Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tänkte nu testa LG efter att haft både Samsung, HTC, Sony och Huawei av toppmodeller när de kom med undantag för Huawei.
  Ska försöka vara objektiv då jag inte tillhör något märkes fanbase, jag vill bara ha en bra telefon som gör det den utlovar, inte strular eller försöker lösa problem som inte finns vilket gör vissa telefoner bra irriterande att använda.

  +POSITIVT
  * Ganska ren och avskalad mjukvara utan så mycket bloatware som många andra tillverkare prackar på en.

  * Fantastisk kamera och mjukvara där man kan ställa in det mesta i realtid både i foto och video-läge.

  * Kamera nr 2, dvs. vidvinkelkameran. kan till exempel stå 1m från sidan på en bil och få med hela eller så står man i ett hörn på ett rum/ lokal och får med båda väggarna.
  Bilderna ser verkligen snygga ut! färgerna i båda kameror är naturtrogna.
  Denna kamera har inte optisk bildstabilisering och om det är pga det eller annat vet jag inte, har inte tagit foto med stativ men grenar i fjärran blir lätt utsmetade för mig.

  *Skärmen- ÄNTLIGEN är svärtan så bra på LCD att det inte är en dealbreaker att den inte är svart som amoled. Jag föredrar LCD pga mer rätt färger och då bakgrunden på allt jag använder telefonen till allt som oftast är vit/ljus så uppfattar jag det som att de drar mindre ström än amoled, amoled som å andra sidan drar mindre ström vid tex film då pixlarna faktiskt stängs av då de ska visa något svart.
  Eftersom min dessutom är svart så märks sorgekanterna knappast av när olika videor är uppskalade annat än 18:9 formatet eller 2:1 som man också kan säga, dvs dubbelt så hög som bred eller tvärt om.

  *Den svenska fingerprint sensorn som sitter i är riktigt vass, man kan såklart registrera flera fingrar och om du vid de 5 tillfällen man scannar för att registrera fingret första gången, tar de i olika vinklar så får den med hela fingret och den har ännu inte failat för mig. Smidigt att använda till BankID med mera!

  * Processorn.. ärligt talat så är processorna så bra idag att jag kan inte urskilja någon skillnad på 821 och 835, luren e rapp som attans och det räcker för mig. Har kollat mängder av videor där folk jämför snabbheten G6 vs galaxy s8, det är ingen dominans från samsung. Det senaste kanske drar mindre ström men svårt att säga då lurarna inte har samma display ändå. Upptäckte att Samsung med sitt senaste chip alltid dödade spel och fick ladda om från början medans G6 bara pausa i bakgrunden. Det tycker i vart fall jag är bättre multitasking.

  *Vattentätheten, svårt att betygsätta MEN, med denna kan man använda med lite regn och blöta fingrar utan att telefonen får spel. Inga tidigare lurar har jag vågat vara inne i bankappen om man kunnat tänkas ha lite vått på fingrarna.
  De har ballat ur helt och tryckt på skärmen helt av sig själv lite överallt, inte denna!
  Skönt!

  ADEKVAT-

  *Batteriet Jag får ca 5h Screen on Time (automatisk ljusstyrka) senast jag kollade och då va jag ute mycket och tog massa foton och körde 1h videosamtal. Så det är väl rätt bra ändå. *uppdaterat längre ned

  * Ljudet, nu ska tilläggas att jag köpte mig DS (dubbel sim) modellen från asien för 5000 och fick således modellen med HiFi 32Bit dac och 64gig inbyggt minne.
  Nu är det inte så att man kan komma med resonemanget "ja men när och var ska du spela så högupplösta filer då".
  Nä jag kommer förmodligen inte tanka ned FLAC filer med 32bit upplösning men det är faktiskt en stor skillnad mellan en bra dac och en dålig dac oavsett om de har samma övre gräns. Allt från din bärbara cd spelare (om du har?) till mp3 spelare telefon,tv, köksradio, bilstereo, ja allt som inte är en LP spelare har en Digital to Analog Converter och skillnaderna dess i mellan är ofta stora. Läs på om hur de fungerar och åk till en hifi butik och testa lyssna på något som har olika bra DAC i olika CD spelare så förstår du, en bra DAC delar upp informationen med rätt avstånd bättre och du får alltså en bättre ljudbild, luftigt och 3-dimensionell och resten av systemet är bra.

  Med G6 fungerar bara HiFi dac-en med hörlurar och då modellen jag recenserar INTE har den kan jag inte ge en extra stjärna på grund av det heller MEN, jag vill påpeka att ljudet är absolut bra även om jag stänger av min HiFi dac men o my god vad bra det är med. så luftigt och exakt.
  Högtalaren är bra! Den skorrar inte på max, den spelar ganska högt och även om det inte är stereo så räcker den absolut till, ganska välbalanserat med.
  Lurarna som medföljer är ju löjligt bra, trodde tillverkarna slutat skickat med bra lurar (med undantag för sonys brusreducerande som medföljde för vissa).
  Snygga tygtvinnade (who cares), bekväma, låg resonansljud från kabeln och gosig bas,tydlig diskant, bästan lika öppet mellanregister men det släpper kanske efter lite tid.
  Kan ju hända att det ligger olika lurar i beroende på vilken region man köper luren så kan inte lova att du får med samma.

