Samsung UE55KU6405

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (409)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Teven ser helt ok ut, bra bild, ok ljud. Jag köpte den på 6500kr, mycket tv för pengar. Operativt systemet är relativt enkelt och logiskt, det ser bra ut också, men just att skapa en kanallista och redigera de med en blandning av analog-, digital-, HD- och UHD(4K)-kanaler klarar den inte, tillsammans med en mycket avskalad fjärrkontroll blir det mycket klickande när man vill titta på tv, apparna fungerar inte helt felfritt, det saknas appar, inte minst SVT play, knappt Samsungs fel men vad gör man om ingen vill eller kan göra appar för ett nytt operativt system, Tizen, ändå påstås vara den bästa OS just nu.Det är på gränsen att jag slipper både Apple Tv och Google Chromecast. Appen Smart View som skall kunna para mobilen/surfplattan med teven är rent skit. Slutsatsen är att hårdvaran är mycket bra, mjukvaran (som är en betydande del av upplevelsen) är mindre bra med några miss som skaver. Och så är det bland många andra tillverkare, en överbearbetad hårdvara och en undermålig mjukvara. Det hjälper inte att gå och köpa en dyrare Samsung för mjukvaran är detsamma. Platt baksida och tunna ben samlar minimalt med damm. Få HDMI ingångar. Rekommenderas starkt.
  2017 03 ser jag att beta version av SVT play är tillgänglig nu. Det mest förekommande appar har uppdaterats och fungerar bättre nu.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Har bara haft TVn i ett dygn lite drygt så omdömmet kan komma att justeras när jag testat alla funktioner.

  Jag går från en Sony Bravia 40" från 2006 så skillnaden är såklart enorm.

  + Superfin bild. Testat lite Netflix och Viaplay som ändå är ganska hårt komprimerande. Körde några 4K videos från youtube. Magiskt!
  + Fint yttre. Designen är lyckad. Även om jag alltid föredragit en platt större fot. Kan upplevas lite vinglig med "kryssfoten".
  + Behöver inte längre Chromecasten. Alla appar jag kör finns iom Smart funktionen. Flyter på bra i menyerna.
  + Alla ingångar sitter på sidan fast lite längre in mot mitten. På detta sätt ser man alla ingångar lätt men kablarna sticker inte ut från TVn när man kollar framifrån. Tummen upp.
  + Avskalade fjärrkontrollen. Samsung skickar med en Smart Remote. Liten, bara de nödvändigaste knapparna och extremt snygg.
  + Svärtan. Väldigt fina färger i övrigt.
  + Apparna flyter på bra i menyerna och fungerar kanon.

  - 3 HDMI ingångar 2017 får ses som ett litet (pyttelitet) minus iallafall. Man har så mycket kopplat till TVn idag så minst 5 hade varit det optimala.

  Och fel av mig tidigare. Det är ingen Smart Remote. Det är bara en väldigt avskalad "vanlig" fjärr. Fungerar riktigt bra dock, och snygg dessutom.

  Edit 2017-08-02

  Nu har jag haft TVn ett tag och visst finns det nackdelar. Eller kanske ska skriva nackdel, och det är synd att felet inte ens är Samsungs.

  - Apparna, som flöt på så bra i början, börjar krångla mer och mer. De är väldigt dåligt uppdaterade och jag får ofta starta om TVn för att det ska fungera. Ibland måste jag slå någon "kod" med pilarna på fjärrkontrollen som gör att jag kommer in på en meny där man kan "nollställa" appen.
  I och med att detta är en Smart TV så är apparna onekligen viktiga. Därför kommer jag dra av 2 stjärnor.

  Med facit i hand så hade jag valt en TV utan smartfunktion och istället köpt med en Chromecast/Apple TV.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tråkigt nog verkar det vara lite av ett lotteri att köpa TV just nu. Var tvungen att skicka tillbaka det första exemplaret på grund av kraftig och fläckvis backlight-bleeding. Det nya exet har liknande problem men mer avgränsat (ca. 5 mm i varje kant) och jämnt fördelat vilket gjorde att jag behöll tv:n.

  Bilden är annars grym och tv:n utmärkt för spel. Kör bland annat GTA V i UHD och det ser riktigt bra ut. De appar som finns (vilket är väldigt få) är okej men de tenderade att hänga sig i början. Dessa problem verkar dock ha försvunnit med uppdateringar. Ljudet är tillfredsställande men inte mer än så. Köpte tv:n för 6500:- så för det priset var det en utmärkt affär.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft TVn i en månad nu och intrycket är följande:

  + Otroligt mycket för pengarna (6499kr)
  + Ruskigt bra bild
  + CEC-Anynet fungerar galant, samma kontroll till TV BAR och Raspberry Pi3
  + Minimala fjärrkontrollen är allt jag behöver och är riktigt bra (149kr kostar en "riktig")
  + Spotify Netflix och Youtube fungerar galant
  + Uppskalningen är grym, testat 480p, 720p och 1080p och det är inga problem att kolla på gamla Dvdrip. Visst blir bilden sämre men för att vara uppskalat så hårt så är det riktigt bra.

  - Enbart VESA 400x400 tvfäste
  - Viss bloatware går inte att avinstallera

  HIFI klubben har en enkel kalibrerings guide, kan rekommendera den starkt.. Det enda undantaget är att jag kör med motion plus på (vilket dom inte rekommenderar)

  = För priset så är det en riktigt bra deal tycker jag. Grym bild utan att spränga banken.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Samsung service menade att det ljussken från nederkant av teven föll inom specifikationen.

  Efter kalibreringen blev det värre och deras tips var att sänka ljuset så pass mycket att det nu är väldigt mörkt. Dom gjorde det så svårt för mig att göra en reklamation att jag inte orkade längre.

  Har alltid haft en Samsung-tv av den enkla anledningen att dom är "bäst." Jävligt trist bara att dom inte kunde göra mer än att basera min reklamation på kamerabild tagen av min mobil som inte visade närheten av problematiken.

  Grundar betyget på detta. I övrigt är det en kanon-tv. Kanske du inte drar nästa nitlott? Chansa.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  bytte TV efter 10 år med förra 40" samsungen.

  Jag är absolut ingen TV-freak, men herregud vilken fin bild. Riktigt bra ljud också, hade tänkt köpa en soundbar, men väntar nog med det.

  Netflix och alla inbyggda appar startar otroligt snabbt, inte alls som på de "smart TV" jag sett förrut.

  Lustig liten fjärr som även den funkar väldigt bra.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inga klagomål på denna TVn från min sida.

  Bra pris, bra bild.

  Extra plus för det centrala benstödet, gör det möjligt att ha TVn ståendes på även mindre TV-bänkar.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grym tv till ett bra pris.
  Lätt att använda och alla appar man vill ha finns.
  Grym bild med massa inställningar.

  Just så är det bara positiva saker jag har om tvn. Dessutom jäkligt snygg.