LG OLED55C8

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (204)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.68)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  En ganska tidig bedömning då jag inte haft tv:n så länge.
  Tycker tv.n lever upp till förväntningarna. Svårt att göra en klar bedömning över hur mycket bättre den nya bilprocessorn ät jämfört med gamla utan att göra en side by side jämförelse.
  Har än så länge inte varit inne och kalibrerat bilden då jag inte anser att det funnits något behov då fler av bildlägena känns väldigt naturtrogna vilket också de professionella recensenterna hat påpekat genom mätningar.
  WebOS och magicremote controller är fantastisk precis som föregångaren.
  Använder Apple 4K TV som källa samt inbyggda stremingklienter vilket fungerar bra.
  Det ända negativa jag har är att TV tjuter lite vilket hörs tydligt när man byter mellan olika tv-signaler. Man hör dock detta bara om man stängt av ljudet. Funderar på om det kan vara något lokalt i min setup som orsakar detta eller om det är tv:n.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  18 dagar sedan
  Mycket nöjd, gör väl det man kan förvänta sig av en tv.

  Får dock inte dosan att funka med Canal Digitals box.

  Sen får vi väl se hur lång tid det går innan någon av ungarna bryter den i två delar, överdelen är riktigt tunn, tänkte inte på det... :)
 • Perfekt
  18 dagar sedan
  Väldigt nöjd. Tycker den närmast jämförbara modellen från Samsung var alldeles för dyr. Så det fick bli en Oled. Grym bild otroligt tunn och välgjord. Har inget att anmärka på, var orolig att i mitt ljusa vardagsrum skulle bli ett problem. Men den är kanon även på "Solsidan" :) Burn-in är jag inte alls orolig för. Verkar mest vara propaganda.
 • Perfekt
  19 dagar sedan
  Jag är ingen TV-fantast, därför är det här betyget inte ett "proffs"-betyg utan bara min feedback att jag är väldigt nöjd med TVn.
  Bilden är toppen, ljudet gick bra att para ihop med ett 10 år gammalt surroundsystem via optisk utgång.
  Apparna som jag använder (SVT, Viaplay, Youtube) funkar som de ska. Går utmärkt att sätta bildinställningar per HDMI-ingång (spel för PS4, Film för chromecast, etc)
 • Utmärkt
  21 dagar sedan
  Perfekt bild! Oslagbar svärta. Ljudet är kanon för att vara inbyggt, förstår inte vad vissa har för perspektiv.
  En verklig upplevelse blir det med lokalt 4k material. Streamat blir aldrig helt samma sak pga komprimering antar jag.

  Det enda som snö en stjärna är LG's halvtaffliga app-butik.
  Saknar HBO, tv4 play och Spotifyappen kommer aldrig ihåg inloggning. Men jag har en nVidia Shield så det funkar tills jag kompletterat den här TVn med en Chromcast eller ytterligare Shield.
 • Perfekt
  23 dagar sedan
  Bara haft den i några dagar men definitivt bästa TVn jag har ägt med råge.
  Svärtan är (förstås) extremt bra och väldigt naturtrogen bild efter justeringar enligt rtings guide.

  https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8/settings

  Köpt på mellandagsrean och värd varje krona.
 • Perfekt
  28 dagar sedan
  Sjukt nöjd. Otroligt bra bild med fantastisk svärta. Rapp meny och startar tex netflix snabbt. Behöver inte justera inställningar utan jag tycker bilden är bra som den är. Spela 4k xbox spel med hdr blir en helt ny upplevelse. Rekommenderas starkt.

  Köpte den på elgiganten med prisgaranti för 13990. Mitt bästa köp på länge.
 • Perfekt
  29 dagar sedan
  Använt tv:n under ett kortare tag bara men förstår verkligen inte varför folk klagat på ljudet i nästan alla "Reviews" jag läst =P, det är ju inte 8.1 ljud men det går inte heller att förvänta från en tv med inbyggda högtalare ^^.

  Det enda jag kan informera om som kanske drabbat någon annan (många samtal i onödan =P) är att oavsett om man kör med Kabel/2.4Ghz/5.0Ghz wifi så stödjer den bara de lägre kanalerna på 5Ghz (36-64) är den på någon av kanalerna över 100+ så blir hastigheten 2/4 Mbit/s =P, och Max 100/100 Mbit/s oavsett inkoppling.

