Tamron AF SP 15-30/2,8 Di VC USD for Nikon

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Tamron Objektiv (108)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tamron SP 15-30/2,8 Di VC USD är fantastiskt vidvinkelzoom!

  Jämförde Tamron SP 15-30mm f2.8 Di VC USD mot Nikon AF-S 16-35mm f4.0G VR.
  Dessa ultravidvinkelobjektiv täcker fullformats 35mm sensorn och har bildstabilisering (Vibration Control eller "VC"). Nikon16-35 lins har bländareöppning f/ 4, men Tamrons bländare öppning är f/2.8, båda objektiv har bildstabilisering. Tamron börjar på 15mm brännvidd, det är inte så mycket större än 16 mm, men den har konstant bländareöppning f/2.8 över hela brännvidden, som tillåter upp till dubbelt så mycket ljus till att nå sensorn, om man jämfört den med Nikon16-35 f /4.0 bländare.Tamron 15-30mm VC USD är utmärkt till för att fotografera landskap, bröllop, arkitektur och inredning…

  Landskapsfotografering kräver ofta ultra vidvinkel brännvidder. Men Tamron saknar gänga vid frontlinsen för montering av objektivadapter för filter, kollade det med filtertillverkaren LEE och de svarade; att nu finns det objektivadapter för Tamron SP 15-30mm f2.8 Di VC USD.

  Tamron har utmärkt bildstabilisering, stor bländare, ultrabred brännvidd, vädertätning, utmärkt bildkvalitet och rimligt prislapp, allt detta imponerar på mig med alla dessa fantastiska funktioner så mycket så att jag sålde min Nikon 16-35 f /4.0 objektiv och köpte istället Tamron SP 15-30mm f2.8, från CDON.

  Sammanfattning

  Bra
  Byggd för fullformats kameror.(använder till min Nikon D750, matcha även utmärkt D810).
  Mycket bra bildkvalitet.
  Vädertätning på objektiv-fästet.
  Tyst och snabb autofokus.
  Bra och effektivt bildstabilisering plus konstant f2.8 bländare.
  Mycket brett, 15 mm brännvidd med mycket små störningar och vinjettering.
  Objektivet ändrar inte storlek när man zoomar.

  Dåliga
  Stort och tungt.

  Tamron SP 15-30mm f2.8 Di VC USD har mycket som talar för den: Det är en mycket praktiskt, vidvinkelzoom som börjar på 15 mm, det är nästan aldrig att jag lämnar den hemma, konstant f2.8 bländare plus mycket bra bildstabilisering som har fått mig att sluta bära runt med stativ.

  Toppen är här med bildkvaliteten som överträffar för en gångs skull” king of the hill”, den berömda Nikon AF-S 14-24/2,8, i nästan alla avseende och till ett lägre pris.

  För mig är det här nya ultra-vidvinkelzoomen ett perfekta kompromisslöst alternativ. Tamron SP 15-30mm F2.8 Di VC USD har även valts av EISA (förkortningen står för: European Imaging and Sound Association) som Bästa zoomobjektiv för DSLR kameror.

  Fantastiskt mycket bildkvalité för pengarna och den är värt var enda Krona.

  Rekommenderas!