Sony Bravia KDL-50W805BBN (Nordic)

Sony Bravia KDL-50W805BBN (Nordic)

 • Bildstorlek: 50 tum
 • Upplösning: 1920x1080 (Full HD)
 • Bildskärmsteknik: LCD
Rank 5744 i TV
Jämför pris på alla Sony TV
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sony Bravia KDL-50W805BBN (Nordic)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Bildstorlek: 50 tum
 • Upplösning: 1920x1080 (Full HD)
 • Bildskärmsteknik: LCD

4.2 av 5 stjärnor

Baserat på 19 omdömen

Sorterat efter datum
2015-08-20
  hampes(6 omdömen)
  Bra bild, klent ljud, Billig!
  2015-06-05
   a
   aegzorz(8 omdömen)
   Väldigt bra för att vara LCD. Svärtan är över förväntan, lika så kontrasten och färgerna (framifrån). Betraktningsvinkeln får sägas vara helt OK, färgerna blir sämre från sidan men inget som stör egentligen. Ljudet är vad man kan förvänta sig, helt ok för vanligt tv-tittande. Smart TV mjukvaran är inget att hänga i julgranen, hade hellre haft LG:s webOS men har AppleTV så spelar ingen roll. 3D funkar väl sådär, men inget jag använder ändå i nuläget. Slutsats: väldigt bra bild, billig (6490kr) och ganska snygg.
   2015-06-02
   Redigerades 2015-06-04
    H
    Henkera(13 omdömen)
    Betyget är med tanke på pris i förhållande till bildkvalitet. Jag övervägde en Ultra HD TV i samma prisklass från ett billigare märke men insåg snart att denna Full HD TV erbjuder betydligt mycket mer visuell njutning med tanke på att samtliga Ultra HD apparater i det här prissedimentet lider av clouding, dassig svärta, ljusa kanter, m.m som bara skulle störa upplevelsen. -Något sämre ljusstyrka längs höger och vänster kant p.g.a. att Tv'n endast använder sidobelyst teknik. -3D upplevelsen lämnar mycket mer att önska för den som verkligen bryr sig om detta. -Väggfästet är ej VESA standard och känns som en något udda lösning. - Ljudet är ok men saknar bas. Glöm allt under 120 Hz då ljud i det frekvensområdet är obefintligt. Inte ett problem om man ändå tänkt sig att koppla till ett bra ljudsystem för att matcha den underbara bildkvalitén. -Kanske lite tråkig traditionell fjärrkontroll, men funktionell. De har prioriterat bra bild och lågt pris framför innovativa nya lösningar, helt klart. Otroligt osmidigt att navigera i web browsern med men där fungerar mus och tangentbord. -Tar 20-30 sek på sig att bota upp smart-tv mjukvaran Så till det positiva: +Tar som sagt 20-30 sek på sig att bota upp smart-tv mjukvaran men väl färdig så har den snabba och logiska menyer utan onödigt lull lull. Mediaspelaren fungerar till synes sömlöst. Så här skall det fungera. +Mus och tangentbord fungerar i web browsern. +Låg effektförbrukning (ca 60 W). +Bilden. Mycket bra svärta för en LCD och ingen black crush eller clouding värd att nämna. Ljusstyrka och kontrast upplevs som mycket jämn över hela bildytan med ett litet undantag för längst ut till höger och vänster där man kan märka av en viss försämring av ljusstyrka under vissa bildförhållanden. Vill du ha bättre bild så får du antingen köpa plasma eller gå upp betydligt i pris. Stänger man av vissa tramsiga filter och kalibrerar Tv'n så har du en kontrastrik bild med naturliga färger. Betraktningsvinkeln påverkar bilden men inte så mycket att man reagerar. Bilden är fortfarande väldigt tydlig, jämn och kontrastrik vid en väldigt snäv vinkel med en marginell försämring, väldigt bra för att vara en VA-panel. Bilden känns följsam och skarp vid panoreringar även med alla filter avslagna och jag har inte upplevt någon pulldown eller oväntat judder. Motion flow och brus reducering gör ett väldigt bra jobb att förhöja skärpa och följsamhet ytterligare om man inte har något emot den oundvikliga artificiella känslan vid högre framerate. Följande kalibrering har gjorts av butik på mitt exemplar: Bakrundsbelysning: 6 Ljusstyrka: 56 Kontrast: 98 Färg: 64 Färgnyans (tint): R8 Färgtemperatur: Neutral Skärpa: 50 Då jag har ett rum med lite dagsljus så kan jag tycka att kontrasten och bakrundsbelysningen med fördel kan sänkas.
    2015-03-04
    Redigerades 2015-05-20
     M
     MheAd(5 omdömen)
     Detta är min utvärdering efter 1 veckas användning. * Snygg och lyxig design. * Riktigt fin bild med hög kontrast och naturtrogna färger. * Motionflow i 'Biograf / True Cinema'-läge ger ett fint flyt, utan 'såpopera'-känsla i bilden. * Lite clouding på mitt exemplar. Inget extremt, snarare bara irriterande att ögat en gång lyckats fånga den och man fått lite 'tvångstankar' att fokusera blicken på de områden. * Dålig betraktingsvinkel. 3-sittsig soffa är där jag drar gränsen. Redan i det läget kan man uppfatta, exempelvis om man sitter längst till vänster, att färgerna längst till höger på panelen tappat lite intensitet. * Ljudet är inte så dåligt som vissa rapporterat här. Jag tycker den duger helt okej för slötittande. Ska man ha tryck då drar man på ljudanläggningen. * Inget apputbud att skryta om. Själv behöver jag dock bara YouTube och Netflix och då dessa finns med samt fungerar utmärkt är jag nöjd. * Gott om inställningar både för ljud och bild, vilket i sig är bra, MEN * Användargräsnittet är inte direkt initiutivt. Vissa viktiga funktioner är "gömda" lite här och var. Första gång i mitt liv jag fick läsa användarmanual, faktiskt. * Spelar mkv, både via USB-media och DLNA. * Endast Dolby Digital kan matas ut i surround. DTS, även om identifierad som surround, blir nedkonverterad av tv-ns mediaspelare till stereo PCM vid uppspelning av mkv filer. Man kan kringå problemet genom att konvertera mkv-filmer med DTS-spår till Dolby Digital istället. Finns massor program som fixar det snabbt och lätt. Jag använder mkvdts2ac3-skriptet i Linux. Slutsats: Denna snart utgående 2014-årsmodell kostade uppemot 10.000:- . Tycker inte den är värd det priset pga små sjukdomar den har. Har dock själv fått den för så lite som 5990:- (februari 2015). Jag ska testa den ett tag till, men jag ger det preliminärt godkänt för det låga priset jag betalat.
     2015-05-03
      adelante82(36 omdömen)
      Gav 6500:- för den på Elgiganten och har haft den snart två veckor. + Riktigt bra bild för pengarna. Bra svärta och följsamma rörelser. + Tunn ram och minimalistisk ram. + Väger väldigt lite. + Enkelt att spela film från USB-sticka. + Lätt att nå saker som jag har på NAS i nätverket. + Netflix i TV'n funkar riktigt bra. - Visst, den är lite "tjock" i nederkant, men spelar ingen roll för min del som har den på en bänk. "Väggfästet" är inte heller så otroligt genomtänkt, men påverkar som sagt inte mig det heller. - Ljudet är inte så himla bra egentligen, men en platt tv idag är väl som en bildskärm, ljud måste man köpa separat. - Tar en liten stund från man startar den tills man når sina appar. För 6500:- är det galet mycket TV!
      Sida 1