Asus Lyra (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (52)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Köpte först till mig själv för ca 4 mån sedan på kampanj. Hade massor problem med att installera då och var tvungen att uppdatera mjukvara 2 gånger innan det fungerade. Misstänker att Asus stressat ut produkten. Men efter det har systemet fungerat exakt så som jag förväntat mig.

  Köpte precis ett till 3-pack för mina föräldrars räkning och nu fungerade det helt felfritt att installera.

  Kan inte ge en 10a pga problemen jag hade vid lanseringen.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Tappar kontakten med varandra hela tiden, blir rödfärg vilket betyder att kontakten har försvunnit trots att det bara är 5-6 meter ifrån varandra med jättestark signal. Ska nu uppdatera till senaste mjukvaran som ska lösa felet enligt Asus.

  Ger nu 8/10 men uppdaterar beroende på hur det löser sig. Blir annars retur.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Bra
  25 dagar sedan
  Uppdaterat: 1 dag sedan
  Tillägg 180321: Lagt på en ny SW som kom 180308. Nu fungerar den mycket bättre, oftast inget strul vid handover. Helt Ok täckning, 160m2 i 2 plan, trä och lättbetong i väggar o golv.

  Orginal 4 stjärnor: Valde denna före Netgears och Linksys motsvarigheter för att det såldes billigt på Kjell&Co och hade fått bra recensioner på IDG.se.
  Vilken j***a miss. Snålheten bedrog visheten.
  Installationen var ok.
  Kör dom utan trådat backhaul och handovern är ytterst skakig.
  Kör mest med en iPad Pro och ofta när man går från Mastern till någon av Satelliterna får man ingen förbindelse till "internet", stänger man av och slår på WiFi i paddan så kan det lösa sig eller så talar den om att man har fel lösenord för WiFi'n. Vet inte om detta med lösenordet är ett iOS fel egentligen för det kom inte från början utan för någon månad sedan.
  Stationära grejor som AppleTV och datorer som är trådlöst anslutna funkar rätt bra men handovern är under all kritik.
  Uppdateringar av SW har gjort stabiliteten bättre men handover har nästan blivit sämre.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Valde mellan dessa och Googles system på mellandagsrean.
  Blev Asus Lyra då jag har använt Asus prylar förr och varit nöjd och att det skulle vara längre räckvidd jämfört med Google.

  Installationen gick relativt smärtfritt och systemet har nu varit uppe och snurrat i 8 dagar.
  Dock så får jag inte ut mina fulla 250/100 i hela huset, men är jag nära huvudlyran så ger det full kräm. Jag är lite tveksam till om den swappar över till den lyra som är närmast snabbt, känns som man är ansluten till samma hela tiden.
  Nu till appen och där finns det mer att önska, hade t ex varit fint att kunna se vilka enheter som hade varit ansluten till resp lyra. Nu har de släppt en uppdatering av appen med denna function, dvs att se vilka lyra man är ansluten till och ser faktiskt att det funkar bra att den swappar over när man är nära en viss lyra.

  Men överlag är jag nöjd så här långt och sköter sig systemet så kommer jag att behålla det (har öppet köp tills den 25 jan).
 • Bra
  2 mån sedan
  Använt dem 1 vecka så detta får bli en första kommentar om dem.

  Installationen gick snabbt och smärtfritt.
  Enkelt med appen att kolla statusen på de olika enheterna och se om de är online.
  Funderade först att ha dem även som nattlampor för barnen, men blev tvungen att stänga av LED lamporna för de lyste alldeles för mycket.
  Borde kunna kontrollera dem individuellt och gärna dimma dem oxå.

  En av enheterna tappar kontakten ibland men återansluter snabbt.

  Ännu så länge är jag nöjd, återstå att se hur det blir blir framöver.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Det smärtar mig lite att skriva detta, men denna lösning är skräp. Anledningen till att det smärtar är att jag har använt ASUS-prylar de senaste 9 åren och varit grymt nöjd. Jag skriver detta på min 3:e ASUS-laptop som kommunicerar mot internet via min 3:e ASUS-router. Jag var medveten om att första användningen inte skulle vara smärtfri, men jag hade räknat med att prestandan skulle vara på topp, det är den inte.

  Det tog mig två kvällar att ens få igång skrället. Jag började med att plugga i huvudenheten, fick ett meddelande om att det fanns en ny firmware. Då jag visste att den nya firmwaren skulle underlätta tryckte jag snabbt på upgrade, det skulle jag nog inte gjort. När jag sedan lade till sateliterna försvann de så fort jag hade lagt till dem om jag var i AP-mode. De funkade i routerläge,men så fort jagj switchade över försvann de. Jag provade att uppgradera FW när de var ansluta till nätet, men den ville inte då huvudenheten var uppgraderad. Dag två hade jag googlat mig fram till en annan frustrerad avändare som hade anslutit alla enheter som huvudenhet och fått det att funka. Så svårt skulle det inte behöva vara tyckte jag och stretade vidare, men så svårt var det. Jag fick alltså reseta alla enheter och lägga upp var och en som en huvudenhet för att kunna uppgradera dem och sedan reseta igen för att kunna para ihop dem som ett mesh-nät. puh

  Anledningen till att jag köpte dessa var att jag ville ha täckning en bit ut i trädgården, så jag satte en av sateliterna i ett rum med väggen mot trädgården. Mobilen tappade täckning så fort jag gick ut genom dörren. Jag provade då att sätta upp sateliten i fönstret så jag kunde se lampan lysa, stod sedan tre meter från fönstret ute i trädgården och hade väldigt knapp anslutning till nätet. En bredbandskoll visade 1-2 Mbit/s på min 100/100-lina.

