Huawei Honor 8 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Huawei Mobiltelefoner (72)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.49)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kan börja med att säga, Klockren telefon! Lämnade in en gammal nalle (skräptelefon, en Samsung på ca 3" touch från bland de första telefonerna av denna typ..) hos tele2, vilket gjorde att man fick 2000:- rabatt på en honor 8.

  Summa summarum betalade jag ca 2500:- för skönheten honor 8. De kör erbjudandet till sista september så passa på och åk in och känn och klämm på en om det är dags för något nytt till bra peng.

  Har haft en massa telefoner, kommer från lg;s g5 innan jag köpte denna, innan det har jag haft lg;s g4, g3, g2, honor 7 och diverse äldre Motorola modeller av touch-typ.

  Och vad gör då denna till min favorit hittills? G5an var en ruskigt bra telefon med riktigt kompetent kamera! Men personligen ligger denna luren mycket bättre i handen på mig, dels lite smalare och tunnare vilket gör större skillnad än jag kunnat tro innan.

  Sen för mig som inte har jättehänder har honor (kanske alla Huawei?) en riktigt smidig funktion, svep med fingret över navigationsfältet och så krymps skärmen ner och voila så når du det där hörnet längst bort även med en hand bara, fantastiskt smidigt!

  Men +en den får av mig

  + trevligt formspråk, riktigt snygg tycker jag personligen, (visst kan man tycka att det är en kopia på iPhone designmässigt men det funkar ju tydligen, och det finns ett helt gäng andra märken som härmar äpple och vice versa..)

  +fingeravtrycksläsaren, ruskigt snabb och läser nästan aldrig fel, tycker den funkar bättre än g5ans helt klart, sen programmerbar knapp också, jättesmidigt!

  + kameran,visst inte riktigt lika vass som G5an, men den är ändå med i toppen och slåss tycker jag allt, (-ej optisk bildstabilisering, därför med i toppen vid rätt förutsättningar)

  + bra samtalsljud, högtalaren är dock inte det bästa på marknaden med fullt godkänd.

  + funktionen att krympa skärmen som jag skrev tidigare.

  +usb c, fantastiskt! G5an laddade snäppet snabbare men den här är fortfarande ljusår snabbare än vanliga Micro usb.

  + batteritiden, slår min personliga erfarenhet av G5an ordentligt över fingrarna, hade visserligen möjlighet att byta batteri i den men då ska man släpa på ett extra batteri också.. (Ända som haft bättre batteritid av mina personliga erfarenheter är g2an som hade helt galet bra batteritid.)

  +-utseende, valde blåa, riktigt snygg, glasbaksidan= galet snyggt men tappar man den utan skydd är man nog inte lika imponerad, (kommer ha skal och displayskydd på min) sen blir det såklart en del fingeravtryck, men det blir det ju även på samsung s6, s7. I övrigt känns den sjukt välbyggd! Inge knak och brak bygge här inte.

  +- hörlursuttaget, inget värstingljudchip (dac) i den märker man av, spelar väl i klass med mycket annat men G5an skickade ut markant bättre tyckte jag nog, kör vanligtvis med trådlösa on-ear eller over-ear så får se hur de låter med dem när tillfälle ges.

  +- processorn, inte med och slåss med Qualcomm 820 eller Samsungs motsvarande, men priset kontra effekt, är riktigt bra enligt mig, och den prestandan som finns där räcker till mer än väl för mig och vanliga användare skulle jag våga påstå, tycker den känns lika rapp i daglig användning som G5an gjorde.

  - det ända "stora" minuset för mig handlar endast om mjukvara, saknar vissa mjukvaru-funktioner från lgn men det är ju endast personligt, saknar popup-fönsterna i lgn när man får sms eller när det ringer, var så smidigt! Och så är jag ju inget jättefan av Huaweis egna emui, körde in Apexi launcher direkt och det flyter på som en fröjd nu!

  Slutligen, hade den haft en vettigare launcher från scratch, aningen vassare processor, eller varit vattentät då hade den för det priset fått en solklar 10 poängare av mig.
  Men nu för att trivas helt får man kladda lite med andra launchers osv,(personligt tycke) men riktigt mycket telefon för pengarna och nästan en fullpoängare enligt mig! Inte alls långt från 10/10
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Sett till priset (2500kr olåst från Tele2 om man sålde sin gamla telefon, vilken skitmobil som helst) så är detta en no brainer!

  Hade en Honor 7 tidigare och denna har bättre skärm, mycket bättre kamera och är samtidigt tunnare.

  Skulle aldrig få för mig att betala summor som S7 edge 8000kr eller liknande när du kan få en mobil som inte laggar (samsung laggar alltid med touchwiz) överhuvudtaget! Extremt bra flyt och kompetent kamera. Fingeravtryckssensorn missar aldrig.

  Negativt är väl att den har glas på baksidan också och är hal och glider lätt omkring på bordsytor osv. I handen är den inte särskilt hal, då var Honor 7 sämre ur den synvinkeln.

  EMUI 4 är varken förskräckligt eller imponerande, är man inte nöjd slänger man in en launcher och byter ikoner om det stör en så himla mycket.

  Om ändå fler folk inte följde samsung-flocken blint hade de kunnat spara 6k och ändå ha en bättre mobilupplevelse.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Mycket nöjd med Honor 8!

