Sony Xperia Tablet Z4 SGP712

Sony Xperia Tablet Z4 SGP712

  • Skärmstorlek: 10.1 tum
  • Operativsystem: Android 6.0 (Marshmallow)
  • Internt lagringsutrymme: 32 GB
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sony Xperia Tablet Z4 SGP712

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.8 / 5
(12 omdömen)
5
(7)4
(3)3
(0)2
(1)1
(1)
Annons
Annons
Sorterat efter datum
4 år sedan*
Bästa köpet i mitt it liv. Är så jävkla nöjd med varje liten detalj av upplevelsen. Får gåshud av detaljrikedomen i skämen. Upplevelsen att spela med processor styrka som matchar de flesta spel konsoller i en platta är otrolig! Rekomenderas Starkt till alla som söker en High-End Leksak. Ni kommer inte ångra köpet även om den är dyrare än de flesta normala platter så är det just det man betalar för, du får ingen normal platta för pengarna utan en extraordinär tablet är det du köper. Den rocker fett som jag skulle ha sagt 10 år sedan helt enkelt :)
*Redigerades 4 år sedan
ErikSvensson
ErikSvensson

62 omdömen

5 år sedan*
Uppdatering 2: Har visst fått många tummar ner så antingen har jag väldigt god hörsel eller så har andra inte samma krav på ljud. Skulle vara kul att prova denna igen nu när den funnits ett tag på marknaden men tänker inte köpa den. Uppdatering: Lämnade tillbaka min platta inom sju dagar DOA (dead on arrival) pga högtalarna. Verkar helt klart vara ett omfattande problem. https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-8482-Z4-Tablet/Bad-quality-sound-with-the-speakers/m-p/1004127#U1004127 ---------------------------------------- De plattor jag haft hittils är: Ipad 2 Galaxy tab 3 10.1 Surface pro 3 Asus T100 Ipad Mini 2:nd gen Nexus 7 2:nd gen (favoriten!) +++Plus+++ Skärmen och pixeldensiteten, utmärkt för film och att läsa böcker på. Lättheten, den väger inte mycket. Relativt snabb, dock med smålagg (se mer om det nedan) Micro SD upp till 128 GB. Ser premium ut. Multitasking med flytande fönster. Sony UI gillar jag lika mycket som Huawei UI. --- Minus--- Blir varm baktill nära kameraområdet, även vid filmtittande. Har inte provat tunga spel än. Susande/knastrande ljud med de inbyggda högtalarna, fungerar bra med hörlurar men det är inte alltid man vill ha det. Påminner lite om min white noise app som jag använder ibland när jag ska sova (samma sprakande/susande ljud.) Finns en tråd om detta på Sonys forum så jag är inte ensam. Batteritiden - får ut c:a 5 timmar d.v.s. inte nära de 17 timmar som utlovat, och då har jag optimerat alla inställningar. Hade iallafall räknat med runt 10 timmar, tror inte att ett antal laddningar kommer öka tiden markant. Backlight bleeding horisontellt, mörkt nertill och ljust upptill i landskapsmode. Läser du böcker i porträttmode så får du en fin gradient från vänster till höger. Lagg här och där, t.ex. när man vrider plattan och har musik/film igång så hackar det. Priset, för en androidplatta som är gjord för nöje så förväntar man sig inte fel som dessa ovan, i nuläget var min Nexus 7 2:nd gen lika bra men kostade 1/3. +-+-Plus/Minus +-+- Brist på tillbehör i dagsläget, blir en pluspoäng när fler kommer. Mitt råd är att avvakta tills de fixat alla problem på mjuk- och hårdvarufronten samt sänker priset. För mycket buggar och problem som irriterar just nu och Sony-supporten är inte mycket till hjälp.
*Redigerades 4 år sedan
rockit4
rockit4

