Asus Lyra (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (57)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.55)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte först till mig själv för ca 4 mån sedan på kampanj. Hade massor problem med att installera då och var tvungen att uppdatera mjukvara 2 gånger innan det fungerade. Misstänker att Asus stressat ut produkten. Men efter det har systemet fungerat exakt så som jag förväntat mig.

  Köpte precis ett till 3-pack för mina föräldrars räkning och nu fungerade det helt felfritt att installera.

  Kan inte ge en 10a pga problemen jag hade vid lanseringen.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Valde mellan dessa och Googles system på mellandagsrean.
  Blev Asus Lyra då jag har använt Asus prylar förr och varit nöjd och att det skulle vara längre räckvidd jämfört med Google.

  Installationen gick relativt smärtfritt och systemet har nu varit uppe och snurrat i 8 dagar.
  Dock så får jag inte ut mina fulla 250/100 i hela huset, men är jag nära huvudlyran så ger det full kräm. Jag är lite tveksam till om den swappar över till den lyra som är närmast snabbt, känns som man är ansluten till samma hela tiden.
  Nu till appen och där finns det mer att önska, hade t ex varit fint att kunna se vilka enheter som hade varit ansluten till resp lyra. Nu har de släppt en uppdatering av appen med denna function, dvs att se vilka lyra man är ansluten till och ser faktiskt att det funkar bra att den swappar over när man är nära en viss lyra.

  Men överlag är jag nöjd så här långt och sköter sig systemet så kommer jag att behålla det (har öppet köp tills den 25 jan).
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tappar kontakten med varandra hela tiden, blir rödfärg vilket betyder att kontakten har försvunnit trots att det bara är 5-6 meter ifrån varandra med jättestark signal. Ska nu uppdatera till senaste mjukvaran som ska lösa felet enligt Asus.

  Ger nu 8/10 men uppdaterar beroende på hur det löser sig. Blir annars retur.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 tim sedan
  Sjukt nöjd, fungerar riktigt bra och har aldrig tappat kopplingen. Smidigt att installera och sätta igång allt. Glöm ej att lägga till alla enheter i nätverket innan man börjar uppdatera och så.
 • Bra
  4 dagar sedan
  Systemet går sömnlöst.
  Bemärk att det inte går att välja 2,4 eller 5ghx band. Båda är samma.
  Enkel installation efter uppdatering.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Väldigt bra routrar, smidiga att sätta upp och har bara haft problem med att de inte fungerar på grund av att min far inte förstod vad det var för något, men den kopplades snabbt upp igen. Jag fick krångla lite när jag skulle köra igång systemet, men det löste sig när jag faktiskt läste manualen.
  Jag har min stationära dator kopplad till en av extender routrarna och har inte haft problem i min villa, kan skarpt rekommendera dessa, enda lilla grejen som jag tycker är negativ är att ljuset är lite för starkt och att man inte kan justera det själv efter hur mycket man vill att den ska lysa.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Hade lite problem i början med att den tappade internet. Men efter lite inställningar och omplacering av enheterna har vi fått det att fungera perfekt!
 • Usel
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Köp inte den här routern! Omöjligt att få router 2 och 3 att hålla kontakten med första routern någon längre tid. Ibland håller kontakten i 24 timmar, ibland tappas kontakten efter 2 minuter. Har uppgraderat firmware, rebootat och resettat flera gånger, t o m gjort hard reset ett par gånger. Inget av detta har gjort att produkten har fungerat bättre. Har provat att ominstallera routrarna en halvmeter från första routern utan att de hållit kontakten mer än någon minut.

  När de olika routrarna tappar kontakten så lyser hela routern med ett fast rött sken. Eftersom lysdioden är 10 cm i diameter så är det inte så kul när hela sovrummet lyser upp i rött mitt i natten, när routern får för sig att tappa kontakten just då.

  Som flera andra skriver så känns det som om Asus lanserat den här produkten innan den var färdig. Tur för mig att Webbhallen hade 60 dagar öppet köp, så nu är routern tillbakalämnad.
 • Usel
  4 mån sedan
  Håller det kort då jag redan spenderat för många timmar med denna produkt.
  Det är, utan överdrift, bland det sämsta skräp jag någonsin köpt. Funktion och prestanda i förhållande till pris borde få vilken säljare som helst att skämmas. Signalen så dålig så jag hade behövt alla 3 lyra i samma rum. Menlös produkt, tvivlar på att de andra fabrikaten är bättre egentligen. Retur/byte till trådad ubiquiti accesspunkt och nu är det maxat wifi överallt!
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Fördelar: Fungerar sömnlöst mellan noderna, jag uppfattar inte att enheten”hoppar” över till nästa nod. Jag har bra täckning överallt, hela tiden. Gillar verkligen möjligheterna att styra/ändra via appen

  Nackdelar: Kan tycka att appen är aningen trögstartad, snurrar ett tag innan den kommer igång. Jag skulle vilja ha fler nätverksutgångar på ”huvud-noden” Till sist kan jag tycka priset är lite för högt men hoppas det går ner med tiden.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Förväntan var hög när paketet kom. För att testa hur lätt det är att installera fick min 9-åriga dotter fria händer. Efter viss otålighet då det inte var tillräckligt tydligt att man måste vänta tills det lyser fast vitt sken innan det går att lägga till Lyran kom nätverket igång.

