Sennheiser CX 300-II Precision

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (255)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Är på mitt 3-4 par av dessa hörlurar, men då har varje par använts flitigt (nästintill varenda dag). Tror inte det går att få mycket bättre ljud för det här priset, den enda nackdelen är egentligen hållbarheten. Kontakten är böjd också vilket jag också tror bidrar till att lättare går sönder, men det är bara en teori.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ganska petig när det gäller hörlurar båda att de ska va bra och prisvärda, dessa är en bra kompromiss låter bättre än många dyrare och är lättdrivna. Har sönder mina ofta så har testat 1-2 per år olika de senaste 15 åren så har mycket och jämföra tog mig 5-6månader att ha sönder dessa.

  Funkar inte om du vill hålla på och måla hus eller när man tittar ner och böjer sig men går bra till och gå och cykla med, funkar inte till och springa eller gym.

  svag bas om basen är viktig för dig så är detta aldels fel lurar för dig.

  ok ljud, bra passform gå-cykla-stå-sitta, dålig bas, klart ljud man hör allt, bra pris
 • Perfekt
  1 år sedan
  ÄNTLIGEN hittade jag rätt i hörlursdjungeln...

  Har letat lurar till mobilen för att lyssna på musik (mest Spotify) men aldrig blivit riktigt nöjd.
  Min mobil, LG V10 har någon sorts "spärr" som sänker volymen i lurar "för att man inte ska få hörselskador". Jag vet inte hur det funkar att mobilen känner av om det är lurar (och vilken sorts lurar) eller högtalare men det är väl något med ohm, motstånd eller häxkonster...

  Har testat massor av lurar i olika prisklasser, in-ear, on-ear och over-ear men ljudet från mobilen har mestadels varit klent. (trots inbyggd DAC som via app tvingats vara igång) 229kr från CdOn kunde jag chansa på - och herregud vilken glädjechock när jag blev tvungen att SÄNKA volymen på mobilen!
  Snärtigt ljud med tryck och bra bas. Krävs väl lite pill med inställningar/eq för att få till riktigt bra, men jag är så himla glad att äntligen fått bra tryck i lurarna.

  Funderar på att köpa ett par till som reserv då sladden känns oroväckande tunn.
  Lurarna sitter bra i mina öron - men alla har olika öron så...
  Det följer med öronkuddar i 3 olika storlekar.

  Olika längd på lur-sladdar (hö/vä) så att man kan ha den längre bakom nacken och därmed ta ut lurarna tillfälligt utan att tappa dem.
 • Dålig
  1 år sedan
  Sämsta ljudet jag har hört i ett par lurar i denna prisklass! För mycket diskant och högfrekvent brusljud, platt ljud, ingen bas. Låter bättre att lyssna direkt från mobilhögtalaren! Har haft Creatives headset innan som tom är lite billigare än detta och de funkar mycket bättre. Trodde jag skulle uppgradera mig med att köpa sennheiser men är fett besviken.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Jag köpte dessa hörlurar under en kampanj för 229 kr, baserat på andras recensioner (bl a här på prisjakt). Jag är ganska kräsen när det gäller ljud och föredrar den harmoniska ljudbild som t ex Harman Kardon levererar, men tänkte mig i det här fallet chansa på ett par billigare vardagshörlurar från den förväntade premiumtillverkaren Sennheiser.

  Hörlurarna var snyggt paketerade och höll en snygg design, men föreställ er min oerhörda besvikelse när hörlurarna ifråga levererade ett väldigt tunt, blekt och fattigt ljud, nästan helt utan bas och detta oavsett ljudinställningar. Jag provade även på andra enheter (mobil, surfplatta och dator), för att säkerställa att det inte var något fel på ljudenheten, men samma resultat.

  Nu sitter jag besviken och ångrar mitt köp och undrar om det är något fel på just mitt exemplar av lurar eller om många människor helt enkelt är ganska okänsliga när det gäller ljud?
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Älskar verkligen dessa lurar. Har haft 2 st, och håller på att beställa mitt 3:e par.
  De håller i ur och skur, anledningen till att jag köper nya är för att jag tappat bort mina andra.

  Ljudet är mestadels neutralt, kanske något åt det bastunga hållet. Men inte så pass att det stör nämnvärt.
  Kvalitén är suverän och kan inte anmärka på något. Sitter bekvämt och man får dessutom en liten bärpung att ha dem i, som faktiskt gör att sladden håller sig hyfsat trasselfri.

  Det är dock inte detta som gör att jag beställer ett tredje par, utan det beror på att detta är en av få lurar som har asymmetrisk sladd (j-sladd). Alltså en sådan sladd som man lägger bakom nacken. Älskar den designen och har letat och letat, men detta verkar vara det bästa alternativet.

