LG SJ9

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG Hembiosystem (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.81)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En riktigt wow upplevelse.
  Detaljrikedomen är riktigt bra när man kör dolby atmos. Basen är riktigt bra.
  Lätt att installera och snygg att titta på.
  Köpte en annan Dolby Atmos soundbar som jag lämnade tillbaka och testade denna istället. Mycket bättre. Stöder dock inte DTS X, vilket jag själv känner att jag inte behöver just nu. Den stöder alla andra HD ljud format samt 4K passthrough vilket var mitt största krav. Google Cast fungerar​ också riktigt bra.
  Tummen upp.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Jag valde att lämna tillbaka SJ9 efter två veckors användande. Inte för att det är en dålig soundbar jämfört med konkurrerande modeller till samma pris men för att den inte riktigt nådde upp till mina höga förväntningar.

  SJ9 kan erbjuda riktigt omslutande surround men för bästa resultat måste avståndet till båda sidoväggarna vara detsamma och lyssnaren ska helst sitta i mitten av rummet.
  Flyttar man sig en meter åt ena eller andra sidan är skillnaden för surroundljudet enormt.

  För mig var huvudanledningen med att skaffa en soundbar, att dialogerna/rösterna skulle bli bättre och det var detta som fick mig att lämna tillbaka SJ9. Dialogen är inte dålig, men i förhållande till alla andra ljud som kommer ur limpan, är dialogen ofta för låg och otydlig så jag måste kompensera med onödigt hög volym (detta varierar beroende på material, men generellt är dialogen för låg).

  På tal om volym ska det tilläggas att vissa Netflix-filmer/serier (genom Apple TV) ibland har väldigt lågt ljud och maxvolymen på SJ9 räcker helt enkelt inte till för att ge bioljud. Man tänker, är detta allt? Men tittar jag på HBO är volymen fullt tillräcklig.

  Jag tyckte steget över de inbyggda högtalarna i LG OLED55B7V var stort i sin helhet men dialogen var bara snäppet bättre. Troligtvis hade Samsung HW-MS660 gjort denna uppgift bättre men den saknar Atmos och utan sub saknar den självklart även lite Oomph.

  Tillslut valde jag därför att köpa den 3 gånger dyrare Sony HT-ST5000. Samsung HW-K960 hade säkert klarat uppgiften för ett lägre pris men jag vill kunna vrida/flytta på TVn och soundbaren, därför ville jag inte ha några bakhögtalare.

  Sony HT-ST5000 har fler dedikerade högtalarelement för centerkanalen (dialogen) än de flesta soundbars och det finns dessutom möjlighet att individuellt höja volymen för centerkanalen vilket gör en jävla skillnad. Med HT-ST5000 var jag tillslut nöjd. Låter den tre gånger bättre än SJ9? Självklart inte, men för en gammal HiFi-räv finns det inga genvägar till det perfekta ljudet, det är bara att öppna plånboken. Vanliga Svensson kommer vara asnöjd med SJ9 men är man van vid ljudet från större högtalare är soundbars en kompromiss oavsett och HT-ST5000 är en mindre kompromiss än SJ9.
  Om jag ska direkt jämföra ljudkvalitén mellan SJ9 VS HT-ST5000 i siffror (utifrån andra soundbars jag lyssnat på) och utan att titta på priset, då skulle jag säga att SJ9 får en svag sjua i betyg och HT-ST5000 får en medel nia. Tänk också på att rummet spelar större roll för hur ljudet kommer låta än själva soundbaren.

  Sonos var tidigt med på min lista men blev direkt avfärdad när jag fick lyssna på den. Playbar är bra till musik men inte TV/Film. Jag har också lyssnat på Bluesound Pulse soundbar i ett annat rum och med annat material vilket gör en rättvis jämförelse omöjlig. Men dialogen lät trevlig. Den var dock inte ett alternativ då det i grunden är en stereohögtalare. Den emulerar inte surroundljud (du kan få surround via Pulse Flex) och Atmos/DTS:X saknades också.

