Sennheiser HD 800

Sennheiser HD 800

 • Hörlursdesign: Over-ear
 • Fästanordning: Huvudbygel
 • Tillgängliga färger: Svart, Silver, Grå, Grön
Rank 805 i Hörlurar
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sennheiser HD 800

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Hörlursdesign: Over-ear
 • Fästanordning: Huvudbygel
 • Tillgängliga färger: Svart, Silver, Grå, Grön

4.1 av 5 stjärnor

Baserat på 16 omdömen

Sorterat efter datum
2014-11-29
Redigerades 2018-03-04
  x
  xhrone(104 omdömen)
  Dessa lurar är magiska...! Lite dyra men helt magiska... Här är en läsvärd recension. https://cederqv.ist/basta-horlurarna/
  2016-04-01
  Redigerades 2017-03-02
   dealerovski(69 omdömen)
   Nu är dom äntligen mina. Tyvärr avslöjar dom vilket skräp övriga komponenter är till datorn - DAC - AMP - ETC Blir att försöka hitta en rekommenderad budget DAC/AMP som passar lurarna och inte kostar lika mycket igen. :(
   2010-12-21
   Redigerades 2016-11-09
    Blader(61 omdömen)
    Ambitiösa flaggskeppslurar av Sennheiser som det finns lika mycket gott som ont att säga om. Byggkvalitén är hög, tysk precisionsdesign som för tankarna till fina klockor och bilar. Chassit är nån sorts glas/plasthybrid hopkok som är oerhört stadigt men lätt i vikt. Även kabeln är mycket välbyggd. Enda nackdelen är att finishen på luren är lite bräcklig, färgen kan lät slitas av i kanter/hörn etc om du inte är aktsam. Komforten är i världsklass för min del, de trycker alldeles lagom och trots ganska hög vikt har de en tendens att bara "försvinna" från skallen efter en stund. Blir aldrig varma runt öronen. De är dock rejält stora i diameter vilket inte lär passa alla. Ljudet uppfattar jag som väldigt rent och jämnt (överlag) med en suverän skärpa och enorm, luftig och precis ljudbild. Men även ur Sennheisers egna förstärkare som är anpassade för lurarna och med balanserat kablage låter HD 800 inte naturligt. De har en anemisk och klinisk karaktär, inte helt utan fyllighet men det saknas närvaro och kroppslig tyngd i ljudet. Det låter grått och platt och blommar inte ut som jag vill. Basen är tajt men väl försiktig och inte heller fullt så djupgående och nyanserad som jag tycker att den ska vara i denna prisklass. De är också på tok för ljusa, det finns en mycket påtaglig topp i diskanten vilket märks tydligt på S-ljud, cymbaler osv och stör sammanhållningen i musiken. Med fel inspelning kan det rent av låta vasst och avskräckande, om än aldrig lika hemskt som t ex Ultrasone och vissa Beyerdynamic. Mina upplevelser med dessa lurar har gått upp och ner men nu är jag fast vid min åsikt. Jag anser dessa lurar *OK*, men enormt överskattade. De har flera utmärkande kvalitéer men är helt enkelt inte tillräckligt naturtrogna för att framställa även de bästa inspelningar med övertygelse, eller tillräckligt neutrala för att lämpa sig för någon sorts professionellt bruk. Lurar i samma segment jag skulle rekommendera istället: Sennheiser HD 800S: Fixar problemet med den jobbiga toppen i diskanten och lägger till mer värme i basen, med kompromissen att basen blir lite grumligare. Föredrar denna överlag även om det fortfarande är långt från mina preferenser. Focal Elear: Överlägsen klangbalans med djupare, mer fysisk bas och en mycket mer tillfredsställande återgivning av röster. Mycket mer dynamik och pondus. Ljudbilden är mer kompakt men detaljnivån är fortfarande hög. Byggkvalitén är lika bra. Audeze LCD-2: Helt överlägsen i bas och mellanregister. Saknar lite topp och öppenhet och kan kännas väl tunga långa stunder. Oppo PM-1 & PM-2: Som ovan men finkornigare i toppen och inte riktigt samma bergfasta fundament och tryck. Dock lättare och bekvämare. Till sist finns ju alltid STAX. T ex en enklare Lambda modell som 202, 207 eller 404 + matchande högspänningsdriver med transistor- eller rördriv.
    2012-04-11
    Redigerades 2016-07-29
     Målad plast! Allmänt klent byggda. Ej neutrala med överdrivet lägre diskantregister som ger en falsk känsla av öppenhet. Men mer information finns ej i musiken. Basen entonig och saknar tryck/djup. Påstådda effekten att ljudbilden ska ligga utanför och framför huvudet, stämmer inte. Ljudbilden kvar inne i huvudet. Denna lur är kejsarens nya kläder och orättvist hypad. Ingenting för personer som vet hur akustiska instrument och röster låter i verkligheten. Allt låter som en klen synth. Det hårda omdömet beror på det extremt höga priset och de förväntningar det skapar. 3- 4000 kr vore ett mer korrekt pris. Kan tilläggas att lurarna fick sin rekommenderade "inbrännings"period men ändrade inte karaktär ett enda dugg. Röster är alltid bra referensmaterial. De saknar kropp och stöd i Sennheiser HD 800 och låter helt enkelt inte trovärdiga. Titta istället på Audeze LCD-2, Denon AHD 7000, Hifiman och Stax. Ger mer neutralt ljud och bättre byggkvalitet. Eller, varför inte Sennheiser 800S som är lurarna där man försökt åtgärda ljudbristerna och nästan lyckats? Dom låter fortfarande för tunna och odynamiskt för min smak dock.
     2015-03-24
      M
      Morgan M(35 omdömen)
      Dom låter allmänt bra.Men all musik är inte inspelat i en kyrka. Dom låter lite för analytiskt och stort.Dock så skiljer det på vilken hörlursförstärkare man har. Min slutsats är att dom låter som musik i ett helt odämpat rum.däremot om du går ner till Sennheiser HD 600/700,så har du ett dämpat rum,med bättre närvaro/fyllighet.Trots att du behåller detaljer och dynamik rumsinfo.
      Sida 1