  MINUS
  *
  Ingen LED notifiering.
  Hade önskat att det satt en liten LED diod fram som blinka mjukt och subtilt så som Huawei valt att göra dem.
  Andra märken är rent av jobbiga, lyser upp rum, blinkar så rappt, skarpt och irriterande likt något verkligen är viktigt att jag bara börja lägga telefonerna med skärmen nedåt.

  Lg har valt att ha Always On display som visar tid och notifiering i ställetn
  Det funkar ju på amoled då skärmen i övrigt e svart(avstängd) och den bara tänder de pixlar som används men nu e detta en LCD så även om det är svart i övrigt, så är ju ändå hela displayen tänd och jag tror det suger några procent i timmen mer i standby ändå så, för min personliga del blir de å ha skärmen av.

  Uppdaterar om jag kommer på något nytt!

  Tog bort en stjärna pga frånvarande av led.
  Har även upptäckte att batteriet blev avsevärt bättre efter några laddningar. Får nu ca 6.5h screen on time med mest surfande som bäst detta utan några som helst energisparläge aktiverade. Allt påslaget. Skärmstyrkan har varit på automatiskt läge.

  * ett bra alternativ till de som vill ha ett flaggskepp som galaxy s8 men föredrar rak display före kurvat glas.
  S8 verkar ha riktigt bra batteritid med nya chippet men G6 har en extra kamera med vidvinkel och en smartare placerad fingeravtrycksläsare. Vad som väger tyngst är ju upp till var och en.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Blev ett byte från favoritmärket Samsung nu när deras telefoner inte går att få tag i i nyare tappning utan att få dessa förbannade rundade skärmkanter och infinity display.
  Jag vill inte ha en telefon där jag så gott som tvingas hålla PÅ displayen. Bezel kan vara en bra sak!
  Dessutom... Böjda skärmkanter? När fan blev det en bra idé? Prova att göra det på en TV, så ska vi se hur många som köper skiten. Näe, jag ville ha en platt skärm och en platt baksida, ren design, bra funktioner och rimligt pris och gissa vad... LG G6 uppfyller alla mina krav!
  Snabb, bra batteritid, trevlig skärm (Även om jag lite saknar Samungs AMOLED) och att vänja sig vid powerknappen på baksidan istället för på sidan går på ett kick.
  Hade den haft AMOLED hade den också haft full pott av mig även om den har lite vekare hårdvara än de senaste och snabbaste telefonerna. Inget man märker ändå.
  Jag kör med ADW Launcher och allt flyter på som bara den! :)
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Jag har egentligen H870 DS, men omdömet torde göra större nytta här.

  DS är hård- och mjukvarumässigt identisk med vanliga H870, med ett par viktiga undantag: Quad DAC, stöd för Dual SIM och dubbel intern lagring. Finns att köpa i EU på eBay för under 5000. Köp den. Det är G6:an som den borde ha varit.

  Efter några dagar med LG G6 är jag positivt överraskad och belåten. Till priset (5000 inklusive frakt) ger den mer för pengarna än vad S8 gör. Det här är en stadig lur, känns gedigen, kvalitativ och lyxig. Skärmen är utmärkt (platt, dessutom - underlättar oerhört att montera skärmskydd på), prestandan fullgod och kameran fantastiskt bra. På min OnePlus 3 gick det knappelunda att ta bilder på rörliga objekt - det löser G6:an utan att svettas. Utvecklarstödet är sämre på G6, och än sämre på DS, så länge LG väljer att inte låta oss låsa upp bootloadern, så ha det i åtanke.

  Känns S8 inte som luren för dig (skärmens konstruktion, fingeravtrycksläsarens placering, Samsungs UI, mindre batteri, samma kamera som i S7), så är det väl värt att kika på G6. Särskilt när du kan få en bättre version än den som säljs i Sverige, för minst en tusenlapp mindre, och närmare tretusen mindre än för S8...
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Gruvligt besviken på denna lur. Mina två senaste har varit HTC:s toppmodeller och dessa har jag varit väldigt nöjd med fram tills att det blev dags att byta (inte för att jag inte var nöjd med telefonen utan byte av jobb etc.).

  Denna gång blev det en LG och det inledande intrycket var positivt. Efter ett halvår känner jag mig dock klar med den här telefonen och går tillbaka till den HTC 10 jag hade innan. Ironiskt nog har den fått Android 8.0, något LG G6 inte fått än trots att den är en senare modell.

