Netgear Orbi RBK50 Kit (2-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Netgear Routrar (46)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.53)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  20 dagar sedan
  Funkar som den ska; saknar dock de mer avancerade funktionerna jag är van med från Asus men var tvungen att gå över till mesh och fick ett bra pris på denna.

  Med fler features skulle det här vara en höjdare men än så länge får den ett halvhögt betyg.
 • Dålig
  1 månad sedan
  BORDE vara superenkel och smidig. Allt pekar på det när man tittar på Appen och betygen här på Prisjakt. Verkligheten visade sig vara en helt annan. I mitt fall vägrade routern hitta satelliten när de stod på sina tänkta platser (fri "line-of-sight" genom två fönster och ca 5-6m avstånd). Flyttade satelliten till samma rum som routern och ca 3m avstånd och det gick fortfarande inte. Flyttade satelliten till ett avstånd på under 1m och nu gick det att koppla ihop dem. Slutförde den initiala setup:n och uppgraderade sedan till senaste firmware. Nu kom nästa problem. Routern är sinnessjukt långsam att starta och tilldela IP-adresser till mina enheter. Jag har ett 20-tal enheter, vissa kopplade trådlöst men de flesta kopplade till antingen routern eller satelliten via kabel (genom en switch för båda eftersom portarna inte räcker i varken router eller satellit). Jag har också en handfull reserverade IP-adresser till enheter jag behöver koppla upp mig mot internt, t.ex. NAS, surroundreceiver och satellitmottagare. Att registrera detta i gränssnittet är mycket enkelt och det fungerade helt smärtfritt både i Asus-routern jag hade innan och Netgear-routern jag hade innan dess. Problemet är att Orbi-routern är så sjukt seg att det blir jättestora problem att registrera. Efter att de reserverade IP-adresserna lagts in blev routern också ÄNNU segare att starta om. Under installations och konfigurationsprocessen var jag tvungen att reset:a routern ett par gånger och starta om både router och satellit (framförallt routern) ett pinsamt antal gånger.

  När jag så småningom äntligen fick det att fungera så blev jag definitivt imponerad av hastigheten. Att jag fick full hastighet från de enheter som via kabel var kopplade till routern är inte så överraskande men jag fick i princip samma hastighet för de enheter som var kopplade via kabel till satelliten (som kommunicerar trådlöst med routern) och även för de enheter som var uppkopplade trådlöst var hastigheten högre än med min Asus-router (AS68U).

  Allt verkade bra men sedan kom nästa kalldusch. Det började med att det inte gick att ansluta trådlöst till satelliten. Anslutningsprocessen gick igång men man fick ingen IP-adress. Det visade sig att satelliten nu inte längre ville koppla ihop sig med routern. Omstart av satellit hjälpte inte. Försökte då starta om routern (flera gånger) och nu verkar routern inte ens starta sig själv ordentligt. Nu står jag med en dyr nätverkslösning (som jag köpte för att kunna ha två fasta anslutningspunkter utan att behöva dra kabel däremellan) som inte verkar fungera. Just nu har jag alltså inget fungerande nätverk alls och kommer inte ha tid att gräva mer i problemet förrän under nästa vecka. Hastigheten var lovande under den lilla stund det fungerade men hittills har jag gjort fler omstarter och reset på dessa enheter under två dagar än jag gjort under hela min Asus-routers livslängd och jag har aldrig haft en endaste indikation på problem med Asus-routern. Enda anledningen för mig att byta var just att kunna ha två separata anslutningspunkter utan kabel emellan och en smidig anslutning till samma trådlösa nätverk oavsett var i huset jag befinner mig (vilket är anledningen till att jag inte bara skaffade mig en extra AP till Asus-routern).

  Läser man betygen här på Prisjakt verkar nästan alla haft positiva erfarenheter. Söker man på andra håll efter problem med denna router verkar det dock som att det finns en försvarlig mängd människor som haft mer eller mindre stora problem med kommunikationen mellan router och satelliter. Jag hoppas verkligen att detta går att lösa och i så fall kan jag tänka mig att höja betyget. Jag hade tänkt sätta EN stjärna men under den lilla stund allt verkade fungera så var hastigheten lovande vilket ger en extra stjärna. Det är dock fortfarande botten-betyg. Topp-betyg kommer jag dock aldrig kunna ge med tanke på de problem jag haft hittills.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Superenkel att installera. Tog inte lång tid från dom kom ut ur lådan till allt var uppe och rullade. En i var ände av huset blev super. Nu har alla i familjen riktigt bra mottagning överallt.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Lättinstallerat och väl fungerande WiFi-system.

  Jag bytte nyligen från ADSL till fiber och insåg att det skulle behöva en hel del kabeldragning för att kunna nyttja kapaciteten fullt ut. Tidigare hade jag WiFi-routern centralt placerat i huset men fibern drogs in i källaren i ena änden av huset (närmast vägen) vilket gjorde att täckningen med den medföljande WiFi-routern var riktigt kass i större delen av huset.

