JBL Xtreme

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla JBL Mobilhögtalare (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter åtskilliga timmar spenderade på att jämföra modeller föll valet slutligen på denna. Detta efter att själv testat bland annat tdk a360, Marshall kilburn, ue megaboom, audio pro t3, beolit 15 mfl samt läst på det mesta som på internet fanns att tillgå.

  Som alltid när det gäller bluetoothhögtalare så är ljudet A och O, därför börjar vi på denna punkt.

  Ljudet är riktigt bra, och enheten spelar enormt högt. Det låter knappt illa ens på högsta volym och jag är här i det stora hela nöjd. Jag hade inga större förväntningar på ljudet annat än att det skulle låta högt men insåg ganska snabbt att detta är en produkt med riktigt kvalitativt ljud som inte enbart spelar högt. Diskanten är klar och fin tack vare separata diskanter. Basen är sett till storleken och mer därtill fullt tillräcklig och riktigt kraftfull även om den inte spelar speciellt djupt utan är väldigt centrerad till 75hz.

  ++++ (fördelar) ++++
  Ljudet, se ovan.

  (+)Batteritiden som faktiskt är bättre än specificerad och som i _verkligheten_ klår konkurrenter rejält som påstår sig ha bättre batteritid men där dessa beräkningar är rena glädjesiffror.

  Som jämförelse rörande batteritid:
  jbl xtreme anger 15 timmar batteritid. På 100% volym räcker den över 5 timmar och på 50% volym räcker den över 18 timmar.
  UE megaboom anger 20 timmars batteritid. På 100% volym räcker den 3 timmar 20 min och på 50% 17 timmar.
  Beolit 15 anger 24 timmars batteritid. På 100% volym räcker den endast 2-3 timmar.

  DVS lita inte naivt på tillverkarens angivna batteritid utan kolla på fristående tester då den angivna batteritiden kan vara vid allt mellan acceptabla 75-100% ner till oanvändbara 5-10% volym.

  (+)Vattentät och ett robust yttre vilket gör att denna högtalare kan tas med till de flesta platser utan att man behöva oroa sig speciellt mycket.

  (+)Formen som tack vara rundheten enkelt glider ner i väskor mm. Marshall killburn mfl. är fyrkantig och därmed svår att packa ner i ex väskor.

  (+)Den spelar nästan exakt lika högt på batteri som med sladd, vilket är ovanligt bland större högtalare men mycket uppskattat (jfr ex harman/kardon onyx studio som spelar markant svagare på batteri, speciellt efter en stund).

  ------ (nackdelar) -----
  (-)Laddningsdioderna är opålitliga när man laddar enheten. När enheten laddas visas nästan omgående 4 av 5 prickar och sedan tar sista pricken en evighet....(3.5h för en fulladdning)

  (-)Enheten är för stor att hålla i handen på ett bekvämt sätt, och med axelremmen så kan den dingla fram och tillbaka utan någon egentligen kontroll då remmen inte har någon styvhet. Här är exempelvis logitech's gamla UE boombox mycket smidigare med dess handtag i toppen.

  (-)Avsaknad av micro usb laddning är en nackdel för min del då jag vill kunna ladda enheten med powerpack när jag inte har tillgång till vägguttag. Jag förstår att det hade tagit väldigt lång tid men hellre detta än helt strömlös.

  (-)Avsaknad av bas/diskant reglering direkt på enheten eller via app är något tråkigt då man kan vilja justera ljudet efter sina egna preferenser.

  (-)Oskyddade slavbasar på sidorna av enheten. Dessa ser visserligen ganska snygga ut och är en del av vad som utmärker JBLs högtalare men på grund av dessa måste man vara extra försiktig med högtalaren när den fraktas i exempelvis en väska så att inget hårt ligger emot och skaver. Eftersom att enheten är designat att ha oskyddade slavbasar antar jag att JBL designad dessa för att vara tåliga men jag tror fortfarande inte att man kan misshandla dessa på samma sätt som om ett högtalargaller hade använts.