  Vad jag inte gillar med LG G6 är:
  * Reptåligheten - såväl fram- som baksida har repats och det påverkar kamerakvaliten ganska mycket.
  * Glas överallt! Har lyckats spräcka framsidan två gånger och baksidan en gång under mina 6 månader. HTC 10 hade jag över ett år utan sådana missöden.
  * Buggigt - det dyker upp notifieringar om att "Anteckningar" inte kan läsa mitt fingeravtryck och att jag ska starta om telefonen.
  * Ibland hänger sig telefonen i 5-10 sekunder för att sedan vakna till liv, typiskt sett i Chrome.

  Det finns bra saker som att fingeravtrycksläsaren är snabb och precis och batteriet är bra, åtminstone som ny. Always-on-funktionen är smidig och ljusstyrkeregleringen funkar bättre än på många andra Android-telefoner.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Nu har jag haft tel i fem månader och är mkt nöjd! Hade tidigare en Lenovo P2 som ju har en nästan oslagbar batteritid men en usel kamera tyvärr.Jag är ändå imponerad av G6 batteritid i relation till batteriets kapacitet,jag laddar var annan dag och då är det cirka 35% kvar,dock har jag absolut inget onödigt installerat och är ingen som har luren klistrad vid örat utan är en ganska sparsam användare.Formatet är toppen! ganska stor skärm i en liten tel,mkt bra.Jag tycker att man får mkt för pengarna (3990) och prestandan är bra,jag upplever inget "hackande" eller liknande,känns rapp.Det enda tillpfället då tel känns lite slö är när man slår på WIFI och alla appar ska uppdatera sig vilket ju händer ibland men det är ju över på några minuter.....känns inte som ngt problem,eller hur? Kameran är mkt bra vilket var anledningen till att jag bytte tel från Lenovo P2,bilderna blir bra och det uppskattar jag när man ju numera bara har tel med sig på semestern och det är ju trevligt om semesterbilderna går att zooma in på utan att det ser ut som pixlar i bautaformat.Utifrån mitt sätt att använda denna tel kan jag inget annat än at ge full pott i betyg!
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Det är en bra produkt, den känns solid och har bra funktioner som vidvinkelkamera t.ex. LG gör även ett bra jobb med att snabbt producera säkerhetsfixar till denna modell:
  https://lgsecurity.lge.com/security_updates.html

  Men tyvärr så är LG Nordic mycket dåliga på att godkänna uppdateringar, så trots att LG har släppt oktoberpatchen så får du som kund i Sverige bara tillgång till juli-patchen. P.g.a. detta avråder jag just nu från köp av denna modell.

  Uppdatering: En månad har gått, en stjärna går förlorad...

  Uppdatering 2: LG Nordic släppte till slut oktoberpatchen m.fl., så de får tillbaka ett par stjärnor. Men idag är det andra april, och LG centralt har släppt en februari-patch och en mars-patch, som båda ser viktiga ut. Men i norden får vi nöja oss med januari-patchen.
 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Köpte Dual Sim versionen av LG G6 och var till en början väldigt nöjd med den. Skärmen är skarp och inte övermättade färger. LG skin ovanpå android var rätt ok, med en del smarta funktioner som screencapture + samt Always on display funktionen. Även byggkvaliten är kanon och ger ett gediget intryck.

  Jag hade läst på om kameran och den hade fått rätt höga betyg, inte lika bra som de bästa telefonerna men ändå fullt godkänt utan större svagheter enligt flera recensioner. Vissa hyllade den till och med.

  Jag var väldigt nöjd med G6:an tills jag testade kameran...

  Katastrof tyvärr och då hade jag inga högre krav, hade tidigare en Honor 8 och tog för givet att G6 skulle vara bättre än den i alla fall. Inte ens i närheten. Kameran överarbetar bilderna, den lägger på brusreducering och överdriven skärpa vilket gör att bilderna ser ut lite som en akvarellmålning. Alla detaljer i texturer i bilden försvinner totalt. Ser helt onaturligt ut. Detta sker så fort ljuset blir sämre än solljus ute, typ alla inomhusbilder trots tänd belysning samt vid mulet väder.
  Frontkameran är ännu värre. Man ser ut som om man sminkat sig (jag är kille) vilket knappast är särskilt smickrande ;-)
  Gillar idén med den sekundära vidvinkelkameran men LG missar även på den här punkten eftersom vidvinkelkameran ger alldeles för mycket distortion (linjer blir påfallande böjda) i det horisontella planet för att vara användbar tillräckligt ofta. Vidvinkelkameran saknar även skärpa för att användas på närmare håll.
  Den vanliga kameran är väldigt snäv i sin bildvinkel vilket gör att du får plats med mycket mindre på bilden än exempelvis Honor 8. Då känner man sig tvungen att använda vidvinkelkameran oftare som då då dessutom ger dig ännu sämre kvalitet på bilderna.

  Bryr du dig inte alls om kameran och aldrig tar bilder med din smartphone så är G6 dock en mycket trevlig telefon.