  För min del så är tv:n helt perfekt och ser inga som helst problem med något så att jag kom undan på black friday gjorde det bara till ett av mina bästa inköp hitintills =P.
 • Acceptabel
  1 månad sedan
  Tips till alla som e ute efter oled tv.gör mycket research,definitivt angående inbränningsproblem med skärmen,
  O kolla vad garantin täcker, fick inbränd skärm efter 5 mån, och inte brukat tv'n på "fel sätt"
  O räkna inte med att garantin gäller alla ggr, ja fick ny skärm,men det va efter antal samtal till butik,sedan konsumentverket
  För att ja inte accepterade att detta inträffat, fick rätt till slut!
  Bilden e fantastisk absolut,
  Trodde faktiskt inte inbränningsproblem existerade när ja köpte tv'n
  Som sagt,värt o kolla innan köp!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  It is not without its flaws, mostly burn in risk, but the picture quality is so worth it. I'm glad I choose this over 65" Q8FN (which is 2000kr more expensive during Black Friday). 10" is definitely a big difference, but the black and color on 55C8 outweighs that.

  WebOS is also nice and smooth to use.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Bild i toppklass. Tillochmed ljudet är bra rakt ut ur TVn.

  Mitt första exemplar kom dock med en felaktig panel. En hel rad med pixlar rakt över skärmen dog efter 15 minuters användande.

  NetonNet löste detta utan problem och jag fick en helt ny TV.

  13495:- på Black Friday.

  Köp och var glad.
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har inte hunnit testa så mycket, men kunnat konstatera att mitt exemplar är dåligt. (nu är TVÅ exemplar, med samma fel testade)
  När jag plockar ut ljudet via toslink (PCM, till min kvalitets-dac som kostar dubbelt så mycket som tvn) får jag drop-outs i ljudet. Det upplevs som små korta avbrott i ljudet, som uppskattningsvis kommer cirka 20-35 gånger per timme, helt ohållbart. Detta oavsett om det är via min iptvbox eller från exempelvis chromecast ansluten med HDMI och jag plockar ljudet via tvn.
  Jag har haft min gamla LG-tv från 2013 ansluten på samma sätt i flera år och aldrig upplevt detta problem. Jag har nu även provat sätta toslink-kabeln direkt i iptv-boxen och då funkar det hur bra som helst. Således måste det vara tvn som är problemet. Jag provade också uppdatera till senaste firmware ni har tillgänglig via tvn, vilket inte avhälpte problemet.
  Hoppas på att få tvn utbytt snarast, sköts det smidigt och jag får ett exemplar som funkar kommer jag naturligtvis höja betyget.

  Det är när det inte funkar man verkligen kan bedöma huruvida butiker/tillverkare är bra eller dåliga, genom att se hur tillmötesgående mot kund de är. Det kommer att visa sig och jag kommer att uppdaterar produktbetyg utifrån detta. (Har precis lagt mail till LG och Media Markt)

  Har nu lämnat tillbaks exemplaret jag först köpte och köpt ett andra exemplar av samma modell.
  Kan nu konstatera att även denna har väldigt dålig signal från den optiska utgången och alltså har precis samma problem och i samma omfattning som den förra.

  Tycks nu vara LÖST efter billig investering. Köpte en König hdmi audio extractor för 499:- på netonet, (den stödjer bara bild upp till 1080p, men det är irrelevant i sammanhanget, då den bara ska extrahera ljudet, från samtliga enheter kopplade med hdmi till tvn). Jag hoppas detta ska funka nu.
  https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/kablar/hdmi-kablar/adapter-vaxlare/konig-hdmi-extractor/1004785.14524/
  Köpte först motsvarande produkt med 4K-stöd på Kjell och Company, men den var inte nog driftstabil, då den behövdes startas om på "knappen" på plastburken varje gång tvn startades om.

  LG har fortfarande, efter en vecka inte hört av sig på mail-supporten, dåligt.

  För övrigt gillar jag tvn men det har kostat mig mycket möda och stort besvär att hitta lösning på problemet. Har en hög med prylar för nästan 5000:- där jag nu lyckligtvis kan lämna tillbaks det mesta. (iPurifier, optisk fin-toslink x2, Audio extractor från Kjell)
  Nu hoppas jag att jag kan släppa problemen och njuta av tvns fantastiska bildkvalitet istället.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Hade en 9 år gammal Sony KDL-46EX503 LCD innan jag uppgraderade till denna.
  Har läst på en hel del om OLED, och denna, samt dess föregångare, har tydligen vunnit bäst i test och petat ner Samsung från tronen.
  Passade på att köpa den på Black Friday för 13 490kr och kunde spara några tusenlappar.
  Wow vilken skillnad!
  Knivskarp bild, otroliga färger och kontrast och ingen eftersläpning i bilden vid snabba rörelser. Så klart beror det också på källan, men med en högupplöst källa, så märks det otrolig skillnad - nästan så man ser porerna i ansiktet på skådisarna.
  Det som många pratar om är svärtan och det märks tydligt hur bra teven hanterar det. Svarta och mörka områden är verkligen svarta och inte grådaskiga som på andra paneler.
  Den är elegant och sjukt tunn! Jag hade en platt-teve förut, men den känns som en tjock-teve jämfört med denna som endast är några millimeter tjock och ser nästan ut som en spegel.
  De inbyggda högtalarna är faktiskt helt OK, men jag anslöt den direkt till hemmabioanläggningen via HDMI-ARC (audio return channel) och kör för det mesta ljudet därigenom.
  Tar ett tag att vänja sig vid fjärrkontrollen Magic Remote, men det ska nog gå bra. Fiffigt med ett scroll-hjul, precis som på datormöss. Den påminner mycket om hur man styr ett Nintendo Wii tevespel.
  Efter lite pill och omstart av externa enheter, fick jag även igång HDMI-CEC och kan nu styra alla mina enheter med den medföljande fjärren. Har nu höjt upp betyget till full pott efter att jag fått det att fungera.
  Har ingen negativt att anmärka på, annat än att det inte är så lätt att växla mellan analog TV och digital TV, men det är inget som drar ner betyget.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Efter 7 år var de dags att byta upp sig
  från Full HD till denna klockrena 4K OLED.

