Electrolux Pure i9 PI91-5

Electrolux Pure i9 PI91-5

(12)
3.3(12 omdömen)
  • Dammsugare
  • Timer, Schemaläggning, Trappsensor …
  • 75 dB
  • 1 h
  • 85 mm
  • Typ: Dammsugare
  • Funktioner: Timer, Schemaläggning, Trappsensor, Självdockning (automatisk laddning), Display, Mobilapp för styrning av funktioner
  • Ljudnivå: 75 dB

3.3 av 5 stjärnor

Baserat på 12 omdömen

Sorterat efter datum
2019-03-30
B
Haft den 6 veckor varav tre på service. Vimsar runt på samma 5-6 kvadrat som städas varje gång. Går inte vidare ens i samma rum och har aldrig försökt ta sig över en tröskel. Jag har rena 5 kvadrat men knappast värt det priset. Jag har hört av mig till Electrolux igen och hoppas de kan fixa den den här gången.
2018-12-17
d
Enigt mig den bästa dammsugaren på marknaden. Har testat Roomba och den skulle ha samma smarta kartläsning men den klarade inte att navigera alls i huset och fastnade överallt. Gav sig dessutom på en matta trots att den konsekvent misslyckades. I9 är bättre och klarar sig hyftat bra utan att fastna. Däremot har den stora problem om något ändras i rummet under städningens gång. Man ska ta marknadsföringen med en stor nypa salt, logiken för att hitta runt i huset är tämligen enkel och man har helt klart stunder när man hellre hade slängt dammsugaren i soptunnan. Men sen så tömmer man dammbehållaren och då påminns man om vilket jobb den ändå gör varje dag. Det är egentligen otroligt hur mycket damm den samlar upp varje dag! Tips: 1. Hitta en bra plats för stationen. Vi provade flera ställen och den fastnade ofta och hittade inte hem. Nu står den i hallen och då klarar den jobbet bra 4 gånger av 5 och så vi har enplan och öppen planlösning så tar den alltid det viktigaste (hallen och köket) innan den ev fastnar nånstans. 2. Gör lite förstädning innan du startar dammsugaren, ta bort saker som ligger på golvet, speciellt trådar, snören och andra lösa saker som barnleksaker. Så här i juletider är det värsta den vet presentband, det kan trassla in sig rejält. 3. Låt den sedan arbeta ostört och var inte hemma samtidigt (det är ändå ganska irriterande ljud från den). Då brukar det fungera hyfsat och det är relativt sällan man kommer hem och den fastnat.
2018-11-23
D
Aldrig haft så rent hemma som nu! Städar på riktigt bra! Har inte haft några som helst problem med denna hittills. Den kör cirka 40 m2 på en laddning och cirka 60 m2 i eco-läge. Kör bara på eco-läget nu för när man har kört den några gånger så det inte så mycket skit på golvet längre. Då är den tystare också. + Funktionen och lättheten. Finns i princip bara två funktioner, städa och sluta städa, som man behöver för att använda den. +Tröskelbestigningen. Den är en riktig bergsklättrare. +Appen, börjar bli riktigt bra. +Riktigt bra på att hitta borttappat lego. -Avgränsning går inte att göra. Då får man bygga för något Istället eller kasta in alla leksaker i ett rum och bara stänga dörren. -Pushnotiser i appen svajar ibland. -Batteritiden hade kunnat vara lite bättre.
2018-09-21
E
Nu har den tuffat runt hemma ett par månader så det är dags för en recension. Jag har flera vänner med robotdammsugare, flest med Roomba av olika modeller. Jag upplever att Pure i9 är ett steg före konkurrenterna just nu. Det som Pure i9 gör bättre än konkurrenterna är att den inte trasslar in sig i sladdar ochputtar runt på lösa föremål som ligger på golvet i samma utsträckning som konkurrenterna. På samma sätt som konkurrenterna kan jag se och styra den från min telefon och får en logg på var den har varit. På samma sätt som konkurrenterna fixar den trappor, mattor, kanter och lagom höga trösklar på ett bra sätt. Vi har också ett par medeltjocka mattor, men har inte de bekymmer som joreimer beskriver. Jag bär upp den på övervåningen ibland och kör där också. Det behövs ingen installation eller konfiguration för det alls. Det är bara att köra. Priset har pendlat mycket. Jag satte en bevakning och köpte min för 6400 kr. Just nu verkar de vara ytterligare lite billigare. Min fru var mycket negativ innan vi köpte den. Hon ansåg att vi skulle behöva dammsuga i alla fall. Hon har dock ändrat sig helt. Hon är nu mycket positiv också där den tar mer än 80% av behovet. Det är få saker som jag är så nöjd över att ha köpt.
2018-09-08
Redigerades 2018-09-10
j
UPPDATERAD: Har skrivit till Electrolux och kommer att ändra detta betyg om de har en lösning på mitt problem. Jag har en matta som inte är så hög men som är tät. Roboten åker varje gång upp på mattan och försöker dammsuga men borsten tvinnar in sig i mattans lugg och fastnar samt ramlar av. Varje gång! Både mattan och borsten blir förstörd. Så när jag kommer hem har jag en halvt dammsugen lägenhet, en borste som sitter stenhårt fast i mattan, en matta som är förstörd och en robotdammsugare som antingen har slut på batteri eller som irrar omkring och försöker dammsuga utan borste. OM det fanns något sätt att avgränsa mattan skulle problemet vara löst men det verkar det inte finnas. Om nu inte Electrolux har en lösning. Återkommer när de svarat. Som det är nu är roboten helt värdelös i vår lägenhet eftersom den inte kan släppas lös. Mattan är för tung och för styv för att den ska kunna flyttas varje gång. Det går inte heller att vika upp hörnen. På andra märken finns avgränsare i form av magnetslingor eller infraröda torn som man ställer ut men det verkar inte denna ha. Om det inte finns någon lösning på detta så kan denna maskinen absolut inte rekommenderas om man har mattor hemma. Det fungerar helt enkelt inte. Om nu inte Electrolux alltså svarar med att det på något sätt går att avgränsa. Ringde Electrolux och fick till svar att det inte går att lösa. Så har man halvhöga mattor så fungerar inte denna robot och det finns ingen möjlighet att avgränsa mattan. Helt oanvändbar alltså.
Sida 1