploderar öronen i princip. Omöjligt när man har dator i samma rum som TV och sambo vill se sitt program när man vill spela.

  + för ljudlös scroll.

  Eftersom det inte går att ge 0, blir det 1. Tänkte ge 1 eftersom den har +1 för ljudlös scroll, men 1 är lägsta, en 2/10 är den inte värd... Så helt enkelt.
  3 år sedan
 • Perfekt
  Helt fantastisk mus! Hade en G5 (föregångaren) tidigare som jag var sjukt nöjd med. Valde att köra på samma koncept igen och ångrar mig inte för en sekund. Det absolut bästa med uppgraderingen är att man kan sätta scrollen i ett friktionsfritt läge, vilket gör det mycket bekvämare att surfa och i allmänhet lättare att kolla igenom längre dokument.

  För mig är detta fortfarande den klara vinnaren bland möss där ute - för gaming som för dagligt bruk.
  4 år sedan
 • Perfekt
  Väldigt bra. 10/10 för min del. Gillar att det finns två lägen för scrollen. Hjälper mycket om man har vill scrolla snabbt. Spelar man kanske den kan vara lite lurig även i läget med hack, det är ganska lätta hack. Testa i butik innan köp!
  4 år sedan
 • Perfekt
  Fungerar bra :) Gillade min gamla logitech mx518 så denna fick bli dess ersättare! :)
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Fungerar utan några som helst problem efter 3 år och jag är lika nöjd nu som jag var tidigare! Köp denna och få kvalité för pengarna som kommer hålla många åt framöver!
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft musen nu i över 3 år.
  Fungerar fortfarande felfritt! Förstår inte varför många klagar på scrollen, enligt mig är den hur bra som helst.
  Använder musen för gaming och den har inte gjort mig missnjöd där!
  Är inne på att köpa en ny mus nu endast för att "uppdatera" mig lite, tråkigt att ha likadan hur länge som helst, men som sagt, över 3 år och fortfarande inga fel på musen. Tar man bara väl hand om saker håller dom länge.
  Det ända jag saknar på denna musen är något att lägga lillfingret på, så funderar på att övergå till en G600 då logitech alltid har gjort mig glad, inte ägt en ända sak och blivit missnöjd.
  Läste om någon som använde tygmatta och var missnöjd, vet inte vad han har för matta, men med min Steelseries QcK+ Fnatic så fungerar musen perfekt!

  Men lite + och - om musen:
  + Lagom stor
  + Scrollen har 2 lägen
  + bra DPI omfång
  + håller länge
  + Viktorna
  + Perfekt för gaming
  + Bra placerade knappar (för min hand)

  Finns många + till, men har inte tid just nu.
  Lite - nu då:
  - Mest för "Grip" användare
  - För mycket handsvett och man kan tappa kontrollen lite smått
  - Lite tråkigt utseende (om man ska vara petig)

  Kostade 700 kr när jag köpte den och även då var den prisvärd. Så om ni letar efter en mus och vill ha en som inte sviker dig, då är denna musen det perfekta valet, dock börjar den bli lite gammal nu, men det betyder bara att den blir billigare, fortfarande en diamant i mina ögon!
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Finner inga fel alls på denna har själv 3st, två hemma och en på jobbet :)
  4 år sedan
 • Knappt godkänd
  Köpte först denna mus då det bara skiljde 50kr mot G400, med tanken att dyrare är bättre, men där lurade jag nog mig själv.

  Det första intrycket var, vad skakig muspekaren blev, även om jag inte ens rörde musen och bara hade den stående på bordet, därför var jag tvungen att dra ner DPIn då jag skulle se film eller serier för att inte ha en skakande muspekare på skärmen.

  Sen tycker jag att lysdioden som visar vilken DPI inställning som är vald är lite väl stark.

  Tyckte först att det friktionsfria skrollhjulet var väldigt trevligt, men så här på efterhand så känner jag att skrollhjulet inte var speciellt bekvämt varken i friktionsfria läget eller det vanliga läget.