  + Utseendet(den blåa)
  + Batteritiden
  + Kameran
  + Allt flyter på bra i systemet
  + Ligger bra i handen
  + Prisvärd!(Tele 2)
  + Fingeravtrycksläsaren är klockren

  - Ljudet kunde ha varit lite högre vid uppspelning.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 2 dagar sedan
  *Haft denna ett år efter reparationen så har den inte krånglat något, är nöjd med telefonen förutom utrymmet :)

  Hade telefonen någon vecka innan den började starta om sig hela tiden, gick inte att stänga av den utan den fortsatte tills batteriet dog, lämnade in den 4de fick mail igår "Byte av kretskort. test av samtal, camera och WIFI oK!" Så hoppas jag får den inom några dagar

  Bra telefon annars för det priset jag fick den för 2500kr från tele2.
 • Utmärkt
  6 dagar sedan
  Otroligt prisvärd telefon. Köpt för 2222:- på Black Friday. Kom tidigare ifrån Iphone 7 och Galaxy S8 och tycker fungerar minst lika fint som de för vardagsbruk, och då är jag en frekvent användare av olika telefoner. Främst kameran och displayen som inte riktigt når upp till de bästa, i övrigt inget att fundera över.
 • Perfekt
  21 dagar sedan
  Grym telefon för pengarna, köpte när Comviq hade "drive" för 235 kr i månaden med 4gb surf!

  Gör det den ska och lite till! ;)
  Har fungerat klanderfritt än så länge ( 14 månader ) !

  Rekommenderas!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 26 dagar sedan
  Detta är en riktigt bra mobil.
  + Bra skärm och ljud
  + Batteritiden är riktigt bra. Vid tungt användande så klarar man inte riktigt en hel dag men om man bara skickar sms ringer några samtal och kollar internet väldigt lite så klarar sig batteriet i två dagar för mig.
  + Ljudet ur högtalarna tycker jag är bra för den prisklass mobilen kostade.

  Prestandan är ok. Spelar man krävande spel kan det lagga lite men i stort sett flyter det på bra. Stort plus för det stora minnet på 32gb och att man kan ha minneskort.

  I det stora hela är jag nöjd med mobilen.

  Update 28/12-17
  Batteritiden har blivit betydligt sämre. Klarar knappt en dag vid normalt användande.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Bra telefon för priset, jag betalad ca 2200:-
  har haft den nu i ett år och den gör det den skall.

  Hal som tusan på baksidan om man inte sätter halkskydd
 • Dålig
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Fick ett ganska positivt första intryck av denna telefon. Den var snabb och responsiv med priset i minne. Huaweis egna UI är verkligen en fulare och menlös version av Apples interface, detta är dock lätt att byta ut med android så hade inget problem med detta. Mobilen är till stor del byggd av glas så ett bra skal är viktigt.

  Jag noterade även att skärmen hade ett lätta ghostingproblem och hade svårt att återge mörka färger.

  Efter ett års användning kan jag raportera att ghostingen blivit mycket värre (kan nu inte läsa och skrolla samtidigt), högtalarna har blivit ganska mycket svagare och batteritiden är nere på cirka 5 timmar om jag undviker att spela på den (måste därför alltid bära med mig ett externt batteri). Den dör också oftast när den säger sig ha 25% kvar.

  Jag har även märkt att vissa appar har problem med att använda alla kärnor på processorn och därför kan den extra prestandan anses värdelös.

  Sammanfattat är detta en billig mobil och det märks tydligt. Skärmen lämnar mycket att önska och batteritiden försvinner snabbt (även om den verkar lång i början). Om du planerar att ha mobilen i över ett år kommer du antagligen ofta bli frustrerad på den många problemen, men behöver du en billig telefon du kan byta ut snabbt är denna mobil ett helt OK val.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Detta är den klart bästa smartphone som jag har ägt. Utan tvekan. Gör det den ska. Bra batteritid. Inget krångel. Den bara funkar. Kommer nog att skaffa en till som reserv så småningom. Hittar man något som bara tickar på så vill man inte ändra på ett vinnande recept.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Bra telefon som jag betalade 2390:- för 1 år sedan och ser att telefonen är dyrare nu.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Bra, prisvärd, snygg, snabb.
 • Bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Trevlig och snygg mobil och när jag köpte den var jag ruskigt nöjd, men redan efter några månader blev batteritiden sämre och nu efter 1 år klarar den inte en hel dag.

  Förutom det är jag fortfarande nöjd, för 2500 kr fanns det där och då för 1 år sedan ingen som kunde matcha den i prestanda/pris.

  Funkar fortfarande bra, men har pga batteritiden köpt en ny mobil (Moto Z2 Play som jag fick till ett lika bra pris).
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Haft telefonen 4 månader nu och är väldigt nöjd så här långt. Det enda som gör mig irriterad är en bugg med något gyro som gör att den slutar auto rotera. Kollar man i ex MyDroid System Info så finns det inte ett liv på gyros. Omstart och allt fungerar igen. Kommer med någon veckas mellanrum. Har försökt gå genom Huawei supporten men jag kunde likaväl ringa min mamma. Att göra en factory reset är inte aktuellt. Den levererades med senaste uppdateringen och gyroproblemet kom efter 3 dagar innan jag installerat någonting. Tänker inte göra en reset för det är punkt nr1 på någon stackars okunnig sommarjobbare. Problemet är utbrett vilket man ser om man googlar lite.

