Kategorier
Prisjakt

Sony Alpha A6000 + 16-50/3,5-5,6 OSS

Sony Alpha A6000 + 16-50/3,5-5,6 OSS

  • Sensorformat: APS-C
  • Typ av kamera: Spegellös
  • Sensorupplösning: 24.3 megapixlar
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sony Alpha A6000 + 16-50/3,5-5,6 OSS

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.5 / 5
(21 omdömen)
5
(17)4
(3)3
(1)2
(0)1
(0)
Sorterat efter datum
O
Olle Jonsson

1 omdöme

5 år sedan*
Mycket imponerad över a6000, perfekt avvägning mellan storlek och hur lite som den väger. Standardobjektivet duger långt även om man gärna hade valt ett objektiv från zeiss. Gillar att jag kan använda mina Nikongluggar med en adapter även fats det i dagsläget gör att man förlorar viss automaik, är ingen stor vän av adaptrar även fast det går. Har svår att tro att det skulle vara möjligt att få bättre kamera i denna prisklass. Bra att man kan uppdatera sitt firmware när Sony behöver rätta till vissa brister som skulle kunna uppstå. Jag har personligen bara en negativ sak att säga om kameran och det är att det inte finns möjlighet att ansluta en extern mikrofon som inte är lika dyr som vad man troligen säljer från Sony. I dagsläget har jag även en Nikon D300 samt 6-7 olika gluggar och kommer bara fram till att dom har gjort sitt efter att jag upptäckt hur bra kameror samt optik Sony plockat fram. Tips, kolla på SONYs sidor om det pågår en "Cash Back kampanj", det är vanligt att dom lämnar tillbaka 400-900kronor vid dessa tillfällen, gäller dock inte alla deras produkter. För att veta mer om kameran rekommenderar jag följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=21HxRnSlPzc
*Redigerades 5 år sedan
j
johanthuresson

1 omdöme

5 år sedan*
Fantastiskt snabb och bra kamera.
*Redigerades 5 år sedan
Ouchbeck
Ouchbeck

23 omdömen

5 år sedan*
Sony a6000 är en jättebra systemkamera för den vane fotografen som behöver ett komplement till något tyngre. Den är smärt, väger knappt något, kan användas med en hand (om man vill ta konstiga vinklar, ex.), och kan bäras runt i jackfickan om man så vill. Den är inte för den nye fotografen däremot. Kamerans menyer är långt ifrån intuitiva, det medföljande objektivet presterar långt under vad andra kameratillverkares kit-objektiv gör, och batteritiden är urusel. Men den största och viktigaste anledningen: Sony E är ett väldigt kostsamt ekosystem. I dagens läge så är det (nästan) enbart Sony som tillverkar objektiv som passar till Sonys E-fäste, vilket betyder att priserna är skyhöga. Hos Nikon eller Canon skulle motsvarande objektiv gå för hälften, eller lägre, av det pris Sony tar för sina objektiv. Så att växa som fotograf med en Sony-kamera blir en kostsam affär. Känner du däremot att kostnaden är irrelevant, hoppa då över Sony a6000, och välj istället Sony a7 eller a7II. Slå på stort, om du så ändå ska. För om man prompt ska ha en spegellös systemkamera, så är det Sony Alpha man ska ha.
*Redigerades 5 år sedan
b
blendax

28 omdömen

5 år sedan*
Har nu haft denna kamera i mer än ett år. En av huvudanledningarna till att jag köpte den var att ersätta foton från min mobil. Den fungerar mycket bra för detta. Med några enkla knapptryck för du över bilden till din mobil där den enklare delas med valfritt socialt nätverk. Lite roligt för folk fattar först inte hur man kan ta så bra bilder med sin mobil. Anledning två på listan att köpa en ny kamera var att jag ville kunna ta foton när det var lite mörkare. Bruset på denna kameran är lågt och ISO1600 ger fina bilder. Det blir bra även på 3200 vilket var en stor skillnad för mig. Jag kör fortfarande med kit objektivet och man kommer ganska långt med det. Saknar lite mer zoom ibland och det är inte det ljusstarkaste man kan hitta. Viewfinder är OLED och ger väldigt fina färger. Inställningar är lätta att nå snabbt och det mesta går att ställa in så att du t ex snabbt når ISO etc. De olika lägena, alltifrån manuellt till full automatik fungerar bra. Funktionen för burst är väldigt cool. Fokus hänger med bra och med 12 bilder per sekund fångar man ofta många unika situationer. Enda nackdel är att om man byter till ett bättre objektiv så förlorar man den kompakthet som kameran har med kit objektivet, men det är ju egentligen inte kamerans fel. Jag är fortfarande mycket nöjd efter +1år och känner att jag kan utvecklas mer med denna kameran.
*Redigerades 5 år sedan
k
kazme