30 omdömen

4 år sedan*
Bytte från en IPAD2, som efter för många systemuppgraderingar blivit seg som sirap och helt oanvändbar. Säkert helt enligt apples plan för att få mig att köpa en ny ipad. Men icke! Det blev denna vackra plattan. Första veckan la min sambo en körsbärskärna på den och trodde det var en skärbräda :D + Jättebra format! Lövtunn med lagom ramar så att tummarna får plats. + Hyfsat ren Android. Inte för mycket "skräp" från Sony. + Vattentät. + Möjligt att stoppa i SD-kort. + Härlig skärpa, upplösning och kontrast på skärmen. + Bra kvalitetskänsla trots att den är så tunn och av plast. - Kan bli brännande varm på ett speciellt ställe vid kameran när man kör på. (CPU:n sitter bakom) Men man lär sig att inte hålla där. - Hade lite dålig batteritid. Har blivit bättre med dooze-funktionen i Android M. - Laddar för långsamt med originalladdaren. Fick meddelande om att den laddade långsammare än vad jag förbrukade?! Det är ju bara katastrof att man inte kan använda den inkopplad i laddare. MEN detta löstes med att byta mot en strömstarkare power-plug (2A, orginal = 1A). - Inte helt imponerad av ljudkvalitén med lurar. Brusar aning ibland. - Saknar multi-touch-funktioner som ipaden har. Jag rekommenderar den och min sambo älskar den.
*Redigerades 4 år sedan
p
perfol

8 omdömen

5 år sedan*
Helt nöjd. Tunn, lätt, välbyggd och vattentät (utan luckor för kontakterna) . Tillsammans med Sonys "Style Cover SCR32", som passar och fungerar perfekt får jag en riktigt lyxig och funkis platta. Riktigt bra prestanda gör att allt flyter silkesmjukt, även med mycket installerat och igång. Klockren för spel. Med ett 128 GB minneskort för några hundralappar ryms bl.a. hela barnens filmsamling plus en rejäl Spotify offline-cashe, utan att knapra på plattans eget minne. Bra med NFC, busenkelt att ansluta ljudanläggning, kamera, hörlurar etc med en enkel dutt. Många bra Android-funktioner förstås, som stöd för flera användare. Jag har inte alls upplevt det missljud från högtalarna som några rapporterat, tycker tvärt om det låter riktigt bra, inte minst med tanke på hur tunn plattan är. Stöd för High-res Audio och diverse ljudoptimeringstekniker ska väl också märkas, om man är ljudnörd. Jag spelar mest upp från Spotify till Sonys srs-x99, det låter riktigt bra i mina öron. Skärmen är vackert neutral i färgerna, skarp och fin. Från början tyckte jag ibland att jag inte kunde dra upp ljusstyrkan så långt. Har sedan insett att det är den automatiska justeringen som gör ett riktigt bra jobb med att hitta en vettig inställning, som både gör plattan vilsam för ögonen och ger bra läsbarhet. Om man slår av den i inställningarna kan man kräma upp till den verkliga maxstyrkan, då lyser det rejält.. Plattan har fullt stöd för USB-otg, vilket är fantastisk användbart om man t.ex. ofta flyttar eller kopierar filer mellan olika datorer/enheter, vill tömma bilder från en kamera eller spela upp media direkt från ett usb-minne. Sony anger att den tar usb-minnen på max 32 GB, jag använder flera med 64 GB utan problem. (Sony borde förrästen leverera plattan med ett sånt minne, med både fullstor usb och micro-usb på samma minne, så skulle fler få upp ögonen för hur användbart det är till vardags.) Förmodligen en av de bättre kamerorna i en surfplatta, och en bra kamera app med en del festligheter, om man är road av sånt (barnen gillar det!) Negativt? Tja, kameran skulle vara mer användbar om den hade belysning/blixt (men det finns ju inte på någon annan platta heller). Den kunde gärna ha en micro-HDMI för direktspegling till tv, också ovanligt på mobiler och surfplattor tyvärr. Annars har jag faktiskt svårt att komma på något att klaga på.
*Redigerades 5 år sedan
A
Amulius1

3 omdömen

5 år sedan*
Utmärkt! Drar av en stjärna för avsaknaden av Android Marshmallow.
*Redigerades 5 år sedan
n
nipe