  Men förutom ovan så är batteritid bra varken mer eller mindre.
  Snabb än så länge men det avtar väl med tiden som vanligt.
  Fingeravtrycksläsaren är grym. Dels att den sitter perfekt baktil(förutom monterad i bilen), dels är den fantastiskt snabb och missar aldrig. En gudagåva när man kommer från en HTC One där skärmen låstes efter 30 sekunder (företagspolicy) och man fick manuellt trycka in pinkod och trycka ok hela tiden. Måste man trycka in koden nu så hoppar den iaf in utan ok a la iPhone. Säkerligen en del i Android nuförtiden men oavsett mycket bättre.
  Emui5 har jag inget att klaga på. Emui4 som jag provade i affären kändes inget vidare.
  Den är väldigt restriktiv med batterianvänding och verkar begränsa notifieringar ganska rejält. Ganska skönt tycker jag med missar en del Facebook inlägg i grupper ibland.
  Att den är hal har mänga vittnat om, det var även min HTC One som jag lyckades använda i 4 år utan skal och utan krossad skärm. Tror min sambo knäckt 4-5 iPhone skärmar under den tiden MED skal. HTC'n har åkt ur bröstfickan otaliga gånger och blivit tappad i asfalten. Så aluminiumskal är att föredra framför glas. Så jag har skalat in den snygga Honor 8 och satt på skärmskydd. Tråkigt dock. Det blir kontraproduktivt när tillverkarna gör snygga mobiler som är så ömtåliga att folk får plasta in dom så ingen ser hur dom ser ut ändå. Men miljon/miljard industrin för att sälja skal och skärmskydd är säkert nöjd.
  Formatet, 5,2" var min gräns, är ok. Större vill jag inte ha. Telefonen har ganska mycket yta över å under skärmen.
  IR! Min HTC hade IR och jag använde det väldigt ofta för att styra TV'n. Att Honor 8 har det var en riktig bonus som jag inte hade koll på. HTCn hade en bättre IR men den fungerar när man lärt sig rätt vinkel.

  Men för priset så får man en grym telefon som har allt jag kräver av en telefon som används både i jobb och privat.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Mycket telefon för pengarna!

  Ofantligt hal att hålla i. La den på sängen på en tillsynes nästintill plan yta, men ett par minuter senare hade den glidit en halvmeter och ner på golvet. Trodde först det spökade tills jag såg det med egna ögon.

  En baksida som är greppvänligare är något jag rekommenderar starkt!
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Riktigt bra telefon. Den har allt man kan begära från en snabb high-end utan allt extra trams, för en otroligt bra peng.

  VARNING: köper du denna mobilen så behöver du tyvärr garanterat ett skal. I och med att du har glas på båda sidorna så gör det denna mobilen ofantligt hal. Den rymmer gärna från din ficka när du sitter ner, och trillar ner från ytor som lutar lite.
  Läs även EDIT #1 längre ner för ytterligare en varning.

  + Snabb. Märks aldrig av lagg (än så länge)
  + Fingeravtrycksläsaren bland den snabbaste jag erfarigt.
  + Liten och nätt
  + Batteriet håller dig utan problem i en dag
  + Mjukvara som påminner dig att sätta i batterisparläge när du kommer till 20% kvar
  + Ligger skönt i handen, om möjligt lite hal (igen)
  + Inbyggt gulfilter (via inställningar) för att göra skärmen mindre påfrestande för ögonen
  + Minimalt med förinstallerade appar
  + Multifunktionell fingeravtryckläsare. Den funkar även som knapp som du kan ställa in att göra just funktionen du använder mest utan att behöva klicka dig till programmet. Har on/off för lampan på dubbel-click och YouTube på long-press personligen
  + USB-C. Inget krångel längre med att tre gånger försöka sätta in laddkabeln på rätt håll.
  + Automatiskt ljusstyrka. Den första mobilen jag haft som gör detta bra

  - Glas-baksida
  - Kameran kunde varit bättre
  - Google-bugg som gör att du inte kan spela in ljud utan att få upp en error att google-now inte kan använda micken (går att stänga av, men då kan du inte säga "OK google" varifrån som helst)
  - Default interface är iPhone-inspirerat. Går att lösa relativt enkelt dock till hur Android brukar se ut

  Som sagt en riktigt stabil mobil. Ett solklart val om du vill ha en mobil i medium-budget-klassen. Se bara till att köpa ett skal för att dels skydda dina två glassidor, och dels för att göra baken mindre hal.
  Är du van vid iPhone men vill gå över till Android så ser jag även denna mobilen som perfekt för dig!

  EDIT #1:
  Borde lyssnat på min egna varning och köpt skal direkt. En månad efter köp fick jag skicka in för att få mobilen utbytt för att den rymt från min ficka.
  Varning nummer 2: Den nya mobilen jag nu fick hem har ett firmware-problem (eller hårdvaro, hittar knappt något om det) där mobilens bakåtvända kamera permanent är fast på fokusläge 2 centimeter från kamerans lins. Detta gör kameran helt oanvändbar i mer eller mindre alla lägen förutom extrem-macro. Har ännu inte hittat en lösning på detta, väntar svar från Huawei på lösning. Om jag löser kommer jag skriva en till edit.
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Absolut den bästa telefonen jag har ägt. Har haft telefoner som Nexus 6P, LG G5/4, I Phone 6 mm.

  Kameran är helt ok, Huaweis telefoner är inte kända för att han bra kameror på sin telefoner. Men klart godkänt.