  Jag hade hoppats så mycket på dessa men nu skall jag se om jag kan skicka tillbaka skräpet till Webhallen alternativt använda dem som fyllning när jag skall bygga om. Anledningen till att den fick en 2:a istället för en 1:a är enbart för att jag är snäll just idag.
 • Ganska dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Duger inte. Håller inte måttet, får problem med att man tappar nätverk efter 4 meter och en innervägg. Rör man sig mellan enheterna kan det ta 5-6 sekunder innan man får kontakt med nästa. Känns inte som det är en färdigutvecklad produkt.
 • Ganska dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Köpte detta paket då jag ville gå runt i huset utan att behöva byta AP manuellt. Fick ett dåligt exemplar så fick en massa problem i början, bra support hos webhallen men varit inne på reparation och uppdatering. Får se om dom funkar som dom ska nu.
  Som andra har sagt, känns som det var en framstressad produkt med dålig hårdvara och mjukvara. Annars gillar man andra Asus produkter. Uppdatering kommer när man provat en vecka eller två.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Hyfsad täckning och prestanda är OK när allt funkar, MEN jag har två stora problem.

  1. Väldigt instabil centralenhet. Totalhänger sig 2-3 ggr/vecka och man måste dra strömmen för att starta om den.

  2. iOS-enheter tappar internetuppkoppling flera gånger per dag. Verkar i och för sig gälla de flesta mesh-lösningarna just nu. Eventuellt relaterat till att man har gemensamt SSID för 2,4 och 5 GHz, vilket inte verkar gå att påverka i routerns inställningar. Typiskt är att enheten visar att den har full signal på wifi men kommunicerar ändå inte med internet. Slå av och på wifi på enheten så är man tillbaka.

  Har väntat tålmodigt på firmware-uppdateringar och är nu inne på den tredje versionen sedan inköp. Inget av mina två problem har blivit bättre med uppdateringarna, snarare sämre. Omöjligt att rekommendera denna produkt i dagsläget.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Tappar kontakten med varandra flera gånger per månad.

  När de startat om efter ex. strömavbrott har de inte kunnat återansluta till varandra.

  Trådlösa enheter som rör sig genom lägenheten får ibland "autentiseringsproblem" när de, vad jag antar, flyttas över till en annan lyra. Tycks endast gå lösa genom att stänga av och slå på wifi igen på eneheten med problem.

  Så korkad jag var som köpte detta uppenbara beta-system som inte varkar vara testat överhuvudtaget innan det släppts på marknaden.
 • Ganska dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Hade en Asus RT-AC68 som inte riktigt gav täckning i hela huset så tänkte att Asus lyra 3 pack skulle fixa detta galant. Har nu bytt ut och ser att täckningen är ungefär som innan... Kanske lite sämre. Vetesjutton om detta var ett så bra köp...

  sänkt från 5 till 3. Lyran tappar kopplingen till satelliterna hela tiden. under ca 15 min har den hunnit tappa kopplingen 3 gånger. helt hopplös (har ca 5 m mellan)
 • Usel
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Kan i dagsläget tyvärr ej ge ett bra omdöme. Orsaken är två.
  1. Får låg hastighet. Har 400Mbps in och huvudenhet ger full hastighet. Placering av accessenhet ca 5m från huvudenhet samt ett betonggolv emellan (källare med betongbjälklag) ger endast 20-30Mbps. Placering ca 10m ifrån med en innervägg i trä emellan ger ca 50-60Mbps. Placering 5m ifrån huvudenhet med fri sikt ger ca 100Mbps. På tok för dåligt anser jag. Appen säger god-mycket god vad gäller samtliga placeringar. 2. Värst är dock, precis som tidigare omdöme, att accessenheterna ständigt kopplar ifrån (1-3ggr/tim). Tar upp till 5min innan de hittar tillbaka, ibland krävs även omstart. Bägge kopplar alltid ur samtidigt. Fruktansvärt irriterande och instabilt!

  Har haft ett ärende hos Asus och felsökt med deras hjälp. Har senaste programvara. Har inte lyckats nå bättre prestanda. Gissar att det är ett mjukvaruproblem som Asus till slut löser, men jag kan inte vänta längre då 45dagar öppet köp nu närmar sig sitt slut (kanon Komplett!). Därmed är en retur beställd.