LG 55EG920V

LG

LG 55EG920V

(19)
4.7(19 omdömen)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför
  • 55 tum
  • 3840x2160 (4K Ultra HD)
  • OLED (AMOLED)
  • HDR
  • Smart TV
  • 2015
  • Bildstorlek: 55 tum
  • Upplösning: 3840x2160 (4K Ultra HD)
  • Bildskärmsteknik: OLED (AMOLED)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför

4.7 av 5 stjärnor

Baserat på 19 omdömen

Sorterat efter datum
2016-09-10
Redigerades 2017-01-21
Chesluk(134 omdömen)
Bytte upp mig från en LG 42LH4000 1080p som jag haft sen 2010. Är toknöjd med tv:n, köpte den för 18990 på Elgiganten. Tyvärr klarar min dator inte av att skicka 4K bild men det gör inget då Netflix-appen tillhandahåller tillräckligt med material i den upplösningen. 4K funkar utmärkt trådlöst med Telias router och 1000Mbit/s. Dock har jag inte mätt hur mycket bandbredd som används. Det finns även ett nätverksuttag för de som gillar att köra trådat. Jag har ej kalibrerat den utan kör med "Bio" som förinställning på bild. Den ska kaliberas så småningom. Jag har inte provat 3D innehåll än och lägger inte så stor vikt på den funktionen. Tvn kommer i en ordentlig kartong med formskuren frigolit till den krökta panelen vilket jag tycker är bra. Fjärrkontrollen har en pekare som man kan navigera med och det underlättar väldigt mycket när man söker på innehåll. Den har 3 USB portar varav en är USB3.0 och den klarade av att spela upp en 40Gb stor 1080p film med undertexter som jag döpte om till samma filnamn. Några små mikroskopiska nackdelar är att skärmen är krökt när jag ville ha rak men det ser man ju på produktbilden och att den kunde gärna vara lite större men för det priset ska man absolut inte klaga! Plus: OLED 4K Netflix Nätverksuttag USB3.0 Mediaspelare Smart fjärrkontroll med gyro Svagt minus: Kunde vart lite större yta Krökt bild, dvs att den är curved inte att panelen är sned på något sätt. Uppdatering 1: Drar av en stjärna pga att TVn tappar uppkopplingen på nätet efter ca 2h tittande, gäller både trådat och trådlöst. Jag ska ringa LG ASAP och få klart vad som har hänt. Alternativt misstänker jag Telias router som delar ut IP-nummer vars lånetid har begränsning. Uppdatering 2: Höjer betyget till tio stjärnor, nätverksproblemet är borta. 100 Mbit/s fiber trådat till Asus RT-AC5300. 4K funkar men tar ett par sekunder att ladda till TVn.
2016-12-20
e
elboy666(2 omdömen)
Jag köpte denna TV för 14 månader sedan och även om den tappar 10.000kr sedan jag köpte den så är den fortfarande den bästa TV jag haft. Jag hade en större Pioneer KURO plasma i 8 år innan, varför svärtan var väldigt viktigt för mig. LG:n är helt otrolig när det kommer till bilder och svärtan. Jag har jämfört min TV med alla mina vänners Samsung SUHD:ar och Sonysar men ingen slår LG:s OLED-skärm för 4K-filmer och inte för mina Blu-Rays heller. Ljudet? ingen aning faktiskt och det har jag aldrig använt då jag kör allt genom Denon-förstärkare. (Gör det du med!)
2016-08-22
Nightrider-xXx(16 omdömen)
Måste säga att denna tv är helt suverän, ångrar verkligen inte mitt val av tv, jag ger den 10/10 i allt! Riktigt snygg är den med!
2016-08-15
F
FEEDER(3 omdömen)
Problem som ofta nämns med denna TV är banding och vignetting. Det första har jag bara sett en viss antydan av ett par gånger under mina 2 veckors användande och då enbart för att jag varit medveten om det och s.a.s. "letat" efter felet. Dvs. inget jag störs av överhuvudtaget. Känner inte heller av något märkbart input lag i spel och datoranvändande (döpte datorns HDMi-ingång "PC" vilket tydligen kan ha viss effekt). Detta var också något jag hade viss osäkerhet kring inför mitt köp. Något som däremot är värt att uppmärksamma med denna TV (och OLED i allmänhet) är ljusstyrkan. Speciellt om man kommer från en ljusstark LCD/LED. Använder man TV:n som datorskärm blir det extra tydligt, då stora ytor av vitt ofta visas på skärmen. Då sätter en ganska aggressiv ABL (auto brightness dimmer) igång och skärmen dimmas ned kraftigt. Även i ljusa scener i film och TV märks det av, då bilden ena stunden kan vara kontrastrik med mycket tryck i färgerna, för att i nästa stund se matt och dunkel ut, ifall bildmaterialet har mycket ljusa partier som TV:n inte kan återge pga. sin begränsade ljusstyrka/dimningsfunktion. Testade tidigare en Samsung JS8005 som presterade betydligt bättre när det kom till ljust, färgstarkt bildmaterial. Ett färgglatt spel som Rayman Legends var en fröjd för ögat på Samsungen. På denna LG, inte så mycket. Svärtan från en OLED är dock oslagbar och tittar du mestadels på mörka filmer eller inte störs av att bilden dimmas ner emellanåt, är den nog ändå bland de bättre TV-apparater som i skrivande stund går att finna för priset (köpte min för 19 000 juli/augusti 2016). Denna TV är till skillnad från EG960V HDR-kompatibel över HDMi. Har inte haft möjlighet att pröva något HDR-material med TV:n. Dock är jag tveksam till hur kapabel den verkligen är på att återge HDR när bilden dimmas bara av att exempelvis en ljus himmel visas. Så givet den begränsade ljusstyrkan, så skulle inte rekommendera den om HDR är en viktig faktor i val av TV. Även värt att nämna är att upplösningen är full 4K (4096x2160), inte kvadrupel HD (3840x2160) som de flesta UHD-TV-apparater som säljs idag. Enda gångerna detta är märkbart är vid datoranvändande. Kör du i 1080p får du således två svarta fält på vänster och höger sida, så skulle rekommendera alla att driva TV:n i fulla upplösningen 4096x2160 och inget annat. Spel i fullskärmsläge sträcks däremot ut till fulla bildytan även för normala HD-upplösningar som 1920x1080.
2016-08-01
m
morgann(2 omdömen)
Är mycket nöjd. bra skärpa, kanske lite missnöjd med ljudet men kör surroundljud så det spelar ingen roll kostade 18900 på El-Giganten. mycket tv för pengarna. rekommenderar denna tv
Sida 1