Huawei Ascend Mate7 16GB

 Lägg i lista  Jämför
6-tumsskärm i helgjutet metallhölje helt utan knappar på framsidan. Kamera med 13 Mp och HD-video. Fyrkärnig processor och batterikapacitet på 4 100 mAh. Använder 4G. Lanserad 2014. Stäng
6-tumsskärm i helgjutet metallhölje helt utan knappar på framsidan. Kamera med 13 Mp och HD-video. Fyrkärnig processor och batterikapacitet på 4 100 mAh. Använder 4G. Lanserad 2... Läs mer
Jämför pris på alla Huawei Mobiltelefoner (63)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra phablet.

  + Stor skärm med riktigt bra bild, djup svärta, bra ljusstyrka, klara fylliga färger och bra betraktingsvinklar etc . Allt som allt den bästa LCD skärm jag sett på en phone/phablet/tablet
  + Väl fungerande fingeravtrycksläsare som tillåter att man låser upp mobilen från idle utan att först trycka på låsknappen. Fungerar som sagt riktigt bra och kan dessutom användas för att låsa vissa appar eller gallerier
  + Förvånansvärt liten telefon för skärmstorleken, dock är den fortfarande en stor telefon
  + Byggkvalitet är mycket bra, det är en solid telefon helt enkelt
  + Lågt pris i förhållande till vad man får för pengarna, väldigt prisvärd
  + Stort batteri
  + EMUI skin med flera extra funktioner, finns flera teman för det dessutom, fungerar väl.
  + Hyffsad kamera och bra selfie-cam
  ----------------------------------------------------------
  - Ej Qi laddning
  - Saknar 802.11ac
  - UI är inte riktigt lika smooth som Nexus 5 med stock firmware, men vilken tredjeparts GUI slår AOSP i smoothness?
  - Udda SoC, inte riktigt lika snabb som Qualcomm 80x, svagare GPU.
  - En del brus på båda kamarorna
  - Förinstallerade bloatware som dock går att ta bort
  ----------------------------------------------------------
  Visst hade man kunnat önska sig en 1440p display, men har lite svårt att se nyttan med detta över en 1080p vid denna displaystorlek. Panelen är dessutom en RGB-stripe typ med fyrkantiga pixlar vilket slår en PenTile display med samma PPI när det kommer till skärpa. SoC är okej, hade dock hellre velat se en snapdragon 801 eller 805 i den men är man ingen inbiten mobilgamer med stora krav på senaste 3D-grafiken är chippen fullt tillräckliga.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag brukar aldrig orka lägga ner energi på att recensera telefoner... Men jag är så sjukt imponerad av den här telefonen så jag känner att jag bara måste dela med mig av mina tankar.

  Till att börja med så kan jag berätta att jag har nog haft nästan alla flaggskeppstelefoner som funnits sedan tiden då man vart imponerad när det kom en ny telefon med 4 raders display och polyfoniska ringsignaler.

  De höjda ögonbrynen har knappt hunnit gå ner förrän de åker upp igen efter att ha sett ännu en snygg och smart lösning.
  De positiva överraskningarna började redan när jag såg förpackningen av telefonen. Otroligt lyxigt och snyggt designad låda. Fina material, färgval och vackert designade, minimalistiska, ikoner som hintar om vad som ligger var i lådan. När jag försiktigt lyfte upp telefonen kunde jag inte låta bli att utbrista i ett "WOW". Vilken ingenjörskonst. Allt sitter ihop som om att telefonen var ihopsatt av någon som verkligen brytt sig om att inget är bra nog. Jag har nog aldrig stött på en sån genomtänkt och stabil konstruktion i en telefon innan än på Apples produkter. Tunn, lagom tung för att kännas lyxig och perfekt rundade och mjuka kanter överallt. INGET sitter löst eller knakar. Inte ens USB porten har vassa kanter.

  Framsidan är täckt av en enormt fin display med minimala kanter på 6 tum. Trots den stora skärmen så känns telefonen otroligt tunn och förvånansvärt liten. Baksidan är svagt välvd på kanterna för att övergå i en perfekt fasad kant. På högersidan sitter alla knappar som inte ens dom känns glömda. Överst sitter volymknapparna som är i samma fina mjuka finish som resten av telefonen. Under finner man strömknappen som är svarvad med ett svagt cirkulärt mönster för att kunna urskiljas från volymen. Dessa knappar glappar inte det minsta, och har en perfekt återgivande klickning vid tryck.