  Helt klart godkänd installation då det enda jag skulle önska är mer tydligt är att man behöver vänta några minuter innan man kan lägga till Lyran.

  Den största skillnaden i användande var i de yttersta hörnen av huset och tomten. Där hade det tidigare gått surfa men hastigheten var max 10Mbit/s. Nu fick jag oftast runt 100Mbit/s och man märker ingen skillnad i hur sidor & appar uppför sig. Jag har inte upplevt några problem vid övergångarna som sker när man flyttar sig i huset.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Full pott! Mycket bra täckning. Enkla att installera. Bra app. Strålande helt enkelt. Jag har haft dem ca 1 månad nu och de har inte hängt sig någon gång om man inte räknar att ena satelliten tappade kontakt under någon minut en gång. Men den hittade "sig själv" igen av sig själv. Jag hade inte märkt nått om jag inte råkade se satelliten just då. Den bytte färg och efter ett tag fungerade allt igen.
 • Bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Tillägg 180321: Lagt på en ny SW som kom 180308. Nu fungerar den mycket bättre, oftast inget strul vid handover. Helt Ok täckning, 160m2 i 2 plan, trä och lättbetong i väggar o golv.

  Orginal 4 stjärnor: Valde denna före Netgears och Linksys motsvarigheter för att det såldes billigt på Kjell&Co och hade fått bra recensioner på IDG.se.
  Vilken j***a miss. Snålheten bedrog visheten.
  Installationen var ok.
  Kör dom utan trådat backhaul och handovern är ytterst skakig.
  Kör mest med en iPad Pro och ofta när man går från Mastern till någon av Satelliterna får man ingen förbindelse till "internet", stänger man av och slår på WiFi i paddan så kan det lösa sig eller så talar den om att man har fel lösenord för WiFi'n. Vet inte om detta med lösenordet är ett iOS fel egentligen för det kom inte från början utan för någon månad sedan.
  Stationära grejor som AppleTV och datorer som är trådlöst anslutna funkar rätt bra men handovern är under all kritik.
  Uppdateringar av SW har gjort stabiliteten bättre men handover har nästan blivit sämre.
 • Bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Använt dem 1 vecka så detta får bli en första kommentar om dem.

  Installationen gick snabbt och smärtfritt.
  Enkelt med appen att kolla statusen på de olika enheterna och se om de är online.
  Funderade först att ha dem även som nattlampor för barnen, men blev tvungen att stänga av LED lamporna för de lyste alldeles för mycket.
  Borde kunna kontrollera dem individuellt och gärna dimma dem oxå.

  En av enheterna tappar kontakten ibland men återansluter snabbt.

  Ännu så länge är jag nöjd, återstå att se hur det blir blir framöver.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Det smärtar mig lite att skriva detta, men denna lösning är skräp. Anledningen till att det smärtar är att jag har använt ASUS-prylar de senaste 9 åren och varit grymt nöjd. Jag skriver detta på min 3:e ASUS-laptop som kommunicerar mot internet via min 3:e ASUS-router. Jag var medveten om att första användningen inte skulle vara smärtfri, men jag hade räknat med att prestandan skulle vara på topp, det är den inte.

  Det tog mig två kvällar att ens få igång skrället. Jag började med att plugga i huvudenheten, fick ett meddelande om att det fanns en ny firmware. Då jag visste att den nya firmwaren skulle underlätta tryckte jag snabbt på upgrade, det skulle jag nog inte gjort. När jag sedan lade till sateliterna försvann de så fort jag hade lagt till dem om jag var i AP-mode. De funkade i routerläge,men så fort jagj switchade över försvann de. Jag provade att uppgradera FW när de var ansluta till nätet, men den ville inte då huvudenheten var uppgraderad. Dag två hade jag googlat mig fram till en annan frustrerad avändare som hade anslutit alla enheter som huvudenhet och fått det att funka. Så svårt skulle det inte behöva vara tyckte jag och stretade vidare, men så svårt var det. Jag fick alltså reseta alla enheter och lägga upp var och en som en huvudenhet för att kunna uppgradera dem och sedan reseta igen för att kunna para ihop dem som ett mesh-nät. puh

  Anledningen till att jag köpte dessa var att jag ville ha täckning en bit ut i trädgården, så jag satte en av sateliterna i ett rum med väggen mot trädgården. Mobilen tappade täckning så fort jag gick ut genom dörren. Jag provade då att sätta upp sateliten i fönstret så jag kunde se lampan lysa, stod sedan tre meter från fönstret ute i trädgården och hade väldigt knapp anslutning till nätet. En bredbandskoll visade 1-2 Mbit/s på min 100/100-lina.

