LG 70UH700V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (211)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte tv'n för cirka 2 veckor sedan. Har kalibrerat den efter THX appen och är faktiskt super nöjd med tv'n så här långt. Den har en riktigt bra bild och med bra färger och bra svärta. Jag är den typen som egentligen föredrar tv apparater i 9 eller 8 serien då jag är väldigt petig när de gäller bild kvalité. Har väntat i flera år på att det ska vara möjligt att inhandla en 65-75 tum 4K OLED TV med HDR till ett pris motsvarande 30 000 kr. Men med tanke på att det i princip bara är LG som satsar på OLED så kommer inte detta vara möjligt förrän om ca 5 år.

  Med tanke på detta så är jag mer än nöjd med TV'n med tanke på dess tum och bildkvalité och den teknik den erbjuder. Speciellt för 25000 kr. Jag rekommenderar att ni tittar på den och ger den en chans. Tror inte ni kommer bli besvikna.

  Har fått frågan vilka inställningar jag kört med efter THX-appen. Här kommer dem.

  Bakgrundsbelyst: 80
  Kontrast: 80
  Ljusstyrka 50
  Skärpa 15
  Färg 45
  Nyanser G7
  Färgtemperatur C30

  I menyn Avancerad kontroll så har jag följande inställningar.

  Dynamisk kontrast - Låg
  Dynamisk färg - Av
  Färgskala - Bred
  Superupplösning - Låg
  Gamma - Medel

  I menyn Bildalternativ har jag följande inställningar.

  Brusreducering - Låg
  Mpeg brusreducering - Låg
  Svartnivå - Låg
  Biosalong - På
  Betraktarvänlig - Av
  LED Lokal dimming - Låg
  Trumotion - livlig

  Denna inställning tycker jag funkar riktigt bra oavsett om det är ljust eller mörkt. Förut hade jag högre Bakgrundsbelysning typ 95. Men när det var mörkt och jag tittade på en film så upplevde jag skärmen som för stark mot ögonen efter en viss tids tittande och därför sänkte jag den till 80.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdaterat omdöme:

  Mycket nöjd med TV:n. Har väntat länge på OLED, men priset är fortfarande högt, och i väntan på den perfekta svärtan och den rätta storleken (minst 70 tum på en OLED) är denna TV ett väldigt gott substitut.

  Storleken är grymt imponerande (wow) och bildkvalitén är i allmänhet mycket väl godkänd. I synnerhet är gränssnittet riktigt, riktigt bra. Menyer och kommandon i realtid. Fjärrkontrollen är underbart logisk i sitt utförande, och jag skulle aldrig kunna gå tillbaka till fjärrar utan gyrofunktion.
  Givetvis en nackdel att inte flash stöds.

  Med local dimming på så blir svärtan bra, men till priset av gloriaeffekt. Jag växlar mellan att ha local dimming på lägsta nivå och att ha den av. Oftast funkar det väldigt bra med local dimming på lägsta nivå, men vissa filmer går inte att alls se med funktionen påslagen. Och med local dimming av, så framträder lcd-svärtan.

  TV-sändningar från Canal Digitals HD-kanaler är underbara (beror givetvis också på programmets kvalité) och Netflix- och Youtube-material i 4K är skitsnyggt!