  Trots android 4.4.2, en skärm på "ynka" full HD och bara 2Gb RAM så känns det som den sopar mattan med allt jag sett innan. Lagg är obefintligt och text renderas skarpt och fint. EMUI (emotion UI) är bland det mest genomtänkta gränssnittet jag sett. Allt från hur klockan visas med en liten röd prick som sakta glider runt som sekundvisare till smarta genvägar och vackra övergångar. Till exempel så ligger telefon, kontakter och meddelanden under samma program. Alla ligger bara under egna flikar som man lätt sveper sig emellan. Meddelande gränssnittet är otroligt fint och gör att man vill skriva mer bara för att få titta mer på det.

  Tröttnar man på hur allt ser ut så går man bara in på teman och väljer ett nytt. Det går även att kombinera olika teman. Välja font från ett, ikoner från ett annat och en låsskärm från ett tredje.

  Kameran är även den mycket kompetent med sin 13 Megapixel sensor från Sony. Roliga och bra funktioner i redigeringsappen för bilder. Tex kan man dra ett reglage för att lägga olika filter för att få olika look på svartvita bilder.

  För att ha köpt denna telefon för 4000:- så känns det som att jag har lurat någon. För den skulle lika gärna kunnat kosta 8000:-. Jag tror att de övriga telefontillverkarna har mycket att jobba på för att komma upp i denna nivå av finess och känsla av lyx.

  Jag kan bara säga köp!

  Uppdatering nr 1:

  För dig som gillar att lyssna på musik, med lite mer krav på ljudkvalitet;
  stäng av DTS!
  Jag lyssnar på högupplöst musik med mina Audio-Techica TH-M50x. O herre jäklar va rent och fylligt ljud! Ingen annan telefon jag använt avger en sånt nyanserat ljudbild som denna telefon. Ruskigt imponerad!

  Uppdatering nr 2:

  Trots skärsår på mitt på fingret går det, utan minsta problem, att låsa upp telefonen med fingeravtrycksläsaren. Bra skit!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  ICA säljer för 3999kr via rabattkod F4714
  http://www.icahemma.se/smartphone-ascend-mate-7-huawei-p-32677-c-1808.aspx

  Det är jätte bra telefone och prisvärde men jag vänta på 3GB/32GB version - man kan använder micro SD kort plats som andra SIM kort hållare (Nano format), so får man två sim kort samt nätverk i en lur. Det krav luren har strora inner min eftersom 16Gb är får small: man kan använder bara 11 Gb.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt grym telefon! Elgiganten hade den nersatt till 3990 för silvervarianten så passade på och ångrar det inte. Batteriet räcker hur länge som helst och jag måste erkänna att EMUI slår lollipop (uppgraderade min nexusplatta till lollipop och den är laggig och kraschar konstant medans EMUI flyter på fint på telefonen!) rekommenderar Ascend Mate 7.

  Uppdatering.

  Efter nära två år har vita fläckar kommit upp på skärmen och den blir varm fort så batteriet tar slut direkt. Då det är utanför garantin så är det inte värt att fixa utan det blir att köpa en ny telefon. Verkar vara ett vanligt problem på denna telefon när jag läst runt på forum.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Simkortsproblemet som uppstod vid uppdateringen 5.1.1 löste jag genom att ta bort pinkortskoden.
  Efter ca 6 månader är jag nöjd med mobilen.
  Fingeravtryckavläsaren fungerar bra.
  Priset när jag köpte den var väldigt bra 3500kr.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bösta telefonen jag ägt. Det enda som drar ner mitt betyg är följande problem som uppstod efter senaste uppdateringen till 5.1.1.

  Telefonen låser simkortet mellan 3-10 gånger om dagen. Detta gör att jag ör omöjlig att nå fram tills dess jag slår på skärmen och ser att jag behöver slå in pinkoden igen. Mycket dåligt och jag har provat med två factory resets utan framgång.

  Om någon har hittat en fix för detta , hör gärna av er.

