LG G7 ThinQ LMG710

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG Mobiltelefoner (39)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  13 dagar sedan
  Uppdaterat: 7 dagar sedan
  Har gått från Android till iPhone och tillbaka till Android. Min första reaktion efter att ha gått tillbaka till Android är att allt är väldigt rörigt, delvis beroende på att tillverkarna gör en massa egna anpassningar. Android är mer kraftfullt än iOS, men iOS är renare, lättare att använda och mindre stressande. Det första jag fick göra på min LG G7 var att sitta halva dagen och försöka konfigurera allt från notiser till utseende, ljudinställningar mm. Efter att allt är inställt så rullar det på bra.

  + Skärmen. Bra ljusstyrkar och hög upplösning
  + Ljudet! Jag är extremt kräsen när det gäller ljud, men den här telefonen låter bättre än allt annat jag har testat. Skulle aldrig lägga 2000-3000 kr på ett par BT lurar med i bästa fall halvbra ljud när man får super bra trådade lurar för samma pris.
  + Snabb processor och lätt att utöka lagringen med minneskort
  + Trådlös laddning. Dock skulle jag ha uppskattat om LG var tydligare med vilka laddare som är rekommenderade av LG. I nuläget så säger det enbart att laddaren ska vara QI certifierad, men inte vilken effekt som stöds. Dessutom skriver de att man får skylla sig själv om telefonen går sönder då det är tillverkaren av laddaren som är ansvariga om telefonen går sönder av laddningen.

  - LGs mjukvara. En del saker är onödigt tillkrånglade
  - LGs dåliga rykte när det kommer till uppdateringar. Detta är en av LGs flaggskepp och vi väntar fortfarande på Android Pie, vilket sannolikt kommer bli den sista versionen som släpps för LG G7 om jag känner LG rätt.
  - (+) Bra med vidvinkel, mindre bra i dåligt ljus. Skulle kunna vara bättre med rätt mjukvara. Verkar som att det är mycket efterbehandling av bilderna. Ibland ser det okej ut, men ibland ser det riktigt illa ut med detaljer som suddas ut. Upplever också att färgerna är kraftigt överdrivna. Säkert också mjukvaran som förstör bilderna för att det ska se bättre ut i tester. Ingen bildstabilisering när man filmar i 4K.

  För 3990 kr så är det svårt att vara missnöjd. Den har allt man behöver och lite till.

  uppdatering:

  En del har klagat på det lilla batteriet, men jag måste erkänna att jag aldrig har upplevt att batteritiden skulle vara dålig. Självklart drar den mer om man håller på med kameran eller maxar ljuset på displayen, men vid normal användning räcker den lätt hela dagen.

  Enda lilla negativa jag har märkt av är att det är svårt att nå översta delen av skärmen när man använder telefonen med en hand. Där saknar man iPhones feature som flyttar ner innehållet med hemknappen. Dessutom försvinner färgerna nästan helt och allt upplevs som suddigt när man drar ner ljusstyrkan, t.ex. när man ligger i sängen på natten och inte vill lysa upp hela rummet.
 • Perfekt
  20 dagar sedan
  Urbra. Grym batteritid. Spelat real racing 3 ca 1h om dagen, gått en massa med GPS, har 3h screen on time och har 30% batteri kvar när jag ska lägga mig.

  Bra kamera. Flexibel. Slow motion är kul. Älskar den.
 • Mycket bra
  27 dagar sedan
  Haft min G7:a i knappt 2 månader nu och gick från en Nexus 5x. Dessa är mina reflektioner och intryck

  + Trådlös laddning funkar bra och är helt enkelt suveränt att ha. Slut på detta eviga trycka i och rycka ur ladd sladd hela tiden. Lägger bara telefonen på plattan när jag kommer hem och samma sak på skrivbordet på jobbet. Har svårt att se att jag någonsin kommer köpa en telefon utan det framöver
  + Trots att det är en skärm på 6.1 tum så är det ändå en ganska behändig telefon i storlek. Man går alltså från 5.2 till 6.1 i skärm men bara en något större telefon. Det är bra.
  + Always on screen, mycket behändigt när man exempelvis vill se klockan eller datum
  + Knock to wake. Mycket trevlig funktion om man bara vill tända skärmen.

