Raijintek Thetis Classic (Svart)

Raijintek Thetis Classic (Svart)

 • Typ av chassi: Minitower
 • Moderkort som stöds: ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
 • Frontanslutningar: Mikrofon, Audio, USB 3.0
Rank 68 i Chassin
Jämför pris på alla Raijintek Chassin
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Raijintek Thetis Classic (Svart)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Typ av chassi: Minitower
 • Moderkort som stöds: ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
 • Frontanslutningar: Mikrofon, Audio, USB 3.0

3.6 av 5 stjärnor

Baserat på 3 omdömen

Sorterat efter datum
2018-01-30
  D
  Dastan(21 omdömen)
  Ett av de mest kompakta chassin jag byggt, som rymmer ATX-kort och dessutom har en snygg design. Även kartongen den levereras i är väldigt kompakt, vilket är perfekt om man vill transportera datorn. Raijintek Styx är ett snäppet mindre chassi som endast stödjer upp till micro-ATX. Men även för micro-ATX hade jag rekommenderat Thetis, då storleksskillnaden kan vara värd det extra utrymmet och ATX-stödet. Välj nätaggregat med omsorg! Ju mindre storlek, desto bättre. Annars riskerar du brist på utrymme och besvärlig kabeldragning, då kablarna från nätaggregat och grafikkort korsar varandra. + Snygg, minimalistisk design. + Kompakt chassi och kartong, lätt att transportera + Smarta platser för både 2,5" och 3,5" hårddiskar, trots det lilla utrymmet - Risk för ljud: Om grafikkortet och ventilationen är högljudd så kommer det höras från chassit. Man blir tvungen att optimera en del här. - Mer tidskrävande bygge och försiktig kabeldragning
  2017-08-16
   p
   pontusb(12 omdömen)
   Väldigt tjusigt och tokigt litet för att vara ett ATX chassi. Borstad aluminium ser bra ut (Om man tar för mycket på det med flottiga fingrar) Passformen innuti för MB och PCIe kort är lite sisådär, skuvhålen passar inte riktigt men det går att få dit med lite övertalning. Jag tryckte in en Ryzen 7 och ett AMD R9 Fury. Mitt AMD R9 Fury är 300mm långt vilket är mer än de 280mm max som står i specen. Men om man inte har en 3.5 disk eller en jättelång PSU så går det bra. Att få till en bra ljudnivå och kylning med strömhungriga komponenter är inte lätt.
   2017-06-22
    a
    acandell(44 omdömen)
    Har just migrerat innehållet i en Fractal Design Define R4 till denna. Eftersom det inte finns några omdömen på prisjakt än, och det verkar vara ett chassi som är ovanligt i Sverige så tänker jag vara lite utförligare i omdömet. Jämfört med R4-chassit är det nästan komiskt litet trots att det rymmer ett fullt ATX-kort. Det är också väldigt lätt. Chassit inklusive komponenter väger säkert ungefär lika som tomma R4-chassit. Även om det är mycket mindre märks det att materialet är tunnare, och med delar i aluminium. Finishen är utmärkt, och designen enligt mig suverän. Diskret och stilren. Strömlampan lyser mjukt vitt, med ett rött inslag som flimrar vid diskaktivitet, och den förmonterade chassifläkten har en riktigt snygg cirkel av samma vita ljus kring sig som påminner om BMW's "angel eyes". Eftersom jag har varianten utan fönster så syns den inte särskilt mycket, men ovanligt snygg ändå. Chassit är som sig bör tvådelat, med ett utrymme "under" moderkortet för kabeldragning och annat tjafs. Monteringen var, jämfört med Fractal Design-chassit, inte helt enkelt. På grund av alla kompromisser framtvingade av den lilla storleken har innanmätet en minst sagt okonventionell layout. Nätaggregatet sitter mot framsidan och med luftutloppet riktat mot golvet, vilket medför en intern skarvsladd som går från aktern till undersidan. Moderkortet sitter monterat upp-och-ned, vilket också medför att eventuella loggor på grafikkort och liknande också hamnar upp-och-ner. Trots detta gick det att få ett rent och relativt luftigt utseende på komponentsidan. Det stora problemet är utrymmet på andra sidan, där man gärna lägger överflödiga kabel-längder. Utrymmet är uppskattningsvis 2.5cm brett och där ska det få plats alla kabellängder man inte vill ha på komponentsidan - plus de 2.5" diskar man har. Det vore inget problem om sidostyckena var bättre förankrade i chassit, men nu är de fastsatta med fyra krysspårskruvar i varje hörn, och eftersom de består av ~1mm aluminium räcker det med minsta tryck från insidan så bågnar de utåt på mitten och ligger inte dikt mot resten av chassit. Detta hade kunnat lösas med flikar man häktade in under frontstrycket, och/eller extra skruvar. Nu tog det mycket tid att få plåten att vara ens godtagbar. Sammanfattningsvis är det är kul, mycket litet och mycket snyggt ATX-chassi med en del praktiskta brister. Kylningskapacitet och liknande får jag lämna åt någon annan att avgöra eftersom jag inte är någon min-maxare när det gäller PC-byggen. Det stora pluset är att det får plats under ett IKEA LACK sidobord, vilket är precis den egenskap jag letade efter hos ett chassi. Det blir en extra stjärna för detta! + Litet + Snyggt - "Utmanande" bygge - Sidoplåtarna kunde sitta tajtare.