  Sen gillade jag inte hur de placerat och format bak och fram knapparna på sidan av musen.

  Bytte tillbaka min Razer DeathAdder Respawn rätt snabbt, och det kändes så mycket trevligare.

  Var och lämnade tillbaks G500 dagen efter jag köpt den, och tog en Logitech G400 istället, mycket trevligare känsla direkt från kartongen.

  Så mellan G500 och G400 så skulle jag definitivt rekommendera G400.
  4 år sedan
 • Ganska bra
  Efter 2v:
  Kom från en mx518 innan den här och g500 känns mer plastig och mindre gedigen. Medföljande tyngder känns lite väl ointressanta då de enbart kan sättas på ett ställe på musen och man får då en väldigt baktung mus som redan innan är tung. mx518 110g, g500 121g utan vikter.

  Sensorn mer precis om man har rätt underlag (inte tyg). Sensorn sitter även lite längre fram under musen jämtemot mx500,mx518,g400 vilket kändes lite underligt i början men nu i efterhand kan ha varit inbillning. Svårt att veta.

  Material. Skrovlig plast på sidorna som känns dålig jämfört med gummiytan hos föregångarna. Ytan ovanpå är mera matt än blank hos föregångarna där matt känns bättre.

  Knappar. Mera distinkta tryck än föregångarna men även högre ljud. Scrollen sämre överlag men har mer funktioner med sidoscroll som e bra för office-arbete tex men för spel. Nej. Sidoknapparna har det trångt men är enkla att urskilja när man ska trycka. Hade hellre haft inställningsknappen för scrollhjulets rullning under som på G9/G9X då den stör. DPI-Knapparna har bra placering om man använder funktionen vilket jag inte gör så det fick bli pageup/pagedown istället.

  Drivrutiner. Har allt man vill ha och lite till. Tex möjligheten att ta bort angle snapping, ändra hz, dpi, byta funktioner på knappar, skapa profiler för olika spel etc.

  Överlag. Bra mus men gillar inte designval. Besviken om det här skulle vara det bästa logtech kan göra. Skulle tagit g400 istället då de har tagit bort angle snapping på nyare revisioner av den.
  4 år sedan
 • Dålig
  Nu efter många om och men så har jag lyckats fixa alla problem jag hade innan med denna mus. Visst, den känns fortfarande billig och har en tendens att glida i handen när handsvett uppstår, problem som MX518 inte hade. Dock så är G500 inte en direkt uppgradering till den musen så det får man väl acceptera.

  Värt att notera är dock att denna mus beter sig väldigt underligt på tygmatta, och man behöver plast eller annat under för maximal precision.

  Edit: Jaha, nu har den börjat med samma "high-pitched noise" som en av mina gamla MX518 råkade ut för. Jävla Logitech skräp.
  4 år sedan
 • Ganska dålig
  Tänkte jag skulle ersätta min Logitec MX518. Dumt att välja denna...

  Plus +
  + lagom stor, skön form
  + bra upplösning
  + stora glidytor

  Minus -
  --- snurrhjulet har INTE friläge (ett av de viktigaste skälen för mig)
  -- mycket plastig känslag
  4 år sedan
 • Ganska bra
  Tumknapparna sitter lite för långt bak.
  4 år sedan
 • Utmärkt
  Ger denna mus 9,5 för att jag inte ger denna 10 är för scrollen är tok för lätt så den snurrar efteråt efter man har snurrat, gateller egentligen men för överigt är musen riktigt skön bra grep på sidorna som inte fanns på G5ans model. Helt klart värd sina pengar mycket mus för pengarna !;)
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Haft g5 innan och älskar formen

  Plus:
  Denna g500 är identisk form, men materialet är annorlunda på sidorna. På g5 är det lite gummiliknande material och man får grepp direkt, varför jag blev lite orolig när materialet kändes lite glatt på g500. Men när man hållt i den ett tag får man bra grepp (pga handfukt) så nu skulle jag säga den nya är skönare att hålla.

