iRobot Roomba 980

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (38)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.39)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har ägt flera olika modeller av Neato tidigare vilka samtliga gick sönder. Tänkte testa ett nytt märke och det är en otrolig skillnad. Helintelligent städning och tycker det bli i princip lika rent som när vi dammsuger. Har ställt home base i ett skrymsle som borde vara svårt att hitta till, trodde vi! Enligt manualen skall home base helst ha gott om plats, men vår 980 kommer fram till den utan problem ändå. :) Har nu städat i ca 2 veckor med 980 och det finns absolut inget att klaga på. I framtiden ökar antagligen sugstyrkan lite mer, lite mer funktioner i appen, osv men det är inget på dammsugaren vi tycker saknas. 10/10 med andra ord. Priset är välmotiverat jämfört med städhjälp. Köp!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ypperlig maskin som verkligen dammsuger smart. Det enda negativa är när kissen skvätt med torrfodret och det fastnar i gummivalsarna eller om en kabel ligger löst, då klagar den och man måste lyfta upp för att ta bort eller flytta objektet som den inte klarar av.

  Då jag haft den i knappt 2 dagar så är det väl en vanesak samt att man själv blir mer disciplinerad med att inte ha sladdar och sånt överallt.

  + Mycket lägre ljudnivå än en vanlig dammsugare
  + Schemalagd dammsugning så man slipper göra annat än tömma behållaren
  + kommer åt i princip överallt, även svåra hörn klarar den av
  + användbar app på mobilen för styrning av robotdammsugaren
  + smart dammsugning, kör aldrig samma sträcka 2 ggr under en session

  - pris
  - får problem med lösa sladdar och objekt i storlek något större än ärtor (iaf den maskin jag införskaffade.
 • Alla omdömen

 • Bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har inte ägt ngn annan robottdamsugare men är tyvärr ngt besviken över denna då den tyvärr ofta brukar fasta på olika ställen i lgh och aldrig lyckas slutföra städjobben. Trösklarna är under 1.5 men den lyckas oftast (men ibland) ändå inte ta dig över och slutför uppdraget i ett rum. Vår lgh bör vara relativt enkel att städa och ändå går det sådär. Dock ändå skönt att inte behöva dammsuga så mkt själv längre.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Denna dammsugaren går minst en gång om dagen och jag kan inte säga annat än att den gör ett fantastiskt jobb! Så rent som vi har det nu har vi nog aldrig haft det.

  Har höjt upp soffan ett par centimeter så den tar sig under den,
  Under alla sängar är det dammfritt
  Mattorna har nog aldrig varit renare, sen att dom ser ut som nyborstade är heller ingen nackdel!
  Den går upp i sugkraft när den går på mattor, och tom badrumströskeln skuttar den över.

  Vi har ett hus på ca 112kvm och det klarar den på en och samma laddning.

  Skaffade den mest pga att vi har en hund som hårar väldigt mycket, och vilken skillnad det har blivit!

  Riktigt bra app, går att starta vart ifrån som helst, och man får en städrapport när den är klar.
  Dyr, men värd varenda krona!
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Har nu ägd Roomba 980 i 2 månader och är väldigt glatt överraskad över hur bra den fungerar.

  Jag har förväntat mig att jag skulle då och då behöva dammsuga för hand nån gång då och då för att komplettera min roomba men har ännu inte behövt göra det

  Smidigt med att kunna lägga upp ett städschema för den och då bara behöva bry som om att tömma behållaren från all smuts den samlat på sig.

  Enda nackdelen jag funnit innan jag flyttat till ny lägenhet var att i min gamla lägenhet fanns det väldigt stora trösklar den inte kunde ta sig över, smärtgränsen för att roomba ska klara trösklar verkar vara strax under 2cm. Så hände då och då att den inte kunde göra klart ett städprogram då den fastnade i något rum.
  Men nu efter jag flyttat och har "normala" låga trösklar så har jag inte haft några problem alls.