  - För mycket glas, känns som att telefonen tappar karaktär med så mycket glas. Gillade min 5x betydligt mer och känns som en mer personlig telefon.
  - Har lite svårt för mjukvaran, kändes nog bättre med vanilla Android.
  - Hade problem med bluetooth ett tag och att koppla hörlurar. Då var jag inte vidare nöjd, men det löste sig.

  Avslutningsvis så vill jag även nämna något gällande batteriet eftersom det i princip blivit sågat överallt. Om man som jag byter från en telefon som är 3 år gammal och dessutom mest använder telefonen för surfa, meddelanden, social medier och nyhets-appar så är batteriet och kapaciteten på den inget problem. Tror aldrig jag kommit ner under 70% och med den trådlösa laddningen så är det dessutom oerhört enkelt att småladda väldigt ofta om du har en kontorsjobb.

  Sammanfattningsvis så får den 8/10. Den är lite för mycket glas och jag har lite svårt att älska den och känna att den är unik, men det är fortfarande så att om du är ute efter en telefon med rejält mycket funktionalitet och byter från en lite äldre modell så som jag så tror jag du blir nöjd.
 • Bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Långt ifrån en perfekt telefon. Fanns dock inte så många alternativ som har alla funktioner jag behöver, så det var bara att ta det onda med det goda.

  + Snapdragon 845, ett bra hörlurs-jack, SD-kortplats, FM-radio, vattentät och relativt stabilt bygge (för att vara glas), vilket är en ovanlig kombo nu för tiden.
  + Lättare och smidigare storlek än de flesta andra telefoner i den här klassen.
  + Bra för musik med Hi-Fi Quad DAC (med rätt hörlurar, se upp med impedansen).
  + Bra snabbladdning, behövs verkligen på den här telefonen.

  - Batteriet är största nackdelen, klarar inte tung användning särskilt länge, jag måste ladda flera gånger om dagen för att inte få batteriångest. Batteri på 4000 mAh är minimum för den här storleken på telefon tycker jag. Jag använder inte ens skärmen så mycket (skärmen drar mycket), men använder hotspot och GPS ofta, vilket är katastrof för batteritiden.
  - Qi-laddnig går långsamt och förstör batteriet genom att skapa värme vid laddning. Helt oanvändbart. Mycket bättre med större batteri istället för trådlös laddning.
  - Glasbaksida kräver någon form av skal som skydd och för att få bättre grepp. De flesta skal är fula tycker jag, och skal gör telefonen större. Det utrymmet skulle används för större batteri istället för idiotisk glasbaksida som kräver ett fult tjockt skal som skydd.
  - FM-radion har dålig mottagning och fungerar inte med bluetooth. FM via bluetooth har fungerat med tidigare telefoner, så varför klarar inte LG det?
  - Lite för gammal Android-version, bara Android 8.0 än så länge.
  - LG's Android är inte alltid så lyckad. Till exempel finns ingen mörk navigations-bar. Det ska finnas teman att köpa för att få mer likt Google's rena Android, men har inte provat det. Jag kör Nova launcher istället för LG's, då är det mesta OK, men så fort man startar en app så blir nav-bar ljus.
  - Volymbegränsing för hörlurar med < 50 ohm (man kan använda en förlängningssladd för att få bort volymbegränsningen, men det är en opraktisk lösning, och svårt att hitta < 0,1 m långa 4-poliga förlängare).
  - Notchen gör status-bar kortare, så jag måste dra ned rullgardinen för att se alla status-ikoner om det är fullt där, hade hellre haft en hel status-bar och lite kortare skärm. Det hade gärna fått bli en extra status-rad när det är fullt på första raden, finns gott om utrymme för det.
  - Volymknapparna sitter på fel sida tycker jag, de är svåra att nå med enhandsfattning. Mycket dum design med knappar på båda sidor, man måste ju hålla emot på motsatt sida när man trycker på en knapp, då trycker man fel ibland. Gick som tur var att stänga av den extra Google-knappen, blev feltryck på den hela tiden.
  - Hörlursjacket sitter längst ned där jag ibland vill hålla telefonen med lillfingret, borde sitta på toppen så det är ur vägen för fingrarna.