  Eftersom jag inte är speciellt road av kabeldragning ... tittade jag på alternativa lösningar och en av de som verkade mest intressant var Netgear Orbit RBK50.

  Vårt hus är i 2 plan på omkring 140 kvm i varje plan. Mediakonvertern sitter i nedre planet längst ut mot väggen och vårt vardagsrum/kök är i övre planet i andra änden av huset.

  Jag började med att placera Orbi routern i anslutning till mediakonvertern och Orbi satelliten i andra änden av huset. Ingen optimal placering av satelliten, men det är enklast att placera den så. Följde instruktionerna och körde igång ... och allt fungerar klockrent direkt!

  Bra täckning i hela huset och full utdelning, närmare 250 Mbps i båda ändar av huset, lägre i vissa rum, men över 100 Mbps i alla rum! Imponerande att jag inte tycks tappa någon hastighet alls i överföringen till satelliten, mycket tillfredsställande.

  Jag ser egentligen (inledningsvis efter en vecka) bara två betydande brister med systemet. Riktpris på omkring 5 000 kr är , ja mycket. Avsaknad av väggfäste, jättemärkligt att möjligheten till att fästa på vägg saknas, detta skulle öka förutsättningarna för en optimal placering.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Vi har ett väldigt stort hus på 510 kvm och äntligen har vi wifi i hela huset. Med perfekt mottagning trots att vi har ett betonghus. Ett stort plus för enkelheten att montera allt men ännu mer för att den är snygg! Skitbra! Rekommenderar den varmt.
 • Omdömet levereras av

  Perfekt
  4 mån sedan
  Tonårsgrabbarna jublade när vi installerade Orbi i huset! Funkar lika bra överallt trots att vi bor i ett etagehus med betong/tegelväggar. Kraftfullt och snabbt.
  Snygg design som smälter in fint i inredningen.
  Enkelt att installera och använda.
  Rekommenderas varmt av hela familjen!
 • Omdömet levereras av

  Mycket bra
  4 mån sedan
  Den allra största skillnaden med Orbi gentemot andra routers är designen. Orbi är snygg och får gärna stå framme medan klassiska routrar och modem helst göms undan.

  Räckvidden är riktigt bra. Vi har tidigare använt en separat repeater men har inte fått samma resultat som med Orbis satellit.

  En fördel är att satelliten kommunicerar med routern via en separat frekvens och stjäl därmed ingen kapacitet från wifi:t i övrigt.

  Istället för att använda Orbi-appen rekommenderar jag att du istället laddar ner appen \"Netgear Genie\" som inte är lika begränsad. Här kan du enkelt styra det mesta.

  Priset är relativt högt och det du betalar för är till stor del utseendet.

  Slutsatsen är att Orbi är en kraftfull, snabb och mycket snygg router som är användarvänlig och har god räckvidd.
 • Omdömet levereras av

  Mycket bra
  4 mån sedan
  Snygg design som gör att den funkar i inredningen hemma, litet minus på måtten på höjden, vi hade gärna sett den lite lägre för att få plats med den i vår TV-Bänk. Enkel att montera och stort plus för föräldrakontrollen som gör att vi kan göra inställningar på varje barns padda via denna. Tummen upp för bra täckning! Även utomhus!
 • Omdömet levereras av

  Perfekt
  4 mån sedan
  Snygg design som gör att den passar in i inredningen. En lätt montering och vi har internet i hela huset. Vi bor väldigt stort och har tjocka stenväggar som hindrar signalen att ta sig fram. Men nu kan vi äntligen surfa på wifi i varje vrå i huset. Super!
 • Omdömet levereras av

  Perfekt
  4 mån sedan
  Med orbi slipper vi alla extra kablar och routers
  Wi-fit blev så mycket bättre i vårt stora hus, och utrymmen som routern tidigare inte nått är nu ett minne blott
  Dock räcker det inte så långt ut på tomten, orbi lovade 300 meter avstånd.
  Men jag rekommenderar helt klart Orbi!
 • Omdömet levereras av

  Perfekt
  4 mån sedan
  Efter några veckor med denna router och satellit har alla våra wi-fi problem försvunnit. Stark ock stabil signal i hela vår lägenhet. Enkel att installera med smidig komigång guide. Snygg produkt som smälter in i hemmet på ett bra sätt. Har i flera veckor ännu inte haft något problem och behövt starta om router eller satellit vilken var ett måste med tidigare router. Rekommenderas starkt till er som värdesätter kvalitet och möjlighet till att ha många anslutna enheter utan att hastigheten påverkas.
 • Omdömet levereras av