  Min poäng är att även om jag inte var nöjd med SJ9 så vet jag att i stort sett alla andra kommer vara det. Det är bra kvalitet, snygg design och helt OK ljud för 5000kr. KÖP!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag är väldigt imponerad över ljudet denna soundbar ger ut. Mellanregistret är verkligen grymt tydligt och helt ok bas. Jag betalade 6500kr och de är värt varenda krona. Rekommenderas starkt och då har jag inte ens testat Atmos i någon större utsträckning ännu.

  Uppdatering: Testat mer nu och jag måste höja en stjärna. Spelar man bra material så är ljudet otroligt bra över hela registret. Känns som ett system som borde kosta minst det dubbla.

  - Endast en hdmi in.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  24 dagar sedan
  Riktigt grymt ljud när man spelar upp musik. Atmos låter också riktigt bra.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Väldigt dålig på att leverera en upplevelse nära ett traditionellt 5.1 system. Den enda gången som lyckas leverera är när den få spela upp Atomos ljud i hög volym . I låga volymer levererar den inte alls.

  Ringde även till LG för att påpeka att jag var missnöjd och ville köpa satellithögtalare men de hade inga som gick att ansluta , vilket blev en dubbel besvikelse.

  ARC fungerar dåligt med min Sony Android tv där den kan bestämma sig för att inte skicka vidare ljud, och ibland bild.
  Enda anledningen som att den inte bara får en stjärna är att det trots allt är bättre än tv högtalare.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Låter bättre till musik än man kan tro. Filmljudet är bra men är lite bortskämd med "äkta" surround. Blir inte riktigt bra i mitt lite svåra vardagsrum men är nöjd ändå då jag använder den till att förbättra tv ljudet.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Köpte den på audio video för 3990.
  Väldigt imponerad.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Stilren och snygg ljudlimpa som (för mig) fungerade utan problem med synk eller andra saker på första försöket efter inkoppling. En limpa och en trådlös bas och det är allt. Bra ljud (och högt!) vid filmuppspelning, men något mindre imponerande vid musikuppspelning (speciellt om man glömmer limpan i filmläge, låter mycket bättre i musikläge). Jag har tyvärr inte lyckats hitta en källa för att testa Dolby Atmos, men "vanlig" surround låter redan det mycket bättre än jag hade förväntat mig av en ljudlimpa.

  Bra också att min fjärrkontroll till min LG-tv fungerar felfritt med limpan också. En mindre fjärrkontroll på TV-bordet.
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Mycket bra överlag!

  Ett minus att den måste ha ett eget wifi-nät igång.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Förvånad hur bra ljud det kan komma från en soundbar!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  För att vara en soundbar är den bra, inte fantastisk, då låtsas-surround bara är en gimmick. Ljudkvalisorten vid dolby atmos på exempelvis Netflix är dock mycket bra.
  Minus för klent med HDMI ingångar.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Snål med Ljud avkodningar bla inte fungerar inte som utlovat till vår Panasonic Tv, 2015 och blu ray 2016
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inget 5.1 men ändå ett riktigt bra ljud. Smäller på bra och låter bra vid häftiga scener.
  För 6500:- som jag gav är det ett fynd!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  När man är sambo är det ibland svårt att övertala partnern om att det är en god idé att ha stora högtalare i vardagsrummet, tvingades leta efter något litet men ändå så kraftfullt som möjligt som kunde passa med nya tvn (LG Oled55C7V). Ljudet är imponerande med tanke på storleken, men kommer man från ett äkta 5.1 system så kan denna naturligtvis inte matcha surroundet. Det kommer helt enkelt inget ljud bakifrån av förklarliga skäl. Tyvärr saknas även stöd för ett par viktiga ljudformat, men som sagt för priset 6500kr och med tanke på storleken så är jag ändå nöjd på det stora hela (sambon också).
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den på mediamarkt för 7000 kronor och jag kan bara sammanfatta det så här: sjukt, sjukt bra ljud. Dialogen är extremt tydlig, man hör ljud som man inte hört tidigare och actionscenerna slår allt!

  Rekommenderas starkt!

  KÖP!