  ========(slutsats)========

  (=)Jämförelsevis mot andra enheter på marknaden så är kanske främsta konkurrenten UE megaboom som ligger i samma prisklass och är ett mycket populärt val. Men UE megaboom är märkbart mindre på enbart 1.2 liter/ 0.9kg istället för denna högtalare och sina 3.3liter och 2.1kg. Såklart avspelar sig detta på ljudet där denna spelar både högre, klarare och med mer bas än UE megaboom. Kanske en något orättvis jämförelse men åandrasidan går båda enkelt ner i även mindre ryggsäckar odylikt.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Inköptes på MediaMarkt, har nu lyssnat i ett par dagar. Jag har inte ägt många bluetoothhögalare, så jag har inte mycket att jämföra med. Men denna levererar verkligen ett väldigt fylligt och engagerande ljud. Även på höga volymer, Sedan tycker jag att storleken är perfekt. Rekommenderar verkligen denna produkt. Ett stort plus att den är vattentålig, perfekt att ha med sig på stranden.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Sjukt tryck från denna (förhållandevis) lilla sak! bas i överflöd om man vill, utstrålande ljud och känns inte instängt. kan varmt rek denna pjäs för all sorts musik faktiskt! med JBL appen kan man para ihop denna + en flip eller charge och även få uppdateringar via bluetooth(jag har fått 1st). det enda negativa jag kan säga är väl att den är lite dyr men man får verkligen vad man betalar för!
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  19 dagar sedan
  Jättebra högtalare att ha med ut på stranden eller utflykten!
  +Kanonbra batteritid! (+powerbank funktion)
  +Regnsäker! Enormt skönt!
  +Riktigt bra ljud, med mjuk och skön bas!
  +Låter lika bra med batteridrift som med nätdrift!
  Inga minus vad jag har märkt!
 • Perfekt
  28 dagar sedan
  Otrolig på alla sätt och vis!
 • Ganska dålig
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Är du ute efter bass och inte efter själva vocalerna eller high and mids så är den här absouluta speakern för dig som älskar bass! Men för mig vart det än dålig val eftersom man basen tar över låtarna.... ingen rekomendation om du tänker njuta av dina pop, rock, classic music.

  Gå hellre med Charge 3 eller 4 för bättre ljud än bara bass.

  JBL EXTREME får bara 3 av 10.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Jag stämmer in i kören med resten. Helt fantastisk liten högtalare med maffigt ljud och rejäl batteritid. Den var nedsatt i pris, så det hela blev ett impulsköp - inget jag ångrar överhuvudtaget. Har använts massor i sommar.
  Basen kan ibland vara lite överväldigande, men det kan man jämna ut själv med EQ på mobilen. Hellre att det finns bas man kan ta bort än att den saknas.

  Klar rekommendation om man söker en mellanstor portabel högtalare med grymt ljud och superbra batteritid.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Kan inte annat än instämma från tidigare recensenter! Åkte till butiken och provlyssnade, jämförde med en Sony i samma prisklass som lät skit, så detta var det självklara valet! G-R-Y-M!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Skitnajs ljud, värd varenda krona!
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Köpte en för 1690:- på rea. Sommarens bästa köp. Spelar högt, bra och lääänge. Smidig att bära med sig. Har en TDK A360 och en Samsung Level Box Mini men denna är hästlängder bättre på allt.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Ruskigt nöjd med ljud, batteritid, format och färg, jag har den camouflagemönstrade.
  Skulle vilja ha ett bärhandtag eller kortare remmar så att man kan ta den med sig med en hand, axelremmen är inte alls smidig för detta (finns kanske bärhandtag att köpa?).
  Skulle vilja kunna stänga av eller ändra ljudet för av/på.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Jämfört mot de två små Bluetoothhögtalare jag ägt innan så är denna fantastisk. Den har inte alls den burkigheten i ljudet som många små bluetoothhögtalare har, men visst lite finns där ändå kvar - dock inget störande. Ville få tag i en högtalare som faktiskt har bas o där är JBL Extreme perfekt. Vill kunna känna pulsen i musiken o det kan jag verkligen med denna högtalaren utan en massa skorrande. Funderar faktiskt på att köpa en till för att seriekoppla dem, men priset är något för högt för att unna mig den lyxen. Visst får man tag på den till rea eller kampanjpris så kommer jag köpa en till, men inte till 2490kr som ju är det vanligaste ordinariepriset. Om den legat 500 lägre så hade jag gett den 10 stjärnor, för nu känns den lite överprissatt. Den har också oväntat bra batteritid o jag bär den med mig runt o ställer den där jag är i huset. Är supernöjd med den o hade den som sagt var inte varit så dyr så hade jag köpt en till, men den gör verkligen att jag kan lyssna på musik precis där jag vill o tycka att ljudupplevelsen är helt ok. Mina tidigare båda högtalare har jag bara orkat med o lyssna en stund, för sedan blir jag så superirriterad på det burkiga dåliga ljudet o den totala avsaknaden av bas. JBL Extreme kommer jag kunna ta med mig dit jag åker o alltid ha bra ljud med mig. <3
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Inköptes på Elgiganten på mellandagsrean för fantastiska 1490 SEK och för de pengarna tycker jag produkten är helt fantastik.