  Om man som jag gillar asymmetrisk sladd, finns det få alternativ om några.
  Sett till pris/prestanda är dessa lurar redan bland toppen. Att det då dessutom är asymmetrisk sladd gör att jag beställer mitt tredje par. Trots att dessa lurar har ganska många år på nacken nu.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Prıce performance.
 • Usel
  2 år sedan
  ljudet är helt värdelös. saknar bas. låter dött.

  det kliar i öronen efter några dagars användning.

  störande form av sladdarna.

  kommer använda de som spring--lurar tills de går sönder. Aldrig mer sennheiser.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Otroligt prisvärda. För det priset håller det hög kvalité.

  För och nackdelar uppstår när du trycker in dem ordentligt:

  Bra: Bättre ljud

  Dåligt: Kan bli irriterande i längden. Det kan klia osv
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Överdriven ljus mellanregister och nasalt ljud som garanterar irritation. I den här prisklassen handlar det om kompromisser. Tyvärr blev balansen fel och hörlurarna sprutar höga frekvenser rakt in i örat. "S" ljuden blir störande på vissa låtar. Låter bättre vid låg ljudnivå. Jämförde med Nocs, Aircoustics (Vivanco), Philips och Sony i samma prisklass. Samtliga satsar på ett mjukare och mer lättlyssnat ljudupplevelse. Sony är som vanligt starka i den här prisklassen, men får sällan någon uppmärksamhet.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Riktigt trevliga! Bra bas som jag inte har funnit i andra in-ears hittills men nackdelen är att de tenderar att gå sönder snabbt. Kabeln är av dåligt material och det kan säkert leda till det glapp som har uppkommit på de två par jag har ägt. Priset i kombination med det trevliga ljudet gör att man kan ha överseende med dess korta livslängd på ungefär ett och ett halvt år.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lite platt ljud, hög treble istället. Störande utformning på sladden om man inte är en av dem som föredrar att dra ena kontakten bakom nacken. Annars helt ok lurar, men inte fantastiska.
 • Dålig
  3 år sedan
  Mina första in-ear. Blev snopen av den obefintliga basen. Konstigt, med tanke på andra användares omdömen om basen såsom "riklig" "överdriven" "tung" och "för mycket". Har jag ett måndagsexemplar eller är mina öron inkompatibla med in-ears?
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  mycket prisvärd, bra ljud men billiga material
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Haft dessa lurar (samma) i säkert 3 år. För att vara enkla hörlurar som inte kostar alltför mycket så ger dom ett riktigt trevligt ljud. Kvalitén är det verkligen inget fel på heller. Använt dom dagligen och har även kört dom en vända i tvättmaskinen av misstag men lurarna fungerar fortfarande klockrent. Först sen några veckor tillbaka som gummikåpan runt kontakten börjat lossna men det gör ju egentligen inget.
 • Bra
  3 år sedan
  CX300 II - Precision är ett par lurar som inte riktigt når hela vägen, till skillnad från Föregångaren "CX300". Skillnaden Upplever Jag är (och då har jag Nu båda lurarna och jämför dem as-we-speak :) att "CX300" + Har Högre Upplösning på ljudet (lite som att titta på en högupplöst HD TV:), + Skarpare, Vassare, Snärtigare, Hårdare Bas (Det var dessa lurar är (ö)Kända för!) + Rekorderligt Pris för så pass bra lurar.
  När du jämför CX300 II vs. CX300 och lyssnar på högupplöst ljud (wave, flac, aiff) så hör du att CX300 II låter "Billigare"/ fattigare än CX300. Ljudet förlorar lite djup känns det som. synd.
  Förlåt, Det är fortfarande bra in-ear lurar! skaffar man till ett par grangummiproppar som sitter i, så har du ett par lurar som ger mer tryck än de flesta jag lyssnat på! :D
  Lyssnar du på musik varje dag och vill ha Bra Tryck och HiFi så lägger du en hundring extra på CX300 medan de finns (har tyvärr inte testat CX400 el. 500). Dessa passar sig utmärkt för Dubstep, Glitch Hop, Complextro, Electro, Metal skulle jag säga! CX300 II också ;)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Har ett flertal lurar (Turbine Pro Copper på jobbet och Sennheiser HD650 hemma) som jag tycker fyller lite olika syften.