  +- Hittills har det kommit en försenad säkerhetsuppdatering varannan månad (fick för november i början av december). Är väl OK, men inte helt bra. Lite orolig för hur länge det varar också, LG har ingen bra historik när det gäller att uppdatera sina telefoner.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Mycket nöjd med min G7:a.

  +Ljusstark skärm med hög upplösning.

  +Bästa ljud av alla telefoner i dag plus 3.5mm uttag som saknas på allt fler telefoner.

  +Riktigt rapp telefon och upplever inga lagg någonsin.

  +IP68 så man slipper vara rädd att tala i telefon när det regnar eller snöar.

  +Snygg och trevligt format, lätt att hålla i dvs inte för stor.

  -Batteriet räcker i en hel dag, men skulle önska att de klämt in 4000mAh.

  -Lite sega med uppdateringar, de kommer men lite sent varje gång.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Får en solid 10/10 då jag köpte den för 3500 under Netonnets kampanj, annars hade den fått en 9/10 :)

  + Format/vikt/känsla (sitter utmärkt i handen jämfört med andra flaggskeppsmodeller)
  + Skärmen, inte OLED men ändock ruskigt bra
  +Högtalaren, riktigt bra högtalare, speciellt om du lägger den på något på t ex ett bord
  +Bra byggkvatlitet, det känns verkligen att det är LGs toppmodell
  +Vidvinkel kameran, den öppnar för helt nya typer av bilder

  +/¨- Mjukvaran är varken bu eller bä, finns saker lG behöver jobba på, men i slutändan med Nova Launcher så är det inget jag stör mig på.

  - Kameran kunde ha varit mycket bättre, åtminstone mjukvaran, med manuella kontroller så kan du få bra bilder.

  Hoppas en ordentligt G-cam mod släpps nu när Pixel 3 är runt hörnet.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Bra mobil enligt mig., det jag inte testat än är kameran men det är något som jag inte bryr mig om på en mobil

  . Gillar vikten på den till skillnad från oneplus 6 den var för tung! ,. Och denna är ip68 samt med trådlös laddning det hade inte oneplus 6. Batteriet är också bra tycker jag håller lätt En dag. Kommer behålla denna ett tag hoppas jag., En sak jag störde mig på oneplus var att upplåsningen via ansikte var löjlig snabb. Denna funkar i normal hastighet som det ska vara.. Bra jobbat LG ni har lyckats med den här skönheten..
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Kan rekommendera denna mobil om man kan få tag på denna billigt, men kan tyvärr inte rekommenderas till den som söker en bra kamera.

  + Priset. Fick den för 3500 via kampanjen på Netonnet vilket gör den till en av de billigaste flaggskeppsmobiler från 2018 som finns att hitta.
  + Snapdragon 845, klarar allt
  + Skön att hålla i handen och känns lyxig. Eftersom den har en baksida i glas bör man dock skaffa ett skydd.
  + Google assistant är riktigt bra, men fungerar just nu endast om man ändrar systemspråket till engelska. Svenska är tydligen på väg att lanseras snart dock. Användbart också att man har en dedikerad knapp till det så att man inte behöver låta som en idiot och säga "OK Google", utan det räcker med att diskret hålla ner knappen och säga det man vill.
  + Vidvinkelkameran är väldigt användbar. Att man har mycket manuella inställningar i kameran är också välkommet t.ex. att kunna spara i RAW, ändra fokus, osv.
  + Extremt bra ljud med quad DAC och surround. De inkluderade snäckorna fungerar också riktigt bra.
  + Batteritiden är faktiskt acceptabel för 3000mAh, för mig klarar den upp till 2 dagars lätt användande och en heldag med tyngre användning

