Microsoft Windows 10 Home Sve (64-bit OEM)

Microsoft Windows 10 Home Sve (64-bit OEM)

(24)
3(24 omdömen)
  • OEM
  • Svenska
  • 64-bit
  • 128GB
  • Licenstyp: OEM
  • Språk: Svenska
  • CPU-stöd: 64-bit

3 av 5 stjärnor

Baserat på 24 omdömen

Sorterat efter datum
2018-08-14
p
Det går fortfarande att uppgradera till Win10 genom att mata in nyckeln till Win7. I början av Juli 2018 gick det bra i alla fall. Jag installerade dual boot med Win7 och Win10 på två gamla HP laptops från USB-pinne. Här finns allt man behöver utöver Win7-nyckeln: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 Dual boot instruktioner i länk nedan. OBS! Man kan vara tvungen att ta bort en partition, max är 4 st primära partitioner, till exempel så fick jag ta bort en partition "HP_Tools" i en HP laptop. https://www.howtogeek.com/197647/how-to-dual-boot-windows-10-with-windows-7-or-8/ Jag kör dock mest fortfarande på Win7 pga att Windows Media Center inte verkar finnas till Win10, och så är jag van vid Win7 och tycker det fungerar bra. Känns bra att ha aktiverat de digitala licenserna för Win10, så jag slipper betala om de tar bort möjligheten att uppgradera. Win7 slutar uppdateras jan 2020: https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet Gillar inte de tvingande uppdateringarna i Win10. Lite jobbigt när OS:et hela tiden vill uppgradera till senaste driver som gör att något slutar fungera (skrollen i touch pad i mitt fall), gick dock att komma runt med ett verktyg från Microsoft där man kunde gömma driver-uppdateringar: https://support.microsoft.com/en-us/help/3073930/how-to-temporarily-prevent-a-driver-update-from-reinstalling-in-window?utm_source=twitter%3Futm_source%3Dtwitter Tycker även att Win10 är lite för mycket funkis-design med mycket vita ytor, jag gillar den genomskinliga retro-looken på fönsterramarna och annat i Win7. Det blev också en del missljud i högtalarna vid uppstart och avstängning, antar att de nyaste drivrutinerna inte riktigt funkar till gamla laptops. Kan vara bra att installera gamla ljud-drivrutiner som är testade till datorn och inaktivera update för dessa.
2017-10-03
0
Bra OS. Bättre än W7
2015-11-14
Redigerades 2017-09-16
b
Den enda anledningen till att fortsätta köra Windows som primärt operativsystem är att i stort sett allt är kompatibelt med plattformen. Det är egentligen inget val då arbetsgivare, skolor, banker etc. mer eller mindre förväntar sig att du skall använda antingen Windows eller Mac. 😐 Men Observera dock att detta är OFRI programvara, du betalar för en licens som du inte får anpassa eller använda som du vill. Du är ägd, styrd, kontrollerad av Microsoft. -Påtvingade uppdateringar (Låt mig få välja själv) som ej går att stänga av...då måste du köpa en dyrare Windows-version, numera måste du alltså betala för din grundläggande frihet. 😒 -Mestadels sluten proprietär ofri programvara. Allvarliga farhågor om hur pass mycket produkten läcker information om en som användare och hur pass mycket det kränker integriteten. 🤔 -Går ej att spela spel som använder SecuRom eller SafeDisc, sägs vara för säkerhetens skull, men låt mig för sjutton få avgöra detta själv! 😒 +/- Äntligen är Startmenyn tillbaks (att jämföra med det förhatliga Windows 8) +/- Peppar, peppar...än så länge fungerar systemet i stort sett felfritt och känns stabilt +/- Delvis lättanvänt gränssnitt, delvis förvirrande...
2017-06-21
E
Har troget kört alla os microsoft släppt sedan 95 inklusive server versionerna. Är mycket besviken på senare dar då microsoft tror att de äger DIN dator/server och ger användaren mindre kontroll om ens någon alls. Testade att se vilka alternativ som finns så spenderade ett år med linux och ett med osx (mac). Efter den tiden gick jag tillbaka till windows 10 för att jämföra och insåg hur dåligt det är och hur mycket sämre det blivit för varje uppdatering. Har därför beslutat att köra linux på alla mina serverar och osx på personliga datorer (då jag behöver vissa program som inte linux har) förutom en dator jag byggde 2014 för 32 000 kr som får sköta vissa tunga arbeten i program som varken linux eller osx har t.ex. spelade på fritiden. Man får dock ofta räkna med krascher och andra problem i windows, något som är mycket ovanligare i linux och osx (som är byggt på linux). Windows är byggt på NT kärnan som känns väldigt antik och bör tillhöra det förflutna. Säkerheten är också bättre i linux. Till exempel är randsomeware och andra problem som uppstått på senare dagar ovanligare i linux och osx än i windows där det händer ofta. När mina serverar kör linux kan man alltid sova gott på natten och veta att det bara funkar. De har varit på i flera år, installerar uppdateringar automatiskt och behöver aldrig startas om. Så sjukt tillförlitligt, till skillnad från windows där omstarter behöver göras mycket oftare och kräver mer underhåll. Generellt sätt är linux helt klart det bästa os som finns och om man saknar något program har osx (som är byggt på linux) det nästan helt säkert. Osx är bäst för personlig användning då det är mer universellt. Jag måste dock ge windows en extra stjärna då den inte är beroende av någon speciellt hårdvara (precis som linux) men på windows finns det en väldigt stor uppsjö bra och dåliga program vilket gör så att det fortfarande finns ett litet behov för att ha en windows partition eller dator ståendes. På en Windows dator finns det också fler spel vilket kan vara roligt men för seriöst arbete finns det liten om ens någon anledning att använda windows. Medan jag skrev detta hade jag tre helt vanliga program öppna på en windows dator. Fjärranslutning till en windows server, creative cloud och f-secure. Ingen av programmen utförde något tungt arbete men alla kraschade ändå. Problem likt dessa fortsätter oavsett om man byter dator eller försöker lösa dem. Windows går helt enkelt inte att göra tillförlitligt och kommer därför inte tillhöra min framtid. Windows duger till datorer som man inte behöver lita på t.ex. en gamingdator men för datorer som alltid måste fungera och vara redo att tjäna dig är windows inte ett alternativ.
2017-05-28
3
Bra.. Snabb uppstart Kan köra desktop och markt appar Windows behöver väll ingen introduktion! Kan ej hitta några fel att anmärka om utöver tvång uppdateringar som jag ej gillar samt känns lite segare på flera av mina datorer än win 8.1. Köpte den på kampanj till 600 kr som är toppen. Och Windows enligt mina behov bästa operativ system som funnits för dator och även större plattor.
Sida 1