  Perfekt
  4 mån sedan
  En lätt produkt att installera och fungerar toppen i vårt stora hus.
  Signalen är jämn och stark och det fungerar väldigt bra med flera uppkopplingar samtidigt, både med dator och mobiler. Routern och förstärkaren var lite större än jag trodde men det var fin design på dem med fint ljus ovanpå så det gjorde inget.
 • Omdömet levereras av

  Mycket bra
  4 mån sedan
  Fick göra om installationen från början efter att allt slutade funka första gången. Men efter lite pysslande så funkar nu allt som det ska. Stark och stadig signal.
  I ett rum i huset har det tidigare inte funkat alls, där har nätet bara buffrat innan. Men nu är det klockrent, inga mer bekymmer! Riktigt bra!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Installerade under julhelgen, och som något test sade så måste man låta synkningen ta sin tid.
  Hade enbart Telias trådlösa router som följer med ADSL-tjänsten men har nu bytt till Stadsnät.
  Mina tidigare försök med Range Extenders (eller vad det heter) för WiFi har inte lyckats något bra men denna lösning ser bra ut så här långt.
  Bara att följa den kortfattade instruktionen och du är igång.
  En Xbox 360 på trådlös anslutning klagade lite över att det fanns många SSID med samma namn, vet inte om den blev förvirrad eller inte är anpassad för det sätt Orbi jobbar?
  Men efter att ha resettat nätverksfunktionen i konsolen verkar den fungera trådlöst igen.

  Betyget 8/10 är mest pga. priset, 4500:- för två trådlösa routers är rätt saftigt. Ungefär som Sonos; dyrt men funkar.
  Men, som sagt, eftersom det fungerar så är det värt det!

  Uppdatering efter att ha använt Orbi ett tag.
  Det fungerar vanligen utan att man tänker på det. Har dock märkt att viss utrustning från Apple kan vara lite kinkig. Iphone och Macbook Pro.
  Likaså om man är för nära utrustningen, typ 1-3 meter, då går hastigheterna ner och uppkopplingen blir svajig.
  Funderar på att köpa en satellit till... :-)
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Hade väntat mig mycket mer...

  Installerade Netgear Orbi (2st) direkt efter att ha installerat och testat TP-Link Deco M5 (3st). Trodde det skulle bli ett hopp upp i både hastighet och stabilitet efter att ha läst alla fina recensioner här och runt omkring på nätet. Men jag hade fel. På mitt 100/100 bredband fick jag ut 98/98 i samma rum som routern, men i närheten av satelliten på övervåningen svajade det rejält 25-80/0-80 (Deco M5 had relativt stabilt på ca 60/50).
  Till saken hör att jag bor i ett tegelhus med tungt bjälklag.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Bor i ett gammalt hus, tillbyggt i omgångar med tjocka väggar och vanligtvis usel mottagning. Har inte haft möjlighet att dra ethernet-kablar, och PowerLAN fungerar inte trots att alla önskade uttag lagts på samma fas och t.o.m. samma säkring har jag inte fått täckning till övervåningen.

  Har arbetat mig igenom ASUS routers tidigare, bl.a. deras flaggskeppsmodell RT-AC3200 men kontinuerligt haft problem med dålig mottagning. Även testat extenders osv utan större framgång.

  Netgear Orbi är det klart bästa jag testat hittills. Management känns lite rudimentärt, men det mesta man behöver finns där.

  Har fortfarande några delar i huset med dålig täckning, men skillnaden är dramatisk mot innan. Väntar på att kunna komplettera med en eller två satelliter till så räknar jag med fullgod täckning och bra hastigheter i hela mitt ~300kvm hus.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Läckande fall som ger mycket bra internet signal i hela huset.Endelig glada tonåringar! :)
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Mycket bättre signal i och runt huset. Hade före nokre rum med dålig signal, och vi streaming på nokre rum Hakka annexet. Detta är inte mycket bättre. Har tydligt gjort vardagen enklare. Snygg design, men kan kanske vara lite mindre enheter så än kan gömma dem lite bättre.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Grymt bra signal i HeLa hus få bye problem ATT dra sig ovanligt genomet vattenburnavärmen (aluminium belägg), men Netgear Orbi inte gå genomisk gott. Ar Riktigt imponerad signal and hastighet. Kan varmt rekommendera webbplatsen.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Där det brukade vara motstånd, finns det nu full tillgång. Genom tegel och betong och you name it! Hela lägenheten täckt!

  Affordable rå. Var Get-box ger Internet till det första sovrummet, som upprättar Orbi \ 'n med solid 100% täckning i varje rum och förmodligen långt in på nästa dörr och?

  Rekommenderar så vilt!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Orbi från Netgear inrättades i cirka 10 minuter. Har full täckning i hela huset, och alla med full kapacitet. Orbi båda lindade otroligt läckra och ser mycket bra ut, känns det inte som en typisk router. Det har helt enkelt gjort internetupplevelse hemma mycket bättre. Rekommenderas starkt.