  Processorn är en av deras egna och allting flyter på bra utan att jag har märkt av några frysningar. Den jämförs med Snapdragon 820 vilket jag tycker är rättvist.

  Mjukvaran tycker jag är hur bra som helst. Han inte använda tidigare versioner än EMUI 5 men den här versionen är en hybrid av Android och IOS vilket jag tycker väldigt mycket om.

  Batteriet får klart godkänt. Räcker en hel dag med ca 15% vid slutet av dagen. Dessutom har den Quick charge.

  Fingertryckläsaren är extremt snabbt och dessutom är den fysisk vilket du kan binda appar till som du vill öppna.

  Passformen är bra så länge du har skal. Hela baksidan är gjort av glas vilket gör den väldigt slirig i handen. Telefonen är 5,2 tum vilket jag tycker är perfekt för mig. Samma design som IPhone vilket jag tycker mycket om.

  Displayen är bra. Den är lyser ljust och har bra färger.

  Sammanfattningsvis så är det den bästa 'budget' telefonen. Du hittar ingen bättre än det här under 4000 lappen och ibland 3000.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Allmänt dålig kvalitet och batteriet blir snabbt sämre. Man får vad man betalar för antar jag.
 • Bra
  6 mån sedan
  Grymt bra enhet för vad den kostar, snabb, hög finish, ligger bra i handen med mjuka kanter.
  Förlorar två stjärnor för att laddaren är VIT, till en svart enhet...
  Och en stjärna för att den inte är vattentät
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Fick köpa mig en ny telefon då med Nexus 5x helt plötsligt la av. Eftersom jag har USB C-kablar överallt fick jag vända mig till de få telefoner som har USB C, och valet föll på Honor 8.

  Och jag är nöjd. Förutom att den är så "glatt" så den glider ur händerna. Men skal är beställt. Jag förstår verkligen att folk tappar sina telefoner när tillverkarna gör så, med Nexus-telefonerna hade jag alltid bra grepp då de var gjorda i matt plast.

  Det jag stör mig på med telefonen var först och främst gränssnittet, men med Google now launcher så blev upplevelsen lite bättre. Och sen bytte till Googles klocka/alarm istället, så man kan få widget på startsidan som visar nästa alarm. Vet inte hur Huawei tänkte där med klockan och alarm, när man inte kan se när nästa alarm är någonstans.

  Men i det stora hela är jag nöjd än så länge, snabb och rapp telefonen.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Uppdaterat efter nästan ett halvår:

  Tidigare smartphones: SGS3, Z1c, Z3c, SGS5 (tillfälligt), följt av en ny Z3c. (Min första "smartphone" var dock en P900 ;-) ).

  S3an kommer närmast i känsla vad gäller form (storlek och de rundade kanterna), men Sonylurarna ligger närmare vad gäller material (glas fram och bak & plast på kanterna).

  Det är populärt att klaga på glasbaksidor och plast i största allmänhet, men när det kommer till känsla så är Honor 8 verkligen i en klass för sig!
  Kanterna är faktiskt inte alls av plast! Efter nästan ett halvår så har jag tappat den tillräckligt många gånger för att nöta bort plasten på ytan i ett par hörn och där tittar aluminium fram.

  Telefonen känns oerhört tunn och smidig, trots att den är en rejäl storlek större än det jag är van vid från Sonys Compact-modeller.

  Hållbarheten måste jag säga är riktigt bra. Tappat den många gånger som sagt och lite nötta hörn är det enda resultatet. Några få, små, repor i glaset, främst på baksidan, har uppstått, men stör inte.

  Känslan är verkligen outstanding, vet inte hur jag ska förklara det, men även en vän som fortfarande använder en Galaxy Alpha (byggd just för att ha "premium-känsla") tycker att den känns superb!

  För att fortsätta med exteriören så är telefonen, som många andra redan sagt, extremt hal! De rundade glaskanterna gör att den glider löjligt lätt och det är verkligen ingen överdrift att vikten från laddarsladden får den att ramla ner från till och med en soffa med bakåtlutande sits!
  Jag underskattade detta då det samma sades om Sonylurarna, men detta är verkligen i en klass för sig!
  Har tänkt att åtgärda detta med antingen en "film" på baksidan (bara att klippa ut en lagom bit från vad som helst, istället för att gnälla om att det "inte finns") eller bara några små "fötter" av eltejp eller liknande. En liten rund tass i varje hörn, i ett någorlunda greppvänligt material (riktig eltejp, inte PVC, men kanske till och med PVC, i värsta fall något i stil med Vulk-tejp) bör ge tillräcklig friktion för att stoppa glidet, utan att göra den svår att ta upp ur fickan eller tjock.
  Update: Gjorde aldrig något av detta utan har istället vant mig och tänker på var jag lägger den.

  Mjukvaran har uppdaterats sedan köpet och nu kan man ha "app-drawer" om man vill.
  Kameran som från början var rätt så medioker tar nu oförskämt bra bilder i de flesta fall. Känns som att den nu tar nytta av de dubbla sensorerna och därmed grejar både mörker och knepig fokus galant.

  Hårdvaran, Kirin 950, funkar förvånansvärt bra. Det hackar då och då i ett spel som flöt på i Z3c utan problem, men det är garanterat grafikdelen som bråkar (hackar bara när det är en massa animationer samtidigt) och bättre stöd för diverse protokoll kommer hela tiden på den fronten. Däremot så har jag inte haft några problem alls med samma spel på samma sätt som både iPhone och Android användare haft efter vissa updates!

