Sony XAV-AX100

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Bilstereo (48)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har en sån här i min 2010 Subaru Legacy. Gjorde ett stort lyft för bilen, bilen känns mycket mer modern.

  + Bra Apple CarPlay. Bara koppla in telefonen via USB så kommer det automatiskt fram.
  + Återansluter Bluetooth snabbt vid uppstart och spelar automatiskt musiken
  + Snygg
  + Kan sätta egen bakgrundsbild för att passa in bättre i bilen.
  + Många alternativ när det gäller rattstyrning (man kan binda om knappar osv)
  + Grafisk EQ, Bass Boost, etc alternativ
  + Fysisk volymratt och andra knappar. Ville ha det ifall svarta lådan som översätter rattstyrnings knapparna slutar fungerar.
  + Bra skärm trots den inte är kapacitiv touch. Skrolla i listor är väl det enda som känns lite segt, men alla andra tryck är väldigt responsiva.

  - När man startar den kommer det fram en ”kolla inte på mig när du kör, kolla på vägen” ruta som man måste trycka bort genom att trycka OK på skärmen. Det är inte så irriterande (den brukar ha kommit fram när jag backat ut färdigt, så när jag ändrar växel från R till D trycker jag OK samtidigt) men hade varit skönare om den inte kom fram alls.
  - Om man lyssnar på Spotify via Bluetooth så synkar inte statusen på Shuffle/Repeat knapparna. Alltså om du trycker Shuffle så kommer låtarna shufflas (du kan se på telefonen att shuffle är igång) men ikonen på stereon lär fortfarande säga ”Off”. Med Apple Music funkar det.
  - Spela låtar från USB är inte särskilt användarvänligt när det gäller Shuffle/Repeat. Sätter du på Shuffle vill den shuffla bland alla låtar på USB-minnet, inte enbart mappen du är inne i. Samma med Repeat (den repeatar alla låtar, inte bara dem i mappen som du är inne i)
  - Om du byter audio source från BT eller CarPlay till tex radio så pausas inte musiken i BT/CarPlay
  - Trots att kontaktlistan från din telefon synkas till den så står det bara nummer när någon ringer dig (via BT. I CarPlay fungerar det, då det är Apples interface då)
  - Enheten blir väldigt väldigt varm
  - Går inte att ha menyerna på svenska. Personligen gör det mig inget, men om jag säljer bilen till en gammal gubbe kanske det blir problem

  Överlag är jag nöjd ändå. Bara några små petitesser som irriterar mig. Men den har hittills alltid fungerat och aldrig strulat.

  Även värt att nämna att det går att uppdatera enhetens firmware så de flesta av mina problem går att fixa via en ny uppdatering om Sony känner sig för det.
  Dock har det inte släppt en ny uppdatering sedan April 2017 (Nov 2017 i skrivande stund) så jag vet inte hur aktiva de är; de kanske har slutat bry sig.