  Lyckes spräcka skärmen idag också förresten, det positiva är att allt funkar fortfarande.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min dotter ville ha den stora iphonen efter att hennes iphone 5 gått sönder. Hon valde denna istället efter lite påtryckning av mig då priset var under det halva. 10 dagar senare idag så ringde hon igen för att tacka mig då hon är kanonnöjd. Jag väntar dock på mate8 och kan se att huawei får en stor marknadsandel även i Europa inom kort... 8)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft telefonen 1 månad nu och finns ingenting att klaga på de är mycket bättre batteritid än min förra mobil och allt går att skydda på flera olika sätt med hjälp av fingeravtrycks id de här är den bästa mobilen ja någonsin haft
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna telefon ca 1 månad nu. Det hade varit en fullpoängare, om det inte varit för att ringsignalen är något för hög. Lägsta nivån är som 50% på en vanlig telefon, så om man inte vill ha på helt tyst, så hörs man ganska bra i kontorslandskapet. ;-)
  Jag hoppas att detta löser sig med Lillipop-uppgraderingen (Android 5.0) som skall komma under maj månad.

  Positivt:
  + Fantastisk batteritid, nästan tillbaka till de gamla Nokialurarna som fanns innan smartphones kom. Klarar utan problem 2-3 dagars normalt användande. Mitt rekord hittills är 6 dagar, men då med lite mindre användande än normalt.

  + Fingeravtrycksläsaren. Sitter perfekt placerad på baksidan, precis där pekfingret hamnar när man håller i den. Låser upp telefonen på mindre än en sekund. Underbart när mailkopplingen till mitt företag annars kräver att telefonen är låst med en 6-siffrig kod. Det går även att låsa separata appar eller foto-mappar med denna, så att bara du har tillgång till dessa.

  + Perfekt format. Hade en Samsung Note2 innan med 5,5". Denna på 6" är tack vare sina smalare kanter lika bred, och bara några millimeter högre. Ligger perfekt i handen, inga problem att köra med en hand. Underbart med lite skärmyta så att man faktiskt ser vad man tittar på. ;-)
  För er som tvekar, när jag skaffade min Note2 på 5,5" kändes den lite stor första dagen, men sedan skulle jag aldrig kunna tänka mig att gå tillbaka till de 4,3" jag hade innan, det kändes oerhört futtigt då. Samma wowkänsla av stor yta fick jag inte med hoppet från 5,5" till 6", men det är iaf avsevärt trevligare än 5,5", vilket dock känns OK fortfarande, så om jag tvingades gå tillbaka till det så skulle inte jorden gå under iaf. ;-)

  + Snabb, inget som helst lagg i någon situation.

  + Kvalitetskänslan, helt klart den bästa känslan jag känt hittills på en mobiltelefon. Trevligt med ett stabilt bygge i metall, istället för de plastiga och något sladdriga telefonerna från t.ex Samsung.

  + Skärmen fungerar mycket bra även ute i solljus. Med min gamla Note2'a såg man i stort sett ingenting när man var ute i solen, men med denna är det nästan som att sitta inomhus, inga som helst problem att se vad skärmen visar.

  + Mindre bloatware än andra tillverkare. Allt kan dessutom deaktiveras om så önskas.

  Negativt:
  - Den något höga ringsignalen

  - Alla meddelanden får samma färg på led-blinkningen. På min Note2 gav t.ex nya Kik-meddelanden grönt blink på LED-indikatorn, medan mail hade blått blink, osv. Lättare att se vilken typ av meddelande man fått utan att tända skärmen.

  Övrigt:
  Huaweis eget gränssnitt är något annolunda jämfört med t.ex Samsungs. Det är inte dåligt, tvärtom har det en del bra funktioner, men lite annorlunda som sagt, så det kan kännas lite ovant för den som är van med annat..
  För min del spelade detta ingen roll, då jag föredrar att kunna forma utseendet precis som jag vill, och därför alltid använder en annan Launcher (jag kör med "Nova Launcher", finns att hämta gratis på "Play store").
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt bra och prisvärd! :-)
  Huawei mate 7 var ett lätt val när den jämförs med iphone 6 för dubbla pengarna.
  Jag är mycket nöjd med köpet 3490 kr från cyberphoto.
  Fördelar:
  Snabb
  Bra skärm stor med små yttermått
  Stort batteri två dygn om inte skärmen är på full ljusstyrka
  Hög finnish i aluminium och glas ej plast
  Bra kameror
  Gränssnittet (jag gillar det)
  Ljudet i hörlurarna
  Bra orginal skärmskydd över gorillaglaset
  Nackdelar:
  Nästan inga
  Högtalaren basfattig
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Så fet sålde min Oneplus plus och köpte denna. Väldigt nöjd med bytet. Hade enhel del buggar från Oneplus
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft denna mobil i en dryg månad och är kanonnöjd. Hade en samsung mega 6.3 innan som jag också var nöjd med men denna är mycket snabbare och något behändigare. Batteritiden är grym. Klarar oftast tre dagar med normalt användande utan problem. Det skulle nog kunna gå 4 dagar men vill oftast inte chansa.