  Riktigt stort ljud med rejäl bas (med betoning på bas). Man kan lätt använda denna utomhus eller i ett större rum och får den att leverera. Funderar ni på en Charge 3 istället och inte hör någon jätteskillnad i butiken när ni provlyssnar, TA XTREME I ALLA FALL. Har bägge hemma och i ett normalstort rum är det en gigantisk skillnad. Basdjupet och hela ljudbilden är enormt mycket större på Xtreme, stor skillnad (därmed sagt tycker Charge 3 är riktigt bra också för sin storlek).

  Xtreme är superenkel att sätta igång, batteritiden är smått fantastisk och levererar enligt spec, hela pjäsen laddas väldigt snabbt (fulladdad på ca 1h) med den medföljande externa laddaren. Det är även enkelt att seriekoppla två pjäser och få en stereoeffekt. Hela högtalaren är robust byggd, bra detaljkvalitet och dessutom tål att man spolar vatten på den.

  Det negativa då, ja, i köket där jag kör den leverarar den helt enkelt för mycket bas. Det finns inte heller någon equalizer i appen som medföljder så du får använda EQ i den musikspelare du kör. Fungerar men är inte idealt. Tex när jag byter till lurar måste jag ställa om EQn, irriterande. Placering nära väggar förstärker basen rejält.

  Det lustiga med Charge3 vs Xtreme är att de verkar kalibrerade helt olika. Med Charge3 får jag istället skruva upp bas för att nå en perfekt nivå.

  För full pott skulle jag kräva en EQ i appen samt en något bättre kalibrerad ljudbild (men det är förstås en smaksak).
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Tänkte skriva min recension här!
  Men övriga recensioner avspeglar va ja tycker istort sett!
  Bra batteritid, inga fantasi timmar som du oftast får när bluetooth hörlurar!
  Kanon ljud! Behöver ingen stereoanläggning hemma ,denna enhet låter lika mycket o bra,
  Bor i lägenhet så spelar du högt räkna med klagomål.
  Streamar via telefon,Spotify, kanon, kunde nog inte va nöjdare,har haft denna sen den släpptes,
  Helt klart ett av mina bästa köp!
  Så rekommenderas helt klart!
  Fanns för 1500:- i mellandagarna, ser att den billigaste kostar ca 2300:- här på prisjakt,
  Klart värd det med tanke på vad du får för pengarna!
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Lite för Bastunga. Annars bra skit. Inte värda fullpris men söder om 1500 är det inget att snacka om.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Baserade mycket av mitt köp på recensionerna här. Blev inte besviken och det mesta har redan sagts så det blir en kortis från mig denna gång. Anledning till att den inte får 10 är faktiskt utseendet. Tycker att det finns betydligt snyggare enheter på marknaden.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Klockren EISA award produkt bättre ljud än vad jag trodde att såna här cylindrar kan leverera.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sinnesjukt bra ljud ur en sån liten låda. Fyllig bas, ett brett mellanregister och inte en påfrestande diskant (som många upplevs). Gav 1499kr på Black Friday. 10p

  Bra batteritid och smidigt att kunna plocka med sig den med remmen som man får med.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  I rätt miljö låter Xtreme väldigt bra. I stora rum eller utomhus, toppen! I ett mindre rum, absolut inte. Det blir alldeles för mycket bas och upplevs lite instängt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte min i juni och har sedan dess använt denna flitigt. Kan bara säga wow, den levererar verkligen. Alla fester och sena utekvällar jag haft med den här på har jag fått positiva kommentarer som bara kan hålla med om hur smidig och bra denna pjäs är! Samt att man verkligen kan spela högt om man vill det och att batteritiden räcker å bli över.