  + Bra ljud, tycket jag att tv´n levererar
  + Fräsch och stilren design
  + Skrap och fin bild
  + Magic Remote

  Att se filmer i 4K HDR vart som att kliva in i en ny värld.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Helt otrolig bildkvalité. Välkommen till framtiden!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Herregud vilken underbar tv. Jag gick ifrån en gammal LG60PK950N.

  + Bilden är knivskarp och levande
  + Ljudet är jättebra
  + Designen är elegant och modern
  + Magic Remote kontrollen reagerar direkt och apparna känns helt underbara
  + Lätt att installera
  + Priset för bara två månader sen kostade den 19papp. Nu på black friday så betalade jag 13490:- på netonnet. Vilket är rimligt.

  - Inget känt än så länge

  Bara köpa och skratta.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Har bara haft TV:n i några dagar (och gick från en 10år gammal Full-HD LCD), men är grymt imponerad. Riktigt vacker svärta och underbara färgkontraster. För c:a 14000kr just nu så skulle jag säga att detta är ett fynd.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Köpte denna 23:e augusti. På morgonen den 24:e augusti ringer jag och felanmäler tv:n 22 september fick jag tillbaka tvn utan åtgärd.

  LG:s OLED (framförallt årets modeller) lider av något som heter grey uniformity issue. Kortfattat betyder det att OLED (överlag oavsett märke) ej kan visa en jämn mörkgrå ton. Vi pratar om något som ögat nästan uppfattar som svart. 1-5% grå syns detta tydligt på. Detta leder till något som nästan ser ut som clouding. Vi var 4 personer på mitt jobb som köpte c8:an, 3 av oss har upplevt detta problem, den 4e hade helt trasig panel.

  Äger du redan en LG oled så testa gärna din tv. Googla på grey uniformity test så får du upp flera test på youtube.

  Googla gärna på LG oled grey uniformity
  De andra märkena som säljer oled har valt att helt enkelt inte visa 1-5% grå utan istället visa svart i dessa partier. Det leder till något sämre detaljnivå i mkt mörka partier i bilden. Istället så lider inte de andra märkena lika mkt av detta problem (men det kan fortfarande upplevas vid 10% grå).

  Skickades som sagt på service. LG konstaterade att det är ”Inom specifikation” men att de skulle bjuda på felsökningskostnaden. Under den månaden som LG hade tvn så hörde dom aldrig av sig trots upprepade löften om detta. Lämnade tillbaka tvn och köpte ett annat märke. Fruktansvärt dålig kvalite.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  ***IMPONERAD***

  Kommer från en 6-7 år gammal
  Sony Bravia KDL-46NX720.

  Gillar denna tv skarpt, rappt snabb, lätt använd fjärr.

  Enkla menyer, ljudet är faktiskt rigtigt bra!, och ja, jag är kräsen när det gäller ljud.

  Bilden då?, ändast kollat på vanliga digitala marksändningar, ingen clouding, banding, vad jag kunde se, svärtan är det bästa jag sett.
  Hur mycket bild inställningsmöjligheter som helst.

  Byggkvaliten bättre än min gamla sony, bra jobbat Lycky Goldstar!.
  3 års garanti.
  Web os är underbart lättanvänt.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Grym tv. Efter lite fipplande i inställningarna och hobby-kalibrerande är bilden så gott som perfekt. Inga problem med banding, artifakter osv.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Otroligt bra OLED
  Denna Oled TV har A9 processor som är snabb och den senaste på marknaden.
  Det motsvarar helt specifikationerna som 65 "C8
  Det är bara storleken du betalar för. 😀