  4 GB RAM är grymt bra, många appar drar mycket mer RAM nu när det finns att tillgå, vilket knappast är dåligt utan snarare ett tecken på att de kan jobba bättre!

  Fingeravtrycksläsaren är outstanding! Mycket intuitiv att använda och fingrarna ska vara rejält skitiga eller blöta för att det inte ska fungera.
  Vill man kunna använda snabbkommandona som kan läggas i knappen utan att låsa upp så får man helt enkelt använda ett finger som inte är registrerat.

  Fick telefonen "gratis" mot att binda abonnemanget i två år till, och då 299,-/mån för "fastpris" med 3GB data är allt jag behöver och inte går att få mycket billigare så var det verkligen gratis! (Tre).
  Har "mobilt bredband" med obegränsad data, så vill jag ha data så kan jag ta med mig 4G-pinnen och laptopen! ;-)

  Batteritiden är väl sådär... skärmen drar väldigt mycket med ljusstyrkan uppdragen och med lite högre belastning så töms batteriet extremt snabbt och luren blir ganska varm. I standby eller vid låg belastning så räcker det dock mycket länge.
  Har en bra powerbank dock, så det är enkelt ordnat och laddningen är mycket snabb. Om jag spelar och har skärmen ljus samtidigt så laddar den dock inte alls utan går snarare fortfarande neråt, om än sakta. (Skulle tro att det är en form av överhettningsskydd då andra lurar blivit extremt varma i det läget).

  Jag har förvisso ingen erfarenhet av den senaste generationen (eller två) av premiumlurar, men har svårt att tänka mig någon funktionalitet som skulle vara värd flera tusen eller flera hundra i månaden till!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Mycket bra lur! Supernöjd! Köpte min på tele2 när de hade kampanj, 2000:- för din gamla mobil. Allt funkar som det ska. Helt ok kamera, mkt bra batteritid. Jättebra skärm, inga konstigheter. Det är ju ingen premiumlur i den bemärkelsen. Sedan att klaga på att den är ömtålig? Ja den är gjord i glas, tappar man den i asfalten får man skylla sig själv. Så att ge luren dåligt betyg pga. att man är klantig kan man ju inte göra?? Tips! Nokia 6110 håller bättre.....
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Update: drar ner mitt betyg från 9 stjärnor då den nu efter 6 mån har kass batteritid.

  + batteritid, håller flera timmar längre än S7
  + snabb finger print läsare
  + snygg som få
  + kameran

  - USB C, fick byta ut alla kablar som man samlat på sig under åren
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Har allt och lite till. Fick 2000 kronor i rabatt, passade på och köpte 2 st. Riktigt bra telefon med massa bra saker.
 • Bra
  9 mån sedan
  Godkänd telefon, stegräknaren suger dock, räknar helt fel.
  Efter att ha gått 1,5 mil så stod stegräknaren på 3,500 steg...
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  +Bra batteritid
  +Schysst kamera
  +Snabbknapp/fingerID på baksida
  +Priset

  -Saknar trådlös laddning
  -Inbyggd Huawieprogram och appar, som ej går att radera.

  Överlag mycket bra lur, som slår de flesta på fingrarna särskilt ajfön! Som kostar det dubbla. Prestandan är minst lika bra.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  för 2500 kr kommer ingen telefon i närheten av denna! Bara wow... har honor 7 också, men denna är betydligt bättre.

  *update*

  där tappade jag den när jag skulle stiga ur bilen, ett litet tapp på 30-40 cm på asfalt. Hela bakskärmen sprak då den är gjord av glas.. antagligen bygger man betydligt starkare telefoner av "glas" eller så bygger man inte några alls. Inte ska en telefon från ett så lite fall gå sönder!

  Det var första gången jag tappa efter 3,5 månad. Dåligt.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Riktigt nöjd. Snygg telefon, bra batteritid, helt okej kamera. Mycket väl designad. En av de bättre telefonerna jag har ägt, speciellt med tanke på priset 2500kr. Den blåa är brutalt snygg och gediget byggd.

  Minus:
  - Kameran är inte i klass med iPhone och Samsung.
  - CPU kan lagga till ibland.
  - Väldigt hal och repkänslig

  Annars bara plus

  Finger läsaren är ruskigt snabb och har bra extra funktioner!

  Helt sjukt mycket telefon för pengarna!
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Mycket prisvärd. Skönt med dubbla simkort när man använder telefon privat & arbete.
  Kan även ha fler användare så man kan ha ett arbets "skrivbord" och ett privat "skrivbord".
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Android 7.0 drar mer batteri är inte så häftigt..Bästa gränsnittet, bästa telefonen jag ägt, haft sony samsung av värre model.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  +
  *prisvärd och bra, men inte helt perfekt.

  -
  *svår att skriva på. man träffar ofta fel bokstav.
  *jag fick en repa av nycklar jag hade tillsammans med mobilen i fickan. (lite känslig tror jag den är)
  *får något slags lagg ibland och tappar wifi/4g kontakten. och återkommer efter 20 sekunder
  *hal att hålla i
  *inte vattentät
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Har haft denna ett par veckor nu och måste bara ge den ett bra betyg.

  Väldigt prisvärd snabb mobil med en smarta funktioner och bra kamera.

