LG G7 ThinQ LMG710

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG Mobiltelefoner (42)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  5 dagar sedan
  Uppdaterat: 3 dagar sedan
  Köpte 2 st för 3500 kr st, sålde den ena, så omdömet är färgat av det priset.

  Väldigt lyckat yttre: bra bygge, bra skärm, smidigt storlek, lätt vikt och skydd mot vatten.
  Har nästan alla funktioner man kan tänka sig, även sådant som andra tagit bort som: 3,5mm-jack, fm-radio, notifierings-LED, SD-kortplats och intern DAC, dock saknas dual-SIM i mitt exemplar.
  Delvis misslyckad mobil för de med höga krav på ljud: lite svagt och energilöst ljud ut från 3,5 mm-jacket, underkänt ljud vid telefonsamtal och bara mono-högtalare.

  Bra:
  + Vattensäker: IP68.
  + 3,5 mm jack kvar. Bluetooth finns ju också, så varför välja bort jacket som alltid fungerar utan krångel. Många fördelar med jack: Trådade hörlurar är mer prisvärda i alla prisklasser, man får bättre ljud för pengarna. Slipper adapter som kan tappas bort och är dyr. Slipper ha en DAC i alla adapters och hörlurar. Man slipper ladda hörlurar och undviker att bluetooth drar en massa batteri i telefonen. Går oftast inte ladda telefonen samtidigt som lyssnar på musik. Ganska idiotiskt att köpa telefon utan jack tycker jag.
  + Plats för SD-kort, så man kan utöka det interna minnet för musik, film och foto.
  + FM-radio. Bra alternativ till internet om det blir strömavbrott eller överbelastat mobilnät (som det blir vid terrordåd till exempel) och man behöver få information från P4. Spar även batteri/mobildata och har inga fördröjningar som internet-radio har.
  + Lätt och bra hanterbarhet, om använder ett smidigt skal på för att undvika baksideglasets halkighet.
  + LG har hittat sweet spot vad gäller storlek, känns inte för stor trots att jag kom från compact-mobiler med höjd runt 130 mm och ca 4,5" skärmar.
  + Bra högupplöst skärm, med OK färger efter lite justeringar: dra ned blå och grön samt dra på komfortvy lite för att få varmare färger.
  + Notchen stör inte så mycket, det finns plats på sidorna för status-ikoner, men smalare notch hade varit ännu bättre.
  + HiFi-Quad-DAC har bra finesser (EQ, filter och många steg på ljudvolymen).
  + Snabbladdning (följer med en snabbladdare).
  + Qi-laddning (trådlös laddning, laddare följer INTE med). Bra när man inte orkar sätta i snabbladdaren.
  + Vidvinkelkamera.
  + Normalkamera med optisk stabilisering.
  + RAW output (DNG-format) från kameror.