  Macro fungerar toppen. Du måste binda en annan knapp än vänsterklick till vänsterklick för att kunna välja original vänsterklick till macro om du vill ha ett macro på den knappen. Macrona fungerar klockrent, du kan välja exakt delay och allt. En sidnot, vill du ha ett macro i ett spel, bind gärna till en skrivbordstangent och inte ett musklick. Det funkade inte med musklick i macro för mig, men fungerar felfritt med tangenttryck.

  Glidet är även helt suveränt! MYCKET bättre än g5 vilket gör denna bra mkt giftigare i combat.

  Tumknapparna är positionerade så att en tumknapp går att trycka in mkt lätt, den är perfekt positionerad och kräver mkt lite kraft för att trycka in. Du kan med andra ord använda den knappen i stridens hetta utan att ditt aim påverkas nämnvärt. Dom andra 2 tumknapparna kräver dock att du flyttar på tummen, men det funkar hyfsat lätt trycka på ytterligare en och den tredje är lite svårare att trycka. Dessa knappar är lite tyngre att trycka in än den andra tumknappen, men inte allt för tunga.

  Se även till att binda ett visst macro till starten av det spel du ska köra, så byter musen automatiskt till den profilen när du är inne i spelet. Alt tabbar du ut ur spelet får du windows profilen aktiverad, och när du alt tabbar in igen aktiveras spel profilen igen.

  Minus:
  Sens knapparna längst uppe till vänster (om vänsterklick knappen) är mkt tunga att trycka in vilket är lite drygt och vänster o höger lut av scrollhjulet är även lite tunga att trycka in.

  Det var allt.
  5 år sedan
 • Bra
  Det är en skön mus för din hand. Du kan spela många timmer utan att bli tröt i handen. Jag skulle vilja ha en eller två extra knappar på den så skulle den varit komplett. Tycker också att den är svår programmerad.
  Man får även känslan av att den är plastig, scrollen glappar rätt mycket åt sidorna och den är högljud. Förövrigt är det en bra mus som är mycket korrekt i rörelserna.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  En rikitgt bra mus för oss som spelar och surfar mkt.

  Positivt:
  + Bra scroll som går ställa in steglöst och steg med en enkel Knapptrycking
  + Väldigt precis i rörelserna
  + Funkar utmärt med billigare tygmattor
  + Sköna knappar
  + Vikter medföljer få att få en vikt som passar just dig med 6 st 1,7g vikter och 6 st 4,5g.
  + En bra sleevad sladd
  + Ergonomisk
  + Display så man kan se vilken DPI inställning man använder, själv använder jag 2 av 3 i skyrim och 3 av 3 i windows.
  + Programvara där man kan ställa in de olika DPI nivåerna osv.

  Negativt:
  - när scrollen står på steglöst kommer man åt den lite för lätt så den börjar rulla okontrollerat
  -/+ konstig ytbehandling på sidorna vilket jag inte tycker är 100%

  Slutsats: En riktigt bra mus för en liten peng, ser ingen anledning att köpa dyrare när denna är nästintill klockren. Byte från Micosoft/Razor Habu
  5 år sedan
 • Knappt godkänd
  Underbar mus när den fungerar.
  Efter knappa 3 veckor havererade scrollhjulet och det känns att någonting inuti den glappar.
  Jag har behandlat den väl och använt den i photoshop och autocad.
  5 år sedan
 • Knappt godkänd
  Använder musen för att kunna spela spel. En bra mus skall ha bra passform för hand och knapp, bra precision.
  G500 är för liten (för kort för min hand), jmfr med min tidigare microsoft mus 3.0. Tycker att scroll knappen har en dålig precision och plastig känsla. Hö och vä knapp bra. Inställningen av känsligheten är ok och även vikterna, men inte bra.
  Utseende och mussladd är bra.

