Kategorier
Prisjakt

Google Home Mini

Google Home Mini

  • Bluetooth
  • Trådlöst nätverk (Wi-Fi)
  • Funktioner: Röststyrning, Stöd för internetradio, Mobilapp för styrning av funktioner, Stöd för multiroom, Inbyggd mikrofon
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Google Home Mini

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.6 / 5
(70 omdömen)
5
(26)4
(25)3
(8)2
(2)1
(9)
Sorterat efter datum
P
Portroyal

2 omdömen

ett år sedan
Funkar bra 👍
a
azch

11 omdömen

ett år sedan
Styra belysning med rösten har väl varit en dröm sedan demolition man, en lagom cool grej som egentligen är totalt onödigt 😁. I stället är det kopplingen till Spotify, radio, i viss mån tv(spela kanal 1 från SvT play), alarm/timer/påminnelse, kolla vädret/temperaturen samt andra upplysningar som en lika gärna kunde googlat fram men av ren bekvämlighet frågar google om(och ställer du frågan rätt går det också snabbare). Det känns ovant och lite märkligt, absolut, och det finns en del negativa bieffekter. Jag är inte lika orolig för spionage och integritetsintrång, de få hemligheter jag har förvarar jag analogt utan uppkoppling. Jag rabblar heller aldrig mina kontouppgifter, lösenord eller andra känsliga uppgifter högt. Nä, det vörsta är du jag inleder alla konversationer med "Hey".
FizZyBubblizZ
FizZyBubblizZ

29 omdömen

ett år sedan*
400 spänn för en spionmaskin? Kul skämt! Det går inte att välja bort datainsamling och enheten är inte baserad på öppen källkod så du är låst till ett ekosystem (vilket exempelvis innebär halvtaskig kompatibilitet med iPhone). Första veckorna fungerade den helt okej men nu har den svårt att höra vad man säger. Tveka ej att köpa om du vill bli del av botnätet! Skön att ha för att lyssna på radio/podcasts/musik samt sätta mattimers och släcka lampor med, men om mitt privatliv blir priset kan jag hitta bättre lösningar.
*Redigerades ett år sedan
o
olle_johansson

9 omdömen

ett år sedan*
Ok, röststyrning kan vara lite coolt. Nästan 100% av belysningen hemma går att styra (Z-Wave, Telldus Tellstick, Philips Hue etc.) Är man lat så kan man sitta kvar i soffan och säga till att den ska starta ljuset i vardagsrummet. Eller nej, just det ja. Man kan ju inte starta ljuset, men måste TÄNDA ljuset.. Mer om hur smart den är senare. Det går även att styra Spotify och Chromecast via Assistenten. Men det blir lätt väldigt dumt. Vet man namnet på en låt så går det oftast bra att starta den. Men säger man till exempel sätt på "Rockmusik" så hittar den en spellista som någon gjort som heter "Rockmusik" på Spotify. Den har ju naturligtvis inte någon koll på vad rockmusik är eller vad jag brukar lyssna på. Som assistent så är det mest en gimmick. Jag säger till barnen att fråga assistenten hur många dagar det är kvar till Jul (fråga inte mig!). Barnen använder den för att sätta timer på 2 minuter för att borsta tänderna. Den kan räkna matte. Vissa saker fungerar bra. Men den är inte speciellt bra på att förstå om inte jag vet exakt vad jag ska säga. Säger man starta, inte tänd belysningen t.ex. blir det jobbigt att veta vad den ska göra. Det går att ändra färg på Philips Hue, om man vet exakt vilka ord man ska säga och i vilken ordning. Detsamma gäller Spotify, eller om man vill ändra volym på Chromecast. Väldigt mycket går, men det är lätt att snurra till det. Den är duktig på att ta upp ljud. Är det hyfsat tyst i rummet så är det inga problem att styra den från fel rum med normal samtalston. Och den förstår till min stora överraskning vad jag säger, även om barnen pratar samtidigt. Det kan kanske ha att göra med att den känner igen röster? Om det är jag som säger "Hej Google" så följer den bara min röst? Rent praktiskt så har jag kopplat min Google Home Mini till Home Assitant (HASS) som agerar hub för mitt smarta hem. HASS är väldigt kompetent och har stöd för nästan allt jag kan komma på, men är ganska så komplicerat att komma igång med. Men det kanske är en helt annan recension. Men genom HASS kan jag koppla enheter och scenario som inte egentligen är möjligt i en Google Assistent. Just det är en fin kombo som jag kan rekommendera.
*Redigerades ett år sedan
R
Ramlöss

133 omdömen

ett år sedan
Känns som tekniken är 10-20år bort för att faktiskt fylla en funktion och inte bara vara en halvtaskig gimmick. Använder Googles röststyrning i bilen också och är ungefär lika värdelöst. Är så mediokert, krystat, långsamt, krångligt att det i 98.5% av tiden går fortare att plocka upp telefonen istället. Funkade hyfsat I bilen för ett halv år sen och nu fungerar det knappt alls och Home Mini är inte mycket bättre. Kan bli bättre i framtiden, men för de flesta lär den hamna i garderoben efter en månad eller två och aldrig användas igen.
A
Albin