103 omdömen

5 år sedan*
Är väldigt nöjd med mitt exemplar. Har inget knastrande ljud i högtalarna som andra nämnt. Tycker det är helt ok volym och ljud för en så tunn enhet. Den blir märkbart varm på ett ställe baktill vid intensiv användning som någon nämnt men inget jag upplever som onormalt. Den är ju extremt tunn och värmen måste ta vägen någonstans. Upplever ingen backlight bleed eller clouding. Väldigt slimmad och lätt i förhållande till storleken på skärmen. På grund av det är den tyvärr lite svår att använda om man inte har något att stödja den mot. Man får liksom inte riktigt bra grepp med en hand om kanten medans man pekar med andra handen. Det går men är tröttsamt i längden. Uppdatering: Jag köpte ett Sony Style Cover SCR32 till den och med det på så blir den lättare att hålla med en hand då man får bättre grepp, men upplevs ändå fortfarande som en slimmad platta vilket ju är trevligt. Det andra negativa är batteritiden. Om man tittar på film eller spelar så varar batteriet kanske 4-5 timmar. Vid surfande och lättare arbete håller det lite längre men hade ändå önskat åtminstone ett par timmar till på en platta i denna prisklassen. Uppdatering: Nu fungerar mediaspelaren Kodi också! Uppdatering av OS har dröjt men ryktet säger att Sony planerar hoppa över en version och uppdatera direkt till Android 6.0. Om det inte dröjer allt för länge blir det en stjärna till för att de sköter sig med uppdateringar.
*Redigerades 5 år sedan
P
Per ekvall

8 omdömen

5 år sedan*
Köpte den framförallt för vattentäthetens skull, använt den hela sommaren för navigation i segelbåten. Den har utstått en del regn denna sommar men funkar gott, lite ösregn, några tapp i sittbrunnen och lite kast ner i hytten har den varit med om. Kameran och filmkvalitet är super. Batteritiden, i början var jag lite sur, 5timmar navigation. Sen var det 10% kvar. Glömt beakta att 4g gått på max effekt då den tankat ner kartor hela tiden i ytterskärgården där mottagningen är dålig samtidigt som delat nätverk var på så barnen kunde kolla netflix. Utan GPS och delning håller den som gamla ipaden 10_13 timmar med surf via wifi. Helt ok Mycket ljusstark och fin skärm. Ljudet är faktiskt riktigt bra vid filmtittande Men bäst är den låga vikten kan,ligga och hålla den med tummen i timmar. Sämst är att vissa Android appar är kassa jämfört med apple. Blocket, Eniro på sjön saknar Apple funktioner. Dock denna app prisjakt är bättre i Android.
*Redigerades 5 år sedan
g
gladroger

23 omdömen

5 år sedan*
Jättenöjd, hade Z2 plattan innan och denna platta är snabbare, bättre skärm och kamera. Plattan håller hög kvalitet och det är skönt att spola av under kranen. Mycket skönt med rundade kanter, jämfört med Z2.
*Redigerades 5 år sedan
L
Leinadson

2 omdömen

5 år sedan*
Jag är kanonnöjd med min Z4 efter att ha ägt den i ca 1 månad. Plus + Bra batteritid. Håller i flera dagar som jag använder den. + Lätt som en fjäder. + Bra skärm och stereohögtalare. Minus - Hade inte själv hört white noise förrän jag läste om det, men då kan jag ana det om jag anstränger mig. - Fungerar för nuvarande inte med mediaspelaren Kodi.
*Redigerades 5 år sedan
t
toErr

26 omdömen

5 år sedan*
Ansluter mig till omdömet skrivet av användaren ErikSvensson. Dvs en platta som har många fina egenskaper, exempelvis skärmen. Helhetsintrycket ruineras helt av att ljudet är under all kritik. När man spelar upp video hörs ett knastrande (white noise) som är väldigt störande. Har jämfört med Nexus 7 och min laptop som inte har detta oljud. Då jag köpte den ffa för att se på film/serier är den i princip obrukbar. Kan därför inte rekommendera den i nuläget. Synd på en i övrigt mestadels bra platta. Hoppas Sony kan åtgärda ljudproblemet.
*Redigerades 5 år sedan
Sida 1