Asus ZenFone 5Z ZS620KL (6GB RAM) 64GB

Asus ZenFone 5Z ZS620KL (6GB RAM) 64GB

(22)
4.5(22 omdömen)
  • 6.2 tum
  • Android 9.0 (Pie)
  • 4G (LTE)
  • Pekskärm (touchscreen)
  • 3300 mAh
  • 64 GB
  • Skärmstorlek: 6.2 tum
  • Operativsystem: Android 9.0 (Pie)
  • 4G (LTE)

4.5 av 5 stjärnor

Baserat på 22 omdömen

Sorterat efter datum
2018-06-23
Redigerades 2019-04-02
C
Första Asus-telefonen för min del. Lite av ett impulsköp då min gamla S6 E+ sjöng på sista versen och det inte finns en chans i världen att jag pungar ut mer än 5-6K för en ny telefon. Herrejösses vilken skillnad! Snabbheten (finns en "överklockningsfunktion" inbyggd dessutom, AI-boost), det obloatade fina omsorgsfullt genomtänkta UI:t, minimala bezels, stereohögtalare, dubbla SIM-platser. Känns som att den har det mesta för att bli lite av en entusiasttelefon framöver.. Kameran är riktigt bra men inte bättre än på min tre år gamla S6+ som fortfarande tar grymma bilder (den är inte heller sämre direkt, plus för vidvinkeln!). Batteritiden är minst dubbelt så bra som det jag är van vid. Klarar lätt en hel dags intensivt användande med 30% till övers. **Efter ytterligare några dagar med telefonen har jag oftast över 50% kvar...då har jag använt BT i flera timmar och tittat åtskilligt på cmore och SVT. Mycket bra! Räckvidden på Wifi verkar vara lite sisådär då jag inte får riktigt lika många "bars" som jag är van vid hemma...märks dock ej på hastigheten hittills. Ljudet via bluetooth är riktigt bra och det finns mkt inställningsmöjligheter. Stereohögtalarna är en liten besvikelse dock, trodde (kanske i min enfald) att det skulle låta typ dubbelt så bra som med mono :) Telefonen är trots storleken överraskande enkel att hantera. Min tidigare var svårare att hålla i pga tunnheten och edgekanterna. Formfaktorn på Zenfonen känns bättre i handen. Utmärkt skal medföljer dessutom. Fingeravtryckssensorn på baksidan kräver lite tillväjning, ansiktsupplåsningen fungerar riktigt bra och är enligt min mening mycket bättre än på S8 som är det jag har tidigare erfarenhet av i sammanhanget. Ett kap för under 5000 med värstingprestanda! Måste du inte ha en miljard PPI, trådlös laddning, sönderbloatad androidversion och annat bjäfs så är de flesta dyrare telefoner pengar i sjön i dagsläget. Uppdatering efter ett drygt halvår: Fortfarande ganska nöjd med telefonen i stort, den är helt klart prisvärd men jag har ändå känt mig tvungen att göra mig av med den till förmån för en S10E. Anledningarna är följande: - Wifitäckningen är klart sämre än på alla andra telefoner jag haft de senaste 10 åren, i slutändan ett ganska stort störningsmoment. - Android Auto fungerar mycket dåligt med ständiga avbrott. Oanvändbart och en dealbreaker för mig. - Upplever skärmen som mer repkänslig än andra.
2019-02-09
Redigerades 2019-02-27
D
Uppdatering: telefonen går från klarhet till klarhet, att jag trivs med bättre med OLED hör egentligen inte hit,höjer därför betyget med 2 stjärnor. IPS-skärmen är säkert bra jämfört med andra IPS-skärmar. Snabb godkänd kameraprestanda, 3,5 mm hörlursuttag med mycket bra ljud, minneskortläsare, ok batteritid, snabb laddning, kan generera starkt ljud från de inbyggda högtalare men skärm med ordinär kontrast och så är WI-FImottagningen inte den bästa. Sammantagets kommer jag att aldrig helt att kunna förlika mig med telefonen. Ska man bara använda telefonen som just smartphone utan att läsa mycket dokument är väl synergonomin ändå ok. Det bör nämnas att mina två senaste telefoner hade OLED-display och 25% högre ppi. Något av barnen kommer få en fin födelsedagspresent....
2019-01-27
s
Fantastiskt bra telefon i relation till priset. Fungerar utmärkt på allt och har en mycket bra batteritid. Men, jag vill även tillägga det negativa jag upplevt med denna telefon. Jag har ett Bose QC35 II headset (Bluetooth) som inte kan upplysa mig om vem som ringer när jag använder headsetet. Det enda jag hör är telefonnummret. Jag har varit i kontakt med både Bose och Asus om detta problem som inte går att lösa. Enligt Bose så är det Asus som brister på något sätt i sin mjukvara, vilket låter rimligt efter en hel del research från min sida. Det är därför jag lämnar ett omdöne på 7 stjärnor istället för 10. Om någon har en lösning till mitt problem så hade jag uppskattat om ni kunde dela med er lösningen.
2018-09-30
Redigerades 2019-01-11
Så mycket bra med den här telefonen, så jag listar bara det som inte är bra... - Wifi-mottagning mycket sämre än min 5 år gamla HTC One m7. Det är på den nivån att jag måste byta till mobildata så fort jag är 7-8m från källan (bor i lägenhet). Har läst i forum att fler upplever detta. - Kameran inomhus i låg belysning inte vad jag har förväntat mig, då Asus ju använder kameran som sellingpoint... - Selfie-kameran inte mycket bättre än min gamla HTC.
2018-12-07
r
En riktigt bra telefon! Priset på black friday för denna telefon var 3 990 kr och det visade sig att det var ett riktigt bra köp. Telefonen är jättesnabb och fungerar utomordentligt i varje segment. LG G3 (Asus föregångare för min del) hade bra batteritid men den här har mycket bättre vilket är imponerande. Jag älskar Asus! Rekommenderas varmt!
Sida 1