5 omdömen

ett år sedan
Fungerar ganska bra. Den blir bara bättre desto mer smarta produkter man har (lampor, Chromecast, etc). Dock så tycker jag den borde vara lite smartare och ha lite bättre hörsel. Annars bra och väldigt prisvärd.
J
John R

3 omdömen

ett år sedan
ljudet är ok för storleken. barnen har varsin på sina rum och börjar att lära sig hur den ska användas. förstår svenska artister och låtar bra när de ber den att spela från spotify. varmt rekommendera
o
ollaxe

16 omdömen

ett år sedan
Användbar men långt ifrån perfekt. Man får i alla fall vad man betalar för med den här modellen, till skillnad från de dyrare modellerna. Saker den klarar bra: -Läsa väderprognos -Sätta timers eller alarm och läsa upp eller redigera dessa, samt snooza larm -Spela upp media på bl.a. Spotify, YouTube och Netflix till Chromecast -Kontrollera media som spelas på Chromecast (pausa eller fortsätta, justera volym, spola fram eller bak) -Ställa påminnelser -Generera slumptal (slå tärning, flippa mynt, slumpa ett tal inom ett omfång) -Plocka fram och läsa recept -Googla fram den mesta fakta och information -Styra Philips Hue-belysning (har själv inga Philips Hue lampor men testade denna funktionalitet hos en kompis som har både Google Home Mini och Philips Hue) -Berätta skämt -Fotbolls-statistik -Byta mellan svenska och engelska när man ställt in den att använda båda språken Saker den klarar mindre bra: -Träffsäkerheten på väckningsfraserna "Hej Google" och "Ok Google" är enbart ok, skulle säga att man får repetera det omkring 10% av gångerna när inget annat ljud spelas. Som tur är blir det inte mycket värre om man spelar annan musik samtidigt så länge man anpassar volymen på sin röst till en rimlig nivå och inte har den placerad för nära andra högtalare som spelar musik. -Den kan enbart läsa upp kalenderhändelser från ens inloggade Google-kontos primära kalender, vilket innebär att om man har separata kalendrar för exempelvis möten, lektioner eller föreläsningar kan den inte läsa upp från dessa -Vill man veta om det ska regna måste man fråga "kommer det regna i/på [tidsperiod i fråga]". Den säger inte detta om man bara frågar om vädret. Extremt konsig miss enligt min åsikt. -Viss väldigt specifik information eller fakta kan den inte söka efter, inte ens om man ber den "Googla [någonting]". Jag tänker att den åtminstone borde kunna skicka sökresultaten till mobiltelefonen i dessa fall. -Ishockeystatistik För att sammanfatta är Google Home ett tydligt exempel på att röstassistenter fortfarande är lite av en gimmick. De har blivit bättre och bättre och mer användbara med tiden, men utvecklingen går långsamt och enligt min åsikt är tekniken fortfarande inte pålitligt nog för att kosta mer än precis det som Google Home Mini kostar. Är man sugen på att att ha en smart-högtalare hemma (utan några förväntningar på ljudkvaliteten för den är lika medioker som storleken och prisklassen antyder) är det denna man ska köpa och det är ett svårt köp att ångra tack vare det låga priset. Har du dessutom Chromecast(s), Philips Hue-belysning och/eller andra kompatibla smart home-enheter skulle jag starkt rekommendera att köpa en sån här att använda tillsammans med dessa, för det är den funktionalitet som är klart mest robust hittils i Google Home.
domina2r
domina2r

108 omdömen

ett år sedan
Helt otroligt mkt värde för pengarna, fungerar mkt bra på engelska och svenska, köpt 2 till nu. Hör den ibland inte vad man säger får man tala tydligare eller omformulera sig. Köpt för 349kr samt 399kr*2.
a
apstubbe

2 omdömen

ett år sedan
Har haft den i ett dygn och hittills fungerar röststyrningen över förväntan. Köpte den för att det blev billigare än att skaffa flera trådlösa Philips hue strömbrytare till alla rum där jag har sånna lampor. Hittills har jag använt den för att tända och släcka lampor, spela upp musik från spotify i olika rum där jag har google cast kompatibla högtalare. Lagt till ett par grejer i min kalender...fungerar fint. Mikrofonen är överraskande känslig, så jag kan be den att byta låt eller släcka lamporna från rummet bredvid i vanlig samtalsvolym. Det enda negativa hittills är att den vid ett tillfälle plötsligt tappade uppkopplingen och sedan inte kunde hitta mitt wifi. Efter en omstart fungerade det igen, men man hoppas att man inte kommer att behöva starta om den en gång per dygn i fortsättningen. 399kr på kjell&co med gratis leverans hem till dörren samma dag som beställning tycker jag att den var värd.
Sida 2