  Är faktiskt förvånad över att LG inte lyckats bättre med kameran då denna G6:an skulle tävla mot kommande S8 från Samsung när den släpptes.

  Jag sålde min telefon och köpte mig en annan.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Haft den en månad nu. Kvaliteskänslan är total. Snabb, bra skärm, lite bloatware, ligger bra i handen osv. En toppenlur helt enkelt!
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Jag kommer ifrån en Nexus 6P efter att den fastnat i en bootloop. Nexus 6P är en väldigt bra telefon än idag och det höjde mina krav på min LG g6.

  Om vi börjar med det positiva så...
  +Gillar jag att skärmen har smala ramar.
  +Vatten tålig (IP68) så jag kan kolla YouTube i badkaret.
  +Vidvinkel kameran är väldigt bra i dagsljus.
  + Jämför man med Samsung mobiler kommer inte denna med lika mycket förinställda appar. Så kallat blootware.
  + Snabbare fingerprint sensor än min Nexus 6P.

  Det som är lite sämre med enheten är att...
  - Vidvinkel kameran är inte så bra i svagt ljus.
  - I jämförelse med Nexus 6P är båda kamerorna väldigt mycket sämre i lågt ljus.
  -Lcd skärmen är inte dålig, dock är amoled bättre, både i att visa färgglada bilder och riktig svart.
  - Jag är inget riktigt fan av LG version av Android så jag kör nova launcher istället.

  Det jag saknat mest hos min döde Nexus 6P är kameran och amoled skärmen. Däremot har jag fått en vattentålig enhet med bättre prestanda och en stor skärm på en liten kropp.
  Summerar man allt så är LG G6 en bra telefon som är bra på allt men inte bäst, men ändå med på prispallen i många fall.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Edit 11/6: Nu har jag använt den ett tag och sålde den faktiskt igår. Min Lenovo P2 som kostar 2600kr har bättre upplevd prestanda och bättre upplevd byggkvalité än denna vilket blir lite märligt. G6 känns väldigt plastig i jämförelse samt hackig i gränssittet.

  Kameran i G6 är ju dock totalt överlägsen den som sitter i min P2. G6 tar fina bilder med bra exponering och starka färger. "Färdiga" bilder ala Samsung om än inte alltid reflekterande av verkligheten. Men där tar det stopp. Sensorn som används i G6 är samma Sony-sensor som används i budgetmobiler i ner till 2000kr. Det märks när man börjar zooma in i bilder. Fruktansvärt mycket noise i bilder även i ljusare förhållanden och överprocesserade bilder som är väldigt överskärpta och trasiga. Det lämnar inte mycket utrymme för egen redigering om man håller på med sådant. Summa sumarum. Väldigt fina biler om man tittar på dem som vanligt. Börjar man detaljstudera dem faller det samman väldigt fort. Dålig bildkvalité helt enkelt. Gräs etc ser ut som gröt. Dessutom tar kameran ofta upp till 4 sekunder på sig att ens starta och har ofta 1 sekunds slutarfördröjning. Oacceptabelt.

  Vidvinkeln är fantastiskt kul dock. Men den har lite "begränsningar". Den har inte alls samma skärpa som vanliga linsen även om den är helt OK. Men se till att undvika HDR om du fotar vidvinkel då det ytterligare gör bilder lite suddigare. Speciellt vid landskapsfotografering med stora öppna landskap. Det långt bort saknar totalt detaljer och blir inte bättre med HDR.

  Skärmen är riktigt fin att titta på med riktigt bra kontrast för att vara LCD. Vitt är vitt. Men jämför man denna panel bredvid andra så ser man att den är väääldigt kall och har inte korrekt kalibrering om man bryr sig om sådant. Fin skärm att vila ögonen på om än inte korrekt

  Baksidan känns som plast. Väldigt billigt. Låter som sådant också om man knackar på det. Känns mer och låter mer som plast än glas. Lättrepad är den också.

  Kommer inte överens med 18:9 formatet heller som känns helt off. Skärmen känns inte större än en 5,2" i 16:9. Upplever skärmen mycket större på gammal hederlig 16:9 i 5,5". Dessutom behövs "one handed mode" mer än någonsin pga den långa skärmen men den funktionen uteblir i denna mjukvara. Mycket märkligt.

  Batteritiden måste jag säga är väldigt solid på den i alla fall. Landade ofta runt 6 timmar skärmtid och ~4 timmar minimum om jag var ute mycket i solen någon dag och använde den. Oroade mig aldrig över batteriet. Önskar jag kunde säga detsamma om min V10.