  Mindre bra:
  - Klent batteri, bara 3000 mAh, hade varit bra med minst 3500 mAh.
  - Ej dual-SIM, inte i min i alla fall.
  - Otydligt samtalsljud när det är dålig täckning, typ 2-3 pinnar av 5, vilket är vad jag har hemma. Det blir väldigt otydligt ljud, vilket märks mest i högtalaren i notchen. Blir ofta bättre ljud via hands-free, så notch-högtalaren verkar vara det största problemet.
  - Bara mono-högtalare på nedre kortsidan. Ljudet är mycket beroende på hur man håller telefonen. Blir betydligt högre och tydligare ljud om man lägger mobilen på en bordsyta, fast någon bra bas blir det inte.
  - Rent men lite energilöst ljud i 3,5 mm jacket. Volymen räcker nog till för de flesta, men jag får ha volymen i övre tredjedelen, så det kan bli för låg ljudvolym med mer tungdrivna hörlurar. Jag har testat med Sennheiser Momentum In-Ear G M2, vilka är bland de bättre trådade lurarna upp till 1000 kr, fast inte de mest neutrala. En Sony Z3 compact har ett lite mer energirikt och dynamiskt ljud med dessa hörlurar, fast övre register känns lite renare från G7:ans HiFi-Quad-DAC.
  - Det blir ett ganska lågt ljud från 3,5 mm-jack till AUX-ingång i olika förstärkare, bilradio och andra ljudanläggningar. Lite klen hörlursförstärkare troligen, som i de flesta mobiler.
  - FM-radio störs vid laddning (idiotiskt placerat 3,5 mm jack, som används som antenn, för nära laddkontakten)
  - FM-radio har mindre bra mottagning än mina gamla mobiler, även när inte laddar.
  - FM-radion fungerar inte tillsammans med Bluetooth (har hörlur inkopplad som antenn).
  Synd, LG ska ha lovord för att de kopplar in FM-chipet som finns i alla Snapdragon, men kunde de inte lagt lite mer energi på att få den att fungera bra också.
  - Qi-laddning verkar värma upp telefonen en hel del, i alla fall med Ikeas laddare 'Nordmärke' (värme förkortar livslängden på batterier). Kanske ett vanligt problem som är svårt att undvika, om man inte bygger in en fläkt i laddaren (finns laddare med fläkt, Samsung ska ha en till exempel).
  - Glasbaksida är opraktiskt, går sönder om tappas (hej då till IP68), halt, man tvingas köpa dyra fula skalskydd, och det blir lätt repor om det kommer in skräp mellan skal och baksidan.
  - Kamerorna är inte testade så mycket ännu, men de verkar ge mindre bra resultat i allt annat än manuell läge och bra ljus. HDR ger utsmetade detaljer och tråkiga kontraster. AI är mest en rolig grej/säljsnack. Vidvinkelkamera kräver solsken för att ge OK bilder och har dålig kantskärpa. Troligen lider kamerorna av för små sensorpixlar, oskarpa linser och mjukvara som inte är på topp.
  - LG släpar kraftigt efter med säkerhetsuppdateringar, trots att de lovat bättring. Ligger fortfarande på juli månads säkerhetsuppdatering (skriver detta 10:e oktober), saknas för Augusti och September. Snart har många andra tillverkare även fått oktobers säkerhetsuppdateringar.
  - Över ett år gammal Android version: Android 8.0. Det finns Android 8.1 sedan länge, flera andra märken har även fått Android 9.0 (till exempel Nokia och OnePlus).
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Bra mobil enligt mig., det jag inte testat än är kameran men det är något som jag inte bryr mig om på en mobil

  . Gillar vikten på den till skillnad från oneplus 6 den var för tung! ,. Och denna är ip68 samt med trådlös laddning det hade inte oneplus 6. Batteriet är också bra tycker jag håller lätt En dag. Kommer behålla denna ett tag hoppas jag., En sak jag störde mig på oneplus var att upplåsningen via ansikte var löjlig snabb. Denna funkar i normal hastighet som det ska vara.. Bra jobbat LG ni har lyckats med den här skönheten..
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Kan rekommendera denna mobil om man kan få tag på denna billigt, men kan tyvärr inte rekommenderas till den som söker en bra kamera.

  + Priset. Fick den för 3500 via kampanjen på Netonnet vilket gör den till en av de billigaste flaggskeppsmobiler från 2018 som finns att hitta.
  + Snapdragon 845, klarar allt
  + Skön att hålla i handen och känns lyxig. Eftersom den har en baksida i glas bör man dock skaffa ett skydd.
  + Google assistant är riktigt bra, men fungerar just nu endast om man ändrar systemspråket till engelska. Svenska är tydligen på väg att lanseras snart dock. Användbart också att man har en dedikerad knapp till det så att man inte behöver låta som en idiot och säga "OK Google", utan det räcker med att diskret hålla ner knappen och säga det man vill.
  + Vidvinkelkameran är väldigt användbar. Att man har mycket manuella inställningar i kameran är också välkommet t.ex. att kunna spara i RAW, ändra fokus, osv.
  + Extremt bra ljud med quad DAC och surround. De inkluderade snäckorna fungerar också riktigt bra.
  + Batteritiden är faktiskt acceptabel för 3000mAh, för mig klarar den upp till 2 dagars lätt användande och en heldag med tyngre användning