  Trodde aldrig att jag skulle köpa en kinesisk Huawei men det är bara att acceptera att de gör det bra.

  Har haft Windows Phone i många år och vart väldigt nöjd med de mobilerna men har mer eller mindre tvungen att överge dessa och satsa på Android, då Iphone är för dyra helt enkelt.
 • Bra
  11 mån sedan
  Bra kamera vid ljusa bildförhållanden, men vid ex kvällsfotografering så blir inte resultatet som på min Samsung S6.
  Bra batteritid
  Repas lätt
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Finns inget och klaga på, bästa telefonen jag haft, bytte upp mig från en Iphone 6.
  1400 kr kontant på Tele2 när de körde sin deal, älskar fingertrycksavläsaren, stabil på mjukvaran, betydligt snabbare än samsungs telefoner, påminner mycket om en iPhone i sin mjukvara och mappsorteringen samt driftsäkerhet. 10/10 utan tvekan.
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  + Riktigt bra byggkvalite
  + Dubbla SIM/Minneskort
  + Helt oki kamera om du har bra belysning
  + Sanslöst snabb fingeravtrycksläsare.Bra placering på baksidan.
  + Helt ok batteritid
  + Laddar riktigt fort

  - Allt för aggressiv batterispar.
  - Kameran är inget vidare i halvbra belysning.
  - Notiserna har jag aldrig fått att fungera som det ska.Ibland kommer det en notis och ibland inte...
  - Google Now fungerar ALDRIG trots flera återställningar. Jag vill ha en notis (som ju funkar sådär) att det är dags att ge sig av kl xx:xx till mötet kl xx:xx.Detta funkar 5% av tillfällena i min kalender.Detta är för mig en dealbreaker.
  - Hal som en blöt tvål.Ett skal är ett måste annars håller den inte länge.
  - Inget Gorilla glas.Repas väldigt lätt
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Riktigt bra! Älskar den!
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Bästa luren!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den här lite på "vinst och förlust".
  Men den är kanon enligt min mening.
  Var lite kritisk till det egentutvecklade skalet runt Android - EMUI - men det är ganska fräscht jämfört med "vanilla-Android".
  Telefonen känns aldrig trög eller långsam utan är väldigt responsiv.
  Skärmen kunde kanske varit ljusstarkare (auto-läget funkar fortfarande inte trots uppdatering utan ljusstyrkan måste justeras manuellt).
  Fingeravtryckssensor reagerar blixtsnabbt (man får bara se till så att man inte skadar sig just där på fingret :-).

  EMUI känns som sagt väldigt fräscht men det finns förbättringsmöjligheter.
  Inställningar finns det lite väl mycket av. De är utspridda lite överallt och ger ett spretigt och osammanhängande intryck. Svårt att få överblick.
  Allting är inställt på att spara batteri. Detta innebär en hel del "mickel med inställningarna" för att få pushmeddelanden i olika appar att funka (finns mycket info på nätet om detta).
  Telefonen är hal som en tvål så man måste ha ett skal för att den inte skall glida iväg.
  Att använda telefonen utan skal är nog inte att rekommendera. Den har dessutom en trendig men ömtålig design.
  Honor 8 behöver laddas ungefär varannan dag vid "normal" användning - ibland var 3:e (med medföljande "snabbkabel" tar det ung 1 timme). Har man en gammal micro-USB-kabel som man vill använda behövs en adapter för USB-C,

  Totalt sett är detta en mycket bra produkt. Varför ge 2000:- mer för en Samsung?
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Köpte för 2500:- utan abonnemang på tele2.

  Byggkänslan är premium dock finns mer att önska av EMUI 4. I februari ska EMUI 5 släppas..
  Drog in Nova Launcher för att få app drawer och native android feeling.

  + Hårdvaran
  + Usb-c
  + Batteri 3000mha

  - emui os
  - ej bildstabilisering på foto/video
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Baserar mitt betyg efter priset jag fick betala 2500 tele2.

  Köpte denna tel som en extra reservtelefon. Hade svårt och välja så jag köpte denna tillsammans med några andra.
  Normalt brukar jag ha större telefoner, men ville ge denna en chans då den är väldigt vacker och säljaren på elgiganten lockade mig med denna.

  Fördelar
  * Priset! En bra prestanda telefon för dem pengarna. Super snabb och rapp.
  * Designen, väldigt vacker att se på "men tyvärr ej praktiskt"
  * Super snabb fingertrycks avläsare, med smarta funktioner
  * 3 månaders Vip garanti för glaset och 3 års garanti
  * En hel del smarta funktioner
  * Okej/Bra kamera i bra ljusförhållande
  * Många funktioner i deras kamera app.
  * Inbyggd IR
  * Dubbla Sim eller Sim + SD kort
  * Byggkvalite

