LG 55UJ750V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (215)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 dag sedan
  Uppdaterat: 2 tim sedan
  Recensionen är gjord efter användning/ test av 60 tums versionen!

  Riktigt bra 4k/ HDR tv som levererar kanonfin bild i allt från 720p och uppåt, allt skalas upp till 4k och gör att bilden i film och spel ser fenomenalt bra ut!

  Rekommenderas för dig som gillar film, spel eller sport!

  + 4k film och 4k spel ser fenomenalt bra ut! Med HDR blir det ännu bättre bild!
  + Uppskalade Blu-ray och DVD filmer ser fenomenalt bra ut! Med "HDR Effekt" på ännu bättre!
  + Perfekt för spel, input lag i "Game Mode" är 13.1 msec. (suverän för Ps4 Pro och Xbox One X)
  + Inga eftersläpningar eller hack i bilden vid sportsändningar.
  + Svärtan är bra (svart är svart).
  + Bra betraktningsvinkel (du behöver inte sitta rakt framför för att få bra bild).
  + WebOS är riktigt bra, enkelt och smidigt.
  + Fjärrkontrollen ("LG Magic Remote" när smart-tv är som bäst).
  + Kan styra Tv:n med mobilen (ladda ner "LG Tv Plus" appen).
  + Ljudet är riktigt bra (används i stort vardagsrum)
  + Tv:n är riktigt snygg (supertunn ram i silver och svart).

  - Lite "clouding" förkommer (syns ibland i mörkt rum när det är mörk bild beroende på vilka inställningar du har). Därav minus en stjärna.

  Lite kort om LG UJ750V

  Jag är personligen väldigt nöjd med bilden på denna LG, har nu sett "Avatar" och flera andra filmer på Blu-ray (även några på DVD) med "HDR Effekt" på (ändrat själv på vissa inställningar) och kan bara säga, WOW! Ljus och färger fick verkligen ett lyft och bilden ser väldigt "levande" ut, det blev verkligen som en ny film och jag som kommer från en bra plasma tv innan som är gjord för film blev väldigt positivt överraskad över skillnaden.

  Det andra läget jag ser film i heter "Expert - mörkt rum" , detta använder jag när jag ska se film i mörkt rum och då bilden ska ha så bra svärta som möjligt - perfekt vid t.ex. skräckfilm. Här har jag ändrat i nästan alla inställningar som finns i tv:n för att få så bra bild som möjligt. Det finns bra guider på nätet där experter ställer in tv:n för att få så perfekt bild som möjligt vi t.ex. filmtittande. Detta ska du alltid göra, börja med att stänga av alla så kallade "bilförbättringar" då de oftast försämrar bilden på olika sätt. Viktigt på denna modell är även att alltid stänga av "LED Local Dimming" (eller åtminstone ha det på "Låg" om du måste använda det) då det förstör bilden med ett konstigt ljussken i mörka partier i bilden.

  När jag spelar kör jag givetvis i "Game Mode" (13.1 msec) vilket fungerar superbra, inget hackande eller andra problem med bilden förekommer.

  LG:s WebOS som är gränssnittet du styr hela tv:n med (startar appar, surfar, ändrar inställningar mm.) fungerar utmärk, det är enkelt och smidigt.

  Fjärrkontrollen fungerar även den utmärkt till att styra allt, den kan användas på två sätt, antingen med klassisk knapptrycksnavigering eller i gyroläge (fungerar som en laserpekare på skärmen) där du styr en muspekare på tv:n. Det här har LG verkligen löst bra och det är ett väldigt smidigt sätt att navigera runt i appar och surfa mm. Du kan även styra tv:n med mobilen samt enkelt överföra bilder, filmer, musik från mobilen med LG:s "LG TV Plus" app.

  Vill du inte skriva kan du även "prata" med fjärren (trycker bara in en knapp), perfekt när du söker efter något på Youtube t.ex. Det går även att lägga snabbåtkomst på knapparna 1-9 (som du vanligtvis väljer kanal med) så att t.ex. Youtube finns på knapp 1, Surf på knapp 2 och så vidare, håll bara knappen inne lite längre än när du byter kanal.

  Videorecensioner/ tester nedan:

  Info/ test om LG 60UJ750V. https://www.youtube.com/watch?v=IDb-cngcURI

  Info/ test om LG 65UJ750V, den störe modellen, mer om spel mm. här. https://www.youtube.com/watch?v=yV_ihJf1oZk

  Extra läsning om varför jag valde denna 4k/ HDR tv:

  Jag kommer själv från en plasma tv (Panasonic 50 tum) som hade perfekt svärta samt var perfekt till film/ spel så kraven på ny 4k tv är högt ställda. Kravet var också en större tv än senast så minst 60 tum var ett måste!

  Då jag spelar mycket Ps4 Pro och vill ha spelen i 4k med HDR och även ser mycket på film (mest Blu-ray, har ca 500st filmer) vill jag givetvis ha en 4k tv som är bra för spel och bra på att skala upp film till 4k, vilket denna tv är utmärkt på enligt tester. Jag kan kan inget annat än att hålla med om detta nu efter att ha sett några filmer på DVD och Blu-ray samt har provat spel i 4k med HDR, allt ser riktigt, riktigt bra ut.

  Jag har läst mycket om LCD/ LED och OLED 4k tv de senaste åren, LCD/ LED har sina brister precis som OLED har sina samt att OLED tv över 60 tum är för dyra (mer än dubbelt så dyra som denna tv i skrivande stund, ofta över 20 000 kr). Personligen tycker jag inte prisskillnaden till en OLED är värt det i nuläget när även dessa tv har sina fel och brister.

  Problemen LCD/ LED tv har är att svärtan ofta är dålig (OLED lider inte av detta), svart ska vara svart och inte grått. De har också alltid (mer eller mindre beroende på tv modell) problem med "clouding"/ "edge bleed", ljusfläckar som syns vid mörk bild samt ljusinsläpp från sidorna som syns vid mörk bild. Detta ska vara minimalt/ obefintlig i mörkt rum tycker jag. Alla LCD/ LED har detta problem mer eller mindre oavsett prisklass, det gäller helt enkelt att hitta någon med så lite som möjligt av dessa problem. De flesta "vanliga tv-tittare" bryr sig säker inte om detta men jag som ser mycket på film och spelar vill ha det så bra det kan bli såklart. Prova med att ändra bildinställningarna i din tv om den lider av dessa problem så brukar det gå (oftast) att nästan helt eliminera problemen eller i alla fall få det mycket bättre än men grundinställningarna.