  Känns som jag bara sågar telefonen även om det är en bra mobil. Men känns inte som ett flaggskepp på något sätt eller vis för mig då för få saker faller på sin plats. Kunde aldrig riktigt bli fullt imponerad av denna. För mycket småsaker som irriterar eller uteblir. Är mycket mer nöjd med min LG V10 speciellt nu när den också rullar på Nougat. Den har i alla fall 16:9 skärm och 32-bit DAC. G6 har för övrigt inte speciellt mycket bättre flyt än V10 när båda rullar på Nougat. Kameran tar också renare och finare bilder i V10 pga bättre sensor. Ser inte alls lika sönderkomprimerat ut. Sen så har V10 en native 16:9 sensor medans G6 har 4:3 sensor. Så man förlorar pixlar om man fotar i 16:9 med G6 men inte på V10. Man får 16mp i 16:9 på V10 och 8mp på G6 i samma format.

  --------------------------

  Lite intryck mest pga att jag bara har kört den under 1 dygn i princip.

  Den är mindre än vad jag hade föreställt mig. Eller den känns mindre. Skärmen känns mindre än på en vanlig 5,5" pga att den här är smalare på bredden. Nyttan 18:9 ger kan väl diskuteras och jag har ingen direkt åsikt än så länge. Har inte stött på några problem i alla fall. Man får plats med mer information på höjden vilket är en bonus.

  AOD (always on display) på en LCD är och förblir en värdelös idé/funktion. De borde ha satt ditt en LED istället. Aldrig att jag använder den batteridränerande funktionen. Så jag har inget sätt att se nya notifikationer mer än att tända skärmen om jag inte hör dem rulla in så klart. En stjärna bort.

  Valet att exkludera trådlös laddning och 32-bit DAC i denna världsdel gör att ännu en stjärna faller bort på direkten.

  Utöver det har jag fått ungefär vad jag förväntat mig. En mobil med en bra skärm och en riktigt bra kamera som är kul att fotografera med. En andra lins som faktiskt gör nytta då den har vidvinkel. Har saknat detta mer än vad jag trott.

  Snygg med minimala kanter. Men jag är inte head over heels över det på något sätt som halva Internet tycks vara och allt annat bara är omodernt och går inte att använda längre. Jag ser istället fördelar med större kanter. Mer ergonomiskt att använda telefonen då.

  Kanske utökar med mer utförande tankar längre fram. Eller kanske inte.
 • Bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Har nu haft denna i 6 veckor. Jag köpte en H870DS på eBay för ca 3800kr inkl snabbfrakt.

  + Skärmen (inte böjd, högupplöst, 18:9, fina färger)
  + Byggkvaliteten
  + Fått tre uppdateringar under dessa 6 veckor

  - Kvar på Android 7.0 (ingen jättegrej. 8.0 kommer dessutom)
  - Always-on-Display drar en hel del batteri
  - Kamera (katastrofalt dålig i lågt ljus)
  - Går inte att låsa upp bootloadern på min modell. Går dock på den svenska!
  - Känsligt kameraglas. Repas lätt.
  - Batteriet (eller egentligen skärmen som drar mycket ström)

  Sammanfattningsvis är jag nöjd, speciellt med tanke på priset. Löjligt billig! :)

  Tänk på att många personer och t.o.m. recencenter skriver att den är vattentät vilket den inte är. Den är vattenresistent.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  +Bra formfaktor, storleken är perfekt för mina händer!
  +Bra kamera och vidvinkel.
  +Snabb i menyerna.
  +Mycket bra skärm, gillar always on funktionen.
  +Vattensäker IP68.
  +Trevlig design.

  -Batteritiden kunde ha varit lite bättre, helt ok dock.
  -Telefonen har svårt att hänga med om man scrollar snabbt när man fått många mms med bilder. Bilderna dyker upp efter någon sekund och man hamnar på ett helt annat ställe än man var på innan bilden dök upp. Hoppas det löser sig med uppdatering?
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Kommer från en galaxy s7, nu när jag håller en lg i handen förstår jag varför jag gillade g2 så mycket. Hade mycket strul med s7an bla annat mycket buggar, nu håller batteriet inte en dag på s7an och jag har inte haft den i ett år. Extremt mycket bra egna lösningar har lgn, grym fingeravtrycks sensor som slår s7an med häst längder. Bra och rolig kamera, batteriet verkar grymt använt g6an 14 timmar ganska flitigt och det är 50% kvar. Nackdel är formatet den är några mm större än s7an det saknar jag för s7an är i absolut största storlek för mig, och så saknar g6an notifikations led det saknar jag med. Men spelar ingen större roll, använder endå pebble. Starkt rekommenderat köp.
 • Usel
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Tyvärr kan jag inte ge den här telefonen mer än en stjärna - det är helt klart den sämsta telefonen jag ägt på senare år. Jag byter mobil ungefär var 18e månad, så det har med andra ord blivit ett par mobiler genom åren. Jag brukar hålla mig till Nexus serien, inte för varken hårdvaran eller designen, men pga. "ren Android".

  När min Google Nexus 5x gick sönder fanns inte Google Pixel 2 så jag var mer eller mindre tvungen att hitta något annat. Valet föll på LG G6 då jag tyckte den verkade vettig - men så fel jag hade.