  Jag är väldigt nöjd med denna TV i denna prisklass. Kan lätt rekommendera denna tingest!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Helt ok
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpt för 15.990 på MediaMarkt (priset dimper ner emellanåt). Riktigt prisvärd TV med kvalitetskänsla.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fick i uppdrag att hjälpa mina föräldrar med ett inköp av en bra TV till nya bostaden. De hade tidigare haft en Pioneer Kuro 60" så de hade väl lite krav på bild osv... Kom fram till(jättemisstag) efter ett kanske lite för snabbt sovrande på TVmarknaden att denna LG nog är en OK ersättare. Sagt och gjort, ett ex av denna inhandlades och hängdes upp. Justerade på TVn i en veckas tid, googlade fram massor med olika inställningsförslag men lyckades inte ens att få en någorlunda okey bildkvalitet, uselt var bara förnamnet. Provade också förstås att göra inställningar via min DVE(Digital Video Essentials) men besvikelsen var fortfarande lika frustrerande stor. Bildbehandlingen är under all kritik liksom färghanteringen för att inte tala om den usla ljusstyrkan. Efter sju dagars försök att få till bilden så åkte LGn tillbaks till Netonnet . En eloge till de på Netonnet att allt gick så smidigt att lämna tillbaka den. Fick f.ö. känslan att de verkade förstå mig..?!...skönt.
  Sitter själv med en snart fyra år gammal Samsung UE75F8005 som jag fortfarande är extremt nöjd med. För att göra historien kort så blev det istället inköp av 2016 års modell av min F8005, alltså en UE75KS8005. Fick den för 24.990 på Elgiganten, kostade 7.000 mera men bildkvalitetsmässigt så kändes det som 70.000kr skillnad. NU kom lystern, ljusstyrkan, svärtan, färghanteringen och bildbehandlingen "in i vardagsrummet". :-)
  För priset 17.990 förväntar jag mig betydligt bättre bildkvalitet än vad LG 70UH700V kunde visa. Är faktiskt en pinsamt dålig TV...
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Min första tv sedan tjock-tv, så kanske är jag lite generös med betyget eftersom jag inte har något att jämföra med, men jag tycker den är grym. Kontrast och HDR, ljusstyrka etc känns finfina. Hittills inte sett några defekter eller bleeding, clouding osv. Men jag har heller inget vidare tränat öga. En sak verkar den dock ha lite svårt för och det är färgdjupet för hudfärger. Om man exempelvis tittar noga på ett ansikte så kan man urskilja att graderingen inte är så mjuk som den skulle kunna vara. Antalet nyanser blir liksom synligt begränsat. Lite som grafikkort förr i tiden som bara kunde visa 256 färger :) fast inte alls lika dramatiskt så klart. I alla andra hänseenden är detta en riktigt grym tv som vida överstiger mina behov åtminstone. Den är brutalt stor! Ljudet är dugligt, inget att hurra för men det är jag inte förvånad över, formfaktorn sätter ju gränser för sånt av naturliga skäl. Jag har kopplat in ett par externa högtalare som dessutom kan användas ihop med tv-högtalarna. Den funkar även med mina Sennheiser Momentum wireless, trots att många foruminlägg verkar säga motsatsen. Jättebra streamingmöjligheter från start, utan Chromecast eller Apple TV, både från iPhone och Androidmobil. USB funkar smidigt också. Lättanvänd! Priset är jätteviktigt och 17500 kändes väl rätt så okej att punga ut. Kan inte förstå hur illa det måste kännas för de som la ca 30 lax när den kom ut i somras, att se samma pryl sjunka till nästan halva priset ett knappt halvår senare. Sjukt! Och snart glider den väl ner ännu mer så även jag börjar grina...

  Uppdatering efter ca 3 månaders användning: stör mig på att det är någon form av ljusändring på vertikalen när man exempelvis har en mörk scen med vita undertexter - allt ovanför texten ända upp till kanten blir ljusare än områdena vid sidan av texten. Det blir väldigt irriterande i vissa filmer som har många mörka scener, om man vill/måste ha textat. Kanske går att dämpa med ändrade inställningar men jag orkar inte. Avdrag 2 stjärnor för det är så uppenbart.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Randig bild, går inte att titta på fotboll. Var i kontakt med LG och enligt dom är detta inom specifikationerna, frågan är hur en randig bild kan vara det. Köpt Elgiganten där jag prata med säljaren om just att jag ville undvika detta problem varpå han försäkra mig att detta inte är fallet med denna TV. Känner mig grymt lurad.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag är jättenöjd,bra bild på allt,enda justering är att jag inte använder eco läge och stänger av trumotion helt,blir för såpaaktigt för min smak annars.Jag har provat bägge hdr versionerna och bilden blir fantastiskt bra.Har hört att panelen inte är tillräckligt ljusstark för att göra hdr rättvisa men det tycker jag inte stämmer.Klart godkänd svärta trots ips panel,mycket bättre än min förra Lg med ips panel som bara var ett år gammal.Sammanfattningsvis grymt nöjd och storleken perfekt för avståndet som vi sitter(2,5 meter)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag kan efter ett par månader nu konstatera att detta är en mycket bra tv.

  Ger klar och skarp bild med bra svärta. Närmare så här än Oled går nog kanske inte att komma. Menyerna som är logiska att fatta är tillika detaljerade när det gäller inställningsmöjligheter, så menyer är som alltid på LG är av högsta toppklass.

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag gick från en Samsung PS58B685 till LG 70UH700V och är nöjd med bytet. Plasman har varit underbar i alla år och tanken var väl att vänta på Oled. Men eftersom priserna på dom fortfarande är lite väl höga inom dom här storlekarna så valde jag att köra på en lcd tills prisbilden är lite bättre.

  Det var lite ovant att gå från plasma till lcd men eftersom så har jag vant mig med lcd. Skärpan och kontrasten är underbar när man tittar på högupplöst helst 4K från Netflix eller Youtube även Comhems HD utbud i tivo boxen är mycket bra. Standard kanalerna är det lite mer varierande kvalitet på. Svärtan är lite sämre än plasman men dock inte så mycket som jag trodde det skulle vara. Provade att köra DVE HD Basic och det mesta såg bra ut direkt från fabriken ska dock göra en grundligare koll i höst när man har lite mer tid.