Oculus Rift (inkl. Touch)

Oculus Rift (inkl. Touch)

  • Upplösning: 2160x1200
  • Typ: Inbyggd skärm
  • HDMI
Rank 14 i VR-glasögon
Jämför pris på alla Oculus VR-glasögon
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför

Oculus Rift (inkl. Touch)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför
  • Upplösning: 2160x1200
  • Typ: Inbyggd skärm
  • HDMI

4.2 av 5 stjärnor

Baserat på 12 omdömen

Sorterat efter datum
2018-04-06
krille331(9 omdömen)
Tanken var att denna skulle användas till DCS (flygsimulator), men var naturligtvis tvungen att testa Touch-kontrollerna när dem ändå följde med... Tankade hem H3VR och positivt överraskad. Jag hade tidigare testat denna titel hos en kompis med HTC’s Vive, men där kändes det inte alls lika bra... dels för att passformen inte var helt optimal, men också för att kontrollerna kändes betydligt mer strömlinjeformade. Headset (HMD) och kontroller fungerar bra även där sensorerna inte kan plocka upp dem tack vare gyro och andra sensorer i enheterna; men, och ett stort sådant, om sensorerna delvis kan plocka upp dem så ballar det ur totalt. Till exempel om man vänder sig om och ska plocka något från golvet, om ingen kamera uppfattar kontrollerna så går det, men annars så försöker dem att orientera bäst dem kan; vilket sällan blir bra. Super för priset (4-5k) och känns bättre än konkurrensen, men behöver en tredje kamera bakom för 360° spårning; vilket kan köpas separat (600kr) och fortfarande vara billigare än alternativet. Generellt för de VR lösningar jat testat så är ännu upplösningen är för låg för att jag ska kunna spela mer än någon timma utan att överanstränga ögonen, men å andra sidan så är det ju bra med schemalagda pauser...
2018-02-03
Evanswachtz(31 omdömen)
Bästa VR-upplevelsen du kan få för pengarna just nu. Har haft Oculus Rift + Touch i runt en månad nu och de är fan riktigt skoj, däremot finns det många plus och minus. Har lirat och köpt en heeeel del spel. Av alla spelen jag testat är nog Onward, Robo Recall, Superhot, Fallout 4 VR och H3VR (Hot Dogs, Horseshoes & Hand Grenades) mina favoriter än så länge. Rekommenderar Oculus Rift (med Touch) över HTC Vive. Halva priset och samma (om inte bättre) upplevelse. Oculus Rift (med Touch) kommer med hörlurar (HTC Vive har Deluxe Audio Strap som "addon", kostar runt 1,500kr - Oculus Rift hörlurarna är tydligen bättre än DAS) som är jävligt bra och lätta att använda, bättre skärm än HTC Vive (mindre screen door effect, däremot mer god-rays) och kostar mindre. HTC Vive vinner däremot i room-tracking, men om man sätter up Rift sensorerna rätt (har själv två i varje sida av rummet) så är det ungefär samma upplevelse. Sen kan man köpa till två sensorer (max) för 700kr styck om man så vill. Rekommenderar starkt om man vill ha den bästa VR upplevelsen som finns (tills Pimax och HTC Vive Pro kommer) idag.
2018-01-02
t
tbgt(3 omdömen)
Utan att ha möjligheten att jämföra Oculus Rift med dess för närvarande största konkurrent, HTC Vive, så vill jag ändå påstå att Oculus Rift är en väldigt bra produkt. Den ger ett kvalitativt intryck med välbyggda och väldesignade delar. Den är väldigt lätt att installera och komma igång med, och de spel som ingår (framförallt Robo Recall) ger dig en fulländad VR-upplevelse utan ytterligare utgifter. Justerar man den rätt så sitter den bekvämt i långa pass, med undantaget att det kan bli lite varmt och för vissa lite fuktigt, dels då skärmpanelen strålar, och dels då det kan vara fysiskt ansträngande att spela. Observera att det är väldigt viktigt att den sitter på rätt sätt och stannar kvar, inte enbart för komforten, utan också för att linserna har en "sweet spot" som det är nödvändigt att man tittar igenom för att bilden ska vara skarp. Inlevelsen är tveklöst där, spårningen fungerar väldigt bra