  Jag hade hoppats så mycket på dessa men nu skall jag se om jag kan skicka tillbaka skräpet till Webhallen alternativt använda dem som fyllning när jag skall bygga om. Anledningen till att den fick en 2:a istället för en 1:a är enbart för att jag är snäll just idag.
 • Ganska dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Duger inte. Håller inte måttet, får problem med att man tappar nätverk efter 4 meter och en innervägg. Rör man sig mellan enheterna kan det ta 5-6 sekunder innan man får kontakt med nästa. Känns inte som det är en färdigutvecklad produkt.
 • Ganska dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Köpte detta paket då jag ville gå runt i huset utan att behöva byta AP manuellt. Fick ett dåligt exemplar så fick en massa problem i början, bra support hos webhallen men varit inne på reparation och uppdatering. Får se om dom funkar som dom ska nu.
  Som andra har sagt, känns som det var en framstressad produkt med dålig hårdvara och mjukvara. Annars gillar man andra Asus produkter. Uppdatering kommer när man provat en vecka eller två.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Hyfsad täckning och prestanda är OK när allt funkar, MEN jag har två stora problem.

  1. Väldigt instabil centralenhet. Totalhänger sig 2-3 ggr/vecka och man måste dra strömmen för att starta om den.

  2. iOS-enheter tappar internetuppkoppling flera gånger per dag. Verkar i och för sig gälla de flesta mesh-lösningarna just nu. Eventuellt relaterat till att man har gemensamt SSID för 2,4 och 5 GHz, vilket inte verkar gå att påverka i routerns inställningar. Typiskt är att enheten visar att den har full signal på wifi men kommunicerar ändå inte med internet. Slå av och på wifi på enheten så är man tillbaka.

  Har väntat tålmodigt på firmware-uppdateringar och är nu inne på den tredje versionen sedan inköp. Inget av mina två problem har blivit bättre med uppdateringarna, snarare sämre. Omöjligt att rekommendera denna produkt i dagsläget.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Tappar kontakten med varandra flera gånger per månad.

  När de startat om efter ex. strömavbrott har de inte kunnat återansluta till varandra.

  Trådlösa enheter som rör sig genom lägenheten får ibland "autentiseringsproblem" när de, vad jag antar, flyttas över till en annan lyra. Tycks endast gå lösa genom att stänga av och slå på wifi igen på eneheten med problem.

  Så korkad jag var som köpte detta uppenbara beta-system som inte varkar vara testat överhuvudtaget innan det släppts på marknaden.
 • Ganska dålig
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Hade en Asus RT-AC68 som inte riktigt gav täckning i hela huset så tänkte att Asus lyra 3 pack skulle fixa detta galant. Har nu bytt ut och ser att täckningen är ungefär som innan... Kanske lite sämre. Vetesjutton om detta var ett så bra köp...

  sänkt från 5 till 3. Lyran tappar kopplingen till satelliterna hela tiden. under ca 15 min har den hunnit tappa kopplingen 3 gånger. helt hopplös (har ca 5 m mellan)
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kan i dagsläget tyvärr ej ge ett bra omdöme. Orsaken är två.
  1. Får låg hastighet. Har 400Mbps in och huvudenhet ger full hastighet. Placering av accessenhet ca 5m från huvudenhet samt ett betonggolv emellan (källare med betongbjälklag) ger endast 20-30Mbps. Placering ca 10m ifrån med en innervägg i trä emellan ger ca 50-60Mbps. Placering 5m ifrån huvudenhet med fri sikt ger ca 100Mbps. På tok för dåligt anser jag. Appen säger god-mycket god vad gäller samtliga placeringar. 2. Värst är dock, precis som tidigare omdöme, att accessenheterna ständigt kopplar ifrån (1-3ggr/tim). Tar upp till 5min innan de hittar tillbaka, ibland krävs även omstart. Bägge kopplar alltid ur samtidigt. Fruktansvärt irriterande och instabilt!

  Har haft ett ärende hos Asus och felsökt med deras hjälp. Har senaste programvara. Har inte lyckats nå bättre prestanda. Gissar att det är ett mjukvaruproblem som Asus till slut löser, men jag kan inte vänta längre då 45dagar öppet köp nu närmar sig sitt slut (kanon Komplett!). Därmed är en retur beställd.