  Jag kommer att köpa en annan mus.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  En bra solid produkt från Logitech.
  + Knapparna har distinkt känsla och är inte "nervösa" som Razer
  + Jag har endast hack i läsningen då musmattan är smutsig

  Jag har haft musen mer än sex månader och jag gissar att jag kommer ha den kanske ett halvår till. Tidigare möss: MX500, Creative Fatal1ty och Razer Blackadder.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Som inbiten FPS Gamer med ca 900 timmar spelade senaste året (BFBCS2) som kan jag varmt rekommendera denna mus.

  Jag gillar den lite ruggliga ytbeläggningen till skillnad från vissa andra, bra för "clawgrip" då den inte glider ur.

  Innan hade jag en MX518 vilken är helt ok, men känslan i denna mus ger det lilla extra man kan behöva ibland. Har lekt lite med vikterna och kommit fram till att det optimala (för mig) är 5x1.7g annars blir det för tungt i längden. Max DPI som är hanterbart är 2000, kör på 1100 in game.

  Edit: Klockren matta till denna mus är QPAD XT-R.

  Edit2: Padsen slits ganska fort, ca 30-50h aktivt spelande. Viket gör upplevelsen mindre trevlig. Rekommenderar att köpa dessa efter ett tag. http://www.coregamingshop.com/skatez-for-logitech-g500.html
  Detta drar ner betyget 1 stjärna. Borde fått keramiska eller teflon "fötter" från början."

  Enjoy. =)

  //Smeedo
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Ganska bra
  Jag måste ha köpt 10-tal Logitech-möss genom åren. Har tröttnat på trådlös när man ska göra mycket små och precisa rörelser, som vid CAD. Jag är dessutom beroende av Micro-Gearhjulet så mitt utbud av möss är inte jättestort. Spelar väldigt lite dock, så på det sättet är jag "fel" kund. Gillar inte riktigt ytbeläggningen på den vid tummen, annars är det en helt annan känsla jämfört med trådlösa.

  Uppdatering efter 10 månader. SetPoint krachar alltid när jag ska stänga av datorn, det finns ingen inställning för att byta blad åt ena hållet i excel (bara bakåt), i Safari när jag har ställt in en knapp för att gå till hemsidan fungerar för just det programmet sänks hastigheten på muspekaren, trots att det är ställd på högsta i SetPoint. Men mest irriterande är att scrollerhjulet är överkänsligt (jmf med tidigare Logitech Micro-Gear jag har haft) och bara genom att jag skriver på tangentbordet eller använder musen så scrollar den ofrivilligt ner!
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Vad ska man säga, kanon helt enkelt!
  6 år sedan
 • Bra
  Innan det blev G500an för mig så hade jag möjligheten att jämföra ett par möss då det var dags att pensionera min trogna MS Explorer 3.0

  Dessa var:
  Mionix Naos 5000
  Ace Edge3200
  G500

  Detta är min jämförelse mellan mössen och hur det kom sig att valet för mig föll på G500.

  Mionix Naos 5000
  Trevlig vid anblicken med färgskiftning och annat som var en liten kul effekt, greppet på musen passade mig inte alls (clawgrip) men det skiljer väldigt mycket mellan person och person.
  Vad gäller mjukvaran var den väldigt smidig om än lite rörig vad gäller mitt eget tycke.
  Tyvärr så kom jag att byta bort denna mus mot edge3200 efter bara ynka 20minuters användande då den hade uppenbara problem med olika typer av musmattor däribland min tidigare musmatta Steelseries tygmatta (svart) och detta ledde till att muspekaren "hackade" fram. Den medföljande funktionen att läsa av musmattan kändes som en dålig ursäkt att musen inte fungerar med alla musmattor och att det är då fel på musmattan. (Obs detta var enda musen som hade problem med musmattan)
  Det som dock var intressant var att jag då fick låna en musmatta av samma vän som jag lånade musen av under tiden och den var av samma märke mionix.
  Efter en del testande med deras mjukvara om "kvaliteten" (läs kompatibiliteten) med olika musmattor så kom jag fram till något mycket intressant.
  Steealseriens fick en 4 i betyg, och mionix mattan fick en 7-8 beroende på. När jag dock valde att slänga upp en vit HSB tidning med en blandning av rosa och röda textsektioner och extremt glatt yta så blev det en konstant 9 efter fem försök.
  Detta bevisar att HSB tidningen är otroligt undervärderad med tanke på priset som mionix tar på sin musmatta jämfört med tidningen (tror det står 30kr på den), men den har dock nackdelen att inte vara såpass bekväm som mionix musmattan.
  Allt som allt tycker jag att det är en ganska dålig mus med tanke på priset, hade stora förhoppningar om den. Ett stort plus för den är att den utan vikter är otroligt lätt vilket uppskattas av mig med ledproblem.