  Jag köpte även en geko dammlist från jula som jag placerat i framtill roomban som extra stötskydd, detta för att bespara möbelben och de från att slitas lite ytterligare för att jag läst att någon tidigare har råkat ut för det.

  Appen för att styra roomba via telefon fungerar jättebra, roomban är lätt att underhålla också genom att följa appens beskrivningar. Den berättar när det är ungefär dags att göra vissa underhåll, det är väldigt lätt att göra dessa.

  Har ni pengar och vill ha en bra och beprövad robotdammsugare skulle jag verkligen rekommendera Roomba 980
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Vår första robotdammsugare. Funkar riktigt bra. På mattor blir resultatet bättre än vanlig dammsugare, speciellt på vår heltäckningsmatta som blir dammfri och dessutom uppfluffad.

  Den tar sig i princip över hela lägenheten, förutom en matta den har svårt att ta sig upp på (ryamatta) och in på ena badrummet. Klarar utspridda leksaker rätt bra. Har fastnat ett fåtal gånger.

  Man blir alltid lika förvånad över hur full dammbehållaren blir trots daglig körning.

  Det enklaste är nog att räkna upp nackdelarna:

  - Den har svårt att ta sig upp på vissa mattor (går dock om den får kämpa ett tag).
  - Den sprättar runt större skräp, som tyvärr kan bli kvar.
  - Den tar inte så bra runt mattkanter och trösklar, då den kör med hjulen på olika nivåer.
  - Behöver lite väggyta där man kan ställa basstationen.
  - Inget barnlås. Ena barnet gillar att trycka på knappen och skicka hem den. Då avbryta städningen och man måste starta från scratch.

  Alla dessa är små minus för oss.

  Den ersätter förstås inte en vanlig dammsugare men vi har nog inte rört vår vanliga de senaste två veckorna i alla fall, så den sparar minst sagt gott om tid.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Det här helt klart den bästa robot-dammsugaren jag haft hittills... men jämfört med t.ex. billigare alternativ från Neato är det frågan om den är värd den extra kostnaden. Den är bra, men långt ifrån perfekt. Det dröjer fortfarande en stund innan robot-dammsugare är en fullt användbar produkt för alla. Precis som alla andra robotar kräver den en anpassning av hemmet för att fungera fullt ut.

  Fördelar:
  • Mindre underhåll än tidigare modeller. De nya spolarna blir inte igen-cloggade av päls som gamla iRobot modellers borstar och Neatos motsvarigheter.
  • Mindre benägen att köra fast på möbler
  • Har fortfarande inte fastnat på en enda tröskel
  • Kan docka och ladda för att fortsätta igen om den inte hinner bli klar på en laddning.
  • Ljusfyrarna fungerar bra för att hålla roboten borta från ställen där fen skulle kunna åstadkomma skada på sig själv (vattenskålar och dylikt) eller för att skärma av dörröppningar som annars skulle kunna få roboten att gå vilse. De har dessutom krympt till en storlek som går att placera ut diskret till skillnad mot äldre modeller.

  Nackdelar
  • Trots den bättre spolen så har den fortfarande en borste och ett framhjul som är känsliga för päls. Framför allt framhjulet måste rengöras extremt ofta, ungefär varannan körning, för att inte bromsa upp roboten så mycket att den får slut på batteri innan den är klar.
  • Laddkontakterna är känsliga för damm och kan lura dammsugaren till att den får ström och dockar korrekt, men slutar upp med att inte ladda den alls.
  • Den navigerar med hjälp av synligt ljus, så du måste ha tänt i mörka rum eller om man kör den efter solnedgång för att den inte skall köra vilse eller ta onödigt lång tid på sig. (t.ex. Neato använder en egen laser för navigation och kan köra när som helst).
  • Sensorerna för kanter kan reagera på kraftiga svarta mattor och tro att den står på en kant när den står mitt på ett plant golv. Vi har fått plocka bort mattor som Neaton klarade fint.
  • Precis som alla andra konkurrenter är den inte särskilt tystgående. Inte så noga om man kör den när man är borta, men jag som har dem för att jag har en skada som hindrar mig från att dammsuga manuellt och sällan lämnar hemmet så är de fortfarande ett störande moment i min vardag.