  Minus,
  - Väldigt tung
  - Obekväm formfaktor
  - Lätt att spräcka displayen (hände två gånger för mig, sen kassera jag telefonen)
  - Otroligt klen styrka på displayen
  - Ingen hör vad man säger om man ligger ner med mobilen
  - Dålig batteritid

  Plus,
  + LG Firmware är hyfsat slimmad, inte en miljard appar. De släpar med uppdateringar dock.
  + Vidvinkelkameran

  Jag är inte speciellt rädd om mina mobiler, de får en del stryk helt klart. Med det sagt dock så har jag *aldrig* haft en spräckt display tidigare, eller ägt ett fodral för den delen. Denna mobilen fick skickas på reparation efter bara en vecka (då jag tappade mobilen och displayen gick i tusen bitar direkt). En vecka senare sprack displayen igen (utan att ha tappat den denna gång) varpå jag gav upp, försökte få LG att reparera den igen på garanti pga. att den första reparation var så dåligt gjord - men det var tvärstopp (vilket jag kan förstå iofs).

  Köpte en Oneplus 5 istället och kunde inte vara nöjdare. Helt klart min favoritmobil sedan ett par månader tillbaka. Varken en repa eller en spricka i displayen (inget fodral här heller, och precis samma hantering som tidigare mobiler).

  Kommer ta väldigt lång tid innan jag ger mig på en LG mobil igen, om ens någonsin.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Efter en 2 veckor med G6'an är jag grymt nöjd. Gick från en Sony Z3+, hade däremot en LG G2 för länge sedan som jag också var en kanon telefon.

  Än så länge är batteritiden bra, med andra ord klarar jag mig en dag utan att ladda och det finns ofta en 30-40% kvar när dagen är slut. Får väl se hur battertiden blir efter ngr månader

  Positivt:
  + Vidvinkelkameran är grym!
  + Skärmen är fantastisk och jag gillar att det är minimal kant
  + Fingeravtrycksläsaren är placerad på ett bra ställe och den är blixtsnabb
  + Vattentålig
  + Formen gör att man lätt kan hålla i telefonen utan att tappa den.
  + För mig räcker prestandan till mer än väl, jag spelar dock inte mycket spel.
  + Batteriet
  + Storleken på skärmen i förhållande till mobilens mått, minimala kanter
  +Ren android, borde göra att telefonen håller längre än tex min gamla Samsung

  Minus
  - Ljudet om man lyssnar på musik, hade detta varit bättre hade telefonen varit en 10:a

  9,5 poäng av 10 möjliga
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Välbyggd med högsta prestanda. LG leder dessutom designutvecklingen verkar det som. G3 blev stilbildande för iphone 6-8, och G6 för iphone X.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Hade en LG G3 innan jag köpte denna. Jag var faktiskt riktigt nöjd med G3:an men då touchen gav upp efter ca 2 år så kände jag att det var dags för en uppgradering. Jag provade först en Asus Zenfone 3 efter att ha läst många positiva recensioner om den. Jag lämnade dock tillbaka den efter några dagars användande då den inte alls föll mig i smaken. Valet föll då direkt på en LG G6. Jag har efter ca en månads användning inte ångrat mig än!

  Som flera andra skriver så är kameran bra, speciellt vidvinkelfunktionen!
  Nu har jag bara G3:an att jämföra med men byggkvalitén är riktigt bra, känns betydligt mer premium!
  G6:an har inte speciellt mycket bloatware och det lilla som finns kan man stänga av också.

  Har inte så mycket dåligt att säga om telefonen faktiskt. En irriterande sak är ändå att uttag till hörlurar sitter på ovansidan och då jag stoppar ned mobilen i fickan med ovansidan först så samlas det lätt smuts och damm där.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Är mycket nöjd med denna telefon.

  Negativt är att skärmen repas lite väl lätt.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Efter att har använt min förra G3'a så är verkligen G6'an mycket bättre. Bra design. Och kameran är helt fantastisk. 32GB som standard gör att du kan hålla din mobil i toppskick med spel och appar som du själv väljer. Av vad jag har läst så är fingeravtrycksskannern en av dem bästa av alla mobiler där ute. Ska ni köpa en ny mobil så är denna valet för dig. Det gör att du får en premium känsla som du kanske inte får av andra mobiler. Självklart 10/10 ! <3