  ACE edge3200
  Skräpmärke i stort med katastrofala nättagg som uppmärksammats i media som slutade med säljstopp.
  Men oj så denna presterar, tyvärr tillverkar inte ace dessa själva utan köper in musen av ett tyskt bolag och brandar dem bara. Samma mus används av revoltek till deras flightmouse men då jag haft förmåga att testa denna efter jag införskaffat G500an så kan jag säga att det är definitivt inte samma mus och om du funderar på någon av dem så välj edge3200.
  Ergonomin på musen är som gjutet om du har naturliga missbildningar av olika slag och för mig lede det till en mycket obekväm upplevelse som dock blev bättre efter jag tog bort hela pekfingerstödet.
  Lasern är ypperlig enligt mig och jag började direkt leta efter keramikglidytorna som finns på musen efter det att jag skaffat G500 men utan att lyckas.
  Scrollen är i en klass för sig jämfört med både G500an och mionixen, men sidoknapparna är riktigt dåliga och under dem finns en liten gummi linje som gör det obekvämt att greppa den med tummen, vilket var riktigt störande och min första tanke var "om det blir denna så måste jag ta fram skalpellen fixa detta"
  Mjukvaran var enligt mig den bästa, enkel och snabb inga onödiga funktioner utan allt bara fungerade utan problem.
  Allt som allt för priset så anser jag att det inte är någon höjdarmus men kunde varit det om bara konstruktionen på den hade varit något ergonomisk.

  G500
  Detta är musen som blev mitt val efter allt testande, inga problem med underlag vad jag märkt, trevlig relativt ergonomisk design, logitech som jag haft god kontakt med tidigare vad gäller deras kundsupport (jag anser att andra borde följa deras spår p.g.a. extremt bra service)
  Ytorna på musen är i särklass bäst i mitt tycke men känns inte lika precis som edge3200 i precision.
  Den är även den musen som har mest yta som har kontakt med musmattan vilket skapar onödigt mycket friktion, och det slutade med att jag var tvungen att skaffa skids för att få den i närheten av edge3200 fast den nåde inte hela vägen fram.
  Scrollen har en trevlig funktion att man med ett tryck kan få scrollen att skrolla i nästan "oändlighet" men utöver det finner jag scrollen att vara sämst av de tre och dess enda riktigt stora akilleshäl.
  Av alla mössen är den också den billigaste och kostade för mig 150kr mindre än för ACEen och 300kr mindre än mionixen.
  Mjukvaran till G500an är väl helt ok fast inte i samma klass som edge3200 enligt mig då det krävs onödigt klickande för att göra samma saker som i ex edge3200.
  Men allt som allt en riktigt bra mus för priset.

