Asus Lyra Mini (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (53)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  22 dagar sedan
  Uppdaterat: 22 dagar sedan
  Dåligt med reviews så jag slår till.

  Summeringen är att det är en lösning med god funktion när den väl är uppe och rullar, särskilt med ethernet backhaul. Det finns dock en del gnissel i maskineriet. För och nackdelar nedan.

  +

  Bra fart. Ger nästan 500mbps på en meter. Inom rummet och rummen bredvid överlag sällan under 200mbps. Tycker det är riktigt bra.

  När den väl rullar är det stabilt och klanderfritt. Möjligen kan roaming vara lite bättre men absolut inte dåligt.

  Gott om funktioner och mycket av det finlir som Asus är kända för i sina routrar. Skulle tro denna är en av de mest funktionsrika lösningarna av mesh varianterna på marknaden.

  -

  Var allt annat än smärtfritt att sätta upp. Omstarter, krångel och annat som provade på tålamodet.

  Ändra en inställning och du måste ofta starta om alla noder manuellt. När allt är inställt glömmer du dock snabbt detta.

  Vissa inställningar finns bara i appen, andra enbart i webb gränssnittet. Vissa på båda ställen. Rörigt, ogenomtänkt. Skärp er! Dock hört läget är liknande på andra märken.

  Har inte eget band för backhaul. Jag skulle dock inte använda det ändå då jag vill ha ethernet backhaul. Om du verkligen behöver wireless backhaul, välj storebror (ej mini), särskilt om du har några i familjen som vill använda systemet.

  Varje nod täcker inte upp lika stort utrymme som en traditionell router med yttre antenn. Detta är dock lite tanken då du istället ska ha nära nog till den närmaste noden för att köra 5ghz. På 2.4ghz är inte täckningen eller prestandan så särskilt imponerande. Duger för att nå ut sista biten till balkongen men inget jag vill använda till mer seriösa situationer. Men som sagt, det är ju tanken och jag tycker att lösningen är bra för en större bostad. Jag har 4 rok och behöver ta mig tusan 3 noder för optimalt resultat.

  Jag gav 2200 på en rea. Till det priset upplever jag ändå att jag är nöjd och att jag har fått det jag har betalat för.
 • Utmärkt
  29 dagar sedan
  Ger riktigt bra täckning! Har tidigare länge haft problem med att få till ett jämnt och bra WIFI över hela lägenheten. Extenders och placerat routern på diverse ställen har testats men inget har fungerat riktigt bra. Med detta 3 pack (hade t.o.m. räckt med 2 st, och även endast 1 gav bättre WIFI trots att den gamla routern var av helt ok kvalité och inte var så gammal) har jag nu perfekt täckning överallt. Så den gör det som den ska med råge! Äntligen mer eller mindre maxhastighet på mitt 250/100 bredband.

  För att installera och göra ändringar (dock inte alla ändringar, se nedan) använder man ASUS app (iPhone eller Android), och den är väldigt trevlig om än lite fattig på inställningar. Men det är väldigt enkelt att t.ex. skapa gästnätverk, se aktuell trafik och ställa in familjemedlemmar så man t.ex. kan styra internetåtkomsten för barnen.

  Men även om appen är väldigt trevlig och känns modern, så känns den inte helt 100. Dels p.g.a. att appen inte riktigt stämmer överens med inställningarna via en PC (dels utseendemässigt med framförallt vad man kan och inte kan göra). Skulle helst sett att dessa var mer synkade, nu är det lite som att man gör vissa inställningar via appen, och andra via webbläsaren. Ett annat problem är att man via appen ska kunna se vilka enheter som är anslutna (och till vilken router), detta verkar vara ganska buggigt då t.ex. våra iPhones ofta står som offline trots att de är anslutna.

  Totalt sett är jag dock väldigt nöjd! Stabiliten har hittills varit toppen, så på de viktigaste punkterna får den full pott! Förhoppningsvis kommer appen bli bättre framöver, för den har helt klart potential.