  Med vänliga hälsningar,
  Daniel (COLDYY1)
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Kommer från en Sony z5 som hade lite problem med att den ibland inte gick att ladda. Valet av denna framför Samsung s8 är att fingertrycksavläsaren inte låg brevid kameralinsen.
  Även om denna fingertrycksavläsare är mer tillförlitlig, föredrar jag Sonys placering på som sitter på sidan. Även tangentbordet och en del smarta funktioner såsom att komma till appboxen när man swipar nedåt från hemskärmen saknar jag hos LG. Knapparna sitter på fel sida för dem som använder plånboksfodral.
  En annan sak som jag saknar i jämförelse med Sony är ett polariserat filter i skärmen, som gör telefonen mer läsbar med polaridsolglasögon.
  Men jag ångrar inte mitt byte, sonyn blev väldigt varm, hade mycket dödyta, var otillförlitlig samt kass kamera.
  Det som jag tycker är bra med LG telefonen är den minimala sorgkanten, dess dubbla kameror, USB C, batteritiden och att den är vattentät. Min sony hade aldeles för mycket vidvinkel och raka streck blev bågar i kanterna på bilderna. Här kan man välja mellan vidvinkel och zoom.
  För full pott skulle telefonen haft fingertrycksavläsaren på sidan, haft samsung pay så att man kan betala med telefonen i en vanlig stripp-läsare samt lite mer funktioner i mjukvaran.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Bra telefon! Full pott !
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Ägt den en dag, ta recensionen på de sättet också (fick bita mig i tungan på en recension av LG G4...)
  Kommer från en LG G4 och var framförallt väldigt less på batteritiden och ram-minnet. Samt tyckte jag att den inte var speciellt mkt bättre en LG G2 som jag hade innan. Men nu var dagen kommen igen och jag tyckte väl framförallt att nya upplägget med mindre bredd känns fräscht och praktiskt samtidigt som jag inte vill skaffa en S8 med risk att krascha hela telefonens yttre (glas)... Dessutom kändes

  Känsla: Telefonen är en ny nivå av LG ärligt. Tyckte att premium känslan aldrig infann sig i varken G2 eller G4. G2 hade dock en otroligt bra batteritid som kompenserade och G4an, ja, den ingav lite känsla av premium med sin läderbaksidan men känslan på knappar på finishen på denna är riktigt bra, bättre än någonsin tidigare. Snygg, solid tung känsla, stor skärm på liten yta osv. Dock så var den större än jag trodde den är rätt bastant med sin vikt o sina rätt tjocka metallkanter. G4 var rundad ut mot kanterna så den känns mindre på de sättet men som en tjockis när man jämför bredden. Rätt smidig att ha i fickan tycker jag. Dock lite orolig för att man ska dra på sig en massa repor på baksidan av telefonen.

  Prestanda: Vad man förväntar sig, kameran verkar ta väldigt skarpa bilder och vidvinkel är fantastiskt! Fingeravtrycksläsaren läser väldigt snabbt. Inget lagg. Batteritiden verkar ok, tio år längre än min G4. Bytt till NOVA launcher vilket jag nog tror är den bästa. USB-C tjoho.

  Sammanfattat: Helt okej telefonen, är inte så stora skillnader mellan dagens telefoner tkr jag i premium segmentet. En värdig uppgradering och ett spår i rätt riktning för LG.
 • Utmärkt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  +STORT PLUS för vidvinkel som 2:a kamera. Förstår faktiskt inte hur det ännu inte slått igenom hos andra telefon tillverkare. Omfånget i kameran är otroligt användbart och ger en professionell känsla i bilden. Kameran har sen en massa kul/använbara inställningar.
  +Anti glid på baksidan
  +Vattentålig!
  +Skärmstorleken

  +-Svärtan. Bra för att vara LCD, men inte lika bra som OLED
  +-Knapp på baksidan är enda knappen (utöver volym knapparna). Kan vara svårt i början men man vänjer sig snabbt. (Fingerprint fungerar mycket bra)

  -Inget än så länge! Skulle personligen valt USB för laddning dock

  Uppdaterar med tiden.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft den i 5 dagar nu och kan ge mig in i en försiktig kort recension.

  Jag ger den 9/10 för avsaknad av DAC och trådlös laddning, men om jag ska vara ärlig så använde jag ytterst sällan trådlös ladd till min Samsung s6 och jag kan inte jämför hur det skulle låta med en DAC med de medföljande in ear hörlurarna, som i mina öron har mycket bra ljud.

  I övrigt var det första intrycket att den var mindre än jag hade trott och jag förstod inte riktigt vitsen med att ändra ration till 18/9, men efter några dagar, så upplever jag att min gamla 16/9 skärm, som också har 1440 upplösning, faktiskt känns ganska klumpig och stor.

  Batteritiden har förbättrats efter jag har ändrat i settings och får nu ledigt en hel dag på en laddning.
  Har till kvällen ca 20% kvar efter en del Youtube, spotify och samtal.

  Always on display är i mina ögon ett bra drag av LG, funkar bra och drar inte mycket extra batteri. Har det dessutom avslaget under 24-06.

  Efter jag har satt på ett Dbrand på baksidan, så är den inte farligt hal och har en skön kvalitets känsla i sig, som är lite svår att förklara.