så länge man inte vänder sig helt bort ifrån sensorerna. Hjärnan blir genom ögonen helt övertygad om att du är inne i den virtuella verkligheten. Detta är ju hela tanken, men då man också hämtar intryck från balanssinnet så är det för vissa väldigt lätt att bli åksjuk om man i spelet tillsynes förflyttas utan att balanssinnet registrerar det (exempelvis spel där man förflyttar sig med styrspaken på handkontrollern, bil- och flygspel, osv.). Man hade kunnat önska en högre upplösning på skärmpanelen då man kan urskilja pixlarna. Samtidigt hade dock detta medfört högre krav på datorns grafikkort. Därtill hade jag gärna sett längre sladdar till både headsetet och sensorerna, i synnerhet det förstnämnda då jag går miste om en knapp meter eftersom jag har datorn ståendes in under skrivbordet. Men allt som allt, för de 3990kr jag betalade, är detta en väldigt häftig upplevelse som alla måste prova. Se bara till att köpa paketet med Touch-kontrollerna då dessa är ett måste, dels för inlevelsen, och dels för att de är nödvändiga i många spel.
2017-12-27
c
carstam(5 omdömen)
Fantastisk upplevelse, men man måste ha touch som gör otrolig skillnad. Spelar jag hela tiden? Nej, det blir mer "vanliga" spel men varje gång jag spelar blir det en wowkänsla. Det är ofta lite kortare sessioner och spelutbudet är så klart inte lika brett ännu men växer ganska fort. Robo Recall är en fullträff. Lone echo likaså. Batman VR är mer en kortare upplevelse än ett spel men rekommenderas ändå. Lite korta sladdar men det fungerar. En av de bästa unboxingupplevelser jag haft om man går igång på sånt. Slutligen jag handlar mina vr-spel både via steam och oculus store beroende på vem som har rea. Oculus snäppet mer lätthanterligt när man väl köpt spelet för allt är integrerat men steam har ett plattformsoberoende som är värt att tänka på. (många titlar stöder både vive och oculus) Köp! När du provat det bästa kan du ju alltid sälja kittet någon tusenlapp billigare. Skillnaden är den mer än väl värd. Tilläggas skall att fru, föräldrar och datorointresserade syskon alla sagt wow och velat spela mer när de fått testa.
2017-11-16
Redigerades 2017-11-30
C
Cribbe89(58 omdömen)
Otroligt unik upplevelse, känns verkligen som vr är nästa steg i gaming. Efter jag har lirat Robo Recall, Killing Floor, Arizona Sunshine, Karnage Chronicles, From Other Suns m.fl. är det väldigt svårt att sätta sig och spela ´´vanligt´´ spel igen, känns som att något saknas efter man lirat vr. Co-op är fruktansvärt roligt och häftigt att springa runt i vr världen tillsammans och utföra uppdrag och puzzel. Oculus programvaran är väldigt stabil och bra (blir bara bättre och bättre också med regelbundna updates) , även steam vr fungerar klockrent. Handkontrollerna är bland dom bästa jag någonsin använt. Känns robust och håller bra. Råkat slå in i bord och byrå några gånger i stundens hetta utan nå skador på dom. Jag var lite skeptisk till teleport mekaniken i många spel, men det är ofta bättre än att manuellt styra med styrkorset och känns bra (den tar inte ur en från vr känslan). Jag ser fram emot skyrim, doom och fallout i vr och andra kommande AAA-titlar. Sladden till vr headsetet är tillräckligt långt, men jag hade gärna haft den ca 1-2 meter längre för säkerhetsmarginal. Jag har hittills aldrig råkat spänna den helt men det känns som att det finns en liten risk om man har en större uppsättning. Jag ger den 9/10 stjärnor, hade fått full pott om sladden till headsetet hade varit längre, vad jag läst kan man köpa förlängningssladd till både hdmi och usb uttaget, dock kan man möjligtvis behöva en hdmi repeater för att förstärka hdmi signalen om man ska förlänga den. Jag rekommenderar starkt att skaffa om ni har en dator som klarar av det, för 4400kr genom oculus store är det lätt värt det!
Sida 2