Asus ROG Gladius

Asus ROG Gladius

  • Anslutning: Kabelansluten
  • Funktioner: Även för vänsterhänta, Ergonomisk design, Lämplig för gaming, RGB LED-belysning (flerfärgad), LED-belysning (enkelfärgad)
  • Antal knappar: 6
Rank 219 i Möss & pekdon
Jämför pris på alla Asus Möss & pekdon
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför
Asus

Asus ROG Gladius

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
Jämför
  • Anslutning: Kabelansluten
  • Funktioner: Även för vänsterhänta, Ergonomisk design, Lämplig för gaming, RGB LED-belysning (flerfärgad), LED-belysning (enkelfärgad)
  • Antal knappar: 6
Asus

4.1 av 5 stjärnor

Baserat på 23 omdömen

Sorterat efter datum
2019-03-03
S
Stinfy(2 omdömen)
Helt okej mus som gör sitt jobb. Passformen för stora händer är den bra för. Samt att det följer med nya switchar. Det som drar ner betyget är att gummit på ena sidan och lossnat för mig efter 9mån... så fick lov att superlimma fast det igen.
2015-07-02
Redigerades 2019-01-22
Henrik Berggren(15 omdömen)
Min hand är 20,5x10cm enligt RocketJumpNinjas (youtube) mätningsmetod och jag använder ett handflatsgrepp. Musen verkar inte passa min hand, önskar att den var lite längre och att kullen var lite längre bak så den hamna in handflatan bättre utan att ens fingrar hamnar på framkanten av knapparna. Jag försökte även använda ett "klo"- grepp men det var inte bekvämt eftersom kullen ligger så långt fram. Att notera är också att gummit på sidorna blir halt om man har svettiga händer. Scrollhjulet knorrar lite men har tydliga steg. Kabeln är också aningen styv men inget man märker i avändning. Musfötterna glider tyst över musmattan utan skrapljud, höger- och vänsterklick verkar också vara tystare än de på min nya Steelseries Rival 300. Macrofunktionen i mjukvaran är buggig däremot och har inte alla funktioner man förväntar sig av priset. Rekommenderas inte till folk som tänker använda macros. Problem som uppstått med tiden: -Limmet som håller fast gummit på högersidan har börjat släppa. -Främre sidoknapp har blivit väldigt svampig (men den bakre är fortfarande väldigt taktil). -Programvaran är buggig och ändrar min DPI ibland när jag spelar (går till max i någon sekund sen går den tillbaka). -Höger- och vänsterklick har förlorat sin taktila känsla och kan vickar lite.
2018-09-29
adelante82(35 omdömen)
En mycket bra mus vad gäller känslan den ger när man använder den men saknar lite när det gäller byggkvalitet. Som andra här har berättat så lossnar gummit på sidorna. Det är förvisso lätt att åtgärda. (Har limmat om båda mina sidor med superlim) Men för dessa pengarna ska det inte behövas.
2018-06-17
n
nilsingvarsson(11 omdömen)
Mycket nöjd! Bytte från Kingston HyperX Pulsfire FPS och innan dess hade jag Logitech G400. Använder palm/fingertip grepp. Gladius har precis det jag saknade mest hos Pulsfire FPS, dvs. greppvänligheten, ergonomin och utformningen av sidorna. Den här musen är, till skillnad från Pulsfire, designad som ett V om man tittar bakifrån, vilket gör att mina fingrar inte glider av sidorna om jag behöver lyfta eller flytta musen. Den här musen behövde jag inte "lära mig" eller "vänja mig vid", utan den bara satt där som ett smäck. Andra plus för mig är: + Ännu mer urgröpta/skålade knappar (...än Pulsfire) + Ordentligt mönstrade sidor som ger bättre grepp (...än Pulsfire) + Ordentligt skålad vänstersida för tummen, så att tummen får en bekvämare och mer avslappnad position (...än Pulsfire) + Knapparna är mycket lätta att trycka på + Distinkt scroll-hjul + Tvinnad kabel + Fränt pulserande röd ROG logga ;) Det enda som skulle göra det ännu bättre för mig tror jag, var om den var aningen längre, men det är inte något som drar ner mitt betyg, eftersom det är omöjligt att designa storleken på möss så den passar allas händer. Utöver allt ovan, så har jag inte behov av anpassningsbar RGB-belysning och vill dessutom inte ha den extra tumknappen som finns i Gladius II (som efter kritik är borttagen i Gladius II Origin), så det här kändes som ett prisvärt val. Köptes på plats på Dreamhack för extra billigt kampanj-/mässpris, så detta kändes som en riktigt bra affär ;)
2017-09-09
Redigerades 2018-04-09
SimonDirGe(61 omdömen)
Bra vikt, bra storlek och bra känsla. Den passar väldigt bra i min hand och är lite större jämfört med många möss. (palm-grip) Nu efter ungefär ett års användning så har gummit på höger sida börjat släppa lite i ett hörn (sitter bara med klister). Hittills den bästa musen jag ägt. 2000hz ger extremt skön musrörelse.
Sida 1