  - Som många påpekat är kameran det största problemet, pga detta får mobilen 8 stjärnor. Jag misstänker att det är mjukvarurelaterat och att LG kan lösa detta snart, då är denna mobil värd 9 eller 10 stjärnor enligt mig.
  Bland annat appliceras alldeles för mycket/lite skärpa så att fotona kan se ut som att de blivit ritade med en färgkrita. Detta syns tydligt om man zoomar in. Det verkar också som att slutartiden underestimeras i auto så att bilderna lätt kan se skakiga ut om man råkar röra sig lite vid fototillfället. Detta är synd eftersom kameran annars har mycket potential.
  Man kan delvis lösa detta genom att gå in i manual mode och öka slutartiden, vilket gör bilderna något mörkare men kan vara en värd trade-off. Andra har föreslagit att använda andra kamera-appar som ger bättre resultat, som t.ex. G cam och snap camera.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Hur nöjd som helst.
  Kanon mobil!
  Ljudet på mobilen riktigt kraftigt en av dom bästa!
  Skärmen är grymt det är en av dom bästa enligt mig.
  Bygg kvalitet är grymt
  Kan inte säga mer än att jätte nöjd med mitt köp
  Om man vill ha slowmotion vilket lg n oxå har men inte som s9 plus..
  Men halva priset man få mycket mobil för pengarna!
  Rekommenderas starkt nån som kollar en riktigt bra mobil!
  Nöjd!
  Uppdatering
  Vilken batteri tid wow!
  Alltså från kl 06-17 fortfarande har 80% kvar
  Och en del surfande och Youtube ändå mycket kvar:)
  Är mycket imponerad av batteri tiden
  Vet inte om det är min är så 🤔men verkligen glad med mitt köp!
  Uppdatering igen visa andra som skriver om kameran stämmer ! Suddiga bilder:((
  Jag hoppas att det är mjukvara fel och hoppas Lg släpper snart en uppdatering för fixa problemet...
  Nu vet man varför Netonnet har rea på den:((
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Nöjd med allt förutom kameran. Anser att min gamla Nexus 6P ger skarpare bilder (trots att den har sina nackdelar). 3500kr fr NoN är den dock värd.

  Uppdatering: Det blir en retur. Bilderna är alldeles för suddiga och i vissa fall så misslyckas kameran att det enklaste fotografiet. Vet ej om det beror på mjukvara eller sensor, men för mig så är den alldeles för dålig.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Får en solid 10/10 då jag köpte den för 3500 under Netonnets kampanj, annars hade den fått en 9/10 :)

  + Format/vikt/känsla (sitter utmärkt i handen jämfört med andra flaggskeppsmodeller)
  + Skärmen, inte OLED men ändock ruskigt bra
  +Högtalaren, riktigt bra högtalare, speciellt om du lägger den på något på t ex ett bord
  +Bra byggkvatlitet, det känns verkligen att det är LGs toppmodell
  +Vidvinkel kameran, den öppnar för helt nya typer av bilder

  +/¨- Mjukvaran är varken bu eller bä, finns saker lG behöver jobba på, men i slutändan med Nova Launcher så är det inget jag stör mig på.

  - Kameran kunde ha varit mycket bättre, åtminstone mjukvaran, med manuella kontroller så kan du få bra bilder.

  Hoppas en ordentligt G-cam mod släpps nu när Pixel 3 är runt hörnet.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  +

  1: Byggkvalité
  2: Vikten
  3: Skön att hålla i
  4: Ljudet från högtalaren
  5: Kristallklar skärm (bättre än G6)
  6: Hög ljusstyrka vid direkt-sol
  7: Snabb processor (sd 845)
  8: Snabb att ladda batteriet

  +/-

  1: Kamenran är bra men har ingen slowmotion som S9 och XZ2

  2: Batteriet är ok.

  -

  1: Möjligtvis något för lång för min hand.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Mer nöjd med denna än vad jag var med V30. Dels för att jag fick denna för 3500kr kontra 6900kr (2 för 1 Netonnet erbudande). Lämnade tillbaka V30 och vips så kom detta erbjudande som jag inte kunde motstå.

  Det jag gillar bättre än V30 är:

  • format/formspråk (snyggare och skönare)
  • 3,5mm uttaget sitter i botten denna gång vilket jag föredrar med hästlängder.
  • mycket mindre kurvad skärm i kanter, nästintill plan i jämförelse
  • mer polerad mjukvara som ser modernare och renare ut
  • jämnare skärm (även om jag personligen hade en bra panel i V30)
  • bättre byggkvalité (hade glipor som samlade massa damm i V30)

  Om du prioriterar en bra kamera så bör du nog titta någon annanstans. Total avsaknad av detaljer i foton och generellt dålig kvalité. Den är OK men inte mer. Sen så är batteritiden inte lika bra som på V30 men det var jag beredd på. Den är inte dålig men när inte upp i V30's nivå helt enkelt.

  Men jag gillar denna mobil. Skönt format och telefonen växer på mig mer och mer var dag hittills.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Helt klart en bra mobil!
 • Acceptabel
  2 mån sedan
  Mobilen som sådan är det inget fel på.
  Snabb och responsiv.

  Det tycks dock som LG glömde bort kameran när man tillverkade G7. En alldeles överdriven brusreducering suddar ut detaljer även i dagsljus. Har ägt både LG G6 och V30 innan och kan konstatera att båda dessa var avsevärt bättre gällande kameran. Så jag behöll min gamla och sålde vidare denna.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum