Oppo UDP-203

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Oppo Blu-ray-spelare (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Gedigen byggkvalitét och snabb i menyerna som vanligt! Kan just nu inte strippa bort HDR från Ultra HD bluray trots att de går ut med det. Återkommer efter några FW:)

  Återkoppling.! Nu har spelaren Dolby Vision och stripp merdata fungerar tillfredställande med svart nivån.! HDMI ingången hanterar HDR10 material, perfekt ihop med en Apple Tv 4k bl,a. :)
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Min fjärde Oppo, denna är grym!
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Lite tråkiga menyer och utan någon förklaring vid menyval. Sjukt bra ljud, vet inte varför denna ger mig bättre upplevt ljud än tidigare spelare.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kan inte annat än bli full pott, finns ingen bättre spelare i dagsläget, klarar typ alla format.
  Har faktiskt spelat upp en DVD film och även den såg förvånansvärt bra ut på Oppon.
  Själva Bluray läsaren är väldigt snabb och hörs inte vid uppspelning.
  Vid 4K Bluray får man en pixelperfekt bild och DTS-HD ger riktigt bra basljud.
  Denna spelare kommer hålla många år framåt, förmodligen tills 8K tar över, men det är nog minst 5 år bort.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  började min tid med den att den låste sig så Blev doa/RMA på den där av tappade den 2 stjärnor där har inte testat den fullt ut då jag märkte det att min förstärkare endast har stöd för uppskalad 4K och har inte vart bak i min kabelhärva och ändrat att köra Spelaren direkt till tvn samt köra ljudet via optiskt
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grymt snygg bild även Dvd filmer blir kanon.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Extremt bra UHD-spelare. I denna prisklass bör man inte ha mycket att anmärka på, och det har jag inte – med ett undantag. Fjärrkontrollen ser nämligen extremt tråkig ut, rent av billig. När man sedan lyfter upp fjärrkontrollen känner man vikten, som är hög, och märker snabbt att den är bakgrundsbelyst och reagerar på rörelse.

  Det enda som stör mig lite. Den är så bra gjord i övrigt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Supernöjd!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bästa UHD spelaren jag haft
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  För pengarna är jag riktigt nöjd med spelaren.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag är nöjd så här långt.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ingen fullpoängare. Oppon har inte fixat någon bra HDR till SDR konvertering då den smetar ut svärtan/skuggdetaljer. Dåligt för alla oss som inte har BT2020 och HDR på vår 4K TV. I övrigt en mycket bra spelare men personligen hoppas jag på en ny firmware (vilket Oppo är kända för att uppdatera ofta .och efter input från användare).
  Sitter du på en icke HDR 4K TV skulle jag rekommendera någon av Panasonics UHD spelare om du skall ha en PRONTO - tills Oppo uppdaterat och förbättrat sig. UBD900 har bättre detaljer i svärtan (och nu snackar vi synbar/tydlig skillnad) i HDR till SDR konverteringen.
  - Dessutom är pannan några tusen billigare.(tvärtom i USA)
  Har du en HDR kapabel display skulle jag rekommendera Oppon som ett alternativ att beakta, men den är inte så "outstanding" som ryktet/märket har sedan tidigare.
  Men dessa åsikter gäller 22/5-2017. En ny firmware och det kan bli Oppo på alla fronter.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bytte min Samsung UHD spelaren mot Oppon och det är en förbättring. Kanske inte dag och natt skillnad rent bildmässigt. Men upplever bättre svärta, bättre brusreducering och mer dynamisk HDR.

  Men allt annat är förstås en stor förbättring mot Samsungen: utseende, design, byggkvalite, inställningsmöjligheter, snabbhet, handhavande och fjärrkontroll.

  Är vid uppspelning av UHD skivor som denna Oppo UDP-203 är kung. Skillnaden mot Samsungen vid uppspelning av vanliga Blu Ray är knappast märkbar. Men Oppon hanterar HDR fantastiskt bra ihop med min Oled LG E6. Knivskarp bild med ett bättre "tryck" i HDR än Samsungen.

  Dessutom hanterar Oppon många format till exempel Blu Ray från hårddisk eller nätverk utan några som helst problem.

  Har inte upplevt några problem alls med spelaren som rapporterats av en del användare. Uppdateringar har säkerligen tagit bort de tidiga felen.

  För mig är det snarare en fördel att maskinen inte har streamingappar. Detta är en renodlad maskin för att spela upp fysisk bild, med proffsig elektriska komponenter. En maskin kommer spela din filmer och underhålla dig många år.

  Appar finns ju i varenda smart tv som säljs och när jag vill se på Netlix, Youtube eller HBO använder jag min tv:s appar eller min Apple TV4. Har inte testat Panasonics UHD spelare. Men vill du ha den absolut främsta bilden för din 4K är Oppon given.

  Sedan finns det förstås massor bra finesser med spelaren. Många inställningar möjligheter för att förfina och anpassa bilden precis som du själv vill, även under uppspelning.

  Gillar också att om man håller in info knappen i ett par sekunder får all teknisk information om filmen du spelar. Till och med "nits" på hdr står med. Fantastiskt. Gillar också att det är en display på spelaren som du också kan dimma bort helt om du vill ha helt mörkt i rummet.

  Byggkvaliten är fantastisk. Hifi komponenter av högsta standard!

  En stor fördel är också det inbyggda stödet för Dolby Vision. Uppdatering kommer under 2017.

  Enda minuset med spelaren är väl priset som är lite saftigt i Sverige. Tycker priset gott kunde legat på 5000-6000 kronor. Men det är elektronik på högsta nivå detta!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ur kvalitetssynpunkt så är det en fantastisk maskin, men det är ett par saker som saknas för att den ska få fullt betyg:

  Det ena är att den saknar appar för de vanligaste streamingtjänsterna, t.ex. Youtube, Netflix och Svt Play.
  Det andra är att den inte minns var i filmen man stängde av om man stoppar in en annan disc emellan. Den funktionen fanns både på min gamla blu-ray Samsung BD-J7500, och även på min ännu äldre Pioneer dvd-spelare.

  Är dessa saker inte viktiga för dig, ja då finns det ingenting att fundera på. Köp!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Detta är en fantastisk maskin. Som andra har nämt är kvaliteten hög gällande både spelaren och fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen är bakgrundsupplyst och tänds när du lyfter upp den, vilket är någonting jag bara älskar. Dock är den väldigt känslig, så det räcker att du ställer någonting på bordet så tänds den om du inte är försiktig. Knapparna på fjärrkontrollen är mycket sköna och exakta, och det finns upphöjningar på vissa knappar som gör att du alltid vet var du har fingrarna. Fjärrkontrollen är stor och mäktig men ligger extremt bra i handen och ger dig snabb kontroll över allt du behöver göra. Byta ljud eller undertext gör du med ett knapptryck. Spelaren reagerar väldigt snabbt på fjärrkontrollen och ge respons omedelbart. En funktion som jag tycker är väldigt bra är Pure Audio-knappen, som stäng av bildkortet helt. Perfekt för mig som bor i en liten lägenhet med dålig luft, och behöver öppna fönstret ibland. Då trycker jag på Pure Audio-knappen, öppnar fönstret och går till hemmakväll och fyller på godisförrådet. Det blir helt mörkt i lägenheten och inga djur finner sin väg in.
  Ljudet är otroligt mäktigt, först filmen jag spelade upp så satt jag som ett barn på julafton. Spridningen på ljudet är som dag och natt jämfört med Netflix, och då använder jag inte ens Atmos. Nu har jag aktiverat Atmos och det låter helt osannolikt bra. Fladdermössen i Batman v superman flyger runt dig på ett sådant sätt att du tror att du är där. Bildkvalitén är kanon! Jag har en Samsung UE55KS9005 (blir inte bättre än så) och en Onkyo TX-RZ800 (med pass-through) och 4K ser fantastiskt ut. Vanliga 1080p ser dock nästan lika bra ut, har faktiskt svårt att se skillnad. Kan vara att Oppon är så bra på att skala upp (för skillnaden märks betydligt mer via Netflix).
  DLNA-funktionen är bra, men lämnar lite att önska. Spelar man upp en CD-skiva så funkar gapless playback, det gör det dock inte via nätverk. Mycket trist, men kanske fixas så småningom.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det är en Oppo.. Need I say more?
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt fin spelare som osar kvalité.
  Snabb i menyerna och tyst vid uppspelning.
  Jag kan inte vara annat än supernöjd och rekommenderar denna spelare starkt!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastisk spelare, som leverar på både bild och ljudfronten.
  Spelaren känns gedigen och fjärrkontrollen kändes först lite stor, men man vänjer sig snabbt.
  Väldigt snabb och enkel i menyerna, och det känns tryggt att Oppo jobbar så mycket med att uppdatera mjukvaran för att se till att man verkligen får valuta för pengarna.

  + Bild och ljud i världsklass
  + Många inställningsmöjligheter för bilden
  + Klarar de flesta skivformaten
  +Tyst
  +Framtidssäkrad för Dolby Vision

  -Har ingen inbyggd klient för Netflix/HBO/Youtube
  -Priset, med tanke på att den kostar 599$ i staterna direkt från Oppo så är det lite saftigt med 9995:- via återförsäljare i Sverige. hade Oppo levererat till samma pris plus frakt så hade det blivit en 10:A

  Vill du ha det bästa just nu och blir inte avskräckt av priset, så finns det inget att vänta på.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inte hunnit testa så mkt. Än.
  Män bra flyt i bilden, snabb uppstart.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har utmärk bild. Har spelat allt jag provat t.o.m. VCD (Video-CD) och det med den äran.
  Trots att det är ett hård komprimerat format fick jag en bra bild.
  Tyst mekanik. Har jordad kontakt vilket är ovanligt.

  Inga appar i den men en mycket bra spelare.
 • 1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fruktansvärt bra spelare.
  Gediget byggt, inget plastigt skräp. Jämfört med Oppo BDP-103 så upplever jag bilden som både skarpare och att den ger djupare färger även när man kör den till en 1080p källa. Startar upp och laddar filmerna mycket snabbare än 103'an också.

  Saknar dock appar som Netflix, Tidal osv men det gör mig inte så mycket då dessa appar finns i princip i alla maskiner idag och man kan enkelt koppla in t.ex en Chromecast eller Apple TV och då ändå utnyttja bild och ljudhanteringen från Oppon.

  Går även att göra regionsfri väldigt enkelt. Hela proceduren tar ca: 2 minuter.
  En helt fantastisk UHD spelare.