Oculus Rift

Oculus Rift

(14)
3.4
(14 omdömen)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför
 • 2160x1200
 • Inbyggd skärm
 • HDMI
 • 2016
 • 110 °
 • Upplösning: 2160x1200
 • Typ: Inbyggd skärm
 • HDMI
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför

Oculus Rift

(14)
3.4
(14 omdömen)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför
 • 2160x1200
 • Inbyggd skärm
 • HDMI
 • 2016
 • 110 °
 • Upplösning: 2160x1200
 • Typ: Inbyggd skärm
 • HDMI
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför

3.4 av 5 stjärnor

Baserat på 14 omdömen

Sorterat efter datum
2018-01-31
M
Murdoch(7 omdömen)
En fantastisk upplevelse! Går inte att förklara känslan, kan bara rekommendera er att testa. Favoritspelet hittills är Robo Recall.
2017-08-28
K
Kristoferbj(1 omdöme)
Rift är snygg och bekväm. Och fungerar bra när den inte krånglar. MEN: * Upplösningen är för låg på skärmen. * kvaliteten är dålig. Har bytt ut flera stycken nu. Blir döda pixlar, grupper av rosa-röda grupper av pixlar på skärmen. Som en fotboll 2 m bort. *Kvaliteten är dålig gällande usb3/hdmi kontakten glappar vid kontakten och blir värre med tiden. Till slut tänds/släcks oculusen så fort man rör sig
2017-08-27
g
gronk(2 omdömen)
Har hållit på i två dar att få igång den utan att lyckas. Bytt drivrutiner, bytt portar, ändrat på allt utan framgång. Allt är ok utan HDMI. Det oranga ljuset lyser konstant och programmet säger att det finns inget på andra sidan HDMI:n. SUCK GTX 980 i5- 4670K W. 8.1 64bit MB Gigabyte G1.Sniper M5
2017-08-19
majls(94 omdömen)
Nu när Oculus bundlar denna med två Touch-kontroller och sensorer för €449 finns det verkligen inget som stoppar en från att skaffa sig ett VR-headset! Halva priset mot vad Viven kostar och fungerar minst lika bra på all punkter. Har ni funderat på att skaffa VR försök då först prova det någonstans för personligen tycker jag det inte går att beskriva VR tilräckligt bra förrän man provat det själv. Visst kan det låta coolt men det är så mycket mer när man väl är "där inne". Har provat lite Vive innan men tycker att Riften är mycket lättar och skönare att ha på sig. De medföljande hörlurarna på sidan ser inte mycket ut för världen men de levererar ett extremt bra surroundljud som får spel som Robo Recall att kännas hur grymt som helst! Att slippa ha sina egna stora bökika lurar underlättar enormt. Bildkavlitén i Riften är som många säger bra/ok men långt ifrån perfekt. Hade man dock förväntat sig Witcher 3 i grafikkvalité i dessa kommer man bli besviken, då kanske man får vänta minst fem år till om det nu är det man är ute efter. För vad den är och för vilka spel som finns så är det en upplevelse som jag tycker funkar klockrent och spel som Robo Recall och Lone Echo är riktigt iögonfallande. Touch-kontrollerna som sitter som handen i handsken fungerar hur bra som helst, definitivt bättre än Vivens. Man kan knipa handen med långfingret, peka med pekfingret samt göra tummen upp med tummen. Alla triggers och knappar har en sensor i sig som känner av om man t.ex. gör tummen upp eller pekar på något. Vet att Vive håller på med liknande kontrol men än så länge inget som finns på marknaden så ja, Riften har ett stort övertag just nu tack vare detta. Spelutbudet som finns i Oculus affären är väl sådära, men det börjar dyka upp allt mer och mer välgjorda spel och upplevelser. En hel del är gratis men vissa kostar. När man registrerar sina Touch-kontroller (under installationen) låser man även upp sju gratisspel där bland annat Robo Recall är ett bevis på hur snyggt och coolt ett VR-spel faktiskt kan vara. Steam VR fungerar också med Oculus, dock är deras setupverktyg betydlig sämre än Oculus, men det fungerar så hittar man inget i första affären finns det säkert nåt kul i Steam VR som t.ex. The Lab där man hoppar runt i bland annat Portal-liknande miljöer och härjar. Se även till så er dator kan köra VR då det kräver en hel del av den. På Oculus hemsida kan man tanka ner ett verktyg som testar en dator och säger till om den är stark nog. Själv kör jag på en Ryzen 5 1600X, GTX 980Ti, DDR4 16GB 3200MZH samt SSDs och hittills har allt flytit på på High. Många spel går att maxa (robo recall) men vissa får man dra ner resolution lite (lone echo) för annars känner man av det med en gång. Att spela VR med låg fps förstör hela upplevelsen. Tiden har aldrig varit bättre än nu att hoppa in i VR-världen så passa på, även om denna bundle kommer vara billigare än Viven så kommer slutpriset bli ca €100 mer även vad de just nu tar för den på Oculus.com! (€449 inkl frakt)
2017-07-27
HaraKiN(30 omdömen)
Har testkört en lånad Rift i ca.1 vecka nu och måste säga att jag redan från början var helt hooked. Efter en superenkel 5min installation med steg-för-steg instruktioner på skärmen var jag igång. Känslan när man första gången sätter på sig headsetet är svår att beskriva. Jag fick någon slags barnslig lyckokänsla. När jag sparkade igång demon som följer med och det kommer en stor dinosaurie klampande sjönk jag långsamt ner i stolen i skräckblandad förtjusning och började sen skratta lite för mig själv när jag insåg min egen reaktion. Headsetet sitter skönt och även om man märker att man blir varm i ansiktet varje gång man tar av sig det så är det inga problem att genomföra längre sessioner. Det blir en glipa i nedkant som tyvärr bryter illusionen lite varje gång man tittar uppåt och ljuset från skärmen kryper in. Detta tänkte jag dock försöka avhjälpa med nåt mjukt att lägga över näsan för att det skall bli tätt. Vissa skriver att grafiken är dålig och att tekniken är långt från perfekt men jag skulle säga att det inte gör särskilt mycket. Tekniken pushas hela tiden framåt och så kommer det alltid vara. Jag kommer ihåg när jag gick från ett Atari 2600 till ett Nintendo 8-bitars och sedan till ett PS2. Varje gång tyckte jag att "Jäklar va snyggt å vilken bra grafik!" även om det med dagens mått mätt är riktigt dålig grafik. Jag tänker lite likadant här. Det är sjukt coolt och faktiskt ganska snyggt (trots att man kan se pixlarna om man släpper fokus från själva spelandet) och såklart kommer alla generationer efter denna att bli ÄNNU snyggare men även dessa kommer någon gång bli utdaterade och ha "värdelös grafik" när man ser tillbaka på dom. De inbyggda lurarna (som går att ta av och ersätta med vanliga lurar) är tillräckligt bra i min mening även om de såg lite klena ut vid första anblicken. Jag har inte hunnit testa touchkontrollerna eftersom min lånade enhet inte hade några men även utan så var valet att slå till på en egen inte särskilt svårt, särskilt inte med tanke på prissänkningen som Oculus har i sin egen webshop just nu. Kan bara tänka mig att det blir ännu bättre med touch. Så nu är låneriften återlämnad men min egen är beställd och fraktas just nu åt mitt håll... :-)
Sida 1