  Som sagt, även om jag listar fler nackdelar än fördelar så är det den bästa jag använt hittills. Hoppas dock på tystare modeller med ännu bättre lösningar för att inte behöva så mycket underhåll i framtiden.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Vi har nu haft den i 2 månader och tänkte lägga en recention. Fungerar perfekt !
  Kräver dock lite undanplockning utav leksaker ,sladdar ,skor under skoställ,ju mindre saker du har på golvet destå bättre jobb gör iRoomban. Efter dessa manöver så städar den med mycket bra resultat. Har ca 100 m2 (enplan) som städas av 2 ggr i veckan. Dammbehållaren blir full efter 2 städningar och iRoomban visar detta både på robboten och i appen. Appen är mycket bra. Du ser exakt var robboten har städat (och missat) genom att robboten ritar upp en karta utav din bostad efter att den har varit där och städat. Har roomban hängt upp sig på något så ser du det också i appen. Det finns olika hjälpmedel med bilder och text i appen hur du rengör din roomba bäst . Väldigt enkel att rengöra och tömma dammbehållaren. Snyggt jobbat Roomba .
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Den är toppen. Missar lite i kanter men spelar ingen roll, det den missar fixar jag på 30 sekunder. Vi har hund hemma, och den får upp nästan allt, kör den varje dag. Ytan den städar är nästan 150 kvadrat. Det enda jag kan klaga på är att uppdatering eller att lägga till ett nytt språk är ostabil, avbryts och man får göra många försök tills det går.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Vi har haft vår iRobot Roomba 980 i över ett halvår nu och är mycket nöjda med denna finurliga maskin!
  Innan vi köpte den ringde jag tech-support i england för att förevisa min om att den faktiskt klarade långt hår från katt (ragdoll) vilket den enligt uppgift skulle.
  Mycket riktigt drar den upp håret som katten släpper men efter en timmes körning (lgh på 85 kvm) så är borstar och hjul ändock ganska fulla ned katthår så en städning av maskinen erfodras efter varje gång (detta går ju dock betydligt snabbare än att dammsuga manuellt!)

  I övrigt är vi fantastiskt nöjda, bra sugkraft och hyfsat intelligent körsystem. Smidig service av alla rörliga delar och en lättfattad app uppskattas också!

  Prismässigt är den ju ganska exklusiv men vi värdesätter vår tid högre än dammsugning....
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  En robot som gör det den ska! Inget att klaga på.... :)
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bottom line: med Roomba 980 har vi tid för annat än att dammsuga hela huset inför varje helg.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Fantastisk robot som städar hela huset med bravur när vi är på jobbet. Den klarar mattor med långa fransar utan problem och hittar tillbaka där den slutade när den har varit på laddning. Något dyr men att slippa dammsuga hela huset gör den värd det. (Skrivet efter 6 månaders användning)
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Klarar jobbet utmärkt!
  Vår första städrobot, och vi är MYCKET nöjda.

  Vi har 2st katter och genom det ett utökat städbehov. Har nu (när detta skrivs) ägt Roomban i 10 dagar. Det har städat våra 80 m2 varannan dag, ett städpass tar cirka 80minuter. Det har fungerat alldeles utmärkt.

  Det vi märkt är att man får rensa golv på kattleksaker (leksaker med lågvikt och långa snören) och vårt skogaller vid ytterdörr. Dessa har fått Roomban att fastna/ stanna och avbryta städpasset.

  Maskinen kräver sin diameter och höjd för att komma fram. Har den utrymme tar den sig fram riktigt bra. Stolsben, trånga passager, under soffa, smala korridorer/ prång, kablar på golv osv är inga problem. Det kan köra framåt och sedan backa ut om den märker den behöver. Det enda Roomba inte klarat är ryamattan i "3e rummet" vilket får dammsugas traditionellt (känns dags att byta ut mattan tack vare Roomban).