14 omdömen

5 år sedan*
Riktigt nöjd med denna har haft den ett längre tag nu och har även kunnat använda objektiv från min gamla kamera, Sony nex-f3 som även den har e-mount Mycket nöjd med bilderna som den fångar i och med att den har så många fokuspunkter samt 2 metoder för att avgöra fokus. Mycket snabb och jag kör klass 10 kort på den med hastigheter på minst 70 mb/s . Den har ju även stöd för appar vilket jag har utnyttjat för att t.ex. ha möjlighet att ta timelapse med den. Det har även kommit många objektiv till just e-mount så utbudet är inte lika begränsat som det var tidigare. Många finurliga inställningar och den har allt som jag kan tänkas behöva just nu iallafall
*Redigerades 5 år sedan
c
crooan

78 omdömen

6 år sedan*
Många recensioner applåderar denna kamera som absolut testvinnare men faktum är att de flesta kameror i denna klass producerar likvärdig bildkvalité speciellt om man fotar i RAW. Testat denna kamera i några dagar och även jämfört bilderna i Lightroom. Färgartefakter uppstår ibland när jag försöker ljusa upp skuggpartier (vad är poängen med komprimerad RAW?). Högljudd slutare minskar kamerans användbarhet. När jag fotar gruppfoton och porträtt gör jag det gärna i burst mode och kulprute-ljudet som blir gör folk nervösa (vilket fångas på bild 2 och framåt). Inget för street photography heller. Ljudet kommer från den mekaniska slutaren och det finns ingen elektronisk slutare som hos vissa andra kameror. Detta är en dealbreaker för mig. Min erfarenhet är att portabilitet och användarupplevelse är 2 viktiga parametrar vid val av kamera - en kamera som är bökig att ta med och fota med riskerar att bli ståendes hemma och samla damn. I det avseendet finns det bättre alternativ. I jämförelse med andra nya APS-C kameror står sig denna kamera bra, speciellt när man byter bort kitobjektivet mot något bättre.
*Redigerades 6 år sedan
t
ttky

3 omdömen

6 år sedan*
Klart den bästa kameran i sitt prisklass! +Den är snabbast i världen eller bland de snabbaste! Perfekt för fotar djur och småbarn! +Liten och kompakt för att vara systemkameran! +Vikten! +Blixten +Sökaren, oled, helt underbar! +Bildkvalite! Finns inget att klagar på med tanke på priset! Den prestera i klass de kameror som kostar det dubblar. +Batteritiden - klara 350-400,.tagningar innan batteriet dog. +Micro usb laddare - perfekt att ha enbart mobil laddaren till resan! +Allar appar tillde - timelapse! Köp bara om du är efter en kamera under 10 000kr klassen!
*Redigerades 6 år sedan
M
Maximalo

3 omdömen

6 år sedan*
Perfekt kamera med snabb autofokus. View finder var över förväntan. Jag filmar mycket och den passar väldigt bra till det. Perfekt och kompakt systemkamera med 100 tals olika funktioner.
*Redigerades 6 år sedan
sorr
sorr

28 omdömen

6 år sedan*
Bild kvaliten som du får för den storleken för det priset av denna kamera är oslagbar: Extremt snabb AutoFocus. Otroligt bra Dynamic Range. Bra ISO prestanda. WiFi ansultning via appen, backup alla nytagna bilder automatiskt till telefonen när man stänger av kameran. Alltså att jämföra denna men Canon/Nikon dinosaurier är ju bara ett skämt.
*Redigerades 6 år sedan
3kgt

157 omdömen

6 år sedan*
En kompakt System kamera och video kamera i ett Haft Nex 5T innan som jag var nöjd med, dock saknade den möjligheten till extern blixt. Så nu har jag köpt denna och köpt till en extern blixt. Finns nog mycket att skriva om den, men i korthet så är den Väldigt prisvärd, tar super bra bilder. Snabb, många inställningar. Mikro usb laddning är ju klart en smart finess då man kan använda mobilens laddare också. inbyggd blixt är ju ett plus. Wifi, NFC, Appar, 11 bilder per sek. Tar super bra filmer i full hd kvalité.. Bra bilder i dåliga ljusförhållande
*Redigerades 6 år sedan
Sida 2