  Nackdelar
  * Kameran kunde ha varit bättre, eller satsat på en Singel bra kamera då du knappt lär ha nytta av dubbelkameran. Och inget vidare i mörkret.
  * Otroligt hal i handen och på bord m.m!
  * Designen åter, super snygg som nämnt. Men ej praktiskt. Lär lätt repas/ gå sönder som jag även läst om på många ställen. Den är så snygg att jag vara nära att behålla telefonen bara för utsendet med den glänsande glaset.
  * Fingertrycksläsaren på baksidan. Har testat många telefoner, med fram och bak F-läsare. Det må vara en smaksak men under vardagen så skall en F-läsare sitta fram. Exempelvis om den ligger på ett bord, i bilen på dess hållare m.m så är det Väldigt opraktiskt att ha den placerad bak.
  * Önskar att den hade bättre högtalare
  * Mycket Blotware! Jag trodde att Samsung har många förinstallerade appar tills jag köpte denna! Som tur går flesta att avinstallera, men långt ifrån alla! Med Samsung finns det en app där man kan inaktivera dem, tyvärr så går det inte med denna.
  * Har höga sar värden. Ringer du mycket så skall du tänka på det
  * Glas baksida. Är ej någon Fan av Metal/glas baksidan då dem lätt repas och går sönder. Då är det kört för ägaren av telefonen. Är mera förtjust i Utbytbara baksidor. För det kommer sluta att man är tvungen att ha en skal för att skydda telefonen och då ser man ändå inte metal/glaset på baksidan. Så whats the point? Hellre Trådlösladdning + en baksida som man kan lätt byta ut om den repas som äldre Samsung telefoner och slipper tråkiga, tjocka fula skal.

  Det slutade för min del att jag returnerade den. Men det är en väldigt prisvärd tel för dem pengarna, men jag som är "extra" kräsen och har testat en del telefoner så funkade inte denna för mig. Kan du leva med dem "nackdelarna" så är det som sagt en utmärkt tel för pengarna.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Tycker det är en grym mobil på alla sätt.

  Lagom storlek.
  Snabb som satan.
  Kameran.
  Batteriet.

  Skaffade skärmskydd och gummiskal till den.
  Är att rekommendera då den är lite hal.

  Ångar verkligen inte mitt köp.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Svårt att hitta något negativt med denna smartphone. Förutom då kanske saker som får anses vara utom påverkan när det kommer till design och tålighet.

  +
  Prisvärd
  Bra batteritid för en högpresterande smartphone.
  Snabb i gränssnittet och krävande appar.
  Klar och tydlig skärm.
  Ganska ren på onödiga appar ur lådan.
  Bra ljud i den inbyggda högtalaren.
  Fingeravtrycksskannern funkar.
  Kameran tar bra bilder i de flesta lägen. (Dock inte i mörker men det gör ingen mobilkamera.)

  -
  Lika ömtålig som alla andra moderna smartphones.
  Inte greppvänlig och glider lätt ur handen utan silikonskydd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  För 3500:- (reapris) är den mobilen värd varenda krona. Har haft den i ca 2 månader nu och den funkar riktigt bra och utan bekymmer. Den är snabb och batteriet är förvånande bra. Kvalitet på den är utmärkt, den är dock extrem hal och lätt att tappa så bakskydd kan vara nåt att tänka på.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket prisvärd för 2500 kr hos tele2!
  Bra prestanda.
  Klarar multitasking mellan många appar fint utan att lagga.
  Fingeravtrycksläsaren på baksidan är ett stort plus. Eftersom jag oftast har den i handen när jag använder luren är den mycket smidigare än läsare på framsidan. Går att lägga till flera fingrar.
  Kommer installerad med många skitappar. Många går dock att avinstallera och de flesta andra går att inaktivera.

  Största nackdelen enligt mig är att den är lite väl lång.
  Kameran är inte så bra i lite mörkare miljöer.
  Telefoninställningarna är inte lika intuitiva som Samsungs.
  Saknar menyknappen från Samsung.
  Baksidan på min lur är definitivt inte av glas, utan av plast.

  Överlag en riktigt bra lur hittills för mig.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jättebra prestanda och bra kamera.
  Mycket för pengarna!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Detta är onekligen den mest prisvärda telefonen sett till byggkvalitet, funktioner och pris. Köpte min för ca 2200 kr vid via Tele2 som befintlig kund. Om det skulle vara något jag fick ha en åsikt på så är det den externa högtalaren som gärna hade fått hålla högre kvalitet. Stänk och dammskydd hade ju varit trevligt med, men jag tror det ska mycket till för att en "en oskyddad" telefon tar skada.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har nu haft denna Honor 8 ett tag och är nöjd. Telefonen är snabb och gränssnittet är okay efter en del anpassningar (det går att anpassa så ens önskemål uppfylls). Över lag känns telefonen som om att den håller bra kvalitet.

  Det finns dock en del delar som kan bli bättre.

  1. Tangentbordet är inte bra och jag har inte lyckats anpassa det så jag är nöjd. Kör med Googles tangentbord. Mina tidigare Samsung har haft klockrena tangentbords funktioner. Där finns bl.a. siffrorna synliga hela tiden och även andra funktioner finns tillgängliga när dem behövs.
  Vi får hoppas Huawei kommer med en uppdatering av tangentbordet så det går att anpassa bättre eller liknar Samsung mer och att funktionerna man vill ha finns där då det behövs.

  2. Telefonen är hal och risken är stor att man tappar den. Den är så hal att den glider ner från bordet om den ligger på laddning då kabelns egen vikt drar ner telefonen.
  Det är svårt att förstå en design med så dålig friktion, det är ju en telefon som man inte vill tappa.
  Jag har beställt ett gummi skal får vi se om det löser problemet.
  Jag letade efter någon film som jag skulle vilja ha på baksidan och på kanterna runt telefonen men hittade inget. Vi får hoppas det kommer ut på marknaden så man slipper skal på telefonen.