  Genom att använda de 2st medföljande trådlösa barriärerna kan områden som ger problem eller frizon för katterna enkelt skyddas. Detta är i vårt fall skålar för kattmat och ryamattan vilket effektivt skyddas från att "störas" av Roomban.

  Det påtalas en del om ljudnivån, och det är klart det låter men inte mer än traditionell dammsugare samt Roomban går/ används när man inte är hemma varvid ljudnivån kan man då säga är ljudlös.

  Katterna hanterar Roomban bra, de var nyfikna första städpasset men nu reagerar de knappt. Är inte ett problem med våra katter iaf.

  Vi har placerat laddstationen under ett skåp. Maskiner står då lite dolt. Denna placering fungerar utmärkt då app säger problemen, maskin kan köras ut för rengöring via app samt funktionen "hitta hem" låter Roomban hitta dit enkelt bara den placeras rakt framför ca 1,5m från laddaren.

  Att sköta/ underhålla maskinen är enkelt. Det tar ca 5 minuter att tömma dammbehållare , rengöra sensorer och ta loss hår i roterande delar. Enkelt att plocka isär och tydliga bilder/ instruktionerna. Lite pyssel men står man vid köksbänken och har sophink och en trasa redo så är den snabbt fixat.

  App i mobil visar tydligt status på maskin och hur den åkt runt på golven. Genom detta ser man enkelt var ytterligare städinsatser med traditionell "snabeldrake" behöver ske. Blir det problem varnar app och ger tydliga instruktioner. Kan vara trevligt att veta att Roomban kan bara kopplas till 1st telefon för online övervakningen. Dock kan app installeras på fler telefoner för att få instruktionerna om det behövs. Roomban kan ställas in så den talar svenska. Den talar alltid om den får problem.
  En annan kul sak är att man kan döpa sin Roomba till ett valfritt smeknamn ;-)

  Klart en 980 kostar en del pengar men den gör verkligen jobbet bra, det är en kul teknikgrej och spar "snack" hemma om städningen. En dyr pryl men billig städassistans.

  Väldigt nöjda användare
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Oj Oj alltså Oj vilken rolig maskin! Jag har bara använt den ca 1 vecka och varje dag använder jag den. Den är förvånad smart och dammsuga bra på olika ställe. Klara överrallt som mattor,trösklar, under sängen etc inga problem..

  Varje gång när den är klar blir jag alltid förvånad vad den hittar allt smuts och hår.

  Sen älskar jag med app funktionen som gör man kan starta den när man är inte hemma alltså man kan vara utomlands och även kunna starta den räcker man har tillgång till internet!
  Jag bruka väcka min fru med den när jag är på jobbet hahahah.

  Den städar ca 2 timmar ordentligt bra inte missa något ställe och rita upp en karta hur lägenheten ser ut efter har städat klart Coolt!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  I tre veckor har vår 980 städat nästan varje dag. Flyttar den mellan två våningar. Jag är väldigt imponerad av hur rent det blir. Vi har två katter och en hund och med vanlig dammsugning känns det aldrig så här rent. Den låter mycket men det betyder att sugkraften är stark! Perfekt med nystädade golv när man kommer hem från jobbet :)
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Grym produkt. Trodde nästan inte det var sant efter första dagens dammsugning. 3h 46min hade den dammsugit trots att vi har heltäckningsmatta i ett av rummen. Den går systematiskt fram och tillbaka och missar inte någonstans. Den vet precis var den varit och ritar upp en karta i minnet. Den kartan kan man sedan se i appen och lätt konstatera om det är något rum eller del av rum som den missat. Vi har ca 140kvm på bottenvåningen och inget hade missats första dagen den körde. Enkel hantering! Att den fyllde hela behållaren är ju ett stort bevis på funktionen!
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Bytte upp mig från en Roomba 780 och den här fixar det jag störde mig mest på med 780 nämligen navigeringen, nu behöver jag inte sätta ut fyrer längre utan 980 hittar själv! Superbra!
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Haft en 780 några år men den har nu fått flytta till källaren.