  Det absolut starkaste säljargumentet med dessa lurar är att de är riktigt bekväma och att de är väldigt lättdrivna. De isolerar även bra mot ljud runtomkring så jag ger dem tummen upp för comuters som inte vill lägga allt för mycket pengar på ett par lurar. Just som "slit och släng lurar" när ljudet inte är det absolut viktigaste utan saker som att man kan driva på dem bra med en telefon och att komforten i rörelse är riktigt hög ser jag som det viktigaste.

  För pengen skulle jag nog vilja påstå att ljudet ligger i framkant mot vad som erbjuds idag så man får helt klart vad man betalar för rent ljudmässigt utöver den superba komforten och isoleringen samt att de går att driva med nästan ingenting.

  Förvänta er dock inga underverk, då får ni lägga till en tusenlapp eller två.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  + Bra ljud för pengarna
  + Tal stryk utan att ga sönder

  - Borde följa med fyra storlekar pa propparna
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Halvkasst ljud och halvkass kvalité. Började glappa i biten som delar den sista biten på hörlurarna efter något år. Provar något annat nu.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Bra ljudbild.
  Alldeles lagom bas - snabb och exakt, inte bullrig.
  Mellanregistret är helt ok.
  Diskanten är för vass, framförallt när man lyssnar på komprimerade ljudfiler som mp3

  Små lurar som sitter toppenbra i mina öron.

  Som för många andra, gick mina lurar i sönder. Byte till SoundMAGIC E10 som, enligt min smak, är mer komplett - bättre tryck i basen (utan att bli bullrig), snällare diskant. Inte lika exakt som CX300-II Precision men behagligare ljudbild.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mina lurar gick i sönder efter 16 månader. Försökte få dem utbytta då garantin hos Sennheiser är 24 månader, men det gick de blankt inte med på eftersom jag inte hade mitt kvitto kvar.

  Så: dålig hållbarhet på lurarna och dålig service från Sennheiser. Men de fungerade okej innan de gick sönder.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte min första 2010 och är inne på min tredje hörlur (fått dom utbytta på garanti).
  Så dom håller väl inte speciellt länge men är i övrigt jävlig nöjd. Sjukt bra ljud för det lilla man betalar.

  + Riklig bas. Bra ljud överhuvudtaget
  + Grym ljuddämpning, knappt att du hör omgivningen ;)
  + Jävligt bekväma
  + Priset

  - Håller inte speciellt länge
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Ljudet är bra i förhållande till priset, men kontakten är helt värdelös. Har du en telefon i fickan så kommer denna börja glappa omgående.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Har haft mina som gymlurar nu i snart 2 år.

  + Ljudet
  + Sladden

  - Den vinklade kontakten (det är den som har gått av för mig nu)

  Har haft dom länge och dom har fyllt sitt syfte gott och väl. Synd bara att dom har blivit misshandlade så att kontakten har gått av.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Man får vad man betalar för. Bra ljud och i alla fall godkänd kvalité. Håller ett par månader iaf.

  EDIT: Efter att ha prövat många olika hörlurar har jag nu köpt dessa igen. Måste väl ändå räknas som ett bra betyg?
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Inte de sämsta hörlurar jag hört, men basen är väldigt överdriven i dessa och tyvärr tar den över så att man inte får ett klart ljud och missar detaljer i musiken. Såvida man inte enbart lyssnar på elektronisk musik skulle jag inte rekommendera dessa. Då är SoundMagic E10 ett betydligt bättre val som ger ett klarare och mer detaljerat ljud.

  De är dock inte lika kassa som Apples standardlurar, Skullcandy och Sony i samma prisklass.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Riktigt schyssta lurar som jag köpte till bra pris (ca 250kr, de har varierat en del). Inne på mitt 3e par nu (haft i flera år). De två tidigare paren har jag tyvärr fått kassera pga. att de utbytbara insättningarna i örat ramlat av och försvunnit. Själva lurarna har hållit. Nu har jag tröttnat på att det händer och limmat fast dem och då fungerar det hur bra som helst.

  Ljudet är hyffsat balanserat med skön bas. Nu när priset verkar gått upp lite hade jag övervägt att köpa andra, men för rätt pris är de bra.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  De är rätt så prisvärda, otroligt mycket bättre än de medföljande hörlurarna man får med en Sandisk Clip+ men ljudet är knappast neutralt. Det finns en förhöjning i diskanten som gör att det mesta låter på tok för ljust. Röster blir jobbiga att lyssna på...
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Prisvärda och tåliga. Funkar så klart bättre än lurar man brukar få med produkter som levererar ljuduppspelning som t ex mobiltelefoner. Har inte svikit mig, under de tre år jag dagligen nyttjat pluggarna . Blev tillfälligt förlagde i fria naturen och tillbringade då två nätter under bar himmel i minusgrader, något som inte bekom produkten ett grand.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Mycket bra ljud med tanke på priset. De sitter bra i öronen utan att bli obekväma efter ett tag. Det enda negativa är den greppkänsliga sladden som lätt fastnar...
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte ett par efter alla goda omdömen och måste hålla med om att ljudet är klart och bra. Det enda som drar ner betyget en aning är att kontakten är lite väl onödigt stort och dessutom tycker jag inte passformen sitter riktigt bra inne i örat, oberoende av dom 3 olika höljena som följer med.

  + Bra ljud!

  - Så så passform i örat
  - Klumpig kontakt, inte att rekommendera om man skulle ha en spelare med sido anslutning.

  ---------------------------------
  UPPDATERAT

  Knappt ett år har gått och nu lade ena hörluren bara av.. Detta var mitt andra par, med det första hände precis samma sak. Konstigt! Det drar ju ner betyget om dom pajar efter ett år bara. Nu har jag införskaffat ett par SoundMagic PL30, riktigt najs! Hoppas dom varar längre.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Inte det bästa ljudet.. men till detta priset kan man verkligen inte klaga. på produkt vs pris så blir det lätt en 9:a. femtielva gånger bättre än apples standardlurar till poddarna
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Helt klart värda sitt pris (250 kr).
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Ljudet är bra och prisvärt. Men byggkvalitén är riktigt dålig. Avverkat två stycken under ett år. Första fick inte bo i det fodralet man får med när det transporterades i fickan. Det andra fick det. På båda gick den ena luren sönder.
 • Bra
  5 år sedan
  För bastunga och lite "skrikigt" mellanregister, basen låter dock bra och diskanten är väldigt bra utan att behöva justera något. Med equalizer går det att få dessa till riktigt trevliga lurar för pengarna genom att minska i princip 50-250 Hz och leka lite med mellanregistret beroende på vad du lyssnar på för musik.
  Hade jag vetat om detta skulle jag dock sparat mina pengar och gått upp lite i pris till några helt andra lurar.

  Efter bara ett halvårs användning har högerluren börjat låta lägre än vänsterluren av okänd anledning.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag köpte dessa lurar efter att ha läst bra test om dem. Det första som slog mig var de billiga sladdarna av "kinaplast". Dessa kändes betydligt billigare än Iphone Originallurar.

  Ljudet var ganska bra men något burkigt.

  Andra gången jag använde lurare råkade jag slå till kontakten ganska lätt och kontakten gick av direkt. Jag är helt häpen över den låga kvalitén.

  Jag har ändå sen uppväxten fått lära mig att Sennheizer står för kvalité. Detta gäller verkligen inte dessa budgetlurar. Aldrig mer Sennheizer för mig!
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Ljudet var ok efter lite inspelning, speciellt jämfört med priset. Mycket bas. Men nu ett knappt år senare har de gått sönder. Ljudet skorrar. Sladden är klibbig och assymetrisk. Ingen kontroll på sladden.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Bra ljud för pengarna, gav 278kr.

  Ersatte ett par trasiga Argon EP4003 som ligger i en högre prisklass. Argon lurarna är inte värda sitt pris i jämförelse. Cx300 har mer bas men lite sämre mellanregister, men ställer man in EQ'n rätt så låter de bra i mina öron.

  Sonen har ett par cx400II och det är en liten skillnad mot cx300II, som inte motiverar det högre priset. Jag kan rekommendera cx300 för vanlig lyssning.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra ljud om man inte rör på sig. När man går dunkar stegljuden högre än all musik. Prasslande på sladden mm förstärks också, extremt irriterande då jag köpte dem för att lyssna med då jag går till jobbet. Slängde kartongen så jag kan inte returnera skiten heller...
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Mycket bra ljud, men lite dumma att ha när man kör bil eftersom de funkarsom öronproppar också.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Bra ljud och åker inte ur öronen när man är ute och joggar. Detta är femte paret av dessa lurar eftersom katten gillar att tugga sönder sladden..
 • Usel
  6 år sedan
  + Extremt mycket ljud för pengarna!
  + Sitter perfekt (delar design med bla Creatives topp-säljare)
  + Finns mycket bas att hämta för dem som gillar att mixa med EQn

  - GÅR SÖNDER EFTER 2-3 MÅNADERS ANVÄNDNING!

  Har haft 2 par av dessa så jag vet vad jag pratar om då jag säger att att någonting är mycket skumt med vänster snäckan. I båda fallen började det med att ballansen mellan L & R rubbades (vilket framkallar ett smått illamående vi buss åkning ^^). Några dagar senare är det som att det bara kommer "bas" från vänster snäcka!

  Därför måste avråder jag alla som planerar att lysena mycket på musik att köpa dessa! Om du inte orkar spendera tid på att lämna in dom 4 gånger om året.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Mycket trevliga in-ear lurar. Fungerade bra tills jag tappade dem i teet. Ljudstyrkan halverades på högra snäckan.

  Dags för ett nytt par! :-)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Bra ljud för priset tycker jag.

  Kvaliteten kan dock diskuteras, är inne på mitt 4:e par. Använder de dock flitigt, men tycker att de går sönder lite för ofta. Har man normala krav på ljud duger de här gott, jag tror inte att man blir besviken.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Extremt bra ljud.

  Detta är mitt andra par. Det fösta paret gick sönder vid kontakten, lika så gjorde det andra paret.
  Kontakten som är vinklad klarar inte stora påfrestningar. Ett par gånger in och ut ur fickan så får du en knäckt kontakt.

  När det kommer till ljudet så är det otroligt bra.
  Kontakten mindre så. Ska du jogga eller utföra andra aktiviteter så kommer kontakten förr eller senare gå sönder. Kontorsarbete eller att ha på knät är att rekommendera.
 • Dålig
  6 år sedan
  Just köpt.

  + ovanligt tydligt toppregister.
  + känns lätta och behändiga

  - för mycket toppresgister, på gränsen till distande känsla
  - Släpig mullerbas
  - För mycket bas
  - Minsta lillla rörelse huvudrörelse, och jag menar minsta lilla, ger ett rejält dovt muller i bakgrunden som hörs även genom ganska mycket volym.
  - Udda balans i ljudbilden överlag. Funkar klockrent på några låtar, på andra känns det som om animal i mupparna rattat EQ:n

  Det absolut mest irriterande är det ambienta mullret som uppstår vid minsta mikrorörelse. Ska se om jag inte kan klistra ihop mina gamla KOSS-pluggar.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det är hyffsat bra ljud i lurarna, men bara om man sitter alldeles stilla och inte rör sig. Därför ger jag dem hela två stjärnor.

  Negativt:
  1. Jag har en iPhone 3GS. Jag får inte in 3,5 mm pluggen så att den sitter kvar. Är det bara jag som har detta problem? Jag har försökt att med milt våld trycka in den, men den är för tjock!?!? Har aldrig haft eller har det problemet med andra hörlurar.

  2. Sladden är för tunn och sladdrig. Det spelar ingen roll hur omsorgsfullt man rullar ihop den, man får ändå spendera 10 minuter varje morgon med att reda ut trasslet.

  3. Vind, prassel och friktion från kläderna fortplantar sig via sladden till störande höga ljud i öronen när man får för sig att gå eller cykla med lurarna. Det går helt enkelt inte.

  4. Öronplupparna är för stora! Jag brukar normalt mediumpluppen i mina öron när jag använder lurar av andra fabrikat. Nu måste jag använda Small! Det spelar ingen roll för mig men av hänsyn till alla i min omgivning som normalt använder small är det värt att nämnas, ni får helt enkelt välja en annan hörlur eftersom small är för stor för era öron.

  5. Priset motiverar verkligen inte denna genomgående usla produkt.

  Slutsat:
  Detta är en verkligt dålig produkt. Den är väldigt bra när man sitter inomhus (utan vind) utan att röra sig (eftersom pluggen är för stor för ingången och därför inte sitter fast utan glappar). Kort sagt är den väldigt bra i situationer den inte ska användas i. Hörlurar av denna modell ska ju för tusan användas i rörelse!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Inne på tredje paret nu. bra hörlurar inte dem bästa men för det priset så är dem absolut värda det.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  För priset 300 :- som jag betalade är det väl godkänt men inte mer, lite för obalanserad lur. Bas är det, stod till och med "Bass Enhanced" på kartongen :). Problemet är att det är så mycket att basen blir otydlig och allt för dominerande. Det blöder även över på mellanregistret som jag upplever som instängt och det gör att det känns som att det ligger ett filter över musiken. Det här är en discolur enligt mig, den funkar faktiskt ok till elektronisk musik och musik där det inte händer så mycket. Progressiv hårdrock till exempel med lite dubbeltramp och många melodier och nyanser samtidigt gör att lurern faller ihop och klarar inte av att återge musiken på ett sätt som i alla fall jag vill att den skall göra.

  För priset är luren ok men den är absolut inget för dig som vill att din musik skall återges naturtroget.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  grymt prisvärda. Man får Mkt ljud för pengarna. Hade satt fullt om de var lite mer slitstarka men jag har mina på 24/7 då det är så bra ljud absorbering funkar de ofta som öronproppar när man sommar med dem.