  Positiva också att den tål lite väder och vind, haft med den till stranden och ställt den rakt ner i sanden och använt volymkontrollerna med blöta händer utan problem. Klockrent!

  Garanterat mitt bästa prylköp 2016!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Spelar tungt, högt och detaljerat. Riktigt bra batteritid. I mina öron så är JBL Xtreme tunad för att dundra på utomhus på stranden eller på terrassen med viss förhöjd diskant och rejäl bas, inomhus låter den bra men där föredrar jag min Beoplay S3 ljudmässigt. Dock ingen rättvis jämförelse då Beoplay S3 saknar batteri och inte är tänkt för utomhusbruk. Har även jämfört med Sony SRS-X55 som jag också äger och Harman Kardon Onyx Studio och bland dessa rankar jag JBL Xtreme högst i ljudkvalitet.

  Tycker den svarta är snyggare i verkligheten än på bild. Om du är extra rädd om din JBL Xtreme finns det flertalet smarta väskor på Ebay och Amazon som ska passa. Ex denna https://www.amazon.de/Junsi-Portable-Protective-Bluetooth-Lautsprecherr/dp/B01DQN3U2M/

  Jag hade gärna sett även Wifi, Spotify Connect och någon typ av galler för slavbasarna på sidan. Men det är en riktigt skön högtalare detta.

  Vill du vara kung på stranden och orkar släpa med dig +2kg högtalare (bärrem ingår) så rekommenderas JBL Xtreme starkt. Dessutom stänksäker.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bra ljud för storleken och mycket bra batteritid, håller hela dagen!

  Känns stabil och välbyggd, tål lite smällar och så (har haft den på fyrhjulingen där gjort något oavsiktligt hopp ner i backen), lite tyngre än andra men det ser jag bara som en fördel, inget plastigt rappel dessutom följer det med ett axelband om man vill bära omkring på den

  Som sagts tidigare är dioderna som indikerar laddnivån lite opålitliga, de första 4 tänds i stort sett direkt och den sista tar bra lång tid på sig vilket gör det svårt att avläsa hur mycket tid som behövs för laddning.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En riktigt bra högtalare som jag trots allt valde att lämna tillbaks, hade förväntat mig något mer tryck och volymresurser, tänkte ersätta min HK Onyx för denna mer portabla enhet.

  Testa JBL Connect för att para ihop med en flip3 det bara bröts och blev störningar konstant, vet inte vad det berodde på, körde med bara någon meter mellanrum.

  "Onyxen" spelar utan distortion, högre och med mer tryck i basen på högre volymer. (bägge inkopplade till strömkälla).

  Den spelar jättebra klår förmodligen det mesta av konkurrensen, men störde mig lite på distortion (slår över något) och saknade lite djupbas.

  Även lite hög brusnivå vid låg volym eller när man ej spelar något alls och man sitter med högtalarn bara någon meter från örat...irriterande start/stängavljud. Ett diskret pip/plopp hade räckt.

  Tyget som klär hela högtalarn är inte helt tight överallt, i veck och kanter sticker det upp lite högt,(petitesser) Och då de valt så grovt mönster blir det väldigt synligt att inte "mönstret" är rakt...småsaker som man kan leva med

  Tack elgiganten för suverän ångerrätt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  9 mån sedan
  Mycket arbete, bra ljud men inte "hi-fi" audio (Bose Sounlink II har en utmärkt ljud). Hursomhelst, den totala mycket bra med ett bra ljud i kategorin "Boombox" ???????? batteriet räcker lång! Race att köpa ????
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra högtalare som kan användas överallt, gå ljud, mycket glad :) förlorade min vinter var 3 månader i snön hittade sommaren även med full effekt verk lika bra även :)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Utmärkt högtalare. Definitivt värt pengarna. Passar bäst för bas förtjust lyssnare. Inte den minsta och lättaste, men volymen och ljudkvaliteten är värt det;)