  - Som många påpekat är kameran det största problemet, pga detta får mobilen 8 stjärnor. Jag misstänker att det är mjukvarurelaterat och att LG kan lösa detta snart, då är denna mobil värd 9 eller 10 stjärnor enligt mig.
  Bland annat appliceras alldeles för mycket/lite skärpa så att fotona kan se ut som att de blivit ritade med en färgkrita. Detta syns tydligt om man zoomar in. Det verkar också som att slutartiden underestimeras i auto så att bilderna lätt kan se skakiga ut om man råkar röra sig lite vid fototillfället. Detta är synd eftersom kameran annars har mycket potential.
  Man kan delvis lösa detta genom att gå in i manual mode och öka slutartiden, vilket gör bilderna något mörkare men kan vara en värd trade-off. Andra har föreslagit att använda andra kamera-appar som ger bättre resultat, som t.ex. G cam och snap camera.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Nöjd med allt förutom kameran. Anser att min gamla Nexus 6P ger skarpare bilder (trots att den har sina nackdelar). 3500kr fr NoN är den dock värd.

  Uppdatering: Det blir en retur. Bilderna är alldeles för suddiga och i vissa fall så misslyckas kameran att det enklaste fotografiet. Vet ej om det beror på mjukvara eller sensor, men för mig så är den alldeles för dålig.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  +

  1: Byggkvalité
  2: Vikten
  3: Skön att hålla i
  4: Ljudet från högtalaren
  5: Kristallklar skärm (bättre än G6)
  6: Hög ljusstyrka vid direkt-sol
  7: Snabb processor (sd 845)
  8: Snabb att ladda batteriet

  +/-

  1: Kamenran är bra men har ingen slowmotion som S9 och XZ2

  2: Batteriet är ok.

  -

  1: Möjligtvis något för lång för min hand.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Mer nöjd med denna än vad jag var med V30. Dels för att jag fick denna för 3500kr kontra 6900kr (2 för 1 Netonnet erbudande). Lämnade tillbaka V30 och vips så kom detta erbjudande som jag inte kunde motstå.

  Det jag gillar bättre än V30 är:

  • format/formspråk (snyggare och skönare)
  • 3,5mm uttaget sitter i botten denna gång vilket jag föredrar med hästlängder.
  • mycket mindre kurvad skärm i kanter, nästintill plan i jämförelse
  • mer polerad mjukvara som ser modernare och renare ut
  • jämnare skärm (även om jag personligen hade en bra panel i V30)
  • bättre byggkvalité (hade glipor som samlade massa damm i V30)

  Om du prioriterar en bra kamera så bör du nog titta någon annanstans. Total avsaknad av detaljer i foton och generellt dålig kvalité. Den är OK men inte mer. Sen så är batteritiden inte lika bra som på V30 men det var jag beredd på. Den är inte dålig men när inte upp i V30's nivå helt enkelt.

  Men jag gillar denna mobil. Skönt format och telefonen växer på mig mer och mer var dag hittills.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Helt klart en bra mobil!
 • Acceptabel
  6 mån sedan
  Mobilen som sådan är det inget fel på.
  Snabb och responsiv.

  Det tycks dock som LG glömde bort kameran när man tillverkade G7. En alldeles överdriven brusreducering suddar ut detaljer även i dagsljus. Har ägt både LG G6 och V30 innan och kan konstatera att båda dessa var avsevärt bättre gällande kameran. Så jag behöll min gamla och sålde vidare denna.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum