LG 55EG920V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (211)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.30)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt underbart fantastisk TV på alla plan. Så förbannat nöjd att jag har svårt att finna ord. Länge sagt att ny tv de får de bli när Oled med 4k hamnar inom en vettig prisram. Nu vet jag inte om 29000 kr är en vettig prisram, men jag kunde helt enkelt inte vänta längre. Så här i efterhand, var den värd de pengarna? Helt klart, allt annat blir platt fall!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Första intrycken är överväldigande positiva när det gäller bilden.

  Jag tog ganska snabbt bort all form av inställning som försöker påverka rörelsehanteringen, samt allt brusreducerande.

  Tillverkningsdatum på mitt ex är dec 2015.

  Efter 4 dygn med denna är det kort och gott helt uteslutet att någonsìn mera överväga något annat än oled. Jag avser då främst svärta och djup i bilden samt färgåtergivning. Detta trots vissa brister såsom svagt beige färgtint i vita miljöer.

  Har inte "letat" efter krävande scener för banding och vid normalt tittande (netflix 4k+1080p och telia digitaltv) har det inte gått att se något sådant. Såg någon scen med mycket snö och där ser man att det inte är riktigt vitt. Är dock inget som stör då den typen av scener är ganska sällsynta vid mitt tittande. Tittar ej så ofta på vintersport etc

  Ljudet är något tunt så det får man vara beredd på. För seriösare filmtittande behöver man koppla till ett externt ljudsystem. Eller lägga lite (läs mycket) extra på att istället införskaffa 950 eller 960 (saknar hdmi 2.0)modellen med Harman Kardon ljudet. En 55EF950 för 30K som dessutom är platt hade jag direkt nappat på vs de 24K jag betalade för EG920V.

  Har 3.4 meter tittavstånd och hade allra helst gått upp till 65tum, men priset är i skrivande stund oproportionerligt högt mot vad 55tum kostar.

  Kommer beställa ett väggfäste Multibrackets Universal Wallmount M superslim (har redan ett sådant fäste till en andra tv och det gör att den sitter riktigt tight mot väggen utan att bygga onödigt djup). TVn hänger då endast i de övre hålen och man kommer runt problemet med att tvn inte har wesa standard. I de nedre hålen sätter man distanser som ingår i köpet av fästet.

  Övriga intryck:
  Fjärrpekaren känns väldigt ovan. Det bästa ordet jag kan komma på är att den känns "stirrig" i precisionen. Återstår att se hur detta fungerar i praktiken när man använt den ett tag.

  Där finns en irriterande bugg i Netflixappen. Har man väl börjar titta på en film men vill backa till huvudmenyn igen så går inte detta. Oftast (inte alltid) händer ingenting när man trycker på tillbakaknappen. Enda sättet är att stänga av tvn.

  Trots mindre brister kan betyget inte bli något annat än full pott med dagens andra alternativ som referenser då helhetsupplevelsen innebär en helt ny nivå.

  UPPDATERING 160130:

  Jag känner mig fortfarande lyrisk kring bilden. Fjärrpekaren är en vanesak och med lägsta hastighet (går att variera)har den en bättre precision. Det finns svaga vertikala streck vid vissa grånyanser men det inträffar sällan och jag skulle aldrig byta tillbaka till äldre teknologier än oled för denna sakens skull.

  Efter 30 dagar har jag bestämt mig för att det är värt 5000kr extra att byta till den platta versionen av denna tv, så den är nu tillbakalämnad. Detta då priset för platta 55EF950 sänktes till 29900kr. Med stativmontering stör det inte att 920V är böjd, men med väggmontering ser det konstigt ut. Sinnena får inte riktigt ro av att titta på en väggmonterad böjd tv. Dessutom, hur otroligt det än kan låta, så får en väggmonterad och böjd tv ett 14m2 rum att se ännu mindre ut. Detta var direkt första känslan när 920v togs ner och platta 55ef950 kom upp. Rummet upplevdes större!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dröm-TV! Känns inte som det är någon annan modell som ens är i närheten att slå denna.
  Svärta är verkligen allt! Var på Mediamarkt i Barkarby och köpte TV:n där de släckte ner belysningen i taket så att man kunde se skillnad mellan de andra modellerna. WOW! Alla andra TV blöder igenom i svärtan och lyser FÖR starkt för en normal hemmabelysning.

  Tänkte egentligen inte köpa nu men kunde inte hålla mig!

  I och med svärtan så får jag numera otroligt tryck i färgerna utan att det blir överexponerat. Nu väntar jag bara på att OLED även släpps i mindre storlekar så att jag kan ha en i sovrummet också!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bytte upp mig från en LG 42LH4000 1080p som jag haft sen 2010. Är toknöjd med tv:n, köpte den för 18990 på Elgiganten.

  Tyvärr klarar min dator inte av att skicka 4K bild men det gör inget då Netflix-appen tillhandahåller tillräckligt med material i den upplösningen.

  4K funkar utmärkt trådlöst med Telias router och 1000Mbit/s. Dock har jag inte mätt hur mycket bandbredd som används. Det finns även ett nätverksuttag för de som gillar att köra trådat.

  Jag har ej kalibrerat den utan kör med "Bio" som förinställning på bild. Den ska kaliberas så småningom.

  Jag har inte provat 3D innehåll än och lägger inte så stor vikt på den funktionen.

  Tvn kommer i en ordentlig kartong med formskuren frigolit till den krökta panelen vilket jag tycker är bra.

  Fjärrkontrollen har en pekare som man kan navigera med och det underlättar väldigt mycket när man söker på innehåll.

  Den har 3 USB portar varav en är USB3.0 och den klarade av att spela upp en 40Gb stor 1080p film med undertexter som jag döpte om till samma filnamn.

  Några små mikroskopiska nackdelar är att skärmen är krökt när jag ville ha rak men det ser man ju på produktbilden och att den kunde gärna vara lite större men för det priset ska man absolut inte klaga!

  Plus:
  OLED
  4K
  Netflix
  Nätverksuttag
  USB3.0
  Mediaspelare
  Smart fjärrkontroll med gyro

  Svagt minus:
  Kunde vart lite större yta
  Krökt bild, dvs att den är curved inte att panelen är sned på något sätt.

  Uppdatering 1:
  Drar av en stjärna pga att TVn tappar uppkopplingen på nätet efter ca 2h tittande, gäller både trådat och trådlöst. Jag ska ringa LG ASAP och få klart vad som har hänt. Alternativt misstänker jag Telias router som delar ut IP-nummer vars lånetid har begränsning.

  Uppdatering 2:
  Höjer betyget till tio stjärnor, nätverksproblemet är borta. 100 Mbit/s fiber trådat till Asus RT-AC5300. 4K funkar men tar ett par sekunder att ladda till TVn.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag köpte denna TV för 14 månader sedan och även om den tappar 10.000kr sedan jag köpte den så är den fortfarande den bästa TV jag haft. Jag hade en större Pioneer KURO plasma i 8 år innan, varför svärtan var väldigt viktigt för mig. LG:n är helt otrolig när det kommer till bilder och svärtan.
  Jag har jämfört min TV med alla mina vänners Samsung SUHD:ar och Sonysar men ingen slår LG:s OLED-skärm för 4K-filmer och inte för mina Blu-Rays heller.
  Ljudet? ingen aning faktiskt och det har jag aldrig använt då jag kör allt genom Denon-förstärkare. (Gör det du med!)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Måste säga att denna tv är helt suverän, ångrar verkligen inte mitt val av tv, jag ger den 10/10 i allt! Riktigt snygg är den med!
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Problem som ofta nämns med denna TV är banding och vignetting. Det första har jag bara sett en viss antydan av ett par gånger under mina 2 veckors användande och då enbart för att jag varit medveten om det och s.a.s. "letat" efter felet. Dvs. inget jag störs av överhuvudtaget.

  Känner inte heller av något märkbart input lag i spel och datoranvändande (döpte datorns HDMi-ingång "PC" vilket tydligen kan ha viss effekt). Detta var också något jag hade viss osäkerhet kring inför mitt köp.

  Något som däremot är värt att uppmärksamma med denna TV (och OLED i allmänhet) är ljusstyrkan. Speciellt om man kommer från en ljusstark LCD/LED. Använder man TV:n som datorskärm blir det extra tydligt, då stora ytor av vitt ofta visas på skärmen. Då sätter en ganska aggressiv ABL (auto brightness dimmer) igång och skärmen dimmas ned kraftigt. Även i ljusa scener i film och TV märks det av, då bilden ena stunden kan vara kontrastrik med mycket tryck i färgerna, för att i nästa stund se matt och dunkel ut, ifall bildmaterialet har mycket ljusa partier som TV:n inte kan återge pga. sin begränsade ljusstyrka/dimningsfunktion.

  Testade tidigare en Samsung JS8005 som presterade betydligt bättre när det kom till ljust, färgstarkt bildmaterial. Ett färgglatt spel som Rayman Legends var en fröjd för ögat på Samsungen. På denna LG, inte så mycket. Svärtan från en OLED är dock oslagbar och tittar du mestadels på mörka filmer eller inte störs av att bilden dimmas ner emellanåt, är den nog ändå bland de bättre TV-apparater som i skrivande stund går att finna för priset (köpte min för 19 000 juli/augusti 2016).

  Denna TV är till skillnad från EG960V HDR-kompatibel över HDMi. Har inte haft möjlighet att pröva något HDR-material med TV:n. Dock är jag tveksam till hur kapabel den verkligen är på att återge HDR när bilden dimmas bara av att exempelvis en ljus himmel visas. Så givet den begränsade ljusstyrkan, så skulle inte rekommendera den om HDR är en viktig faktor i val av TV.

  Även värt att nämna är att upplösningen är full 4K (4096x2160), inte kvadrupel HD (3840x2160) som de flesta UHD-TV-apparater som säljs idag. Enda gångerna detta är märkbart är vid datoranvändande. Kör du i 1080p får du således två svarta fält på vänster och höger sida, så skulle rekommendera alla att driva TV:n i fulla upplösningen 4096x2160 och inget annat. Spel i fullskärmsläge sträcks däremot ut till fulla bildytan även för normala HD-upplösningar som 1920x1080.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är mycket nöjd. bra skärpa, kanske lite missnöjd med ljudet men kör surroundljud så det spelar ingen roll kostade 18900 på El-Giganten. mycket tv för pengarna. rekommenderar denna tv
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra som datamonitor.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter att ha haft den en månad och även kalibrerat skärmen med PRO utrustning måste jag säga att den är väldigt nära perfekt. 4K och även full HD är otroligt bra... i ljusa filmer. Så fort man tittar på mörka filmer / serier med gradienter i skuggorna visar den sina fel. De så kallade "near black" områdena ser fruktansvärt dåliga ut. Det ser ut som man tittar på en as gammal nerladdad film i väldigt komprimerat format.
  Se känns även operativet och menysystemet lite väl segt för det mesta. Tex när man scrollar i meny eller youtubeappen så laggar det väldigt mycket.
  Jag har haft tur vad gällande banding på min skärm.

  PLEX!
  Plex finns integrerat i smart share appen. Där går det att browsa och kika på innehål från en plexserver som flyter på riktigt bra.

  Jag ska idag åka och kika på Samsung KS9005 och Sony XD9305 för att jämföra om det kan vara värt att byta. Om man inte tittar på dunkla filmer så finns det inget att klaga på i bilden. Den är något fruktansvärt bra när den får jobba med ljus.

  Edit 1:
  Det blev att lämna tillbaka den. Jag gjorde en testbild med samma motiv på varsin sida av skärmen. Den ena sidan var 4K upplösning och den andra samma bild men uppskald från 1080. På en 55" skärm såg iaf inte jag någon skillnad på skärpa förrän jag var 1-1,5 meter ifrån. Då jag ändå sitter på drygt 2 meters håll syns inte skillnaden i skärpa. Så det blev en 65" Sony i 1080p upplösning istället (kdl-65W855C) till det blir billigare med 4k skärmar i den storleken.
  Måste säga att bilden är minst lika skarp nu i bra full hd material. Dock bättre och mer korrekta färger på Sonyn. Lite krångligare att kalibrera men otroligt bra när det var klart. Android var skit dåligt tills nya uppdateringen kom. Nu när jag gjort alla inställningar och installerar allt jag vill ha så är den riktigt snabb och stabil. Bra svärta med. Ska skriva en mer ingående recension på den sen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft denna TV i c:a en vecka nu, och det är bara att konstatera: LCD och plasma är på väg ut, nu är det bara OLED som gäller!
  Vilken bild, vilken skärpa, helt outstanding!
  Om du funderar på att köpa en ny TV men tycker att OLED är för dyrt, råder jag dig att vänta, priserna lär sjunka.
  Den här TV:n slår allt jag sett tidigare. Jag hade tidigare en Samsung 46" från 2011, och den var bland det bästa som fanns då, men den bildkvaliteten kommer inte i närheten av LG 55EG920V.
  Glöm allt vad clouding och bleeding heter, det existerar inte på denna.
  Har aldrig varit så nöjd med ett köp tidigare. Och det blir ju inte sämre av att TV:n är enormt snygg.

  Uppdatering: Nu har jag haft TV:n några månader, och är fortfarande lika nöjd. Det Jaxione skriver ang. banding, vignetting och blockighet är kanske relevant för en riktig TV-nörd, men för mig som vanlig tv-tittare är detta rent nonsens. Bliden är perfekt!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tycker det är mycket märkligt att ingen nämner bandingen i mörka scener i sina recensioner av 2015års OLED.