  Annars har den allt som en kan förvänta sig av en smartphone. Bra skärm, kameran tar helt okey bilder. Sen kan en ju önska sig att det var mindre skräpprogram i som följde med men det var i iaf mindre än i samsungen och här kunde man ta bort en del av det också.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Så jävla mycket telefon.

  Det finns självklart saker som skulle kunna vara lite bättre men det gör det på alla telefoner. Med tanke på vad man får för vilka pengar så kan jag starkt rekommendera den här. Och skulle man mot förmodan ogilla huawei egna launcher så går det att ladda hem andra (lite trixare att byta men det går).

  Så vill du ha en bra telefon men stor skärm och grym batteritid. Köp!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Utan tvekan den bästa telefonen för dom pengarna. Denna telefon kan lätt konkurrera med telefoner i 6-7000kr klassen.
  Grym skräm och snabb. Storleken vänjer man sig snabbt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt stor andel skärm per yta. Grymt prisvärd.
  Till nackdelarna:
  - Låsskärmen och launchern är något Huawei-eget som tar lite att vänja sig med. En stor nackdel är att dessa inte följer standarden så ex. Spotify inte kan placera sin musik-kontroll på låsskärmen.
  Det funkade först med den egenheten att när jag växlade låt hopade den till en musikfil i den vanliga spelaren, inte i spotifys spellista.
  Efter jag körde OTA-uppdateringen försvann den helt. :(
  - Ingen lollipop i sikte.
  - Varför har de lagt en tjock navigeringspanel och adressfält som tar stor del av ytan på webbrowsern? (även i andra inbyggda appar som mailklienten etc) tur att det finns alternativ på Google play.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Huawei mate 7 har överträffat sig med denna otroliga smartphone

  De har gjort en extrem fin blandning mellan IOS och android.
  Jag rekommenderar starkt denna telefon och tro mig, ni kommer inte att ångra er.
  Den är inte så mycket stor jämfört med andra amatörer så som samsung, sony, och iphone
  Huawei mate 7 har en inne skärm är stor
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa telefon jag haft. prisvärd, rapp och med bra byggkvalitet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Stor! (Gick från en HTC One till denna riktigt stora telefon. Hade Note 2 innan HTC)

  Äntligen något att skriva hem om. En mastig skärm och hög kvalitetskänsla. Har kommit hem igen. Efter en tur med HTC One så kände jag något saknades. HTC fungerade fint men var tråkig(!). Insåg att jag tar uttänjda fickor mot att få en skärm som får allt surfande att kännas enkelt igen. För 4000 vs 6600 för Note 4 så kändes det en no-brainer. Den lägre upplösningen är inget jag har tänkt på men märks säkert om man lägger dem bredvid varandra. Fingeravtrycksläsare är faktiskt riktigt bra. Skönt att inte behöva slå in kod. Den går riktigt fort och jag hade 65% batteri kvar efter en dag med medelanvändande, mest med jobbet. Nu är det bara att vänta och se hur den fungerar efter lite längre användning.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk telefon. Äntligen ett alternativ till iPhone.

  Känns som högkvalité om man jämför med Samsungs plastlurar.

  Stort + för fingeratvtrycksläsaren som fungerar med fuktiga fingrar också.

  Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft telefonen 1 vecka nu, köpte via ICA Hemma för 4000 kr.
  Tyckte telefonen var stor först, men man vänjer sig, och nu tycker jag att den är lagom. Displayen går långt ut i kanterna så man nyttjar utrymmet maximalt.
  Skärmen är fantastisk och telefonen är snabb.
  Fingersensorn är helt fantastisk, man behöver bara toucha med en förvald finger så startar den från sleep. Man kan toucha från valfri vinkel och det funkar varje gång.
  Kameran också bra.
  Perfekt telefon om man vill ha den senaste tekniken.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Irriterande telefon är det omöjligt att uppdatera till klubba så jag fortfarande körs på Android 4.4 som begränsar de program jag kan get.Bad produkt värdelös Huawei gör NZ uppdatering klubba. Så köper inte om att leva i NZ det är fruktansvärt OS är det nackdelen