Synology DiskStation DS918+

Synology DiskStation DS918+

(4)
4.2(4 omdömen)
  • 4 st
  • Quad Core
  • RAID 0, RAID 1, RAID 5 …
  • Antal hårddiskplatser: 4 st
  • Processorkärntyp: Quad Core
  • Typ av RAID: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, JBOD, RAID 6

4.2 av 5 stjärnor

Baserat på 4 omdömen

Sorterat efter datum
2019-01-22
b
Negativt: - Fattas full volume encryption (per share encryption har massa begränsningar, och metadata lagras oavsätt okrypterat) Positivt: + Enkel administration + Bra maintenance plan (får t.ex. mail som berättar att diskarna fortfarande har det okej) + Kan serva det mesta + Docker stöd + Tyst Efter strömavbrott sätter den igång med full diskcheck (var offline några timmar en gång). Jag har därför investerat i en liten UPS. Känns bättre så.
2018-09-14
i
Detta är en riktigt bra produkt. Den är särskilt bra för små företag eller för entusiasten som vill ha otroligt bra prestanda och många valmöjligheter. Den har en bra och praktisk design och den presterar riktigt bra, särskilt i kombination med en router som har stöd för länkaggregering. Grädden på moset är stöd för dubbla PCIe-SSD:er som gör den till ett riktigt prestandamonster. Synologys mjukvara är dessutom riktigt kraftfull och samtidigt enkel och pålitlig. Jag behöver aldrig oroa mig och det är lätt att konfigurera den. Synology har flera betydligt billigare modeller. Om du är ute efter det bästa är det dock svårt att slå denna. Jag är riktigt nöjd.
2017-12-18
M
Synology DS918+ är en väldigt trevlig NAS, ett bra köp för it-entusiasten. 2018 modellerna har ett nytt bättre chassi och hårddiskrack än på föregångaren DS916+. Bra att veta: Officiellt går det att utöka till 8gb ram men det bör gå att uppgradera till 16gb ram enligt inofficiella källor exempelvis här: https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=136028 OBS! Läs på noga vilka moduler som funkar, jag köpte Corsair CMSA16GX3M2C1866C11 och de fungerade inte i DS918+ trots att de har exakt samma specifikationer 204pin DDR3L 1866mhz sodimm non ecc etc. som andra minnen som rapporteras fungera! m.2 ssd hårddiskarna går inte att använda som egna volymer utan bara som ssd cache. Det krävs två ssd för read och write cache, med en ssd blir det bara read cache.
2017-10-29
Jag kan bara sammanfatta den med fantastisk :-). Efter att ha kört med olika Windows servrar hemma gjorde jag slag i saken och bytte till en Synology DiskStation DS918+ samt 2 stycken 4TB WD red att börja med. Jag var igång på en halvtimme...diskar monterades utan skruvar, och det var bara att koppla in den samt mer en sökning hitta den via en browser. Spontant är det mesta lätt att förstå och det mesta är väldigt intuitivt och smidigt att få till. Den är snabb att accessa och read/write går också snabbt. Smidiga appar som installeras på den lätt ger tillgång till en hel del finesser. Tyst, billig i drift (speciellt mot mina tidigare Windows servrar) och det enda negativa jag kan komma på är att man inte kan trancode:a och streama en film med enbart DTS-ljud till Appleprodukter som iPhone, iPad, Apple TV...åtminstone inte utan att behöva mickla. Nu var jag ändå inte ute efter just denna funktion även om det hade varit coolt om det fungerade. DS918+ är kraftfullare än DS916+ på alla punkter, och numera vassare (och billigare) än QNAP:s motsvarighet. Hittills har allt bara fungerat (utom DTS) utan konstigheter.