  Skärmen är i mitt tycke underbar och jag saknar inte alls amoled och dess lite överdrivna färger, men det är väl en fråga om tycke och smak. Kan säkert tänka mig att köra amoled igen och har, som jämförelse, en LG tv med OLED, som jag tycker är det rätta för mig.

  Menyerna är ok efter lite inställningar och jag föredrar faktiskt LG´s lösningar före NOVA launcher.
  LG´s tangentbord däremot är inte bra, googles gboard är hästlängder före, så kör på det.

  En sak som jag finner märklig, är att på mitt hemma wifi, så får jag lägre nedladdning. än den gamla mobilen. Det är siffror som jag inte kan förklara och det rör sig om ev. mjukvaru uppdatering.
  Samsung S8 har också nämnt det i kommande updates, just det här med wifi hastigheten, så det kanske är ett känt problem som flera ev. har. Inget jag fäster stor vikt på, för den är snabb, riktigt snabb och jag är riktigt nöjd med mobilen.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt bra mobil från LG här. Gjort en review på den här med https://youtu.be/zwab8ZRAb0c
  Något minus på högtalaren. I övrigt riktigt bra.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Den bästa mobila köp jag har gjort. Märk köpa S8 men eftersom kostnaden 2000 - mer, det var G6. Är otroligt glad över att de var G6. Super skydd. Kan inte komma ihåg förra gången det släpat. Tro inte att jag hade valt S8 nu, även om jag hade fått det till samma pris.
  Det enda jag tycker är dumt, är att det bara är den asiatiska Verson som har 64GB, då inga kullar att klättra för att köpa minneskort.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Perfekt mobil med fantastisk display.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  LG G6 kan säkert kallas en av de mest innovativa smartphone, original och kraftfull för tillfället (sommaren 2017). E 'i själva verket ett koncentrat av högteknologi och uppfinningsrikedom som har gjort det möjligt för tillverkaren att inkludera en 5,7-tums visningsformat 18: 9 och med QHD Plus upplösning inom en kompakt chassi, liten storlek och med extremt tunna ramar. Allt detta för att ge användaren mer utrymme att skriva meddelanden, surfa på webben och spela spel utan också för att säkerställa högsta kvalitet och en mer uppslukande tittar foton och videoklipp.

  Dess FullVision IPS-skärm med pixeltäthet på 565 PPI och stöd HDR10 och Dolby Vision är fab från varje synvinkel: den har hög kontrast, ljusa färger och rundade hörn som gör det mycket attraktivt. Dessutom kan man se bra under solljuset och kan garantera vida betraktningsvinklar. För att skydda den från repor och oavsiktliga droppar det finns en Gorilla Glass 3 ^ generation samtidigt minska påfrestningarna på ögonen, kan du aktivera läsningen läget.

  Designen är mycket vacker och öga för detaljer. E 'i själva verket kännetecknas av en metallprofil och en Skal i Gorilla Glass 5 Glas för ingenting hala och mycket tilltalande för ögat och vid beröring. De rundade hörn, då gör det extremt ergonomisk och bekväm att hålla och använda med ena handen medan den hermetiska stängning av var och en av dess hål och spåret möjliggör även nedsänkning i vatten upp till 1,5 meter i 30 minuter utan att ta skada.

  Mycket bra och tekniskt avancerade sektor är också hängiven till foto och video capture. Den främre kameran 5 megapixel, gör det möjligt att producera högkvalitativa selfies men framför allt för att rama in fler personer eller fler scen bakom honom tack vare vidvinkelobjektiv som är upp till 100 °. Den bakre kamera, med optisk bildstabilisering och dubbel LED-blixt, är i stället består av två 13-megapixelsensorer vardera: en med vidvinkel 71 °, den andra med mindre än 125 °. Denna konfiguration gör det möjligt att förverkliga foton och videoklipp med hög skärpedjup och på det hela taget, med en god kvalitet i alla situationer och tillstånd av ljus.

  LG G6 har också en fingeravtryckssensor som ligger på baksidan som också fungerar som en klickbar knapp på och av (lysande), genom 3300mAh batteri med stöd för Quick Charge 3.0 (en liten ansträngning 'för att stanna kvar på smartphone till slutet för dagen), en högtalare förmåga att diffundera ljud rena och utan distorsion (är placerad på den nedre delen) och Typ-C USB-port för laddning och dataöverföring. Synd för processorn, Qualcomm Snapdragon 821, som inte är av den senaste generationen och "bara" 32 GB internt minne, å andra sidan bra för 4 GB RAM-minne som gör att köra program och spel smidigt.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Otroligt bra telefon! Och älskar hur fingeravtrycksläsaren är placerad. Kameran är förmodligen lite dålig i svagt ljus, men det är den andra flaggskeppet sent också. Rekommenderas! Dessutom mycket billigare Samsung Galaxy S8!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tekniska framsteg. Fantastiskt hur mycket bättre båda kamerorna har blivit, bilderna nästan inget buller även under mörka förhållanden.