  980 städar mer strukturerat och snabbare, den åker inte runt slumpartat. Samt kul att få en rapport med var den har städat. Jag har en matta som 780 alltid fastnade på, pga av svarta fält som den inte förstod. 980 reder ut det 9 av 10 ggr. Men det händer att även 980 fastnar och har problem med trösklar. Mycket lättare att göra rent 980 mot 780.

  Finns även API mot 980 så har tänkt mig att scripta start av städning automatiskt när jag lämnar huset om ingen städning körts på xx tid. För att man kan... samt den låter endel så man vill helst att den kör när man inte är hemma. Men det finns kalender oxå såklart.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kommer ifrån en Roomba 785 och vilken skillnad på robotdammsugare. Klättrar bra på trösklar som Roomba 785 ständigt hade problem och den klarar hundhår mycket bättre. Älskar att man i appen kan se var den har städat.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kommer från en Roomba 581 med AeroVac som köptes 2011.

  Det är massor som gör att den här är bättre på precis alla plan. Det känns som att alla detaljer har finslipats och blivit ännu bättre.

  Fronthjulet har fått en bättre konstruktion och samlar därför inte in hårstrån i närheten så mycket som tidigare. Behovet av rengöring har minskat avsevärt för alla städdetaljer.

  Ljudnivån i ecoläge (inte mattläget) är en jätteskillnad från tidigare modell! En tendens till något infraljud gör ändå att man helst inte är i samma rum som dammsugaren medan den kör omkring, men det är väldigt behagligt jämfört med den förra modellen.

  Det går inte att köra runt med Roomba 980 med fjärrkontroll, men det går att leva med om man orkar lyfta den till ett särskilt område istället för att köra dit den som man kunde med 581.
  Det är inget riktigt behov som vi har utan 980 får köra hela lägenheten istället nu när den inte längre vandrar runt planlöst och behovet av rumsavdelare är mycket mindre.

  Får full pott då en redan bra maskin blivit mycket bättre!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Klockren!
  Kört en vecka -

  Städar mycket bra - bättre än med vanlig dammsugare

  inget att klaga på förutom att den kanske skulle klara lite högre trösklar
  Borde gå att justera genom programmering, stöter den på en tröskel borde den höja upp sig på samma sätt som när den kör mattor, då skulle den säkert klara en tröskel på 5cm

  Något man kanske borde föreslå till utvecklara på iRobot
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt bra maskin. Uppfyllt alla förväntningar!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ersätter städfirman! Bland det bästa jag har köpt. Dammsuger när vi är på jobbet och toppenfint när vi kommer hem.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Vår "Rut" är en kär ny medlem i familjen. Blir glad när hon är igång, för då kan jag lägga mig på soffan med gott samvete. Nu är det alltid rent hemma. Klarar tom av svåra utmaningar som att trassla in sig i gardiner eller suga in kläder. Har varit inne på robotgräsklippare, men är så nöjd med detta val då hon kostar en tredjedel mindre och går året om. Appen är kanon, visar hur man ska sköta om dammsugaren bla. Visst hon låter, men inte alls så som jag trodde hon skulle göra. Med städschema i appen kan hon städa när jag är på jobbet på bestämda tider.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Otroligt nöjd med denna pjäs. Den är dyr men man får vad man betalar för.. hade aldrig kunnat tro att den skulle klara våra trösklar. Våra värsta trösklar kan den ha lite problem med men då provar den nya sätt att ta sig upp för dom och efter ett par olika försök så tar den sig alltid upp. Den städar dessutom bra mycket bättre än vi gör med en vanlig dammsugare :) när man tycker att man har städat bra och sen kör roboten på samma rum så nog sjutton är behållaren full med skit ändå.

  Supernöjda!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det är bra
  Jag har haft Roomba 780. Det var och är fortfarande en bra robot.
  Men irobot 980 är fantastiskt