  Går det att ordna dessa två punkter kommer jag ge full pott för Huawei Honor 8.

  Uppdatering av omdömet.
  Det kom en uppdatering av Google tangentbord och då går det att ställa in tangentbordet så som man vill att det ska vara. Tack för det. :)

  Köpte ett gummi/silikon skal till telefonen och det hjälper mot halkigheten men saknar dock en film som kan limmas på för att behålla tunnheten i telefonen.

  En stjärna till dock ... :)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fingerläsaren är en knapp, som även kan långtryckas och dubbelklickas. När man gör det första gången kommer man till menyn som ställer in vad man vill ska hända vid de olika klicken.

  Snyggaste mobilen jag köpt än så länge.

  Batteritiden är bästa sedan Note-serien.

  USB-C. Laddar fort.

  Dubbla kameror. Fint skärpedjup, bra filter.

  Priset var 2200 på Tele2 under black friday, så köpte två.

  Känns som en toppmodell, snabb. Kostade som en samsung-buget, så betyget blir max.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastisk lur. Har varit Ifåne alltför länge nu, men här får man mycket mer skoj för pengarna. Toppbetyg!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Härlig skärm, rapp telefon.
  Responsiv fingerläsare, tyckte iPhone 6s va snabb, men denna är dimensioner över.
  Har bara bytt launcher, annars kör jag stock Android. En smidig funktion är att man kan ställa in olika kommandon med hjälp av fingerläsarknappen, jag har dubbeltryck för lampan etc.

  Till @Zeb83
  Tror du kan ändra så skärmen släcks vid plånbok från Inställningar->Smart Assistans->Smart hölje.

  Riktigt nöjd, betalade 2490.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gått från Nexus 5 och köpte denna mobil via Telias erbjudande där man fick 1000kr för sin gamla mobil. I slutändan betalade jag 349kr för mobil och ett flipcase.
  Billigaste mobilen jag köpt. (Gäller 64Gb ram)

  Har bara haft mobilen i 1v men uppdaterad detta omdöme senare igen.

  Nexus 5 fungerar fortfarande men batteritiden är hemsk. Iallafall om man använder telefonen till mer än å bara ringa å skicka sms.

  Honor 8 där emot håller hela dagen och då med en hel del surfande, instagram, messenger, streamande av play tjänster och spelande av boombeach.

  Tar några dagar att vänja sig vid uppbyggnaden av gränssnittet osv.

  Kul funktion med fingerläsaren som även är en knapp. Går att koppla flera funktioner till denna.

  Gillar inte att alla appar måste ligga på skrivbordet, precis som i iphone. Gillar d bättre då det är som i Nexus, att allt ligger i en meny bakom en knapptryckning.
  Samt att skärmen inte stänger av sig då man stänger flipcaset.

  Kameran har jag inte testat så mycket, men blir Inga toppenbilder i lite lätt dunklare miljöer som tex innomhus. Bilderna blir lätt gryniga. Kameran är i klass med Nexus 5 men med fler funktioner. Men å andra sidan har jag inte så höga förväntningar på en mobilkamera.

  Ljudet ur högtalaren är mer än godkänd. Aningen hög diskant gör att ljudet blir lite för krispigt på vissa frekvenser, men det är svårt att komma undan med dessa små mobil högtalare.

  +Batteri
  +Kul funktioner
  +Högtalare

  -Skärmen låser sig inte då man stänger locket.
  -Upplägg av appar (samma som iphone)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bytte från iPhone 6s plus kan bara säga att den kör över iPhone lätt samt att när vi köper Apple iPhone så betalar man bara för apple inte för telefon. Riktigt nöjd med telefonen köptes från tele2 för 2500kr mkt telefon för pengarna
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft mobilen i någon vecka nu.

  +snabbheten
  +designen
  +storleken
  +skärmen
  +batteritiden
  +fingeravtryckläsaren, snabb och programmerbar
  +kameran i ljusa miljöer
  +bygg kvalitet
  +det går mkt fort att ladda den

  -ljudet plus att högsta ljudnivån är mkt låg
  -hal som ingen annan mobil
  -kameran i mörka miljöer
  -lite svagt vibration
  -ingen headset i paketet
  -lätt att repa baksidan

  För 2495kr är den här mobilen ett fynd. Jag köpte LGG4 i somras men blev irriterad på batteritiden och den har börjat lagga en del. Jag hade inte bytt om H8 hade kostat mer än 3000kr. Kameran är klart bättre på men segare på g4, men h8 gör det bra ifrån sig i ljusa miljöer.
  Fingeravtryckläsaren är bara bäst i klassen. Snabb och programmerbar.
  H8 är snabbare än g4 och är även lite mindre vilket gör att den är enklare att hantera. Den är däremot mkt hal så ett skal är ett måste. Emui är inget för mig så jag kör Apex launcher.
  Batteritiden kan jag inte säga mkt om då jag fick den igår, återkommer med det om någon vecka.

  Okej, nu har jag lekt med mobilen ett par dagar. Jag har installerat massor av appar, spel osv och märker ingen skillnad i snabbheten dvs mobilen är riktigt snabb fortfarande. Batteritiden är skit bra. Så är de bara. Man få jobba på rejält om man ska ta slut på den samma dag som man har laddat den. Honor 8 känns premium, lite iPhone kopia på alla fronter men i Android utgåva till mycket lägre pris.
  De två minus jag kan komma på är kameran och ljudet, allt annat toppen.