  Min önskan hade dock varit följande vad gäller den perfekta gameingmusen.
  Samma hölje som MS explorer 3.0 med logitechens ytskick och tumknappar. Edge3200s smidiga mjukvara, scroll, laser och keramiska glides. Med mionix vikt.
  Det hade varit en mus jag hade varit beredd att betala 1000kr för. Man kan alltid önska.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Ligger som de flesta liknande logitech bra i handen (iaf min hyggligt normala hand). Behagliga material och smidiga funktioner. Två olika inställningar för scrollhjulet är trevligt och smidigt att växla precision. På många andra gör man det lätt av misstag. Klart godkänd.
  6 år sedan
 • Perfekt
  bra mus till bra pris, logitech's kvalite märks även i denna produkt! väldigt nöjd!
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Nöjd.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Riktigt bra mus. Klart värd att uppgradera från G5.
  7 år sedan
 • Perfekt
  väldigt bra eftersom man kan ändra DPI när man håller på att spela.
  7 år sedan
 • Perfekt
  Bästa musen jag haft. Ligger mycket bra i handen och mjukvaran är perfekt med alla inställningar man kan tänkas vilja ha.
  7 år sedan
 • Perfekt
  Denna mus är helt otroligt givande.
  Har förut haft razer diamondback och copperhead men dom var väldigt små tyckte jag då jag har ganska stora händer (large) och kör "clawgrip", men med denna mus har jag inte alls några problem med att det gör ont i leder osv efter timmar av spelande.
  Knapparna på musen är kanon och även glid förmåga och vikterna, Samt att installationen var väldigt enkel, gick på 2 röda och inställningarna lika så.
  5 CPI inställningar är guld värt.

  Ett solklart köp för dig som spelar och har lite större händer eller som kör clawgrip.
  Full pott!
  7 år sedan
 • Utmärkt
  Bästa mus jag ägt. Bra precision och noggrann känslighet som enkelt och snabbt växlas mellan på musen. Spelar gärna snabba spel som Unreal Tournament och Quake, där musen kommer till sin rätt!

  + 5 känslighetsnivåer (som kan fördefinieras i mukvaran)
  + Scrollhjul med två olika lägen - vanligt samt "friktionslöst" - som enkelt växlas mellan med en knapptryckning.
  + Ställbar vikt
  + 3 st tumknappar (som funkar väldigt bra även att binda i spel)
  (+) Makrofunktioner (i mjukvaran kan man ge musknapparna olika tangentkombinationer, och specificera konfigurationen för varje enskilt spel. Funkade inte helt 100 för mig dock)

  - Kräver särskild mjukvara (ej standardmjukvaran som tex Illuminated kör)
  (-) Något hög
  7 år sedan
 • Omdömen från andra länder

 • Usel
  OBS.OBS. Denna mus har ett stort problem. Efter några månaders användning börjar hylsa på kabeln till striden upp. Detta har hänt vid gruvan och det används inte mycket heller. Nästa steg är trasiga kablar. Skrevs G500 sladd fråga.
 • Mycket bra
  Efter ett år av hårt bruk kan jag säga att den här musen är helt fantastisk för det mesta. Den enda fråga som jag har haft med det är samma sak med de flesta andra Logitech-produkter som jag äger och det är dålig byggkvalitet. Den "antitrassel" flätad kabel trasslar ofta och har blivit skild från plast som täcker på vissa ställen och jag hela tiden känna att det är på väg att bryta.
  Totalt: För priset musen är bra men den hålls tillbaka av standarden Logitech under genomsnittet byggkvalitet.

  Positiva:
  + Ganska mycket allt

  Negativt:
  -Build Kvalitet
 • Perfekt
  Välj Logitech :)
  Otroligt tillverkare. Har G500, och jag måste säga,
  Det är en perfekt mus för spel (FPS, Burke också MMO)
  Ganska hög DPI, innebär att musen är mycket exakt.
  Rekommendera att installera dpi, sedan lång-som möjligt,
  och ställa in känsligheten i spelet.
  Man kan ha olika sens, 200-5700 dpi.
  Bär den högsta i spelet, och tittade ner för webbläsning, etc, för bättre precision
  i att musen sedan flera punkter att följa ytan.
  Men ändå G500 toppers. Man kan gå för g500s,
  Det är nyligen (inget skillnad). eller gå för g400/g400s
  Det är främst det som i enlighet därmed välja mellan, när det kommer till fps!
 • Mycket bra
  Bra att ha i handen.
  Om särskild gummibeläggning på sidorna (lite grov).

  Det enda negativa för mig är att knapparna på sidorna osv är hård plast, liksom känslan av gummiknappar bättre.
  En fördel är att vi har en tydligare kick när man trycker.