iRobot Roomba 980

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (43)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.06)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Har ägt flera olika modeller av Neato tidigare vilka samtliga gick sönder. Tänkte testa ett nytt märke och det är en otrolig skillnad. Helintelligent städning och tycker det bli i princip lika rent som när vi dammsuger. Har ställt home base i ett skrymsle som borde vara svårt att hitta till, trodde vi! Enligt manualen skall home base helst ha gott om plats, men vår 980 kommer fram till den utan problem ändå. :) Har nu städat i ca 2 veckor med 980 och det finns absolut inget att klaga på. I framtiden ökar antagligen sugstyrkan lite mer, lite mer funktioner i appen, osv men det är inget på dammsugaren vi tycker saknas. 10/10 med andra ord. Priset är välmotiverat jämfört med städhjälp. Köp!
  11 mån sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Ypperlig maskin som verkligen dammsuger smart. Det enda negativa är när kissen skvätt med torrfodret och det fastnar i gummivalsarna eller om en kabel ligger löst, då klagar den och man måste lyfta upp för att ta bort eller flytta objektet som den inte klarar av.

  Då jag haft den i knappt 2 dagar så är det väl en vanesak samt att man själv blir mer disciplinerad med att inte ha sladdar och sånt överallt.

  + Mycket lägre ljudnivå än en vanlig dammsugare
  + Schemalagd dammsugning så man slipper göra annat än tömma behållaren
  + kommer åt i princip överallt, även svåra hörn klarar den av
  + användbar app på mobilen för styrning av robotdammsugaren
  + smart dammsugning, kör aldrig samma sträcka 2 ggr under en session

  - pris
  - får problem med lösa sladdar och objekt i storlek något större än ärtor (iaf den maskin jag införskaffade.
  1 år sedan
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  I tre veckor har vår 980 städat nästan varje dag. Flyttar den mellan två våningar. Jag är väldigt imponerad av hur rent det blir. Vi har två katter och en hund och med vanlig dammsugning känns det aldrig så här rent. Den låter mycket men det betyder att sugkraften är stark! Perfekt med nystädade golv när man kommer hem från jobbet :)
  29 dagar sedan
 • Utmärkt
  Grym produkt. Trodde nästan inte det var sant efter första dagens dammsugning. 3h 46min hade den dammsugit trots att vi har heltäckningsmatta i ett av rummen. Den går systematiskt fram och tillbaka och missar inte någonstans. Den vet precis var den varit och ritar upp en karta i minnet. Den kartan kan man sedan se i appen och lätt konstatera om det är något rum eller del av rum som den missat. Vi har ca 140kvm på bottenvåningen och inget hade missats första dagen den körde. Enkel hantering! Att den fyllde hela behållaren är ju ett stort bevis på funktionen!
  1 månad sedan
 • Perfekt
  Bytte upp mig från en Roomba 780 och den här fixar det jag störde mig mest på med 780 nämligen navigeringen, nu behöver jag inte sätta ut fyrer längre utan 980 hittar själv! Superbra!
  2 mån sedan
 • Utmärkt
  Haft en 780 några år men den har nu fått flytta till källaren.

  980 städar mer strukturerat och snabbare, den åker inte runt slumpartat. Samt kul att få en rapport med var den har städat. Jag har en matta som 780 alltid fastnade på, pga av svarta fält som den inte förstod. 980 reder ut det 9 av 10 ggr. Men det händer att även 980 fastnar och har problem med trösklar. Mycket lättare att göra rent 980 mot 780.

  Finns även API mot 980 så har tänkt mig att scripta start av städning automatiskt när jag lämnar huset om ingen städning körts på xx tid. För att man kan... samt den låter endel så man vill helst att den kör när man inte är hemma. Men det finns kalender oxå såklart.
  3 mån sedan
 • Knappt godkänd
  Har ni redan läst denna artikeln?
  https://www.nytimes.com/2017/07/25/technology/roomba-irobot-data-privacy.html?smid=fb-nytimes&smtyp=cur

  (jag äger Roomba 966 istället, men detta gäller också 980, därför vågade ge 4 poäng här)
  3 mån sedan
 • Perfekt
  Kommer ifrån en Roomba 785 och vilken skillnad på robotdammsugare. Klättrar bra på trösklar som Roomba 785 ständigt hade problem och den klarar hundhår mycket bättre. Älskar att man i appen kan se var den har städat.
  6 mån sedan
 • Perfekt
  Kommer från en Roomba 581 med AeroVac som köptes 2011.

  Det är massor som gör att den här är bättre på precis alla plan. Det känns som att alla detaljer har finslipats och blivit ännu bättre.

  Fronthjulet har fått en bättre konstruktion och samlar därför inte in hårstrån i närheten så mycket som tidigare. Behovet av rengöring har minskat avsevärt för alla städdetaljer.

  Ljudnivån i ecoläge (inte mattläget) är en jätteskillnad från tidigare modell! En tendens till något infraljud gör ändå att man helst inte är i samma rum som dammsugaren medan den kör omkring, men det är väldigt behagligt jämfört med den förra modellen.

  Det går inte att köra runt med Roomba 980 med fjärrkontroll, men det går att leva med om man orkar lyfta den till ett särskilt område istället för att köra dit den som man kunde med 581.
  Det är inget riktigt behov som vi har utan 980 får köra hela lägenheten istället nu när den inte längre vandrar runt planlöst och behovet av rumsavdelare är mycket mindre.

  Får full pott då en redan bra maskin blivit mycket bättre!
  7 mån sedan
 • Utmärkt
  Klockren!
  Kört en vecka -

  Städar mycket bra - bättre än med vanlig dammsugare

  inget att klaga på förutom att den kanske skulle klara lite högre trösklar
  Borde gå att justera genom programmering, stöter den på en tröskel borde den höja upp sig på samma sätt som när den kör mattor, då skulle den säkert klara en tröskel på 5cm

  Något man kanske borde föreslå till utvecklara på iRobot
  8 mån sedan
 • Perfekt
  Riktigt bra maskin. Uppfyllt alla förväntningar!
  9 mån sedan
 • Perfekt
  Ersätter städfirman! Bland det bästa jag har köpt. Dammsuger när vi är på jobbet och toppenfint när vi kommer hem.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Vår "Rut" är en kär ny medlem i familjen. Blir glad när hon är igång, för då kan jag lägga mig på soffan med gott samvete. Nu är det alltid rent hemma. Klarar tom av svåra utmaningar som att trassla in sig i gardiner eller suga in kläder. Har varit inne på robotgräsklippare, men är så nöjd med detta val då hon kostar en tredjedel mindre och går året om. Appen är kanon, visar hur man ska sköta om dammsugaren bla. Visst hon låter, men inte alls så som jag trodde hon skulle göra. Med städschema i appen kan hon städa när jag är på jobbet på bestämda tider.
  1 år sedan
 • Perfekt
  Otroligt nöjd med denna pjäs. Den är dyr men man får vad man betalar för.. hade aldrig kunnat tro att den skulle klara våra trösklar. Våra värsta trösklar kan den ha lite problem med men då provar den nya sätt att ta sig upp för dom och efter ett par olika försök så tar den sig alltid upp. Den städar dessutom bra mycket bättre än vi gör med en vanlig dammsugare :) när man tycker att man har städat bra och sen kör roboten på samma rum så nog sjutton är behållaren full med skit ändå.

  Supernöjda!
  1 år sedan
 • Omdömen från andra länder

 • Perfekt
  Det är bra
  Jag har haft Roomba 780. Det var och är fortfarande en bra robot.
  Men irobot 980 är fantastiskt