  920v är en fantastisk tv på många sätt men den har precis som alla OLED sina problem i "near black" scenarion. Banding, vignetting och även "blockighet" i områden nära svart gör att det absolut inte är någon 10poängare. Det är fortfarande en av de bästa tv apparater man kan köpa idag men den är inte perfekt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna TV under mellandagsrean och är enormt imponerad!

  Man har ju hört frasen "svart är svart" i samband med att folk talar om OLED, och även om jag därför faktiskt gick in med just den inställningen så är det ändå lite smått chockerande att se det med egna ögon. Det är verkligen omöjligt att urskilja var skärmen slutar och ramen börjar.
  Jag har tidigare berömt svärtan på min gamla Sharp Aquos LC-60LE636S som nu alltså ersattes av denna TV, men skillnaden är som natt och dag. Sharpen, som imponerade på mig för bara tre år sedan, kommer inte ens i närheten.

  Det faktum att man slipper bakgrunds- eller kantbelysning innebär även att färgerna får ett helt annat liv och känns inte urvattnade som de annars till viss del brukar göra på andra TV-apparater.

  Den enda anmärkning jag har är att jag gärna sett att man kunde vrida TV:n utan att flytta hela stativet, men på det stora hela är detta en makalöst bra TV och jag tänker inte sänka mitt betyg på grund av en sådan petitess.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan inte bli annat än full pott, köpte den på Black Friday rean för 25k och den har allt jag kan önska. Suverän svärta = Oled, bra mediaspelare, bra 3d, HDR, 4k och riktigt snabba menyer. Hittar faktiskt inget att klaga på än så länge.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fullkomligt nöjd!
  Saknar Plex i appstoren men det är på gång.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt nöjd med denna, äntligen OLED...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Superbra tv! Väldigt få användbara appar i LG:s app-butik än så länge vilket är synd. Däremot så har den det mesta jag behöver som standard. Grym bildkvalité!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan inte annat än instämma med tidigare inlägg. SUPERbild oavsett "tittvinkel". Så länge man ser framsidan förståss.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Betyget kan bara bli ett full pott!

  När går den upp i pris är rek ca 40 000kr? Tv:en och priset på 29 990 kr kan förhålla sig till tre andra modeller i mina ögon:
  *910 (9100) brodern som är har max upplösning HD och ett pris 22 990kr
  *930 (9300) föregångaren saknar bl a 4K och HDR 19 900 - 22 900kr
  *960 (9600) tvillingen identisk spec och låter er inte luras av att vissa endast nämner Triple XD Engine, Tru ULTRA HD Engine, ULTRA Luminance på denna modellen. Priset hela 44 490. Skulle det vara någon skillnad så är de inte märkbart när de står sida vid sida. Samt ta in skillnaden i priset ja ni fattar vilken blunder av LG.

  För bättre spec http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG55EG920V-LG-55EG920V.htm (översätt)

  Testat på TV i SD och HD: I SD så går det att se men är lika dålig som alla andra "större" och högupplösta. HD bild grymt bra speciellt efter uppdatering av programvara samt slagit på "deep color". Har inte upplevet det som direkt störande men all konvertering från 24 fps till 30 fps kommer länge framåt ha någon synbar nackdel. Beaktansvärt vilket ofta glöms bort att det är fps som styr Hz (alla lossas 800Hz).

  Spel på PS4 med 1080 upplösning och 60 fps är så galet snyggt och flyter på så bra att det tar någon minut att släppa upplevelsen och komma in i spelet. Inge soap eller jutter tack vare 60 fps och denna tv:n.

  Sportläget när det gäller fotboll out of the box i HD är lite av en besvikelse. Färgerna är grymt bra men skärpan/kontrasten mellan planen och spelare är under all kritik i normal "utzoomat" läge. Efter lite inställningar och upptäckt att olika sändningar och arenor verkar blandanda och ge vad det gäller kvalité så sitter jag ändå med leende på läpparna.

  4K sändning räknar även in Youtubes (lossas) är galet snygg tillsammans med färgerna och kontrasten som 920 levererar.
  Menyer och operativsystem är en fröjd det går mjukt med magic remote.

  + Bild
  + Design
  + 4K
  + HDR
  + Priset för att vara OLED med alla egenskaper
  + WebOS 2.0
  + 3st ISF lägen för ”egen” kalibering
  - Om det kan vara något så kan det vara ljudet men beakta att det varken låter bättre eller sämre än många andra Tv apparater. Själv har jag en ljud anläggning till TV:n.

  Får uppdatera recensionen med 3D samt blu-ray efter att ha testat med barnen.